Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος
Οι σφαγές των Χριστιανών, έγιναν με την βοήθεια του Θεού.
Τα πάντα Μήτσε χρειάζονται κάποιον αρχηγό.
Το θέμα είναι ότι κάποιες θρησκείες/δόγματα/αιρέσεις, πες το όπως θέλεις, έχουν τόσο σκληροπυρηνικούς ακόλουθους που γαλουχούν (επειδή γαλουχήθηκαν) τα παιδιά τους να ακολουθούν τυφλά το τι θα τους πει ο κάθε "αρχηγός" της θρησκείας τους.
Ανάλογο βλέπεις σε κόμματα, παρατάξεις κλπ
Δεν νομίζω ότι ο μέσος δυτικός που αναλώνεται στο πότε θα βγει το καινούργιο iphone θα δώσει μεγάλη σημασία στον κάθε παπά που μπορεί να πει "σφάξτε τους άπιστους".
Είναι ελάχιστες, μικρές κοινωνίες, κατά βάση αποξενωμένες από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, που δεν θα είχε καμιά διαφορά αν αυτός που το έλεγε τους γαλούχησε σύμφωνα με κάποια θρησκεία ή κάποιο άλλο πιστεύω (πολιτικό, ηθικοπλαστικό κλπ).
Συνήθως, όπου υπάρχει φτώχεια βλέπεις και φανατικούς θρησκόληπτους.
Ο μέσος Αμερικάνος δηλαδή, δεν βομβάρδισε την τάδε χώρα επειδή ο πρόεδρος είναι Χριστιανός.
Την βομβάρδισε επειδή το θεωρεί δουλειά του, επειδή θα γυρίσει σπίτι του με το πορτοφόλι ικανά γεμάτο να αγοράσει μία 50άρα plasma.
Στην Ανατολή έχουν άλλο τρόπο σκέψης. Για αυτό βλέπεις πολλά άκρα.
Π.χ. οι Βουδιστές κατά το δόγμα του Chan (κατά βάση Κινέζοι οι περισσότεροι) ακολουθούν την ινδική φιλοσοφία Mahayana, απλά προσαρμοσμένη στον Κινέζικο τρόπο σκέψης από τον Buddha Bodhidharma.
Μέσες άκρες, αφαιρεί το "εγώ" και προσπαθεί να σώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί ακολουθώντας πάντα ειρηνικές με τη φύση και τον άνθρωπο τεχνικές.
Αν κάποιος δεν ακολουθεί τον δρόμο του Dharma, δεν θεωρείται Buddha, δεν τον ακολουθεί κανείς, οπότε πάει το θέμα "Ηγέτης που θα οδηγήσει τον κόσμο σε πόλεμο" δεν υπάρχει.
Για αυτό μιλάμε για μία θρησκεία που δεν προκάλεσε ποτέ, παρά πάντα αμυνόταν.
Το ότι βλέπεις τους shaolinshi να έχουν παράδοση στις πολεμικές τέχνες και να έχουν αναπτύξει τις δικές τους είναι επειδή στην προσπάθεια να σώσουν κόσμο, περιέθαλπαν στο ναό τους φυγάδες και κατά βάση πολιτικούς πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο στόχαστρο του εκάστοτε αυτοκράτορα.