Θρησκεια και πολεμος

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Πάντως αυτό που σου λέει είναι γεγονός.
Η θρησκεία που θα κληρονομήσεις και που κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσεις για την υπόλοιπη ζωή σου είναι ένα καθαρά τυχαίο γεγονός.
Το να χρησιμοποιήσεις την λογική σου όμως και να αγνοήσεις τις διδαχές, όπως ακριβώς έκανες και με τον Άγιο Βασίλη για παράδειγμα, είναι καθαρά θέμα επιλογής,

Η "φυσιολογική" εξέλιξη του ανθρώπου πλέον είναι να γίνεται άθεος καθότι η πληροφορία είναι ελεύθερη και εύκολα προσβάσιμη.
Το καταλαβαίνω πριν χιλιάδες χρόνια να βλέπαν τον κεραυνό και να πίστευαν ότι υπάρχει ένα μουσάτο ον που τον ρίχνει,ή ότι ένα δράκος καταπίνει τον ήλιο κάθε που βραδιάζει αλλά εν έτη 2013 με όλη αυτή την γνώση να πιστεύουμε ακόμα σε χαζομάρες είανι αποτυχία απο κάθε άποψη.

Κάθε θρησκεία είναι τροχοπέδη για την ίδια την ανθρωπότητα.

Ο αθεϊσμός δεν είναι μια καινούρια θέση επειδή σήμερα υπάρχει αρκετή πληροφορία που παλιότερα δεν υπήρχε.
Ο αθεϊσμός είναι πανάρχαια θέση.

Και τον Αγνωστικισμό τον έβαλαν στο παιχνίδι οι μανιακοί με τη στατιστική.

Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Εννοείται ότι δεν θα τις πιω όλες..
[blackmail]Αλλά για να πάρεις, θα έρθεις στο ουζάκι του Σαββάτου.[/blackmail] :p

Ώπα. Εδώ το χοντραίνεις.
Μη λέμε και ότι θέλουμε τώρα!
Και ο King τι είναι;

king_diamond-tif-big1.jpg

Οτι υπάρχει κάτι ανώτερο από το ανθρώπινο γένος, είναι λογικό.
Το αν ασχολείται με αυτό (και το αν είναι καλό ή όχι να ασχοληθεί) είναι μια άλλη ιστορία.
Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να νοιώθουν ότι υπάρχει κάτι που τους προστατεύει πέρα από τις δυνάμεις τους.
Ας το ονομάσουμε Superman.
Άλλοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να διασπάσουν το σύνολο σε μικρά υποσύνολα, είτε για να χωράνε περισσότεροι αρχηγοί, είτε γιατί ένα μεγάλο σύνολο δεν ελέγχεται εύκολα.
Έτσι εμφανίστηκε και ο Batman.
Χωρίς όμως τα σύνολα να έχουν κάτι να φοβηθούν, εύκολα βρίσκουν κάτι άλλο να ασχολούνται και ακόμη πιο εύκολα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο κάνοντας του κεφαλιού τους.
Έτσι μπήκε στο παιχνίδι ο Lex Luthor και ο Joker.

Εδώ όμως δεν συζητάμε για αυτό.
Συζητάμε για το κατά πόσο είναι σωστό ο Superman να ωθεί τον κόσμο να πηδήξει από τα κτίρια της Metropolis ή όχι και κατά πόσο αυτό αναφέρεται στα δημοσιεύματα που έχει κάνει στην Daily Planet σαν Clark Kent.

Σωστά!
Εξάλλου η αντιληπτική ικανότητα καθορίζεται τόσο από γενετικούς παράγοντες όσο και απο περιβαλλοντικούς!

Δεν το αμφισβητούν οι θρησκευόμενοι, επιστήμονες το αμφισβητούν.
Αυτό είναι γνωστό τέχνασμα, άλλο το αρνούμαι γιατί επιστημονικά δεν μου κάνει σαν θεωρία για τον Α η Β λόγο και άλλο επειδή πιστεύω σε παραμύθια.
Η διαφορά είναι τεράστια.

Το ότι υπάρχουν ενδείξεις δεν σημαίνει απόδειξη όπως και απουσία αποδείξεων δεν σημαίνει απόδειξη (ούτε καν ένδειξη) του αντιθέτου. Βασικά πράγματα στην επιστήμη αυτά.
Μια θεωρία δεν μπορείς να την καταρρίψεις εξάλλου με αναφορά σε άλλη θεωρία. Μπορείς μόνο (κάνοντας χρήση της) αν προκύψει άτοπο ή να μην επιβεβαιωθεί πειραματικά. Βασικό και αυτό.
Ούτε μίλησα για αυθαιρεσία της συγκεκριμένης θεωρίας επειδή είμαι πιστός (κάλλιστα μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο).
Είναι ένδειξη ενός τμήματος της θεωρίας.
Στις ενδείξεις πάτησαν όλες σχεδόν οι θεωρίες που μετέπειτα έγιναν δεδομένες.
Και φυσικά έιναι απόδειξη η ακτινοβολία υποβάθρου.
Είναι σαν να λες ότι βρήκαμε έναν καμένο σπίτι που ακόμα κανπνίζει αλλά επειδή η φωτιά έσβησε και δεν την βλέπουμε πια δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πήρε φωτιά.

Το ότι μετρήσανε το θόρυβο καθόλου δεν επιβεβαιώνει τη θεωρία (η οποία κοντολογίς ισχυρίζεται ότι από το τίποτε προέκυψε το άπαν).
Επειδή βλέπω ότι πατάς πολύ στο κάτι απο το τίποτα.
Το ξέρεις ότι στον κβαντικό κόσμο σωματίδια εμφανίζονται απο το πουθενα και εξαφανίζονται στο πουθενά συνέχεια?
Και ότι αυτό δεν είναι θεωρία άλλα αποδεδειγμένο πείραμα?

Τέλος αν ασχοληθείς με στατιστική και θεωρία πιθανοτήτων θα δεις ότι το σύστημα δεν έχει την μνήμη που του προσδίδεις: "όταν ο άλλος σου προβλέψει 100 πράγματα κα ι επιβαιβεωθούν και τα 100 αν σου προτείνει το 101 και δεν το πιστέψεις κάπου έχεις πρόβλημα"
Το 101ο πιθανότατα να είναι εντελώς "αλλού". Πράγμα που πάμπολλες φορές έχει συμβεί στην επιστήμη.
Εν τέλει όμως απλά εναποθέτεις την πίστη σου στην επιστήμη.
Θεμιτό!
Αλλά πάλι περί πίστης πρόκειται ότι κάποτε θα περιγράψει το άπαν.
Άστοχο αυτό που λες, δεν είπα να δεχθείς αδιαμαρτήρητα το οτιδήποτε αλλά αν θέσεις θέμα επιλογής ανάμεσα σε δύο πλευρές που η μία εδώ και χιλιάδες χρόνια διαψεύδεται συνεχώς απο την άλλη τότε αν ακόμα έχεις αμφιβολίες στο ποια να επιλέξεις έχεις πρόβλημα.

Ο αθεϊσμός δεν είναι μια καινούρια θέση επειδή σήμερα υπάρχει αρκετή πληροφορία που παλιότερα δεν υπήρχε.
Συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι νέα μόδα αλλά ότι πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις γιατί όλες οι θρησκείες είναι μια μπούρδα και μισή λόγω της πληροφορίας που υπάρχει και διανέμεται.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Πάντως αυτό που σου λέει είναι γεγονός.
Η θρησκεία που θα κληρονομήσεις και που κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσεις για την υπόλοιπη ζωή σου είναι ένα καθαρά τυχαίο γεγονός.
Το να χρησιμοποιήσεις την λογική σου όμως και να αγνοήσεις τις διδαχές, όπως ακριβώς έκανες και με τον Άγιο Βασίλη για παράδειγμα, είναι καθαρά θέμα επιλογής,

Η "φυσιολογική" εξέλιξη του ανθρώπου πλέον είναι να γίνεται άθεος καθότι η πληροφορία είναι ελεύθερη και εύκολα προσβάσιμη.
Το καταλαβαίνω πριν χιλιάδες χρόνια να βλέπαν τον κεραυνό και να πίστευαν ότι υπάρχει ένα μουσάτο ον που τον ρίχνει,ή ότι ένα δράκος καταπίνει τον ήλιο κάθε που βραδιάζει αλλά εν έτη 2013 με όλη αυτή την γνώση να πιστεύουμε ακόμα σε χαζομάρες είανι αποτυχία απο κάθε άποψη.

Κάθε θρησκεία είναι τροχοπέδι για την ίδια την ανθρωπότητα.

Και ότι αναπνέω αέρα, έχω δύο μάτια και μια μύτη και περπατάω στα 2 πόδια είναι ένα τυχαίο γεγονός. Και ότι γεννήθηκα στον μπλε πλανήτη του γαλαξία μας και όχι στην Ανδρομέδα και αυτό τυχαίο γεγονός είναι. Και ότι έγινε το Big Bang και αυτό (μέχρι στιγμής) θεωρείται τυχαίο γεγονός. Και ότι η γη βρίσκεται στην σωστή απόσταση από τον ήλιο, τυχαίο γεγονός είναι. Και ότι δεν μας έχουν σκάσει στο κεφάλι καμμιά δεκαριά μετεωρίτες και αυτό τυχαίο θεωρείται. Και ότι δεν μας έχει καταπιεί καμμιά μαύρη τρύπα, τυχαίο είναι....

Θα μπορούσα να αναφέρω άλλο ένα εκατομμύριο τυχαία φαινόμενα σύμφωνα με την επιστήμη (την μέχρι τώρα γνώση της τουλάχιστον). Λέει κάτι αυτό?

Βάσει των παραδειγμάτων που σου έφερα επομένως, περισσότερο λογικό κάποιος είναι να τείνει προς την πίστη και το Ανώτερο Ον, παρά προς την αθεΐα. Εκτός αν η λογική σου λέει ότι, ένα ανώτερο ον απαγορεύεται να υπάρχει, μια απέραντη τυχαιότητα, όμως, βεβαίως...

Τέλος, οι θρησκείες δεν κληρονομούνται. Δεν γράφεται σε κάποιο DNA αν ο οποιοσδήποτε είναι χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Γενικά πιστεύω ότι ο αθεϊσμός κρύβει αρνητικότητα,ίσως και πόλεμο εντός του καθένα να αποβάλει το θεό από μέσα του,μακριά από μένα.

Απλά μου είναι αδιάφορα όλα αυτά,αν είχα γεννηθεί στην Ιταλία,πιθανών να ήμουν καθολικός,στη Συρία μουσουλμάνος κτλ..

Αυτό είναι γνωστό τέχνασμα, άλλο το αρνούμαι γιατί επιστημονικά δεν μου κάνει σαν θεωρία για τον Α η Β λόγο και άλλο επειδή πιστεύω σε παραμύθια.
Η διαφορά είναι τεράστια..

Η διαφορά δεν υπάρχει καν! όπως και στις θρησκείες υπάρχουν πολλές αναπόδεικτες επιλογές, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και άλλες αναπόδεικτες προτάσεις - θεωρίες.
Και εδώ λοιπόν ότι του ταιριάζει του καθένα.

Στην ενδείξης πάτησαν όλες σχεδόν οι θεωρίες που μετέπειτα έγιναν δεδομένα.
Και φυσικά έιναι απόδειξη η ακτινοβολία υποβάθρου.
Είναι σαν να λες ότι βρήκαμε έναν καμένο σπίτι που ακόμα κανπνίζει αλλά επειδή η φωτιά έσβησε και δεν την βλέπουμε πια δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πήρε φωτιά.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα: η ένδειξη δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένδειξη. Ελπίδα έχουν οι επιστήμονες ότι εκεί που θα οδηγήσει θα επιβεβαιώσει τη θεωρία τους. Αυτό που σου λέω ΔΕΝ είναι λογοπαίγνιο αλλά βασική αρχή της πιθανοθεωρίας: kάτι με πιθανότητα 1 δεν είναι δεδομένο ότι είναι και συμβάν (γεγονός δηλαδή) και επίσης κάτι με πιθανότητα 0 δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και συμβάν (γεγονός/να υπάρχει δηλαδή). Αν σου φαίνεται περίεργο ψάξε το.

Επειδή βλέπω ότι πατάς πολύ στο κάτι απο το τίποτα.
Το ξέρεις ότι στον κβαντικό κόσμο σωματίδια εμφανίζονται απο το πουθενα και εξαφανίζονται στο πουθενά συνέχεια?
Και ότι αυτό δεν είναι θεωρία άλλα αποδεδειγμένο πείραμα?
Βεβαίως το ξέρω! αλλά αυτά σε κβαντικό επίπεδο και όχι κοσμικό. Το ξέρεις και εσύ φαντάζομαι.

Άστοχο αυτό που λες, δεν είπα να δεχθείς αδιαμαρτήρητα το οτιδήποτε αλλά αν θέσεις θέμα επιλογής ανάμεσα σε δύο πλευρές που η μία εδώ και χιλιάδες χρόνια διαψεύδεται συνεχώς απο την άλλη τότε αν ακόμα έχεις αμφιβολίες στο ποια να επιλέξεις έχεις πρόβλημα.

Καθόλου άστοχο... ο τρόπος επιλογής μόνο επιφανειακά μπορεί να φανεί υποδεέστερος στην μια περίπτωση αφού εν τέλει υπάρχει απουσία απόδειξης.

Last edited:
Ήθελα να ήξερα τι έκανε 13 δις χρόνια ο Θεός και μετά θυμήθηκε να φτιάξει έναν πλανήτη με ανθρωπάκια για να περνάει την ώρα του....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Γενικά πιστεύω ότι ο αθεϊσμός κρύβει αρνητικότητα,ίσως και πόλεμο εντός του καθένα να αποβάλει το θεό από μέσα του,μακριά από μένα.

Απλά μου είναι αδιάφορα όλα αυτά,αν είχα γεννηθεί στην Ιταλία,πιθανών να ήμουν καθολικός,στη Συρία μουσουλμάνος κτλ..

Κατά πάσα πιθανότητα. Γιατί υπάρχει περίπτωση σε κάποια φάση της ζωής σου να "ψάχτηκες" και είτε να επέλεξες κάτι άλλο είτε ακόμη και το ίδιο που όλως τυχαίως είχες εξ'αρχής.
Πιθανότητες όταν μιλάμε για άτομο, στατιστική όταν μιλάμε για σύνολα. ;)

Και ότι αναπνέω αέρα, έχω δύο μάτια και μια μύτη και περπατάω στα 2 πόδια είναι ένα τυχαίο γεγονός. Και ότι γεννήθηκα στον μπλε πλανήτη του γαλαξία μας και όχι στην Ανδρομέδα και αυτό τυχαίο γεγονός είναι. Και ότι έγινε το Big Bang και αυτό (μέχρι στιγμής) θεωρείται τυχαίο γεγονός. Και ότι η γη βρίσκεται στην σωστή απόσταση από τον ήλιο, τυχαίο γεγονός είναι. Και ότι δεν μας έχουν σκάσει στο κεφάλι καμμιά δεκαριά μετεωρίτες και αυτό τυχαίο θεωρείται. Και ότι δεν μας έχει καταπιεί καμμιά μαύρη τρύπα, τυχαίο είναι....

Θα μπορούσα να αναφέρω άλλο ένα εκατομμύριο τυχαία φαινόμενα σύμφωνα με την επιστήμη (την μέχρι τώρα γνώση της τουλάχιστον). Λέει κάτι αυτό?
Βάσει των παραδειγμάτων που σου έφερα επομένως, περισσότερο λογικό κάποιος είναι να τείνει προς την πίστη και το Ανώτερο Ον, παρά προς την αθεΐα. Εκτός αν η λογική σου λέει ότι, ένα ανώτερο ον απαγορεύεται να υπάρχει, μια απέραντη τυχαιότητα, όμως, βεβαίως...

Τέλος, οι θρησκείες δεν κληρονομούνται. Δεν γράφεται σε κάποιο DNA αν ο οποιοσδήποτε είναι χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής.

Φυσικα και λέει, αυτό που σου ανέφερα και πριν, το ότι είσαι χριστιανός είναι καθαρά τυχαίο γεγονός, εγώ είμαι άθεος απο επιλογή, τυχαίο είναι το γεγονός ότι γεννήθηκα σε χριστιανική χώρα.
Που ακριβώς διαφωνείς με αυτό?

Κάλλιστα θα μπορούσες να είχες γεννηθεί στην Ινδία και να πίστευες στον Vishnu.
Ομως η απόσταση Γης-Ηλίου θα ήταν η ίδια με αυτή που έχει τώρα που γεννήθηκες στην Ελλάδα, η επιτάγχυνση της βαρύτητας θα ήταν η ίδια, η ταχύτητα του φωτός το ίδιο, ο ήλιος θα έβγαινε απο την Ανατολή και θα έδυε στην Δύση.
Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι θα πίστευες πως οι άθεοι είναι ηλίθιοι για διαφορετικό λόγο, και φυσικά ο Χριστός θα ήταν παραμύθια για παιδιά.

Παρεπιπτόντως είσαι Χριστιανός απο επιλογή?
Έχεις μελετήσει το Ισλαμ, τον Βουδισμό, τον Ινδουισμό κα αφού είδες ότι δε σου κάνει κατέληξες στον Χριστιανισμό?
Όχι βέβαια την θρησκεία σου την κληρονόμησες απο τους γονείς σου και θα την κληροδοτήσεις στα παιδιά σου διατηρώντας αυτήν την παράλογη συνήθεια.

chrisssb είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε έχω κάνει παρόμοια συζήτηση με δεκάδες chrisssbs και οι απόψεις σας μου φαίνονται σαν βγήκαν απο φωτοτυπικό μηχάνημα, δε με ενδιαφέρει να σε πείσω για κάτι αφού έχεις ήδη αρνηθεί την λογική.
Οπότε καλή δύναμη, ότι και αν πιστεύεις. -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Κατά πάσα πιθανότητα. Γιατί υπάρχει περίπτωση σε κάποια φάση της ζωής σου να "ψάχτηκες" και είτε να επέλεξες κάτι άλλο είτε ακόμη και το ίδιο που όλως τυχαίως είχες εξ'αρχής.
Πιθανότητες όταν μιλάμε για άτομο, στατιστική όταν μιλάμε για σύνολα. ;)

Βασικά δεν επέλεξα καμία θρησκεία,που ορίζει και το δικό της θεό.
Τώρα το αν θα καώ σε κάποια κόλαση ή κάτι τέτοιο,ένα έχω να γράψω..πολύ κακός θεός αυτός ο θεός και σίγουρα αρκετά φασιστικό όλο αυτό.

Εννοείται ότι δεν θα τις πιω όλες..
[blackmail]Αλλά για να πάρεις, θα έρθεις στο ουζάκι του Σαββάτου.[/blackmail] :p

Θα με κερδίσει η θεά Μπάλα,
Καλά ως γνωστόν άμπαλος είμαι…
Αλλά θα με κερδίσει το Θεϊκό σόου του Μονακό GP
Δε ξέρω τι λέτε, αλλά όσοι έχουν γεννηθεί στο Μονακό χριστιανοί είναι νομίζω και αυτοί – σαν εμάς ένα πράγμα :D
Τυχαίο δε νομίζω ?

Γενικά ανά τον κόσμο η πίστη και ο Χριστιανισμός είναι τόσο διαφορετικά
Που απλά εμείς έχουμε κάτι – το οποίο δε ξέρω αν είναι πιο αληθινό – αλλά ΙΜΗΟ μας ταιριάζει καλύτερα. Είχε το χρόνο της η πίστη να προσαρμοστεί στη φάρα μας , στις παραλίες και τα έθιμα μας.
Μη νομίζεται ότι μόνο η θρησκεία αλλάξει τον άνθρωπο
Ισχύει και το αντίθετο
Και ο άνθρωπος αλλάζει τη θρησκεία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Παρεπιπτόντως είσαι Χριστιανός απο επιλογή?

Ναι.

Όπως και εσύ άθεος από επιλογή, εκτός, αν σύμφωνα με αυτά που γράφεις, το I.Q. των άθεων είναι κατά τι ''ευλογημένο'' από αυτό των ηλίθιων πιστών. Γενικά, ο λόγος σου είναι ο κλασσικός περιφρονητικός και προσβλητικός λόγος που έχω συναντήσει άπειρες φορές από [gPaska mode on] ανθρώπους δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται [gPaska mode off].

Προφανώς δεν γνωρίζεις για τι συζητάς σχετικά με κληρονομικότητες διότι αν είχες μελετήσει, τουλάχιστον, την χριστιανική γραφή θα έβλεπες γραμμένο το:

''Ουκ εξελέξατέ με, αλλ' εγώ εξελεξάμην υμάς...''

Επομένως, μείνε στην υπεράνω γνώση σου. Δικαίωμά σου είναι. Το να χαρακτηρίζεις, όμως, κάποιον άλλο ηλίθιο σε θέματα που είσαι [gPaska mode on again] παντελώς άσχετος [gPaska mode off again], δεν τιμά ιδιαιτέρως το ανώτερο I.Q. σου...

......
...
chrisssb είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε έχω κάνει παρόμοια συζήτηση με δεκάδες chrisssbs και οι απόψεις σας μου φαίνονται σαν βγήκαν απο φωτοτυπικό μηχάνημα, δε με ενδιαφέρει να σε πείσω για κάτι αφού έχεις ήδη αρνηθεί την λογική.
Οπότε καλή δύναμη, ότι και αν πιστεύεις. -bye-

Μα δεν φανταζόμουν ότι για να γίνει συζήτηση πρέπει να συμφωνήσουμε κιόλας.
Το αντίθετο μάλιστα.... νομίζω ότι η συζήτηση έχει περισσότερο νόημα όταν κάποιοι διαφωνούν.
Τέσπα! Κανένα πρόβλημα!
Ούτε με την ταμπελίτσα " έχω κάνει παρόμοια συζήτηση με δεκάδες chrisssbs"! όταν μιλάμε με κάποιον συγκεκριμένα δεν σημαίνει ότι τον γνωρίζουμε επειδή η θέση του μας θυμίζει άλλους? σωστά?
Το ότι έχω αρνηθεί τη λογική είναι συμπέρασμά σου. Σεβαστό αλλά όχι και απαραίτητα σωστό σίγουρα όμως προσβλητικό όταν γνωρίζεις τον άλλο τόσο λίγο.
Καλή δύναμη και σε εσένα -bye-

Ναι.

Όπως και εσύ άθεος από επιλογή, εκτός, αν σύμφωνα με αυτά που γράφεις, το I.Q. των άθεων είναι κατά τι ''ευλογημένο'' από αυτό των ηλίθιων πιστών. Γενικά, ο λόγος σου είναι ο κλασσικός περιφρονητικός και προσβλητικός λόγος που έχω συναντήσει άπειρες φορές από [gPaska mode on] ανθρώπους δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται [gPaska mode off].

Προφανώς δεν γνωρίζεις για τι συζητάς σχετικά με κληρονομικότητες διότι αν είχες μελετήσει, τουλάχιστον, την χριστιανική γραφή θα έβλεπες γραμμένο το:

''Ουκ εξελέξατέ με, αλλ' εγώ εξελεξάμην υμάς...''

Επομένως, μείνε στην υπεράνω γνώση σου. Δικαίωμά σου είναι. Το να χαρακτηρίζεις, όμως, κάποιον άλλο ηλίθιο σε θέματα που είσαι [gPaska mode on again] παντελώς άσχετος [gPaska mode off again], δεν τιμά ιδιαιτέρως το ανώτερο I.Q. σου...

Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι (η μάλλον καταλαβαίνω?) δεν σε χαρακτήρισα πουθενά ηλίθιο που το είδες αυτό αλήθεια?
Απλά σε ρώτησα εάν είσαι Χριστιανός απο επιλογή, που σημαίνει ότι μελέτησες τις 3-4 μεγάλες θρησκείες,τουλάχιστον, και κατέληξες σε μια, αυτό ήταν όλο.

Εφόσον όπως λες σε προσβάλουν τα ποστ μου, να με συγχωρείς και αποσύρομαι τουλάχιστον απο τον μεταξύ μας διάλογο προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Τώρα το αν θα καώ σε κάποια κόλαση ή κάτι τέτοιο,ένα έχω να γράψω..πολύ κακός θεός αυτός ο θεός και σίγουρα αρκετά φασιστικό όλο αυτό.

Δύσκολο αυτό που λες. Υποτίθεται ότι η κόλαση είναι η αποξένωση από το Θείο, μια επιλογή που κάνεις εσύ δια του βίου σου. Φασισμός; Χωράει πολύ κουβέντα.

Απάντηση: Re: Θρησκεια και πολεμος

Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι (η μάλλον καταλαβαίνω?) δεν σε χαρακτήρισα πουθενά ηλίθιο που το είδες αυτό αλήθεια?
Απλά σε ρώτησα εάν είσαι Χριστιανός απο επιλογή, που σημαίνει ότι μελέτησες τις 3-4 μεγάλες θρησκείες,τουλάχιστον, και κατέληξες σε μια, αυτό ήταν όλο.

Εφόσον όπως λες σε προσβάλουν τα ποστ μου, να με συγχωρείς και αποσύρομαι τουλάχιστον απο τον μεταξύ μας διάλογο προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Όχι, δεν καταλαβαίνεις, όπως, μάλλον δεν καταλαβαίνεις και τι γράφεις. Αν δεν με προσβάλλεις και αναρωτιέσαι που με χαρακτήρισες, γιατί μου ζητάς συγγνώμη?

Επομένως, δεν παρεξηγήθηκα καθόλου. Σου ξαναλέω, αυτά που γράφεις τα έχω ξαναδιαβάσει/ξανακούσει 1.000.000 φορές...φαντάζεσαι να εκνευριζόμουν όλες αυτές?? Θα έπρεπε τα Lexotanil να με έχουν ανακηρύξει μέγα χορηγό!!:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θρησκεια και πολεμος

Δύσκολο αυτό που λες. Υποτίθεται ότι η κόλαση είναι η αποξένωση από το Θείο, μια επιλογή που κάνεις εσύ δια του βίου σου. Φασισμός; Χωράει πολύ κουβέντα.

Σωστό!

Οτι υπάρχει κάτι ανώτερο από το ανθρώπινο γένος, είναι λογικό.
Το αν ασχολείται με αυτό (και το αν είναι καλό ή όχι να ασχοληθεί) είναι μια άλλη ιστορία.
Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να νοιώθουν ότι υπάρχει κάτι που τους προστατεύει πέρα από τις δυνάμεις τους.
Ας το ονομάσουμε Superman.
Άλλοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να διασπάσουν το σύνολο σε μικρά υποσύνολα, είτε για να χωράνε περισσότεροι αρχηγοί, είτε γιατί ένα μεγάλο σύνολο δεν ελέγχεται εύκολα.
Έτσι εμφανίστηκε και ο Batman.
Χωρίς όμως τα σύνολα να έχουν κάτι να φοβηθούν, εύκολα βρίσκουν κάτι άλλο να ασχολούνται και ακόμη πιο εύκολα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο κάνοντας του κεφαλιού τους.
Έτσι μπήκε στο παιχνίδι ο Lex Luthor και ο Joker.

Εδώ όμως δεν συζητάμε για αυτό.
Συζητάμε για το κατά πόσο είναι σωστό ο Superman να ωθεί τον κόσμο να πηδήξει από τα κτίρια της Metropolis ή όχι και κατά πόσο αυτό αναφέρεται στα δημοσιεύματα που έχει κάνει στην Daily Planet σαν Clark Kent.

Καθόλου λογικό, από που προκύπτει; ανώτερο με "θεική" υπόσταση;

Όποιος έχει την ανάγκη να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο να τον προστατεύει είναι άξιος της μοίρας του. προσωπικά βέβαια αν πίστευα σε κάτι ανώτερο και έβλεπα όλη αυτή την καταστροφή και την ξεφτίλα της ανθρωπότητας θα αισθανόμουν το λιγότερο βλαξ.

Απάντηση: Re: Θρησκεια και πολεμος

H επιστήμη και η θρησκεία(ες) δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο ούτε το ίδιο πεδίο. Με άλλα ασχολούνται οι μεν με άλλα οι δε. Για αυτό και δεν έρχονται σε αντίθεση το φυσικό με το μεταφυσικό.
Η κοσμολογία τώρα η οποία αναφέρθηκε και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία που ίσως "τέμνονται" θεωρείται αστεία από τους άθεους όταν πρόκειται για όσα λέει η θρησκεία (ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από το τίποτε και το σκότος με την θέληση και εντολή του Θεού) ενώ με βαρύγδουπη υπεροψία δέχονται την σε ίδιο βαθμό αυθαίρετη πρόταση της επιστήμης ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από το τίποτε με ένα big bang.
Και οι μεν πιστοί της οποιαδήποτε θρησκείας επικαλούνται την πίστη για να δεχθούν την αυθαιρεσία που τους προτάθηκε, οι δε άθεοι επικαλούνται τη λογική? τι άραγε? για να δεχθούν κάτι που ούτε αποδείχθηκε ούτε γνωρίζουμε αν ποτέ αποδειχθεί. Για αυτό και μιλάμε για θεωρίες και όχι για πραγματικότητα (fact). Βεβαιότητα για κάτι αναπόδεικτο και μάλιστα προβληματικό δεν σου φαίνεται για αυθαιρεσία και πίστη?
Για τον χριστιανισμό υπέρτατο -σε αυτόν τον κόσμο- δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι η ελευθερία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον άλλο την ελευθερία του. Θεωρείται τεράστια αμαρτία και από ότι θυμάμαι αντίστοιχα σοβαρή με τον φόνο. Γιατί κάθε άνθρωπος πρέπει ελεύθερα να πάρει θέση απέναντι στο καλό και το κακό ώστε ελεύθερα να διαλέξει το μέλλον του (σε αυτό και σαν συνέπεια και στον άλλο κόσμο).
Για τον Χριστιανισμό ΔΕΝ υπάρχουν δούλοι. Ο κόσμος όμως έχει και δούλους γιατί δεν είναι χριστιανικός. Η βασική οδηγία στον χριστιανισμό είναι το αγάπα τον πλησίον σου και το γύρισε και το άλλο μάγουλο. Πουθενά ο ιδρυτής της θρησκείας, που έθεσε και τους νόμους δεν συμπλήρωσε "...εκτός και αν".
Δεν υπάρχει καμία ασυνέχεια λοιπόν όταν προτείνει στου δούλους που είναι χριστιανοί να μην πάρουν τα όπλα και λερώσουν τα χέρια τους με αίμα ή να μην χάσουν την ψυχή τους γεμίζοντάς τη με μίσος.
Μην ξεχνάς ότι για όποιον πιστεύει έχει μεγαλύτερη σημασία η επόμενη ζωή -που είναι αιώνια- από ετούτη που είναι προσωρινή.

Φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις τίποτε από τα παραπάνω αλλά αντίφαση δεν υπάρχει.

Όχι η ύπαρξη της οικογένειας ΔΕΝ είναι απαραίτητη για να υπάρξει το ανθρώπινο είδος. Που το είδες αυτό? Η οικογένεια υπάρχει για να προστατεύει τα παιδιά.
Το ποιοι θα σωθούν τελικά, δεν μπορεί να σου το απαντήσει κανένας άνθρωπος.

Δεν ασχολούνται καθόλου με διαφορετικά πράγματα. Ασχολείται και η βίβλος (άρα και η θρησκεία ) με την προέλευση του ανθρώπου, την δημιουργία της γης, την κίνηση των ουράνιων σωμάτων κ.α. με τον τρόπο που είναι εύκολα κατανοητά στους ανθρώπους της εποχής του χαλκού.Από τότε έχουν εξηγηθεί πάρα πολλά.Η μόνη διαφορά είναι ότι η θρησκεία, επιμένει σε αυτά που έχουν γραφτεί τότε.Επιμένει στο γεγονός ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι ζούσαν μαζί, επιμένει ότι ο πλανήτης δεν είναι στρογγυλός και δεν κινείται(ή τουλάχιστον επέμενε) ή ότι υπήρχαν γίγαντες στη γη κλπ. Και η θρησκεία μας καλεί να τα πιστεύουμε όλα αυτά και φυσικά να μην αφαιρέσουμε τίποτα, κρατάμε τα πάντα...

Αν κάποια θεωρία της επιστήμης αποδειχθεί λανθασμένη ή βελτιωθεί πό κάποια άλλη καλύτερη, αμέσως αντικαθίσταται. Αν κάτι από αυτά που λέει η βίβλος είναι ολοφάνερα λανθασμένο, δεν φταίει η βίβλος αλλά τα δεδομένα.

Είναι περιττό να λες ότι δεν υπάρχει αντίφαση, τη στιγμή που ολοφάνερα υπάρχουν και μάλιστα πολλές.

" Η οικογένεια υπάρχει για να προστατεύει τα παιδιά": Κατάλυση της κοινωνικής δομής. Κάντε παιδιά, αλλά αν θέλετε να τα προστατεύσετε, κάντε οικογένεια.

Θα σωθούμε εμείς οι οικογενειάρχες ή θα πρέπει να παρατήσουμε γυναίκες και παιδιά για να μπούμε στον παράδεισο;

Status
Not open for further replies.