Θρίλερ

Απάντηση: ΘΡΙΛΕΡ

Spoiler για το Saw; Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που να ήθελε να το δει και δεν το έχει δει ακόμα :p
Δεν είχε πάρει παραλυτικό φάρμακο ή κάτι τέτοιο; Ακόμα και χωρίς αυτό, η στάση του δεν επιτρέπει να δεις πολλές λεπτομέρειες, ειδικά αν σε έχει κυριεύσει πανικός.

Έχω δει πολύ χειρότερες ταινίες π.χ. το Paranormal Activity 4 που το έχω και φρέσκο. Όσο για σημειολογία σε "θρίλερ για να περνάει η ώρα"; Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω :p

Εχεις ενα δικιο.Ασε που το να αποτρεπεις ατομα απο το να δουν το Saw, εστω και μεσω spoilers, ειναι κοινωνικη προσφορα. Το παραλυτικο φαρμακο σταματαει και την αναπνοη?
(Ρε καθομαι και συζηταω το εκτρωμα. Ημαρτον)
Αν εσυ νομιζεις οτι το "θρίλερ για να περνάει η ώρα" δεν περναει αποψη στο θεατη, τοτε οκ,
βλεπουμε αλλιως τα πραγματα. Δεν θα σου προτεινω να δεις και το They Live...:p
Το Paranormal 4 ηταν μια αοσμη και αγευστη ταινιουλα. Καμμια σχεση με το φασισμο των Saw.

Εμένα μου άρεσε το twist στο πρώτο Saw! Μου άρεσε πολυ!
Νταξει, σε μερικους αρεσει και ο ανηθος. Εμενα παλι με κανει να θελω να ξερασω (χωρις πλακα).
Αν αυτη τη στιγμη με εβαζες να επιλεξω αναμεσα στα Saw και ενα πιατο ανηθο,
ειλικρινα δεν ξερω τι θα επελεγα.:flipout:

Re: Απάντηση: ΘΡΙΛΕΡ

Εχεις ενα δικιο.Ασε που το να αποτρεπεις ατομα απο το να δουν το Saw, εστω και μεσω spoilers, ειναι κοινωνικη προσφορα. Το παραλυτικο φαρμακο σταματαει και την αναπνοη?
(Ρε καθομαι και συζηταω το εκτρωμα. Ημαρτον)
Αν εσυ νομιζεις οτι το "θρίλερ για να περνάει η ώρα" δεν περναει αποψη στο θεατη, τοτε οκ,
βλεπουμε αλλιως τα πραγματα. Δεν θα σου προτεινω να δεις και το They Live...:p
Το Paranormal 4 ηταν μια αοσμη και αγευστη ταινιουλα. Καμμια σχεση με το φασισμο των Saw.
Ένα παραλυτικό φάρμακο μπορεί να μειώσει το ρυθμό της αναπνοής ώστε να μη φαίνεται οτι αναπνέεις. Τόσοι Γιαπωνέζοι που θάφτηκαν ζωντανοί μετά απο κατανάλωση fugu μπορούν να το επιβεβαιώσουν ;)

Όσο για το αν περνάει η ταινία άποψη, ίσως ναι σε άτομα που δεν έχει πήξει το μυαλό τους. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά κατασταλαγμένο άτομο και δεν περιμένω απο τη διασκέδαση μου να διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου. Δυστυχώς έχω την...ρομαντική εντύπωση οτι έτσι είναι και το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων αλλα διαψεύδομαι διαρκώς...

Θα μου πεις τώρα οτι ταινίες τύπου Saw απευθύνονται κυρίως σε 16χρονα. Εκεί έχεις ένα δίκιο.

Νταξει, σε μερικους αρεσει και ο ανηθος. Εμενα παλι με κανει να θελω να ξερασω (χωρις πλακα).
To ίδιο πράγμα παθαίνω με το μαϊντανό. Μυστήρια πράγματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΡΙΛΕΡ

Ένα παραλυτικό φάρμακο μπορεί να μειώσει το ρυθμό της αναπνοής ώστε να μη φαίνεται οτι αναπνέεις. Τόσοι Γιαπωνέζοι που θάφτηκαν ζωντανοί μετά απο κατανάλωση fugu μπορούν να το επιβεβαιώσουν ;)

Όσο για το αν περνάει η ταινία άποψη, ίσως ναι σε άτομα που δεν έχει πήξει το μυαλό τους. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά κατασταλαγμένο άτομο και δεν περιμένω απο τη διασκέδαση μου να διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου. Δυστυχώς έχω την...ρομαντική εντύπωση οτι έτσι είναι και το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων αλλα διαψεύδομαι διαρκώς...

Θα μου πεις τώρα οτι ταινίες τύπου Saw απευθύνονται κυρίως σε 16χρονα. Εκεί έχεις ένα δίκιο.

To ίδιο πράγμα παθαίνω με το μαϊντανό. Μυστήρια πράγματα...

Nαι ρε Κωστα. Δεν ειπα οτι θα σου αλλαξει το χαρακτηρα...Προφανως.
Αν και επαναλαμβανω οτι απο τα παντα μπορουν να περασουν αποψεις ή ιδεες ή στασεις ζωης.
Απλα αν εχει πηξει το μυαλο σου η επιδραση θα ειναι ισως μηδαμινη. Αλλα ακομα
και ετσι, ειναι πιστευω πιο επικινδυνο να βλεπεις κατι αγνοωντας εντελως ή υποτιμωντας
το ποσο επιδρα σε εσενα. Και ακομα και ατομα ...της ηλικιας σου (:p), καθημερινα και με βαση τις νεες τους εμπειριες αναδιαμορφωνουν την αποψη τους για τον κοσμο (σε οσοδηποτε μικρο βαθμο).
Θελω να πω οτι,(στο μετρο του δυνατου παντα) η διασκεδαση σου διαμορφωνει το χαρακτηρα σου
ειτε το θες ειτε οχι, οπως και οι υπολοιπες προσλαμβανουσες σου. Φυσικα απο τα προσωπικα σου φιλτρα
εξαρταται το ποσο απειροελαχιστη μπορει να γινει αυτη η επιδραση.
Γι'αυτο και το κολλημα μου με τη σημειολογια σε περιπτωσεις που εντελως εξωφθαλμα κατ'εμε
μου πετανε στα μουτρα καποια πραγματα.
Εγω θεωρω οτι ειναι προφανες, αλλα να μπω στον κοπο να τονισω οτι τα οσα αναφερω δεν εχουν καμμια σχεση με αποψεις του τυπου "η βια στις ταινιες (τρομου πχ) επηρεαζει αρνητικα το χαρακητρα αυτων που τις βλεπουν
και ειδικα των παιδιων". Καμμια σχεση με τετοιες ανοησιες ετσι? Πιστευω οτι ημουν σαφης, αλλα better safe than sorry.

Last edited:
Re: ΘΡΙΛΕΡ

Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός απο τότε που η διασκέδαση μου επηρέαζε την κοσμοθεωρία μου και το πώς βλέπω τους γύρω μου. Νομίζω η τελευταία φορά ήταν μετά απο 8ωρο λιώσιμο στο Doom, όταν βγήκα απο το σπίτι έψαχνα να βρω το αλυσοπρίονο μου
laugh_mini.gif
laugh_mini.gif

Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός απο τότε που η διασκέδαση μου επηρέαζε την κοσμοθεωρία μου και το πώς βλέπω τους γύρω μου. Νομίζω η τελευταία φορά ήταν μετά απο 8ωρο λιώσιμο στο Doom, όταν βγήκα απο το σπίτι έψαχνα να βρω το αλυσοπρίονο μου
laugh_mini.gif
laugh_mini.gif

Εισαι αντιπροσωπος και παλιοχαρακτηρας.:flipout:
Εγω φταιω που καθομαι και μιλαω σοβαρα μαζι σου:violent-smiley-008:

Σοβαρά το είπα, πραγματικά αναρωτιόμουν που άφησα το αλυσοπρίονο!

Καταλαβαίνω τι λες αλλα δεν ισχύει για μένα. Ίσως ποτέ δεν ίσχυε. Περισσότερο με έχουν επηρεάσει βιβλία παρα ταινίες και μουσικές.

Σοβαρά το είπα, πραγματικά αναρωτιόμουν που άφησα το αλυσοπρίονο!

Καταλαβαίνω τι λες αλλα δεν ισχύει για μένα. Ίσως ποτέ δεν ίσχυε. Περισσότερο με έχουν επηρεάσει βιβλία παρα ταινίες και μουσικές.

Κι εγω σοβαρα σου λεω οτι νομιζεις οτι δεν ισχυει.
Οταν βλεπεις ενα πρωταγωνιστη που σου αρεσει σα χαρακτηρας σε μια ταινια που απολαμβανεις, νομιζεις
οτι οι πραξεις του δεν επηρεααζουν τον τροπο που βλεπεις τα πραγματα? Αυτο ειναι απλως ενα
απλοικο παραδειγμα, αλλα ξεφευγει τελειως απο το τοπικ μας, οποτε ας μην το τραβηξουμε.
Με καλυπτει που μονος σου χρησιμοποιεις τη λεξη "περισσοτερο", οποτε εν μερει δεχεσαι την επιρροη
(εστω και σε μικρο βαθμο) απο τις ταινιες και την tv. Φυσικα ισχυει και για τα βιβλια. Ισχυει για ολες τις προσλαμβανουσες μας, οπως ειπα και πριν. Αλλα αρκετα κουρασαμε οσους μπηκαν στον κοπο να μας διαβασουν και δεν τους πηρε ακομα ο υπνος. Ας επανελθουμε ον τοπικ.

Ειδα κι εγω το Μama. Καλη ταινια, εγγυηση ο Ντελ Τορο.
Ισχυουν τα προβληματα που αναφερθηκαν με αβλεψιες σε σεναριο, μονταζ, ρακορ.
Δεν μου πολυαρεσε και το φαντασμα, οπτικα.
Απο την αλλη ωραια ατμοσφαιρα, πολυ καλο καστ, ομορφη φωτογραφια.
Οχι ιδιαιτερα τρομακτικο,(το short ηταν πολυ περισσοτερο) αλλα μια χαρα nevertheless.
Μου αρεσε απιστευτα το σοβαρο υφος που πηρε μια δυο φορες στην ταινια η Βικτωρια.
Ηταν σα να εβλεπες καποιαν 2 τουλαχιστον δεκαετιες μεγαλυτερη. Spookie...

Δέχομαι την επιρροή αλλά σταμάτησε πριν 15 χρόνια.

Over and out :operator:

Στην επιρροη δεν ειναι κανεις immune. Οσο ξεροκεφαλος και να'ναι:flipout:
Τα υπολοιπα κι απο μενα με πμ...

laugh_mini.gif
laugh_mini.gif

Αφιερωμένο εξαιρετικά
aceg5eX0.gif

η ταινία αναβιώνει το μύθο και την ωμότητα στο πρώτο του Χούμπερ, βέβαια εδώ ο μάγκας έχει και πολύ περισσότερα εφέ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά
aceg5eX0.gif

η ταινία αναβιώνει το μύθο και την ωμότητα στο πρώτο του Χούμπερ, βέβαια εδώ ο μάγκας έχει και πολύ περισσότερα εφέ.

Έλα όμως που δεν φαίνεται η εικόνα...

Είδα χθες το The Devil's Backbone. Είχα ακούσει αρκετά για την ταινία του Del Toro, την είδα σε αφιερώματα για τα ευρωπαϊκά θρίλερ και περίμενα πολλά.

Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Αντι και μια ιστορία φαντασμάτων στον ισπανικό εμφύλιο, είδα ένα δράμα στον ισπανικό εμφύλιο με λίγη ιστορία φαντασμάτων που δεν είχε καν λόγο ύπαρξης. Το φάντασμα δεν εξυπηρετούσε τίποτα στην ταινία, δεν ήταν το βασικό της θέμα. Στη θέση του θα μπορούσε να μπει απλή αφήγηση των συμβάντων.

Και για την εισαγωγή, τι να πω; Μεγαλύτερο spoiler δεν μπορούσε να υπάρξει.

Ξαναείδα με παρέα -γιατί μόνος μου δεν..- το "FRAGILE".

Είναι ανατριχιαστικό και ατμοσφαιρικό και ναί,φοβάμαι να το δώ μόνος μου.

ΙσπανοΑγγλική παραγωγή και κρίμα που πέρασε απαρατήρητο με τόσο spooky θέμα..

Ξαναείδα με παρέα -γιατί μόνος μου δεν..- το "FRAGILE".

Είναι ανατριχιαστικό και ατμοσφαιρικό και ναί,φοβάμαι να το δώ μόνος μου.

ΙσπανοΑγγλική παραγωγή και κρίμα που πέρασε απαρατήρητο με τόσο spooky θέμα..

Πολυ καλη ταινια απο μια ισπανικη σχολη που τα τελευταια χρονια βγαζει πολυ καλα
πραγματα και ενα σκηνοθετη που δειχνει οτι εχει πολλα να προσφερει στο ειδος,
το οποιο υπηρετει με συνεπεια.
OΛΕΣ του οι ταινιες αξιζουν να τις ανακαλυψει κανεις.

Είναι πια οριστικό: δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω με τον αξιότιμο κύριο Guillermo del Toro για το πώς φτιάχνονται τα θρίλερ...

Είδα το Don't Be Afraid of the Dark με σενάριο και παραγωγή του del Toro. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο όπου δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό "θρίλερ" με την έννοια της αγωνίας, το υπόλοιπο ήταν μια δοκιμασία για τα νεύρα μου. Πάλι το κλασικό κοριτσάκι, πάλι το παλιό σπίτι στο δάσος, πάλι όμορφα σκηνικά και...μπόλικες εξοργιστικές τρύπες στο σενάριο. Παραμυθάκι "τρόμου" δηλαδή που τρομάζει μόνο συνομήλικα της μικρής πρωταγωνίστριας.

θα περιμενουμε καιρο μεχρι να βγει κανενα θριλερ της προκοπης για εμας τους φαν του ιδους δυστυχως.το εχουν γυρισει στα σκηνικα πλεον και οχι στην καλη ιστορια.....

θα περιμενουμε καιρο μεχρι να βγει κανενα θριλερ της προκοπης για εμας τους φαν του ιδους δυστυχως.το εχουν γυρισει στα σκηνικα πλεον και οχι στην καλη ιστορια.....

Το sinister το δες?