Υπάρχουν διεστραμμένα splatter με αυτοσκοπό την διαστροφή, αλλα και καποια (λίγα) όπου η χρήση splatter ειναι απλα ενα εκφραστικο μέσο όπου εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Η γίνεται με τόση μαεστρία όπου το βλέπεις, θελεις να φύγεις μακριά, αλλα κατι σε κρατάει.. και ψάχνεις να ανακαλύψεις τι ειναι αυτό.. Αυτογνωσία, πρωτόγονα αισθήματα..
Ετσι ειναι. Απλως μετα διιστανται οι αποψεις για το ποιο ανηκει σε ποια κατηγορια. Το Martyrs ας πουμε
(χωρις να το εχω δει) μου φαινεται οτι ανηκει στην πρωτη κατηγορια, σε αντιθεση πχ με τα εργα του Miike.
Ο del toros όπως και κάθε σκηνοθέτης, κρίνεται για την συγκεκριμένη ταινία και όχι για το σύνολο του έργου του, όπου μπορεί, να εχει και καλές ταινίες. Το the devils δεν ειναι αριστούργημα αλλα ειναι μια πολυ καλή ταινία του. Επίσης δεν τον έβρισα τον tel toro, ανέφερα οτι δεν ειναι κατάλληλος, οχι τουλαχιςτον όσο κάποιοι άλλοι μιας και έδωσε βάση ΜΟΝΟ στα εφέ.. Και το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα ηταν για την βάση.. αλλα ταινία Hollywood ειναι οπότε..οι συμβάσεις και ο συντηρητιςμος ειναι σχεδόν δεδομένα. Υπάρχουν ομως τύποι όπως ο Nolan και Anderson που ξεχωρίζουν..
Τους θεωρω αμφοτερους υπερεκτιμημενους. Ειδικα ο Νολαν μονο με το 2ο Μπατμαν με εξεπληξε πολυ θετικα
και ακομα και αυτο το χαλασε λιγο στο τελος κανοντας το Μπατμαν μεσσιανικη φιγουρα που παιρνει στις πλατες του τις αμαρτιες των αλλων. Για ολες τις υπολοιπες ταινιες του εχω σοβαρες επιφυλαξεις.
Οι ταινίες που ανέφερα ειναι πρόχειρες και χώρις δεύτερη σκέψη... λογικό να υπάρχουν ελλείψεις κτλ ιςως δεν ειναι οι καλύτερες που εχω δει, απλα οι πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό.
Οι τελευταίες φυσικά δεν ειναι θρίλερ, αλλα έχουν ενα twist γιαυτο και τα ανέφερα..
Από όλα αυτά που έγραψες συγκρατω το The enemy, to dog bite dog (2006) και τα ισπανικά που καλο ειναι να αναφέρεις εδω..
Μη με κανεις, και πάω να κοιτάχτω πρώτος