Φίλοι, έχω στη κατοχή μου ένα Thorens TD 166 MKII με τον μαμίσιο βραχίονα TP 11 MKIII που το χρησιμοποιώ στο σύστημα του καθιστικού μου. Πρόσφατα φίλος σε κάποια εκκαθάριση βρήκε και μου έδωσε ένα SME 3009/S2 Improved (detachable shell). Τον βραχίονα τον ακούγαμε μονταρισμένο στο Connoisseur του τη δεκαετία του '70, αλλά ποτέ συγκριτικά με κάτι άλλο, ή μονταρισμένο σε άλλο πικάπ. Η ερώτησή μου, προς τους επαΐοντες, είναι η εξής.
Αξίζει να τον μοντάρω στο Thorens, δηλαδή θα έχω αισθητή ακουστική βελτίωση; Τη φήμη των Thorens βραχιόνων την γνωρίζω, αν και στη πράξη εγώ δεν είχα ποτέ παράπονο.
Ρωτάω, γιατί η διαδικασία προσαρμογής του SME στο Thorens απαιτεί κάποια βήματα. Προμήθεια, ή κατασκευή της ειδικής βάσης στήριξης του βραχίονα, πιθανό λιμάρισμα του υποσασί (χρειάζεται αυτό?) και αγορά αυθεντικών headshells και εξαρτημάτων. Ένα ελατηριάκι (Rider Weight Spring/Plunger) στο μικρό βαρίδι, που διαπίστωσα ότι λείπει, ξέρετε τη σκοπιμότητά του;
Σας ευχαριστώ, για το κόπο που θα κάνετε, να μου απαντήσετε.
Αξίζει να τον μοντάρω στο Thorens, δηλαδή θα έχω αισθητή ακουστική βελτίωση; Τη φήμη των Thorens βραχιόνων την γνωρίζω, αν και στη πράξη εγώ δεν είχα ποτέ παράπονο.
Ρωτάω, γιατί η διαδικασία προσαρμογής του SME στο Thorens απαιτεί κάποια βήματα. Προμήθεια, ή κατασκευή της ειδικής βάσης στήριξης του βραχίονα, πιθανό λιμάρισμα του υποσασί (χρειάζεται αυτό?) και αγορά αυθεντικών headshells και εξαρτημάτων. Ένα ελατηριάκι (Rider Weight Spring/Plunger) στο μικρό βαρίδι, που διαπίστωσα ότι λείπει, ξέρετε τη σκοπιμότητά του;
Σας ευχαριστώ, για το κόπο που θα κάνετε, να μου απαντήσετε.