Θρησκεια και πολεμος

Status
Not open for further replies.
Τις οικογενειακές περιουσίες. Τι θα πάει σε φιλανθρωπίες, τι σε συγγενείς κλπ.

«Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι

Στο χριστιανισμό είναι απλούστατο: όλα σε φιλανθρωπίες! Όλα!
Δεν υπάρχει οικογένεια...
Για αυτό είναι και δύσκολος ο Χριστιανισμός...

Αν και δεν κάνει καμία πρόβλεψη για πολεμικά λάφυρα.

Του το λέει η θρησκεία του; Μάλλον όχι. Κι ας έχει γιαταγάνια. Όλα στο όνομα του φιλεύσπλαχνου και ελεήμονα Αλλάχ είναι.

?!?!?!?!?! Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με αυτή τη φράση.... Αυτό που έγραψες είναι οξύμωρο.
Εκτός και αν (μας) κάνεις πλάκα.

και τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους και σκλάβους ?

Οἱ δοῦλοι ὑπακούετε τοῖς κυρίοις κατὰ σάρκα μετὰ φόβου καὶ τρόμου ἐν ἁπλότητι τῆς καρδίας ὑμῶν ὡς τῷ Χριστῷ,
(Οι δούλοι να υπακούετε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβον και τρόμον, με ευθύτητα και ειλικρίνειαν της καρδίας σας, σαν να υπακούετε στον Χριστόν)

17211_511889845533833_1830413616_n.jpg

Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού

Επιστολή Αποστ. Παύλου προς Γαλάτες
Κεφάλαιο 3, στίχος 28

A coin has two sides....

και τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους και σκλάβους ?

Οἱ δοῦλοι ὑπακούετε τοῖς κυρίοις κατὰ σάρκα μετὰ φόβου καὶ τρόμου ἐν ἁπλότητι τῆς καρδίας ὑμῶν ὡς τῷ Χριστῷ,
(Οι δούλοι να υπακούετε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβον και τρόμον, με ευθύτητα και ειλικρίνειαν της καρδίας σας, σαν να υπακούετε στον Χριστόν)

17211_511889845533833_1830413616_n.jpg

Ναι είναι το ίδιο με το να γυρίσεις το μάγουλο και να μην απαντήσεις με σφαλιάρα. Είπαμε η βία δεν είναι στο χριστιανισμό.
Και σαφώς ο χριστιανισμός δεν διαχωρίζει τον δούλο από το αφεντικό παρά μόνο στο ότι το αφεντικό είναι πιο δύσκολο να σωθεί από το να περάσει μια καμήλα μέσα από ένα βελόνι.
Για αυτό και προτρέπει όλους να απαρνηθούν την περιουσία τους....

Ναι είναι το ίδιο με το να γυρίσεις το μάγουλο και να μην απαντήσεις με σφαλιάρα. Είπαμε η βία δεν είναι στο χριστιανισμό.
Και σαφώς ο χριστιανισμός δεν διαχωρίζει τον δούλο από το αφεντικό παρά μόνο στο ότι το αφεντικό είναι πιο δύσκολο να σωθεί από το να περάσει μια καμήλα μέσα από ένα βελόνι.
Για αυτό και προτρέπει όλους να απαρνηθούν την περιουσία τους....

ναι got it

Ο χριστιανισμός δεν έχει οικογένεια αλλά έχει σκλάβους ...

αα και πολύ ξύλο χωρίς αντίδραση .....

τι να διαλέξω ?
οικογένεια ή σκλάβος και ξύλο ?

πάω να ανοίξω μια παγωμένη μπύρα .......

*και καλά να μην γυρνάς το μάγουλο , αλλά να υπακούς με ΤΡΟΜΟ ? ......

χάου πισφουλ ιζ δατ ? ........ αι αμ σοκτ

οπορτούνα τον κόβω .....

με λένε ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω ...... :damnyou:

κανένα γύρισμα δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχει συνέχεια.

Είπαμε... Ο κομμουνισμός είναι το σφαγείο της ανθρωπότητας και ο Marx η πηγή του κακού. Δες τι έκανε ο Στάλιν, ο Μάο, Ο Πολ Ποτ κλπ... περισσότερους νεκρούς από ποτέ.
Αυτό λες?

«Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι

Στο χριστιανισμό είναι απλούστατο: όλα σε φιλανθρωπίες! Όλα!
Δεν υπάρχει οικογένεια...
Για αυτό είναι και δύσκολος ο Χριστιανισμός...

Αν και δεν κάνει καμία πρόβλεψη για πολεμικά λάφυρα.

?!?!?!?!?! Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με αυτή τη φράση.... Αυτό που έγραψες είναι οξύμωρο.
Εκτός και αν (μας) κάνεις πλάκα.

Το βλέπεις υπό το πρίσμα του Χριστιανισμού, γι' αυτό δεν σου φαίνεται οικείο. Και εξηγώ (όσο μπορώ ο χριστιανός... ) :

Όπως είπα και πιο πριν το Ισλάμ είναι πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό-θρησκευτικό σύστημα. Δοθέντος αυτού δεν θα μπορούσε να μην ορίζει επακριβώς όχι μόνο τις περιουσίες αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ακόμα και μέσα στην οικογένεια.

Αυτό που έγραψα δεν είναι οξύμωρο και ούτε κάνω πλάκα. Υπάρχει το καλό και το κακό, όπως στον Χριστιανισμό (υπ' όψη, οι χριστιανοί είναι good guys για το κοράνι). Ο πιστός οφείλει να μάχεται για την πίστη του. Οφείλει να είναι ενάντια στο κακό.
Και πρόσεξε το σημείο που κάνει τη διαφορά και συνήθως γίνεται η παρεξήγηση: Εάν κατά τη διάρκεια της μάχης του ενάντια στο κακό, χάσει τη ζωή του, αυτόματα πάει στον παράδεισο.

Βάλε τώρα με το μυαλό σου πότε γράφτηκε το κοράνι, και θα καταλάβεις και γιατί επικρατεί ο φονταμενταλισμός και γιατί είναι 600 χρόνια πίσω σε κάποια πράγματα. Εγώ απλά λέω, πως σε 600 χρόνια από τώρα, εάν επικρατήσουν, θα επικρατούν άλλες απόψεις.

κανένα γύρισμα δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχει συνέχεια.

Είπαμε... Ο κομμουνισμός είναι το σφαγείο της ανθρωπότητας και ο Marx η πηγή του κακού. Δες τι έκανε ο Στάλιν, ο Μάο, Ο Πολ Ποτ κλπ... περισσότερους νεκρούς από ποτέ.
Αυτό λες?

κομουνισμός ?

το έχεις χάσει .....

ναι got it

Ο χριστιανισμός δεν έχει οικογένεια αλλά έχει σκλάβους ...

αα και πολύ ξύλο χωρίς αντίδραση .....

τι να διαλέξω ?
οικογένεια ή σκλάβος και ξύλο ?

πάω να ανοίξω μια παγωμένη μπύρα .......

Δεν έχει οικογένεια, ούτε σκλάβους. Σκλάβος είναι όποιος έχει πλούτο και περιουσία "γιατί δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφεντικά"
Στον χριστιανισμό χαμένος είναι το αφεντικό, όχι ο δούλος: "και οι τελευταίοι έσσονται πρώτοι"

Η σωτηρία που ο Χριστιανισμός υπόσχεται είναι απλή, προσωπική επιλογή και ΔΕΝ είναι εύκολη.

Για την μπύρα: στην υγειά σου! :)

Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

«Έχουμε την γνώμη, ότι απ' εδώ και πέρα ό,τι στραβό κι αν συμβαίνει ολόγυρά μας, θα είναι υπό την προστασία του Νόμου, αφού δηλ. εμείς δεν θα μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας δημοσίως, Δηλαδή:

»Ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!

Αυτά είναι! :p

Άλλωστε, όσο οι παπάδες καταδικάζουν τον γυμνισμό, στη Μύκονο κάνουν μπάνιο ντυμένοι σεμνά σε ξεχωριστές παραλίες ανδρών - γυναικών.
Άπαξ και πέρασε ο νόμος θα τα κάνουν όλα Super Paradise!

Έλα μωρέ τώρα...
Αναπαράγεις τις βλακείες που πετάει ο κάθε ξεμωραμένος που αναρωτιέται γιατί την Κυριακή δεν πατάει κουνούπι στην εκκλησία του...

κομουνισμός ?

το έχεις χάσει .....

Γιατί το έχασα? αυτό δεν ισχυρίζονταν ότι κάνανε?
αυτό δεν λέτε κάποιοι για τον Χριστιανισμό όταν αναφέρετε σαν παράδειγμα εναντίον του τους κονκισταδόρες ή ακόμη και τον Χίτλερ????

Γιατί το έχασα? αυτό δεν ισχυρίζονταν ότι κάνανε?
αυτό δεν λέτε κάποιοι για τον Χριστιανισμό όταν αναφέρετε σαν παράδειγμα εναντίον του τους κονκισταδόρες ή ακόμη και τον Χίτλερ????

λέμε ? ποιοί λέμε ? έβγαλες ταμπελίτσα ?

προσωπικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ούτε κονκισταδόρες ούτε χίτλερ ...

Καλά ΟΚ το παίρνω πίσω....
Μακριά οι ταμπέλες....

Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία και για τα παραπάνω και αυτό παρασύρθηκα.

Αυτά είναι! :p

Άλλωστε, όσο οι παπάδες καταδικάζουν τον γυμνισμό, στη Μύκονο κάνουν μπάνιο ντυμένοι σεμνά σε ξεχωριστές παραλίες ανδρών - γυναικών.
Άπαξ και πέρασε ο νόμος θα τα κάνουν όλα Super Paradise!

Έλα μωρέ τώρα...
Αναπαράγεις τις βλακείες που πετάει ο κάθε ξεμωραμένος που αναρωτιέται γιατί την Κυριακή δεν πατάει κουνούπι στην εκκλησία του...

εκκλησία του ? ο κάθε ξεμωραμένος ?

φωτιά θα πέσει να σε κάψει ωρέ .........

εκκλησία του ? ο κάθε ξεμωραμένος ?

φωτιά θα πέσει να σε κάψει ωρέ .........

Τώωωωρα;
Δεν έχεις δει πως έχω καταντήσει; Τρίχα δεν μου έχει μείνει!
Με κατακεραυνώνουν οι θεοί των μισών θρησκειών του κόσμου!

Μόνο Χάρε Κρίσνα δεν έχω ντυθεί να γυρίζω με μανουάλια στο δρόμο.
Κατά τα άλλα, όπου χαβαλές και γιορτή και εγώ στη μέση.
Α! Με τους Σιχ δεν πάω. Δεν με εξιτάρει το σαδομαζό... :flipout:

Τώωωωρα;
Δεν έχεις δει πως έχω καταντήσει; Τρίχα δεν μου έχει μείνει!
Με κατακεραυνώνουν οι θεοί των μισών θρησκειών του κόσμου!

Μόνο Χάρε Κρίσνα δεν έχω ντυθεί να γυρίζω με μανουάλια στο δρόμο.
Κατά τα άλλα, όπου χαβαλές και γιορτή και εγώ στη μέση.
Α! Με τους Σιχ δεν πάω. Δεν με εξιτάρει το σαδομαζό... :flipout:

κι όμως, θα σου πηγαίνει το περτικαλί .... :HTEHEH56:

οι κονκισταδορες που εφεραν λαβαρο με τον σταυρο και σφαζαν μαζι με το ιερατειο εχουν μονο πολιτικα ιμπεριαλιστικα κινητρα,ενω οι ισλαμιστες δικτατορες στρατιωτικοι μονο θρησκευτικα,οτι να ναι...το ξαναγραφω οι θρησκειες χρησιμοποιηθηκαν απο τους εξουσιαστες για να χειραγωγησουν τον κοσμο αναλογα με τα θελω τους,ο μεγαλυτερος ισλαμιστης τρομοκρατης και ολο το δικτυο που τον ακολουθει ο Οσαμα ειναι αμερικανοθρεμμενος...τα ιδια εγιναν στην Ιρλανδια και την Γιουκοσλαβια..

Last edited:
Έχω περτικαλί με άσπρα καλτσάκια μαύρα δεσίματα και feiyue.

Aν και το ριχτό θα μου κρύβει και την κοιλιά...
Λες; :chinscratch:

Έχω περτικαλί με άσπρα καλτσάκια μαύρα δεσίματα και feiyue.

Aν και το ριχτό θα μου κρύβει και την κοιλιά...
Λες; :chinscratch:

μια χαρά το ακούω ..... :grinning-smiley-043

όμως με αυτά και με τα άλλα το μπατάραμε το νήμα ....

ουουουουουο σιξ σιξ σιξ :FSGSFGS4:

μια χαρά το ακούω ..... :grinning-smiley-043

όμως με αυτά και με τα άλλα το μπατάραμε το νήμα ....

ουουουουουο σιξ σιξ σιξ :FSGSFGS4:

ειστε μια νοτα δροσιας...

Status
Not open for further replies.