Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Εγω αφηνω στην άκρη τα υπολοιπα και μενω στην οθόνη:

1. Αστεία η αναλογία πλευρών (αν και αυτό δεν με χαλάει και τόσο).

2. Τραγική η ανάλυση. Στα 1024*768 δεν βλέπεις (με 1:1 pixel) τις περισσότερες σελίδες web πλέον. Για ένα μηχάνημα που θέλει να είναι web browser κατά βάση, κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Κλασική κίνηση Apple.

3. E-book κλπ ξεχάστε τα. Όσο μιλάμε για κλασική LCD οθόνη δεν κάνει γιʼ αυτή τη δουλεία (λόγω τεχνολογίας – backlight κλπ). Θα σου βγαίνουν τα μάτια. Για πλάκα δλδ βγήκε το e-ink / paper (βλ. Kindle) νομίζετε;

Για μένα το βασικό ζητούμενο είναι αν θα φορτώνει και θα διαβάζει σωστά όλα τα "ελεύθερα" αρχεία που βρίσκουμε στο ιντερνετ (αρχεία pdf-deja vu κλπ αλλά και τα γνωστά αρχεία βίντεο). Προσωπικά δεν έχω ούτε iphone (εχω ενα πάμφθηνο κινητό τριετίας πού είναι μόνο για τηλέφωνα), ούτε ipod (έχει η κόρη μου, μουσική ακούω βασικά στο σπίτι απο media player) ουτε λαπτοπ ή νετμπουκ, αλλά το ipad με ενδιαφέρει πάρα πολύ και....ήδη έβαλα κάποια λεφτά στην άκρη! Ο στόχος θα είναι πιθανή αγορά το καλοκαίρι, αφου πρωτα δοκιμαστει και τεσταριστεί και εξαλειφθούν οι παιδικές ασθένειες και ....προφανώς θα πάω για την πληρέστερη εκδοχή (αλλά στο σπίτι θα δηλωθεί η φθηνότερη...ως συνήθως!)

Ο καθενας μπορει να βρει κατι που του αρεσει ή οχι.
Δε νομιζω οτι κανεις θα παρει ebook reader με 300$ οταν μπορει να παρεις αυτο με 500.
Πολλοι εχουν αγορασει το kindle, αλλα δεν ειναι για εφημεριδες , περιοδικα κλπ , μονο για βιβλια, ετσι δεν εχει μελλον μπροστα του.

Οσον αφορτα την ευκολια - εμπειρια χρησης του ... καλα κρασια , εχει αφησει τον ανταγωνισμο πολυ πισω.

Last edited:
Αν καποιος ηθελε να παρει ενα netbook, αυτο ειναι το ιδανικο ...

Όχι, σε καμία περίπτωση. Τo netbook είναι ένας υπερφορητός υπολογιστής, στον οποίο μπορείς να κάνεις πρακτικώς όλες τις δουλειές σου. Στο iPad δε μπορείς να γράψεις, άρα είνα άχρηστο ως pc. Εκτός αν κουβαλάς μαζί σου και το πληκτρολόγιο, ε, τότε πάρε ένα macbook 13" κατευθείαν.

Η τεχνολογία πάντως για να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ (και όχι για να χαζεύεις - σερφάρεις) είναι e-paper / ink και όχι LCD.

Εχει μαλιστα βγάλει και η Fujitsu το πρώτο εγρωμο πρόσφατα.

Δεν το λέω για αντιπαραθεση απλως για να τονίσω ότι, σε αυτόν τον τομέα, το ipad δεν ειναι λύση.

Η ανάλυση δεν θα την έλεγα τραγική 1024 Χ 600 είναι όλα τα 10" εξάλλου.

Από την άλλη, έχει αποδειχθεί με το iphone ότι η ανάλυση δεν παίζει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο. Ολοι γελάγαμε με την ανάλυση του iphone στα χαρτιά, αλλά όταν βλέπαμε την ίδια φωτό/βίντεο δίπλα δίπλα αλλάξαμε άποψη....

Εμένα με χαλάει η γνωστή στέρηση ελευθερίας της apple. Και ξαναλέω: Να μου το κάνει σε ένα τηλέφωνο δεν με πειράζει. Αλλά σε μια συσκευή που υποτίθεται βγαίνει για να κάνει πιό σοβαρά πράγματα ναι εκεί με πειράζει.

Γιατί δεν μπορείς να γράψεις ;;

Δεν καταλαβαίνω κάτι...εδώ όσοι χρησιμοποιούν iPhone/iPod Touch έχουν βολευτεί πολύ καλά, οπότε είμαι 100% σίγουρος ότι σε οθόνη σχεδόν 10 ιντσών θα γράφεις πανεύκολα κ ταχύτατα !!

Εμένα με χαλάει η γνωστή στέρηση ελευθερίας της apple. Και ξαναλέω: Να μου το κάνει σε ένα τηλέφωνο δεν με πειράζει. Αλλά σε μια συσκευή που υποτίθεται βγαίνει για να κάνει πιό σοβαρά πράγματα ναι εκεί με πειράζει.

Η Apple ως γνωστόν παίζει με τα δικά της "παιχνίδια"...

Το δικό της λοιπόν παιχνίδι είναι το iTunes.

Όλα λοιπόν μέσα από εκεί.

Είναι θέμα συνήθειας. Το plug n play ποτέ δεν το υποστήριξε, ούτε θα το κάνει.

Εγω γραφω ταχυτητατα στο iphone, ποσο μαλλον στο ipad, με full size keys...
Η "απουσια ελευθεριας" που λες Τασο, ειναι υπευθυνη για τη σταθεροτητα και ταχυτητα των iphone, ipod kai τωρα ipad.
Οταν πιανω στα χερια μου οποιοδηποτε αλλο Mp3-4 player , κινητο και κανω σε μια ωρα αυτα που κανω στα Apple σε δευτερολεπτα... nothing else matter.

Και τελος δεν ειναι ενα netbook , αλλα μια καινουργια κατηγορια συσκευης ... με πολλες εφαρμογες, σε τομεις που κανεις δεν φανταζεται.
Θα το δειτε απο εστιατορια και νοσοκομεια μεχρι σε μηχανουργεια και βιβλιοθηκες (ολα αυτα ηδη γινονται με το iphone)!!!

Φυσικα και λειπουν ακομη πραγματα, αλλα υπαρχουν και οι επομενες Version !!!

Eγώ εμπιστεύομαι τόσες δεκαετίες εξέλιξης του πληκτρολογίου που το έχουν διαμορφώσει όπως είναι τώρα, με κενά ανάμεσα σε στρατηγικά σημεία, και ουσιαστικά κενά που διαχωρίζουν ΚΑΘΕ γράμμα, σε συνδυασμό με την ελάχιστη αλλά όχι μηδενική αντίσταση κατά το πάτημα.

Για τον ίδιο λόγο που δε μπορώ να παίξω ένα δύσκολο κομμάτι για πιάνο σε αρμόνιο, έτσι δε μπορώ να γράψω σε πληκτρολόγιο το οποίο δεν πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις. ΟΚ, ίσως αν το κάνω επί 1 χρόνο να το συνηθίσω. Αλλά ποιός ο λόγος η Apple να θέλει να μας χαλάσει τις συνήθειες μας..? Εννοώ, πόσο αποδοτικό είναι αυτό για έναν επαγγελματία?

(Στο iphone δε μπορώ να γράψω με τίποτα, μετά απο 3 μήνες σχεδόν μαζί του)

Ρε παιδιά δεν ζητάω πολλά. Ενα κουμπάκι που να λεγόταν File manager και να μου άνοιγε ένα περιβάλλον σε στυλ SSH. Να κάνω ένα δεξί κλικ σε ένα αρχείο , να το πειράξω, να το αντιγράψω , να το διαγράψω ρε αδερφέ. Τόσο πολύ θα έχανε την σταθερότητα του το σύστημα; μην τρελαθούμε.

Δεν θέλω να τα κάνω όλα σε γραφικό περιβάλλον, πατώντας fancy εικονίδια και οδηγώντας με μέσα από δικούς της αναγκαστικούς δρόμους. Στο τηλεφωνάκι το δέχομαι. ΔΕΝ το δέχομαι όμως σε υπολογιστή.

Η τεχνολογία πάντως για να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ (και όχι για να χαζεύεις - σερφάρεις) είναι e-paper / ink και όχι LCD.

Εχει μαλιστα βγάλει και η Fujitsu το πρώτο εγρωμο πρόσφατα.

Δεν το λέω για αντιπαραθεση απλως για να τονίσω ότι, σε αυτόν τον τομέα, το ipad δεν ειναι λύση.

Σαφέστατα, το ebook είναι το μέλλον, και όχι με lcd οθόνη...

Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Από την άλλη, έχει αποδειχθεί με το iphone ότι η ανάλυση δεν παίζει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο. Ολοι γελάγαμε με την ανάλυση του iphone στα χαρτιά, αλλά όταν βλέπαμε την ίδια φωτό/βίντεο δίπλα δίπλα αλλάξαμε άποψη....
Δεν μίλησα για φωτο / βιντεο αλλά για web browsing (και γενικά ''δουλεια'').

Εκει την θες την ανάλυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Ce

Εντάξει αλλά από την άλλη, πες ότι ήταν 1366 Χ 768.
Θα έβλεπες όλη την σελίδα χωρίς scroll αλλά θα ήθελες μεγεθυντικό φακό. Τι να δεις σε 10 ιντσούλες;
Το zoom in-out είναι αναπόφευκτο.

Οχι βρε, ο Συριος εχει βιονικη οραση, το ξεχασες;

:p

ΥΓ. Το μονο σιγουρο ειναι οτι η οθονη θα "σκιζει" οπως εχουμε μαθει απο το iphone και τα νεα macbooks...

Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Ρε παιδιά δεν ζητάω πολλά. Ενα κουμπάκι που να λεγόταν File manager και να μου άνοιγε ένα περιβάλλον σε στυλ SSH. Να κάνω ένα δεξί κλικ σε ένα αρχείο , να το πειράξω, να το αντιγράψω , να το διαγράψω ρε αδερφέ. Τόσο πολύ θα έχανε την σταθερότητα του το σύστημα; μην τρελαθούμε.

Δεν θέλω να τα κάνω όλα σε γραφικό περιβάλλον, πατώντας fancy εικονίδια και οδηγώντας με μέσα από δικούς της αναγκαστικούς δρόμους. Στο τηλεφωνάκι το δέχομαι. ΔΕΝ το δέχομαι όμως σε υπολογιστή.

Tασο , το μεγαλο σου λαθος, οπως και των περισσοτερων, ειναι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ .
Ειναι κατι ενδιαμεσo του iphone - macbook.

Δεν χρειαζεται να κανεις αυτα στο Ipad, τα κανεις στον mac σου - pc σου... οταν βγει και φορητος Apple με αυτη τη τεχνολογια , θα το συζητησουμε.

Last edited:

Δεν ειναι για "δουλεια" ρε workaholic !!!:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buen

Εντάξει αλλά από την άλλη, πες ότι ήταν 1366 Χ 768.
Θα έβλεπες όλη την σελίδα χωρίς scroll
Χωρις zoom in / out μαλλον (scaling)....

θα ήθελες μεγεθυντικό φακό. Τι να δεις σε 10 ιντσούλες;
Το zoom είναι αναπόφευκτο.
Διαφωνώ.

Εγω μια χαρα βλέπω εδω:

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs...10151&langId=-1&productId=8198552921666067697

8"4 LED backlit 1600x768 resolution ultra-wide display

Και οχι μονο μια χαρα, αυτό ειναι που θέλω κιόλας.