+1Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτό το νήμα.... παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή όλα τα γραφόμενα.
Μπράβο.
+1Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτό το νήμα.... παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή όλα τα γραφόμενα.
Μπράβο.
Σε τι υστερούν οι ψηφιακοί ενισχυτές?
γενικά διαβάζω καλά λόγια: δεν καταναλώνουν, δεν "ανάβουν", προσιτοί, καλόηχοι, ισχυροί, μικρό όγκο.
Για να μην είναι τόσο ευρέως διαδεδομένοι, κάτι θα υπάρχει.
Φαίνονται καλά παραδείγματα,ειδικά οι ADCOM ήταν πάντα τίμια κι ισχυρά μηχανήματα...Το πρόβλημα είναι,ότι συνηθέστατα οι κατασκευαστές δίνουν νούμερα παραμυθένια ή περίεργα...Στο βαθμό που αυτά,επαληθεύονται κι απο άλλες μετρήσεις π.χ reviews,είμαστε περισσότεροι ήσυχοι.
κάτι με λαμπάτο προενισχυτικό και σοβαρές ικανότητες οδήγησης στις τιμές αυτές υπάρχει? Έτσι, για τη γλύκα και τις χροιές της λάμπας.
Xindak XΑ-6950, τον ανεφερα λιγο παραπανω
Οντως περίπτωση μηχάνημα σε κατασκευή κι οδήγηση,απο ήχο όμως στην τιμή του βρίσκεις καλύτερα μηχανήματα(η εξαίρεση των κινέζικων που έγραψα πιό πάνω-προσωπική άποψη).
Αυτό είναι ένα όχι άλλο πρόβλημα,αλλά θέμα αναγκών και προτεραιότητας...Δηλαδή θα μπορούσε ο χομπίστας,να διαλέξει ηχεία πιό εύκολα,που σε συνδυασμό με ένα πιό καλόηχο ενισχυτή(π.χ μικρό class A'),να δίνει σαν σύστημα πολύ καλύτερη συνολικά απόδοση...
Ουσιαστικά:
Σημασία έχει σ' έναν ενισχυτή,η παράμετρος-οι που εμείς δίνουμε πρωτεύουσα σημασία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες μας(χώρος, συνοδά,μουσικές που ακούμε.............................................................)
Δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να πάρουμε έναν ακριβό "οδηγησιάρη" ενισχυτή...Υπάρχει κι η άλλη,η μίνιμαλ σχολή με μικρούς ποιοτικούς ενισχυτές και τα εύκολα ηχεία...
ναι αλλά τα "καλά" ηχεία συνήθως δεν είναι και πιό δύσκολα σε οδήγηση? (βλέπε b&w, proac, atc, harbeth κλπ). Από την άλλη το ηχοσύστημα συνήθως τοποθετείται στο σαλόνι άρα σε χώρο 20-50 τ.μ...
Αυτό που υπάρχει είναι ότι τα καλά έτοιμα μηχανήματα,τα έχουν "καταφέρει"(..........) οι κατασκευαστές να κοστίζουν ίσα ή και πολλαπλάσια των ακριβών "αναλογικών"...Απο την άλλη,λόγω λάθους νοοτροπίας κι ελλειπούς πληροφόρησης,πάρα πολλοί χομπίστες,προτιμούν να αγοράσουν έναν....πεθαμένο,πολύ φθηνό πολυκάναλο ή δικάναλο ενισχυτή,παρά να παραγγείλουν-φτιάξουν ένα "ψηφιακό" ενισχυτή,που θα τους δώσει ευχαρίστηση με πολύ λίγα χρήματα κι όχι προβλήματα.Ιδια αντιμετώπιση υπάρχει και για τα προσιτά έτοιμα πρός πώληση ψηφιακά μηχανήματα μικρών βιοτεχνιών του χώρου,επειδή δεν έχουν "όνομα" στην αγορά....
Δεν είπα προσιτά,έγραψα τα καλά έτοιμα εταιρειών,γιατί αυτό είναι το πρόβλημα,ότι δηλαδή δεν είναι καθόλου προσιτά...
Kατ' ουσίαν χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κερδίσουν περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα...
Πάνω σ' αυτό που εγώ εννοώ π.χ
http://jeffrowlandgroup.com/us/products.html
ναι αλλά τα "καλά" ηχεία συνήθως δεν είναι και πιό δύσκολα σε οδήγηση? (βλέπε b&w, proac, atc, harbeth κλπ). Από την άλλη το ηχοσύστημα συνήθως τοποθετείται στο σαλόνι άρα σε χώρο 20-50 τ.μ...
Συγνώμη δεν αναφέρεστε σ' αυτό,τώρα το πρόσεξα...
Παράδειγμα προσιτών και με κατ' αρχήν καλά χαρακτηριστικά ψηφιακών,απο άποψη οδήγησης και κατασκευής,ήδη υπάρχει σε προηγούμενο πόστ ανάμεσα στα προϊόντα της δανέζικης εταιρεία που παράθεσα τυχαία.Υπάρχουν άλλα δεκάδες παρόμοια στο ίντερνετ...
Καταλαβαίνω,ότι τίθεται το θέμα "γουρούνι το σακκί"...Γι' αυτό προσωπικά θα προτιμούσα κατασκευή εδώ.
Σας ευχαριστώ! Το ζήτημα είναι ποιος θα κατασκευάσει εδώ τέτοια μηχανήματα, για τόσο μικρή αγορά!
Οχι απαραίτητα και το κυριώτερο κάθε εταιρεία έχει ηχέια γι' όλες τις κατηγορίες...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.