Τι εγινε με την ακροαση καλωδιων ηχειων? -Κωστα Κογια που εισαι?

Status
Not open for further replies.
apo kati ar8ra me metrnseis, alla eseis ta 3erete auta etsi?, ta kalwdia arxizouv va peftouv stnv apokrisn meta apo kati MHz.
Ta "hifi" kalwdia mporei va eivai kai "filtra" eidika kataskeuasmeva gia va divouv kapoio nxo. Egw 8a eperva to aplo kalwdio sav to poio timio(av tairiazei kata ta alla stis texvikes prodiagrafes pou 8etei o kataskeuastns tou evisxytn kai tou nxeiou)

Προσωπικα πιστευω οτι,οι διαφορες στα interconnects,ειναι ουσιαστικοτερες και πιο ευκολα διακριτες.Θα ξοδευα πιο ευκολα λεφτα ψαχνοντας ενα καλλιτερο interconnect,παρα ενα καλωδιο ηχειων,αυτη την στιγμη παντως χρησιμοποιω τα van den hul mc the breeze

Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια. Δυστυχώς δεν κατάφερα να έρθω.
Για όλα φταίει ο Tzimisce και το "καφενείο" με τους ψαρομεζέδες στα κάρβουνα και τα τσίπουρα. Εντελώς τυχαίως και χωρίς κάποια προετοιμασία μαζευτήκαμε 6 άτομα. Επέστραψα σπίτι ελαφρώς ζαλισμένος και πάλι καλά που τα κατάφερα. Υποτίθεται ότι θα τελειώναμε την ακρόαση στις 15:00 !!! αλλά είχε και συνέχεια ...

Μου τα είπε ο Μιχάλης χθες.
Ωραία περνάτε οι ντιούηδες-χαϊφιντελάδες εκεί κάτω!

Πάντα τέτοια! :2thumb22sup:

Υ.Γ. Note to self: να παραγγείλω anticables και DNM...

Sorry Ηλία... :(

Έπαιξα το διαβολάκι και ο κόσμος κατέληξε ζαλισμένος... Δεν το αντέχουν βρε παιδί μου το ποτό, τι να κάνω;

Πρώτα απ' όλα μπράβο στον Ηλία για την άψογη διοργάνωση
και φιλοξενία και στα υπόλοιπα παιδιά για την συμετοχή τους
και την πολύ καλή παρέα.

Εγώ μάλλον είμαι με την λιγότερη εμειρία απο την παρέα
που ακουσαμε τα καλώδια.

Εμένα μου άρεσε τελικά ποιό πολύ το
πηνιόσυρμα γιατί στα αυτιά ακούστηκε αρκετά μαλακό
και ζεστό σε όλο το εύρος.
Κάποιοι απο την παρέα εδωσαν κι αυτοί κάποια
θετικά χαρακτηριστικά στο πηνιόσυρμα.

Καλές δοκιμές

και προπάντως

Καλές ακροάσεις

Κωστα Κογια, οταν γινεται blind test επιβεβαιωνεσαι.

Καποιος ειπε, τελικα ο Κογιας εχει καποιο δικιο....

ποιο δικιο ηλια οτι ολα τα καλωδια ακουγονται ιδια;

εγω καταλαβα οτι τα anticables ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα.

τι σχεση εχει αυτο με τον κογια;

Ο Κόγιας λέει για τα καλώδια ρεύματος, όχι όλα.

Απ' όσο ξέρω, είναι οπαδός των πηνιοσυρμάτων...

Kαταρχας κανενα καλωδιο δεν ακουστηκε το ιδιο με τα αλλα, ολα ειχαν τον δικο τους ηχο και αυτο αποδυκνυεται με το οτι εγω εβαλα ακριβως την ιδια βαθμολογια μονο σε δυο περιπτωσεις οπου μετα αποδειχτηκε οτι ο Ηλιας ειχε βαλει το ιδιο καλωδιο.
Δευτερον για μενα η δοκιμη αποδειξε οτι δεν υπαρχουν καλα η κακα καλωδια, αλλα καλωδια που ταιριαζουν λιγοτερο η περισσοτερο με το καθε συστημα και αυτο δεν εχει σχεση με την τιμη τους. Δηλαδη ενα ακριβο καλωδιο μπορει να βελτιωσει ενα φτηνο συστημα κατα πολυ, οπως και ενα φτηνο καλωδιο μπορει να κατσει απολυτα καλα σε ενα πανακριβο, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο να συμβαινει ουτε στην μια περιπτωση ουτε στην αλλη. Οποτε δυστηχως η μονη λυση ειναι οι συγκρητικες δοκιμες στο συστημα.
Και τριτον και αυτο αποτελει προσωπικη γνωμη ο Κογιας ειναι ενα ατομο με τετοιες γνωσεις και τετοια προσφορα στον χωρο που εγω δεν τον φτανω ουτε στο μικρο του δαχτυλακι και η οποια ιδιαιτεροτητα στον τροπο γραφης του αποτελει σταγονα μπροστα στον ωκεανο γνωσεων που μπορει να προσφερει, αν εχει καποιος την υπομονη να τον ακουσει και αν βρεθει στην καταλληλη στιγμη να τις προσφερει, οπως δηλωσα αλλωστε και στην παρεα. Απλως χρειαζεται να μαθουμε τον ιδιαιτερο τροπο που πρεπει για να τον ακουμε και πιστεψτε με δεν θα βγουμε χαμενοι.

Μπράβο στον Ηλία και τους υπολοίπους που συμμετέσχαν στη δοκιμή. Αν μη τι άλλο, τέτοιου είδους δοκιμές προάγουν την αυτογνωσία και ακονίζουν το μάτι και το αυτί του ακροατή. Όσο γι’ αυτά που λέει ο Κόγιας σχετικά με τα καλώδια, κάποια στιγμή θα ετοιμάσω το σχετικό μανιφέστο.

Κατ αρχήν χαίρομαι που περάσατε καλά.

Όμως θα εκφράσω ένα παράπονο.
Κάνατε μιά δοκιμή.
Ενημερώστε μας, χωρίς κρυπτογραφικά και αποσπασματικά εδώ και εκεί, (ένας από όλους αρκεί)....
1. σε τι χώρο ακούσατε (διαστάσεις κλπ)
2. Μηχανήματα (πηγή ενισχυτικά ηχεία)
3. Ποιά καλώδια δοκιμάσατε
4. Με ποιά σειρά και πως...ΑΒ ? κλπ
5. Πόσοι παρευρέθηκαν και τι ψήφισαν ποσοστιαία - καθώς και άλλες τους παρατηρήσεις.

Μπράβο στον Ηλία και τους υπολοίπους που συμμετέσχαν στη δοκιμή. Αν μη τι άλλο, τέτοιου είδους δοκιμές προάγουν την αυτογνωσία και ακονίζουν το μάτι και το αυτί του ακροατή. Όσο γι’ αυτά που λέει ο Κόγιας σχετικά με τα καλώδια, κάποια στιγμή θα ετοιμάσω το σχετικό μανιφέστο.

Άντε, να σε χαρώ!

Πλησιάζει η ώρα μου!
Να δω τι θα πάρω (ή φτιάξω)...

Ειλικρινά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να έρθω διότι από την Παρασκευή το βράδυ γνώριζα ότι θα είμαι εκτός Αθηνών μέχρι και την Κυριακή.
Χαίρομαι που έγινε μια τέτοια ωραία συνάντηση και μπορεί να περάσω (εαν φυσικά δέχεται) ο οικοδεσπότης στο μέλλον για καμια ώρα να ακούσουμε δύο καλώδια που πιστεύω ότι ταιριάζουν στο σύστημα με τα Analysis. Το Auditorium23 και το Acoustic Zen Satori. Ιδίως το 2ο πιστεύω ότι θα είναι φανταστικό ματσάρισμα με τους Krell και τα ribbon. Κάποτε είχα ακούσει Nordost με Analysis και τα πιατίνια ακούγονταν σαν να βάραγες μαχαιροπίρουνα - τότε εαν θυμάμαι καλά είχε βάλει ο φίλος ένα Cardas Neutral Reference ηχείων με το οποίο τα πάντα ακούγονταν καλύτερα και σωστότερα σε σώμα, μόνο που το σύστημα είχε χάσει σε attack και μακροδυναμικά, κερδίζοντας όμως σε λεπτομέρεια (?!! περίεργο για το συγκεκριμένο καλώδιο) και σε 'μαγεία'. Τα Analysis τα οδηγούσαν μονοπλόκ γνωστής εταιρίας solid state (αρκετά ακριβά >8000 ευρώ) 250 w/channel. Βάση μνήμης και υπόθεσης , πιστεύω ότι τα Alpha Core Μι2 και τα Acoustic Zen Satori θα ήταν ενα λογικό ματσάρισμα, ή τα εκπληκτικά Cardas Golden Presence (τα οποία κατέληξα να τα αγοράσω με για τα Proac μου, βρίσκοντάς τα τέλεια - ίσως καλύτερα και από τα Golden Reference).

Κατ αρχήν χαίρομαι που περάσατε καλά.

Όμως θα εκφράσω ένα παράπονο.
Κάνατε μιά δοκιμή.
Ενημερώστε μας, χωρίς κρυπτογραφικά και αποσπασματικά εδώ και εκεί, (ένας από όλους αρκεί)....
1. σε τι χώρο ακούσατε (διαστάσεις κλπ)
2. Μηχανήματα (πηγή ενισχυτικά ηχεία)
3. Ποιά καλώδια δοκιμάσατε
4. Με ποιά σειρά και πως...ΑΒ ? κλπ
5. Πόσοι παρευρέθηκαν και τι ψήφισαν ποσοστιαία - καθώς και άλλες τους παρατηρήσεις.

εχεις πμ

Ωστόσο το θέμα ανοίχθηκε γι' όλους...

Τι έννοια έχουν τα pm;Ποιό είναι το πρόβλημα να γράψετε ανοιχτά τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις;

Status
Not open for further replies.