Καινούριος στο forum παιδιά και μόλις παρήγγειλα από το e-shop την THOMSON 42M61NF για 989 ευρώπουλα μόνο! Υπάρχει περίπτωση να μου την παραδώσουν αύριο το απόγευμα ή το αργότερο τη Δευτέρα. Πριν κάνω την παραγγελία και μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα και βρήκα ένα ελβετικό φόρουμ με reviews για τη συγκεκριμένη tv και με μετάφραση που έκανα από τα γαλλικά στα αγγλικά, νομίζω ότι πρέπει να μου κάνει!
Να αναφέρω εδώ ότι είμαι κατοχος μιας Samsung le40r51 που είναι μοντέλο του 2005 και σε υλικό hd είναι αρκετά καλή,σε sd dvd καλή, σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα μέτρια προς κακή και σε παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα κακή έως τρισάθλια (όταν έχει την Πανιωνάρα η tv βλέπω τον αγώνα πάντα στην παλιά 25αρα crt Salora που έχω στην κρεββατοκάμαρα).
Ηθελα λοιπόν να βρω κάτι καλύτερο για κύρια τηλεόραση στις 40"-42",που να είναι πλήρως συμβατό με HD,με καλή όσο το δυνατόν εικόνα σε αναλογικό σήμα,καλό μαύρο(που είναι το δυνατό σημείο της Samsung) και φυσικά χρώματα όσο γίνεται περισσότερο φυσικά.
Αρχικά σκόπευα να διαθέσω 1600-1700 το πολύ ευρώ.Διάβασα πολύ το φόρουμ εδώ,το άλλο ελληνικό που υπάρχει και τα διεθνή φόρουμ.Εχθές πήρα σβάρνα τα μαγαζιά στην Καλλιθέα και πήγα στο Πλάισιο,στην Ηλεκτρονική,Κωστόβολο και Sony Center.
Από τις τηλεοράσεις που είδα άλλες είχαν HD demo και άλλες αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Στην τιμή που ήθελα ξεχώρισα την 42αρα full HD της Sharp που έχει προσφορά 1399 ευρώ το Πλάισιο(εξαιρετικό μαύρο και ζωντανά χρώματα),την καταπληκτική 37αρα της Panasonic σε full HD (αν ήθελα 37αρα αυτή θα έπαιρνα,ότι καλύτερο σε LCD εικόνα έχω δει ως τώρα) και την 42αρα σειράς Z της Toshiba που είχε εκπληκτική εικόνα σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η full HD Plasma της Panasonic,αλλά δεν θέλω Plasma και δεν την πήρα.Από τις άλλες που είδα οι LG ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ με ξεπλυμένα χρώματα και σχεδόν ανύπαρκτο μαύρο,οι Sony ούτε πριν 3 χρόνια που πήρα την Samsung δεν μου άρεσαν ούτε και τα νέα μοντέλα που είδα τώρα.Καλή ευκρίνια μεν,μουντά χρώματα δε (Για τα δικά μου τα μάτια πάντα)!Οι Samsung λίγο πιο φωτεινές και ευκρινείς από αυτή που έχω τώρα και τα χρώματα της έντονα μεν,καθόλου φυσικά δε, αλλά πάντα με πολύ καλό μαύρο.Δεν άξιζε τον κόπο κατά την γνώμη μου (μάτια μου) να επιλέξω και πάλι Samsung-καμμιά διαφορά επί της ουσίας με την δικιά μου που έχω τώρα-.Οι Philips τα καλά μοντέλα πανάκριβα για μένα,τα μοντέλα που ήταν μέσα στα οικονομικά μου ολόιδια με τις LG!
Απ'όσα είδα λοιπόν είχα αποφασίσει να πάρω μάλλον την Toshiba 42Z3030 αλλά είχα δει αυτή τη τιμή στην Thomson στο eshop μερικές μέρες πριν και με έτρωγε πολύ.Ο λόγος πέρα από την τιμή ήταν και οι άριστες εντυπώσεις που είχα από την Thomson από το 2002 σε CRT 32" 16:9 (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) που ήταν ότι καλύτερο είχα σε τηλεόραση ως τώρα.Τώρα βέβαια τις τηλεοράσεις Thomson τις έχουν κινέζοι,αλλά πιστεύω ότι θα είναι αρκετά καλές και δεν θα χαλάσουν το brand name της Thomson που ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες έχει καλή φήμη στις τηλεοράσεις (CRT).
ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Μόλις έρθει η Thomson θα μπει στο σαλόνι και η Samsung θα πάει στο bedroom:coool:
Με τα λεφτά που γλυτώνω θα πάρω εντος των επόμενων 10 ημερών ένα καλό blu-ray player(μιας και ξεκαθάρισε πλέον το τοπίο).
Οι πηγές μου στην Thomson θα είναι:
Panasonic dvd-sp11 dvd player (up 1080i)
Apple Tv 160 GB
MacBook Pro 15" 2.4 c2d 160 GB
Παιχιδομηχανή δεν θα συνδέσω μιας και δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.
Μόλις έρθει η Thomson και τη σετάρω υπόσχομαι να ανεβάσω φωτό και να γράψω εντυπώσεις απ' όλες τις πηγές.
Θα προσπαθήσω μάλιστα σε τηλεοπτικό σήμα να ανεβάσω φωτό συγκριτικό με την Samsung (μιας και δίπλα στο έπιπλο της tv έχω ένα ευρύχωρο γραφείο για το MacBook)
Κάνω το σταυρό μου και ας ελπίσουμε να βγει καλή η Thomson και να μην κλαίω τα λεφτά μου!
Θα επανέρθω as soon as possible με τις εντυπώσεις μου:coool:
PS: Το ελβετικό forum με τις πληροφορίες για την 42άρα Thomson εδώ:
http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.qoqa.ch%2Ffr%2Fforum%2Fview%2F552%2F1&langpair=fr%7Cen&hl=el&ie=UTF8