Θρίλερ

Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Να προσθεσω και το The Wicker Man (1973) Οταν το ειχα πρωτοδει ημουν μικρος και με ειχε στοιχειωσει για πολλα χρονια...

Η επανακυκλοφορία του με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage απαράδεκτη...
Έκανα το λάθος και την είδα, μην κάνετε το ίδιο...

Re: Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Η επανακυκλοφορία του με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage απαράδεκτη...
Έκανα το λάθος και την είδα, μην κάνετε το ίδιο...

Δεν ήταν επανακυκλοφορία, remake του κ@λου ήταν, όπως και το απαράδεκτο Wicker Tree...

Επανακυκλοφορία ήταν το DVD με όσες κομμένες σκηνές μπόρεσαν να βρεθούν στο "θησαυροφυλάκιο" του Corman.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Δεν ήταν επανακυκλοφορία, remake του κ@λου ήταν, όπως και το απαράδεκτο Wicker Tree...

Επανακυκλοφορία ήταν το DVD με όσες κομμένες σκηνές μπόρεσαν να βρεθούν στο "θησαυροφυλάκιο" του Corman.

Ναι σόρρυ λάθος λέξη...
Πάντως απαράδεκτο ήταν...

alfie δεν σε κόβω για φαν του Νικόλα, ε;

Όχι μερικές του τανίες μου άρεσαν όπως: Knowing (λίγο στο τέλος με ξενέρωσε είναι η αλήθεια...), το πρώτο National Tressure, Face off και το The Rock!
Τώρα το The Weather Man ας πούμε δεν μου άρεσε καθόλου όπως και το The Wicker Man που είπαμε παραπάνω...

Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

A4Uy4yrQopkeiM88uIe1HWGqXsA.jpg

Ένας συγγραφέας μετακομίζει με την οικογένεια του σε μια μικρή πόλη για να ερευνήσει τον πολλαπλό φόνο που έγινε εκεί. Όπως πάντα όμως, βρίσκει περισσότερα απο όσα θα ήθελε...

Δεν περίμενα και πολλά από την ταινία. Ειδικά όταν είδα πάλι την Αγία Ξανθιά Αμερικανική Οικογένεια™ με το 10χρονο Γλυκό Κοριτσάκι™ σκέφτηκα οτι είναι μια απο τα ίδια. Ευτυχώς διαψεύστηκα.

Η ταινία διαδραματίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτα, με τον πρωταγωνιστή Ethan Hawke να προσπαθεί να καταλάβει "what goes bump in the night". Εκτός από το μόνιμο σχεδόν σκοτάδι, μεγάλο ρόλο για την δημιουργία της ατμόσφαιρας έπαιξε και η "μουσική" των Ulver (κάτι που ίσως εξηγεί και την εμφάνιση του "κακού"...)

Εκτός απο τον Hawke, οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι σαν να μην υπάρχουν. Ουσιαστικά παίζει μόνος του.

Η υπόθεση θα μπορούσε να σταθεί και χωρίς τα μεταφυσικά στοιχεία, σαν μια παραλλαγή του Manhunter\Red Dragon. Τα home videos θα μπορούσαν να γίνουν ταινία απο μόνα τους. Σαν σύνολο, θυμίζει αρκετά τα ιαπωνικά θρίλερ.

Απο τις λίγες ταινίες των τελευταίων χρόνων που με έκαναν να ρίχνω νευρικές ματιές στο διπλανό, μισοφωτισμένο δωμάτιο. Η τελευταία ήταν το The Exorcism of Emily Rose. Μάλλον δεν είναι σύμπτωση οτι και οι δύο είναι σε σενάριο\σκηνοθεσία του Scott Derrickson.

A4Uy4yrQopkeiM88uIe1HWGqXsA.jpg

Ένας συγγραφέας μετακομίζει με την οικογένεια του σε μια μικρή πόλη για να ερευνήσει τον πολλαπλό φόνο που έγινε εκεί. Όπως πάντα όμως, βρίσκει περισσότερα απο όσα θα ήθελε...

Δεν περίμενα και πολλά από την ταινία. Ειδικά όταν είδα πάλι την Αγία Ξανθιά Αμερικανική Οικογένεια™ με το 10χρονο Γλυκό Κοριτσάκι™ σκέφτηκα οτι είναι μια απο τα ίδια. Ευτυχώς διαψεύστηκα.

Η ταινία διαδραματίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτα, με τον πρωταγωνιστή Ethan Hawke να προσπαθεί να καταλάβει "what goes bump in the night". Εκτός από το μόνιμο σχεδόν σκοτάδι, μεγάλο ρόλο για την δημιουργία της ατμόσφαιρας έπαιξε και η "μουσική" των Ulver (κάτι που ίσως εξηγεί και την εμφάνιση του "κακού"...)

Εκτός απο τον Hawke, οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι σαν να μην υπάρχουν. Ουσιαστικά παίζει μόνος του.

Η υπόθεση θα μπορούσε να σταθεί και χωρίς τα μεταφυσικά στοιχεία, σαν μια παραλλαγή του Manhunter\Red Dragon. Τα home videos θα μπορούσαν να γίνουν ταινία απο μόνα τους. Σαν σύνολο, θυμίζει αρκετά τα ιαπωνικά θρίλερ.

Απο τις λίγες ταινίες των τελευταίων χρόνων που με έκαναν να ρίχνω νευρικές ματιές στο διπλανό, μισοφωτισμένο δωμάτιο. Η τελευταία ήταν το The Exorcism of Emily Rose. Μάλλον δεν είναι σύμπτωση οτι και οι δύο είναι σε σενάριο\σκηνοθεσία του Scott Derrickson.

Κωστα καλησπερα

Την ειδαμε χτες βραδυ με την γυναικα μου Εχουμε δει απειρα θριλλερ ητανε πολυ δυνατο μας κρατησε σε αγωνια εως το τελος
το συστηνω ανεπιφυλακτα

Και η πλακα ειναι οτι κοστισε μονο 3Μ $
Οι δε εισπραξεις του στην Αμερικη ξεπερασαν τα 60Μ $

Re: Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Κωστα καλησπερα

Την ειδαμε χτες βραδυ με την γυναικα μου Εχουμε δει απειρα θριλλερ ητανε πολυ δυνατο μας κρατησε σε αγωνια εως το τελος
το συστηνω ανεπιφυλακτα

Και η πλακα ειναι οτι κοστισε μονο 3Μ $
Οι δε εισπραξεις του στην Αμερικη ξεπερασαν τα 60Μ $
Την ίδια ώρα το βλέπαμε; :smile:

Ο Derrickson τελειώνει το remake του ολλανδικού Two Eyes Staring με την Charlize. Περιμένω βελτίωση σε σχέση μες το πρωτότυπο.

Απο το remake του Poltergeist δεν ξέρω τι να περιμένω. Μάλλον θα το κάνει πιο σκοτεινό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

Την ίδια ώρα το βλέπαμε; :smile:

Ο Derrickson τελειώνει το remake του ολλανδικού Two Eyes Staring με την Charlize. Περιμένω βελτίωση σε σχέση μες το πρωτότυπο.

Απο το remake του Poltergeist δεν ξέρω τι να περιμένω. Μάλλον θα το κάνει πιο σκοτεινό.

Χα χα χα Γεια σου αδελφε με τα ωραια σου -bye-

Το παλιο πολτεργκαιστ ηταν καλο για την εποχη του
Πιστευω οτι ο τυπος θα βγαλει κατι δυνατο που θα μας καθηλωσει παλι

Να προσθέσω οτι στο Sinister, εκτός απο Ulver, ακούγονται και 3-4 κομμάτια των Κυπρίων Accurst

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Kidnapped (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1629377/

Πάρα πολύ καλό ισπανικό θρίλλερ. Ρεαλιστικό με πολύ ωραίες ερμηνίες. Υπόθεση εισβολής σε σπίτι για ληστεία και ομηρία οικογένειας. Βλέποντας το δεν μπόρεσα να μη φέρω στο μυαλό μου το τι περνούν όλες οι ελληνικές οικογένειες που περνούν κάτι ανάλογο και αναφέρονται στις ειδήσεις των καναλιών. Άλλο να το ακούς σαν είδηση , άλλο να το βλέπεις σαν εικόνα έστω και ρεαλιστική μέσω μιας ταινίας και πόσο μάλλον να το ζείς. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Paranormal Activity 4

Προς αποφυγή...Τα προηγούμενα 3 είχαν κάτι, το 4ο δεν έχει τίποτα.
Αντικατέστησαν τις κάμερες CCTV με webcams laptop με αποτέλεσμα να βλέπουμε συνεχώς την φάτσα της πρωταγωνίστριας κολλημένη στην οθόνη. Και ποιος παίρνει μαζί του την κάμερα όταν τρέχει να σωθεί απο διαβόλους και τριβόλους;

Αγγλικό θριλεράκι βασισμένο στην ιστορία του Black Monk of Pontefract. Καλούστικο είναι, βάζει όλα τα στοιχεία της ιστορίας στο σενάριο αλλά θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο. Μου έδωσε την εντύπωση οτι έβλεπα τηλεταινία. Περνάει όμως εύκολα η ώρα.

Last edited by a moderator:

The Apparition

Trailer

[TD="align: center"]
gYdLw4YNLeCxseZ2UZI3XBbV0rB.jpg
[/TD]

[TD="colspan: 2"]Καλούτσικο ήταν. Στο στυλ του Paranormal Activity αλλα με λίγο περισσότερο εγκέφαλο. Προσπαθεί να δώσει μια επιστημονική εξήγηση σε όσα συμβαίνουν και μου θύμισε λίγο ταινίες περασμένων δεκαετιών (The Entity, The Legend of Hell House, From Beyond) σε αυτό το καμάτι.
Το σενάριο είναι λίγο προβληματικό, θα μπορούσαν να δώσουν ακόμα 10-15 λεπτά στην ταινία για να εξηγήσουν κάποια πράγματα. Σε 70-τόσα λεπτά τι να προλάβεις να πεις;

Παίζει μια απο τις πρωταγωνίστριες του Twilight, ευτυχώς όχι η μονίμως ξινισμένη.
[/TD]

Απάντηση: Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ

American Mary

To λιγοτερο που μπορω να πω ειναι πως ηταν ενδιαφερον.
Νοσηρο (πολυ ομως...) και αντιηρωικο οσο δεν παιρνει αλλο. Μονο καποιος που αποδεχεται αυτα τα χαρακτηριστικα σε μια ταινια θα επρεπε να ασχοληθει να το δει. Για μενα προσωπικα ειναι αμφοτερα θετικα
και παρ'ολα αυτα η αποστασιοποιηση του απο την πρωταγωνιστρια και τον περιγυρο της ενιοτε με ξενιζε.
Αν με βαση τα παραπανω θελει κανεις να το δει, καλυτερα να μην ξερει τιποτα για την υποθεση.
Οχι γιατι περιεχει τιποτα ανατρεπτικα twists, αλλα γιατι και η ιδια η υποθεση ειναι μερος της ιδιαιτεροτητας
της ταινιας.
Βραβευμενο σε πολλα φεστιβαλ (τρομου) ανα τον κοσμο κυριως για την εντυπωσιακη ερμηνεια της
Catharine Isabelle του Ginger Snaps(:worshippy:), αλλα και την ιδιαιτερη σκηνοθετικη ματια των αδερφων Soska*
(των οποιων τις αλλες δημιουργιες ψαχνω τωρα.)
Δεν μπορω να πω οτι τρομαξα, ουτε οτι ταυτιστηκα ιδιαιτερα με τους πρωταγωνιστες. Οποτε θα μου πειτε
γιατι γραφω για την ταινια? Γιατι παρ'ολα αυτα μου αρεσε, ηταν αρκετα διαφορετικη απο αυτα που βλεπουμε συνηθως και θεωρω οτι αξιζει να την ανακαλυψει και κανας αλλος.
*Περιμενω με ανυπομονησια το επομενο σκηνοθετικο βημα τους.
(hint Εμφανιζονται και στην ταινια σε ποοολυ χαρακτηριστικο ρολο)

Φωτος δεν εβαλα γιατι για καποιο περιεργο λογο, καθε φορα που βαζω μπορω να τις δω μονο εγω:nounder:

Re: ΘΡΙΛΕΡ

[TABLE="width: 900"]
[TR]
[TD="width: 300, align: center"]
aVR4VQBJKlbzqaLsJpQYiNr783y.jpg
[/TD]
[TD]
H μαθητευόμενη νοσοκόμα Lucie μαθαίνει οτι, σε μία παλιά έπαυλη όπου μένει μόνο μια ηλικιωμένη σε κώμα, υπάρχει ένας θησαυρός. Μαζί με δύο φίλους της αποφασίζουν να βρουν το θησαυρό και να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

Όμως το σπίτι δεν είναι άδειο όπως νόμιζαν...[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Γαλλικό θρίλερ, απο τα καλύτερα που έχω δει τελευταία. Ατμόσφαιρα αποπνικτική, χρώματα σκοτεινά και ξεθωριασμένα, καταπληκτική μουσική επένδυση. Αν και αρχικά φαίνεται σαν μια απλή ιστορία με στοιχειωμένο σπίτι, στο τελευταίο ημίωρο το αίμα ρέει άφθονο. Όσοι είδατε το Α l'interieur των ίδιων δημιουργών, θα ξέρετε οτι το αγαπάνε το αίμα.
Ενώ όμως η πρώτη τους ταινία διαδραματιζόταν σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, στο Livide μας κλείνουν σε ένα γοτθικό κτήριο. Αυτό αλλάζει όλη την αίσθηση της ταινίας, κάνοντας την να πλησιάζει την ισπανική σχολή. Υπάρχει κάτι το ονειρικό στην ατμόσφαιρα, ειδικά στο φινάλε.

Να το δείτε![/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="width: 900"]
[TR]
[TD="width: 300, align: center"]
aVR4VQBJKlbzqaLsJpQYiNr783y.jpg
[/TD]
[TD]
H μαθητευόμενη νοσοκόμα Lucie μαθαίνει οτι, σε μία παλιά έπαυλη όπου μένει μόνο μια ηλικιωμένη σε κώμα, υπάρχει ένας θησαυρός. Μαζί με δύο φίλους της αποφασίζουν να βρουν το θησαυρό και να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

Όμως το σπίτι δεν είναι άδειο όπως νόμιζαν...[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Γαλλικό θρίλερ, απο τα καλύτερα που έχω δει τελευταία. Ατμόσφαιρα αποπνικτική, χρώματα σκοτεινά και ξεθωριασμένα, καταπληκτική μουσική επένδυση. Αν και αρχικά φαίνεται σαν μια απλή ιστορία με στοιχειωμένο σπίτι, στο τελευταίο ημίωρο το αίμα ρέει άφθονο. Όσοι είδατε το Α l'interieur των ίδιων δημιουργών, θα ξέρετε οτι το αγαπάνε το αίμα.
Ενώ όμως η πρώτη τους ταινία διαδραματιζόταν σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, στο Livide μας κλείνουν σε ένα γοτθικό κτήριο. Αυτό αλλάζει όλη την αίσθηση της ταινίας, κάνοντας την να πλησιάζει την ισπανική σχολή. Υπάρχει κάτι το ονειρικό στην ατμόσφαιρα, ειδικά στο φινάλε.

Να το δείτε![/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Μου άρεσε και μένα πάρα πολύ.
:a0210:

Mama-banner.jpg

Mama
Κριτικές: 1 - 2

2008 Ο Jeffrey, θύμα της οικονομική κρίσης, σκοτώνει τους συνεταίρους του και την σύζυγο του και φεύγει απο την πόλη με τις δύο μικρές του κόρες. Στο δρόμο, μετά απο ένα ατύχημα, βρίσκουν καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος και χάνονται τα ίχνη τους.
Πέντε χρόνια μετά ο Lucas, δίδυμος αδελφός του Jeffrey, μετά απο πολλές προσπάθειες βρίσκει την καλύβα και τα δύο κοριτσάκια. Όταν όμως επιστρέφουν στην πόλη καταλαβαίνουν οτι δεν επέστρεψαν μόνοι.

Καλό και ατμοσφαιρικό θρίλερ, με τον Guillermo Del Toro στο πόστο που παραγωγού. Αν και δεν αποφεύγει κάποια βλακώδη λάθη*, ο Αργεντινός σκηνοθέτης Andres Muschietti καταφέρνει να φτιάξει ατμόσφαιρα τρόμου. Έχει κάποια καλά ιδέες αλλά η εκτέλεση τους θα μπορούσε να είναι πιο πρωτότυπη. Η ταινία θυμίζει Ιαπωνικό-Κορεατικό τρόμο με την mama του τίτλου να μοιάζει σαν να βγήκε απο το Τhe Ring.
Στο φινάλε φαίνεται η επίδραση του Del Toro και της ισπανικής "σχολής". Είναι γεμάτο συναίσθημα και μου έφερε στο νου το φινάλε του Lady in White.

Η Jessica Chastain στο ρόλο της φίλης του Lucas κρατάει ουσιαστικά την ταινία με τον Nikolaj Coster-Waldau να περνάει σε δεύτερο πλάνο. Πολύ καλή και η μικρή Megan Charpentier στο ρόλο της μεγαλύτερης απο τις δύο αδελφές. Αν και δεν μου αρέσουν τα χαριτωμένα κοριτσάκια σε θρίλερ, αυτή παίζει συγκρατημένα και βγάζει το συναίσθημα που πρέπει.

*
-Πως είναι δυνατόν να μην είχε βρει κανείς για πέντε χρόνια το αυτοκίνητο του Jeffrey; Δεν ήταν και τόσο κρυμμένο.
- Μία-δυο φορές στην ταινία, ενω υποτίθεται οτι η σκηνή είναι βραδινή, φαίνεται να μπαίνει φως της ημέρας απο τα παράθυρα.