Τι βενζίνη βάζετε ?

Αν πρέπει να απαντήσω μονολεκτικά... όχι.

Η προϋπόθεση είναι να οδηγούμε προνοητικά/αργά/με τα όρια του ΚΟΚ...

Το δικό μου ας πούμε είναι τούρμπο 220 άλογα... με απλή πάει μια χαρά αλλά με 100άρα πάει καλύτερα... με 100ρα βγάζει καμιά 30ρια χιλιόμετρα παραπάνω αν πας προσεκτικά, σε σχέση με την απλή... εγώ για λόγους οικονομίας βάζω απλή πάντως.

Η προδιαγραφές όμως λένε 98+

WV group εχεις?

Σε ρένο που έχω τα βιβλιαράκια γράφουν 95 απλή και αυτή βάζω την πιο φθηνή.
Καμια φορά βάζω 100αρα γιατί φαίνεται πιο καθαρή βενζίνη και λένε πως καθαρίζει τα μπεκάκια κλπ. Τώρα αν ισχύει δε ξέρω, αλλά σπάνια βάζω οπότε...

Re: Απάντηση: Re: Τι βενζίνη βάζετε ?

Αν μου πεις Μιχαλη τι κανουν τις χιλιαδες λιτρα αρωματικους υδρογοναθρακες που αγοραζουν ,θα σου πω οτι εχεις δικιο.Μιχαλη οταν αυτο που με το οποιο νοθευουν την βενζινη εχει το μισο κοστος ,δεν εχουν κερδος?Μην ξεχνας οτι ο ογκομετρικα παραμενει ιδιο,απλα σου <καιγεται> πιο γρηγορα η βενζινη.
Οσο για τα βενζιναδικα της επαρχιας εκει γινεται ,συνηθως ,ο χαμός,γιατι απλουστατα στην ερημια δεν τους βλεπει κανενας και ακομη συνηθεστερα οταν η νοθευση γινεται κατα την μεταφορα με το βυτιο.Δυστυχως υπαρχουν πολλοι τροποι και μεθοδοι να νοθευτουν τα καυσιμα.
Πετρε,
μιλαω για την συντριπτικη πλειοψηφεια των πρατηριων.
Δεν μπορουμε να γενικευουμε επειδη υπαρχουν και 10 πρατηρια που κανουν "χημειες".
Αλλου γινεται το κολπο.......στις τρομπες.
Αλλα και κει λιγα ειναι τα ψωμια τους....σιγα σιγα θα τα ξεπαστρεψουν και αυτα τα "καλοπαιδα".

να ρωτησω κ κατι ασχετο??? οσοι εχουν της mazda το RX8 τι βαζουν? προ τριετιας 9-10 δεν τολμουσαν να βαλουν κατω απο 100αρα.... Σημερα τι ισχυει?? (για οσους το κυκλοφορουν ε οχι αυτοι που το χουν στο γκαραζ)...

Εγω παντως μιας οσα χρονια ημουν εξωτερικο εβαζα 100αρα.... Ουτε που θυμαμαι αν ανοιξα το μανουαλι να δω τι λεει η εταιρια αλλα το ατιμο το micra με τα 1600 κυβικακια του περναγε τις πορσε στο πιτς φυτιλι..... (ειχα μερικα εξτρα μπουκαλια στο πισω καθισμα γιαυτο χαχαχαααα)

εγώ βάζω πετρέλαιο :P

πάντως άμα θέτε να βρείτε καλά βενζινάδικα να σας δώσω το παλιό το σεατάκι που αν του βάλεις κακή-νοθευμένη βενζίνη αρχίζει και σβήνει.

Το ΕΛΙΝ Ιερά Οδό και Θηβών, και το Silk στην στροφή της Γ.Λαμπράκη προς Κερατσίνι είναι εγγυημένα... τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν 7 μήνες που έβαζα...

Αυτές τις εποχές βάζω Mumtaz (super, 98+) με τιμή 0.22 ευρώ και δεν έχω παράπονο ...................... σκέφτομαι σοβαρά όμως να πάω στην απλή στα 21!

Ακούω γνώμες ..........................

DSC01117.jpgDSC01112.jpg

Ναι σίγουρα πρέπει να βάζεις την απλή με τα 21 λεπτά... μην κάνεις σπατάλες τέτοιες εποχές, ακόμα και αν έχεις πετρελαιοπηγή στην πίσω αυλή σου... περίεργα αμάξια οδηγείτε εκεί... :flipout:

Βενζίνη υψηλότερων οκτανίων ΔΕΝ καθαρίζει τον κινητήρα... ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση... δλδ περισσότερη ιπποδύναμη, αλλά με υψηλότερη θερμοκρασία καύσης (το οποίο όπως είπα σε προηγούμενο ποστ δεν μπορείτε να δείτε,... παρά αν έχετε πυρόμετρο που καταγράφει).

Αυτές οι διαφορές είναι πολύ δυσδιάκριτες σε αυτοκίνητα μικρού κυβισμού ατμοσφαιρικά... περισσότερες διαφορές υπάρχουν όσο ανεβαίνει ο κυβισμός και ακόμα περισσότερο αν το αμάξι είναι τούρμπο.

Μην ακούτε τα ψέματα που λένε οι εταιρίες... και μην σπαταλάτε χρήματα πιστεύοντας ότι κάτι κάνει περισσότερο το καύσιμο υψηλότερων οκτανίων, εκτός ότι είναι ελάχιστα πιο αποδοτικό (θερμοδυναμικά).

Τα Mazda έχουν πρόβλημα ναι... οπότε αν θες να ευχαριστιέσαι γρήγορες βόλτες βάζε 100 αλλά για να πας στον προορισμό σου βάζε 95 και μαλακά το γκάζι...

Ο κινητηρας Βανκελ ομως ειναι απολαυση.Δυστυχως δεν ασχοληθηκαν μ αυτον οι μεγαλες εταιριες που ειχαν μαζικοτερη παραγωγη ,γιατι πιστευω οτι θα ειχαν λυσει πολλα απο τα προβληματα του .Το κυριο σημειο ηταν η εγκαταλειψη του RO 80 απο την VAG , γιατι αν συνεχιζαν την προσπαθεια σιγουρα θα ειχε καλλιτερο μελλον.Δυστυχως η Mazda δεν εχει το μεγεθος να υποστηριξει την εξελιξη και λυση των προβληματων,οπως και να εχει ομως της αξιζουν συγχαρητηρια που τον κραταει ζωντανο

Αυτές τις εποχές βάζω Mumtaz (super, 98+) με τιμή 0.22 ευρώ και δεν έχω παράπονο ...................... σκέφτομαι σοβαρά όμως να πάω στην απλή στα 21!

Ακούω γνώμες ..........................

0.22 ?????? :speechless-smiley-0

σε κλεβουν φιλε σου λεω!!!!

να ρωτησω αυτα τα 0.22 τα δινεις εσυ καθε φορα που βαζεις βενζινη ή στα δινει ο βενζινας εσενα επειδη τον προτιμησες??? :flipout: :flipout: :flipout:

0.22 ?????? :speechless-smiley-0

σε κλεβουν φιλε σου λεω!!!!

να ρωτησω αυτα τα 0.22 τα δινεις εσυ καθε φορα που βαζεις βενζινη ή στα δινει ο βενζινας εσενα επειδη τον προτιμησες??? :flipout: :flipout: :flipout:

0.22 το λίτρο φίλε μου .......................... άστα να πάνε! :flipout:

Ακριβα στην δινουν Xrhsto... στην Βενεζουλα ειναι πολυ φτηνοτερη... :p

Ας είναι καλά ο Τσάβες ................ εδώ έχουμε Βασιλικούς φόρους και την ψιλοτσιμπάνε!

Απάντηση: Re: Τι βενζίνη βάζετε ?

Παλι καλα....

Εδω εχουμε μ@λακες που το γ@μανε !

Aς μην ξεχναμε και τον Α.Ανδριανοπουλο που σαν υπουργος ειχε υποσχεθει οτι θα διελυε τα καρτελ των πολυεθνικων των καυσιμων

Εγώ πηγαίνοντας κόντρα στους καιρούς,μετακινούμε με ποδήλατο και τα ποδαράκια μου εδώ και 2 χρόνια.
Αν μπορούσαμε να το κάνουνε όλοι,θα βλέπατε που θα έφτανε η βενζίνη!!!!

Αν το εκανα και εγω αυτο, με τοση προπονηση, θα ειχα σαρωσει ΕΤΑΠ, γυρους Γαλλιας και 3 Ολυμπιαδες