Θρίλερ

Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Ώστε αξίζει το Mama τελικά;
Το' χω στο wish list και όλο το αναβάλλω.

Με αριστα το 10 στο 7 η 8 θα ελεγα
Βλεπεται ανετα και σε καποιες φασεις ειναι αρκετα τρομακτικο

Re: ΘΡΙΛΕΡ

εμένα μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και στο http://www.imdb.com/title/tt2103217/
Παίζει και ο Ελάιζα Γουντ σε ρόλο τον οποίο υποστηρίζει πολύ σωστά... Καλά μην περιμένετε φανταστρουμφικά σενάρια και πλοκή αλλά το έχει το κάτι του.

Είδα μετά απο χρόνια αναζήτησης το The Brood, του κου David Cronenberg. Δεν απογοητεύτηκα, αρρώστια.
Μετά όμως διάβασα οτι ετοιμάζουν remake του Shivers και μου ήρθε μια ανατριχίλα...

Για το Revenant (An American Ghost Story) σας είπα; Δεν σας είπα. Ούτε και εσείς μου είπατε να το αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι ;)
Μιλάμε για το απόγειο της προχειροδουλειάς. Δε νομίζω να έχω ξαναδεί το κλασσικό φάντασμα με το σεντόνι σε ταινία. Μόνο ο Σκούμπι-Ντου έλλειπε για να δέσει το γλυκό. :flipout:

Είδα μετά απο χρόνια αναζήτησης το The Brood, του κου David Cronenberg. Δεν απογοητεύτηκα, αρρώστια.
Μετά όμως διάβασα οτι ετοιμάζουν remake του Shivers και μου ήρθε μια ανατριχίλα...

Για το Revenant (An American Ghost Story) σας είπα; Δεν σας είπα. Ούτε και εσείς μου είπατε να το αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι ;)
Μιλάμε για το απόγειο της προχειροδουλειάς. Δε νομίζω να έχω ξαναδεί το κλασσικό φάντασμα με το σεντόνι σε ταινία. Μόνο ο Σκούμπι-Ντου έλλειπε για να δέσει το γλυκό. :flipout:

Το The Brood, μολονοτι οχι απο τα πιο γνωστα του, το θεωρω απο τις καλυτερες ταινιες του.
Περα απο το γεγονος οτι ειναι απολυτα επιτυχημενο σαν genre movie, βλεποντας το ενιωθα
πολλες φορες σα να διαβαζα παραλληλα δοκιμιο ψυχολογιας!
Και το να τα καταφερει να κανει ταυτοχρονα αυτα τα δυο ειναι επιτευγμα που δεν το ειχα
ξαναδει σε τετοιο βαθμο.(Το Ψυχω το θεωρω υπερεκτιμημενο).

Γμτ, εχω εδω και καιρο θριλερακι που με περιμενει να το δω και πιστευω θα αξιζει αναφορας εδω,
αλλα ολο το παω πισω. Στο τελος θα με προλαβει παλι ο Κωστας μου φαινεται. Πρεπει να βιαστω...:p

Re: Απάντηση: Re: ΘΡΙΛΕΡ

Γμτ, εχω εδω και καιρο θριλερακι που με περιμενει να το δω και πιστευω θα αξιζει αναφορας εδω,
αλλα ολο το παω πισω. Στο τελος θα με προλαβει παλι ο Κωστας μου φαινεται. Πρεπει να βιαστω...:p

Για πες, για πες!
Υπόσχομαι να σε περιμένω να το δεις πρώτος ;)

E, εννοείται, παιδιά είμαστε; ;)

BTW, οι ηλίθιοι του Trakt έχουν βάλει στο γραφικό του Τhe Brood την κορυφαία σκηνή της ταινίας. Χαλάνε όλο το σασπένς.

E, εννοείται, παιδιά είμαστε; ;)

BTW, οι ηλίθιοι του Trakt έχουν βάλει στο γραφικό του Τhe Brood την κορυφαία σκηνή της ταινίας. Χαλάνε όλο το σασπένς.

BTW, αμα δεν το'λεγες μπορει και να μην προσεχε το γραφικο καποιος που δεν το εχει δει.
Τωρα τους εδωσες και καταλαβαν!!!

Στην υπογραφή μου δεν φαίνεται τι ακριβώς είναι. Έχουν όμως και μεγαλύτερα γραφικά και τα είδα πριν τελειώσει η ταινία :p

Απάντηση: ΘΡΙΛΕΡ

Να προτείνω κι εγώ μια ταινία από τα πολύ παλιά;Κλασική μεν, θρίλερ δε. Repulsion(Αποστροφή) από το 1965, σε σκηνοθεσία roman polanski : http://www.imdb.com/title/tt0059646/
Δεν είναι τρόμου, δεν είναι μια ταινία που θα τρομάξεις....αλλά φτιάχνει ατμόσφαιρα!

Ποτέ δεν κατάφερα να το δω ολόκληρο. Ντροπή μου, το ξέρω :p
Αγαπώ Polanski αλλα πρέπει να το ξεκινήσω νωρίς για να μην με πάρει ο ύπνος :D

Ένα χρόνο και έλεγα θα το δω και όλο το ανέβαλλα.Είναι από τις ταινίες που πρέπει να είσαι ξεκούραστος και νοητικά "κενός".Κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει! :2thumb22sup:

Απο Polanski βέβαια προτιμώ τον Ένοικο. Τα είχα κάνει πάνω μου την πρώτη φορά που το είδα :p

Και ενα απο τα καλυτερα τελη που εχω δει στη ζωη μου. Πιθανως και το καλυτερο.
Ειχα μεινει μ@λ@κ@ς!!!

Εγώ είχα αρχίσει να κοιτάζω τα φωτισμένα παράθυρα των απέναντι μήπως με παρακολουθεί κανείς...
Εκείνη η φιγούρα με είχε στοιχειώσει.

Insensibles
insensibles-wallpaper.jpg

Ακομη μια προσπαθεια μου να βρω ενα Ισπανικο θριλερακι που να ΜΗΝ αξιζει τον κοπο
στεφθηκε με αποτυχια. Δεν ξερω πως τα καταφερνουν οι ατιμοι!
Ενδιαφερον στορι (που ομως δεν δινει τις απαραιτητες εξηγησεις για την προελευση της "ικανοτητας"
των παιδιων), το οποιο παιρνει και πορεια την οποια εγω δεν περιμενα.
Δεν μιλαω για χαζα twist, αλλα για τη συνολικη εξελιξη της ιστοριας.
Στους τεχνικους τομεις ειναι ο,τι εχουμε συνηθισει απο τους Ισπανους.
Υποδειγματικη σκηνοθεσια και φωτογραφια ενω το μονταζ κινειται απο περιεργο ως εμπνευσμενο ενιοτε. Μοναδικη (μικρη) παραφωνια ο πολυ ψυχρος πρωταγωνιστης, που μπορει να ηταν εσκεμμενα ετσι,
αλλα δεν σου επετρεπε ποτε να ταυτιστεις. Εντυπωσιακος απο την αλλη μερια τοσο ερμηνευτικα
οσο και σαν εικονα ο Μπερκανο (δεν λεω περισσοτερα).
Με την ιστορια να εξελισσεται παραλληλα σε 2 εποχες η παροντικη δειχνει λιγοτερο ενδιαφερουσα
αν και τεμνονται στο τελος. Εκεινη στο παρελθον αντιθετα κραταει συνεχως την αγωνια σου για το τι προκειται να γινει μετα.
Συνολικα ενα θριλερακι που παρολο που δεν πηγαινει λιγο περισσοτερο προς το horror (οπως θα το ηθελα)
πετυχαινει το σκοπο του.

The Conjuring
TheConjuring470.jpg

Nα ξεκινησω ξεκαθαριζοντας οτι το James Wan αδυνατω ακομα να τον καταταξω ως σκηνοθετικη αξια.
Μου εχει προσφερει ως τωρα την πιο τρομακτικη ταινια της τελευταιας πενταετιας (insidious)
και μια απο τις χειροτερες ταινιες ever (saw). Οπως ηταν αναμενομενο πηγα περιμενοντας τα παντα.
Ενω οι δυνατοτητες του ειναι οντως μεγαλες, εχει μια ταση να τα ανατρεπει ολα. Εδω δεν το εχει κανει
και βλεποντας τα credits στις ταινιες του υποψιαζομαι οτι αυτο συμβαινει οταν μπλεκεται στην ιστορια
των ταινιων που σκηνοθετει. Στο insidious και το conjuring δεν το εκανε, ευτυχως , με αποτελεσμα
το τελευταιο να ειναι για μενα πολυ κοντα στο πρωτο σαν αξια. Σαν horror απολυτα επιτυχημενο,
προσφερει απλοχερα αυτο που ζηταμε. Αυθεντικη ατμοσφαιρα τρομου χωρις περιττα αιματα και χωρις να
στηριζεται στο να πεταει το θεατη απο το καθισμα με φτηνο τροπο. Εχει βεβαια και μερικες τετοιες φασεις
μια απο τις οποιες τη βρηκα εξαιρετικη.
Κατα τα αλλα εχει πετυχει ωραια την αναπαρασταση της εποχης, εχει παρει καλες ερμηνειες απο ΟΛΟΥΣ
τους πρωταγωνιστες (και απο τα πιτσιρικια ακομα) και μπορω να πω οτι τη συνιστω ανεπιφυλακτα.
Αξιζει τον κοπο σε σινεμα, αν δεν υπαρχουν πολλα καλοπαιδακια μεσα να σχολιαζουν και να το χαλανε.
Αν σας αρεσε το insidious δειτε το περιμενοντας για το insidious νο2

Φίλε Gal'en απογοητεύτηκα!
Ίσως φταίει το ότι είχα μεγάλες προσδοκίες!
Συρραφή όλων των ειδών ¨τρόμου" με όλα τα κακά κλισέ να επαναλαμβάνονται!
Θα συμφωνήσω για το Insidius!Ουδεμία σχέση όμως το Conjuring με αυτό!
Αναμένω Sinister σε DVD ή BD μπας και "ρεφάρω"!:ernaehrung004: