Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Στουρνάρας ευθέως τώρα στον Papahelas απειλεί δικαστικούς για αποφαση γιά το χαράτσι..
Τόριξε και στον ''πατριωτισμό'' ..
Τόριξε και στον ''πατριωτισμό'' ..
Αυτο που ηθελα να πω απο την αρχη, ειναι οτι ισως να
ξυπνησαμε μεσα απο εναν πολυ ομορφο ληθαργο, διαρκειας 30+ ετων
και αντιληφθηκαμε (ολως τυχαιως ?) οτι η απονομη δικαιοσυνης ΔΕΝ ηταν ποτε ισοτιμη.
Καποιοι ειναι ΠΙΟ ισοι απο τους υπολοιπους (η πιο σβελτοι ?).
ΟΜΩΣ, ο ωχαδερφισμος και συμφεροντολογισμος, ειναι ΠΑΝΩ απο ολους.
(κατι το οποιο ισχυει στην φυση ... εμεις αναπτυξαμε πολιτικο-ιδεολογικα συστηματα για
να ξορκισουμε το δικαιο του ισχυροτερου, κατι το οποιο ΔΕΝ αντικατοπτριζεται στην φυση
... και η φυση ΕΠΑΝΗΛΘΕ μεσα απο τον νομοτυπα συγκεκαλυμμενο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ να
εισπραξει τα "ωφειλομενα")
Aλλα ΔΕΝ ειναι φιλοσοφικο το νημα ...... I rest my case !
Δηλαδή υπονοείς ότι η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου εκδόθηκε επειδή οι δικαστές είναι σε κόντρα με την κυβέρνηση για τα μισθολογικά τους θέματα και ότι προφανώς εάν δεν τους είχαν περικόψει τόσο άγρια τις αποδοχές δεν θα εκδίδονταν ; )
υπονοήθηκε εμμέσως πλην σαφώς από τον Στουρνάρα χτες...
φυσικά . Τι άλλο θα έλεγε ; Αλλά το θέμα είναι ότι εάν η πολιτική εξουσία έχει την δυνατότητα να παρέμβει στην δικαστική, την έχει μόνο στο ανώτατο επίπεδο ( ΑΠ και ΣτΕ). Γι αυτό είχε σκυλιάσει ο Βενιζέλος να δημιουργηθεί συνταγματικό δικαστήριο στην Ελλάδα. Γιαν να πάψει ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων να είναι διάχυτος και παρεμπίπτων. Πως αλλοιώς θα μπορούσε να ελέγξει όλα τα δικαστήρια κι όλους τους δικαστές ;
Πάλι από δικαστήριο θα περάσει για την αίτηση αναστολής.
Και είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει ο δικαστής (μάλλον οι δικαστές) που θα κρίνουν την αίτηση αυτή, μετά τον αναίσχυντο χλευασμό της συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών, στον οποίο προέβη ο -εξωκοινοβουλευτικός, μην ξεχνιόμαστε- κύριος υπουργός με τις δηλώσεις του. Θέλω να δω εάν θα τολμήσει να φτάσει στο πραξικόπημα, δλδ να δώσει εντολή να μην εφαρμοστεί απόφαση δικαστηρίου. Δεν το νομίζω, αλλά πραγματικά έχω αρχίσει να μην το αποκλείω ως παντελώς απίθανο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.