Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Προτιμώ χίλιες φορές να κάνω donate (που έχω κάνει) , παρά να πληρώσω νταβατζιλίκια σε πολυεθνικές στο όνομα και καλά της απλότητας και της άνεσης.

Και δεν σας λέω για πειρατικά. Αλλά γιατί να κατεβάσω το συμπιεσμένο από το itunes (με τους χίλιους δυό περιορισμούς που κουβαλάει πάνω του) και να μην πάρω με τα ίδια χρήματα, αυθεντικό το cdάκι μου, ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ και να το κάνω ότι θέλω;
Τάσο,
  • Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παράγουν λογισμικό, είτε είναι πολυεθνικές, είτε μικρές ανεξάρτητες,
  • Αγοράζεις μουσική από το iTunes αν θες,
  • Βάζεις από τον υπολογιστή σου την μουσική που σου αρέσει, αλλά μέσω του iTunes.

Επειδη εχουμε μαθει να βρισκουμε τα παντα δωρεαν, δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο !
Κι εγω τα θελω ολα και τσαμπα, αλλα δε με πειραζει καπου-καπου να παραδεχομαι οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο.
Και πολλες επιλογες της Apple εχουν να κανουν με αυτο.

Το να μη θες να πληρώνεις για ένα album ποσοστό στην Apple δε σε καθιστά παράνομο. Απλά έφερα ένα παράδειγμα για το πως η προσθήκη ενός παραπάνω κρίκου στην αλυσίδα από τον καλλιτέχνη ως τον ακροατή ανεβάζει τις τιμές παράλογα, με θύμα τον καταναλωτή και τον αρχικό παραγωγό, και κερδισμένη την πολυεθνική.
Εγώ για τη μουσική μου έχω βρει τη λύση στην Αγγλία. Απ'το iTunes μια φορά ψώνισα ένα τραγούδι, κι αυτό από περιέργεια, να δω πως είναι η διαδικασία.

Όσο για το bluetooth και τα αρχεία... Δεν το θες το bluetooth για να μεταφέρεις mp3 ή ταινίες, είναι πολύ αργό πρωτόκολλο για τέτοια πράγματα. Το θες για να στείλεις σε κάποιον τη φωτογραφία που μόλις τον έβγαλες, κάνα ραβασάκι για πλάκα, και άλλες καθημερινές ανθρώπινες στιγμές. Αν ήθελε η apple μπορούσε να κλειδώσει το bluetooth για τα αρχεία του itunes, δεν είναι δύσκολο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Όσο για το bluetooth και τα αρχεία... Δεν το θες το bluetooth για να μεταφέρεις mp3 ή ταινίες, είναι πολύ αργό πρωτόκολλο για τέτοια πράγματα. Το θες για να στείλεις σε κάποιον τη φωτογραφία που μόλις τον έβγαλες, κάνα ραβασάκι για πλάκα, και άλλες καθημερινές ανθρώπινες στιγμές. Αν ήθελε η apple μπορούσε να κλειδώσει το bluetooth για τα αρχεία του itunes, δεν είναι δύσκολο.

BTW Αρχεια και φωτο μπορεις να στειλεις σε αλλα iphones/ipods και μεσω wifi που ειναι πολυ πιο γρηγορο με μια απο τις πολλες εφαρμογες που κυκλοφορουν (πχ Mover Open).

Παντως ειναι σπαστικο να μην υποστηριζεται επισημα η μεταφορα δεδομενων μεσω BT... Ενα απο τα κολληματα του Steve.

Η Apple αν δεν απατώμαι, σε σέβεται σε αυτόν τον τομέα, έτσι ;

Δλδ, αν θες να είσαι νόμιμος, βρίσκεις τα πάντα να αγοράσεις, είτε ακριβά, είτε φθηνά.

Απλά είναι στο αίμα του Έλληνα να θέλει τα πάντα στο τσάμπα, είτε αυτό είναι πρόγραμμα, είτε σπίτι, είτε αμάξι, είτε διαστημόπλοιο !

ενας απο τους λογους που δεν παει μπροστα αυτος ο τοπος

Re: Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Η Apple αν δεν απατώμαι, σε σέβεται σε αυτόν τον τομέα, έτσι ;
Δλδ, αν θες να είσαι νόμιμος, βρίσκεις τα πάντα να αγοράσεις, είτε ακριβά, είτε φθηνά.

Όχι βέβαια!!! Προσωπικά δε δίνω λεφτά για συμπιεσμένη μουσική, το θεωρώ απαράδεκτο να σου πουλάει κάποιος ένα κακέκτυπο του original και μάλιστα με παραπάνω λεφτά. Το ΜP3 (ή λέγε με AAC) με χαλάει ακόμα και στον δικό μου γήινο εξοπλισμό, απορώ πως το αντέχετε εσείς που είστε και highendάδες.

Κανονικά θα έπρεπε το itunes store να έχει τους τίτλους που έχει σε wav ή έστω apple loseless , στις παρούσες τιμές, και συμπιεσμένες εκδόσεις με τα μισά λεφτά ή με σοβαρή έκπτωση αν μη τι άλλο. Τότε μάλιστα.

Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

BTW Αρχεια και φωτο μπορεις να στειλεις σε αλλα iphones/ipods και μεσω wifi που ειναι πολυ πιο γρηγορο με μια απο τις πολλες εφαρμογες που κυκλοφορουν (πχ Mover Open).

Παρόλο που το εχω κι εγώ αυτό, στην πράξη αν το καλοσκεφτείς είναι αστείο. Αν είναι να έχω wifi, το στέλνω και με email. Αν είναι να πρέπει να έχει κι ο άλλος iphone/itouch τότε θα πρέπει να επιλέγουμε τους γνωστούς μας τι τηλέφωνο έχουν. :flipout:

Το θέμα είναι να δούλευε όπως θα πρεπε: Ελεύθερα από περιορισμούς.

Re: Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Παρόλο που το εχω κι εγώ αυτό, στην πράξη αν το καλοσκεφτείς είναι αστείο. Αν είναι να έχω wifi, το στέλνω και με email. Αν είναι να πρέπει να έχει κι ο άλλος iphone/itouch τότε θα πρέπει να επιλέγουμε τους γνωστούς μας τι τηλέφωνο έχουν. :flipout:

+1000

Εγω ετσι τους επιλεγω παντως! :flipout::flipout:

Ειπαμε... κολλημα του Στηβαρου..

Όχι βέβαια!!! Προσωπικά δε δίνω λεφτά για συμπιεσμένη μουσική, το θεωρώ απαράδεκτο να σου πουλάει κάποιος ένα κακέκτυπο του original και μάλιστα με παραπάνω λεφτά. Το ΜP3 (ή λέγε με AAC) με χαλάει ακόμα και στον δικό μου γήινο εξοπλισμό, απορώ πως το αντέχετε εσείς που είστε και highendάδες.

Κανονικά θα έπρεπε το itunes store να έχει τους τίτλους που έχει σε wav ή έστω apple loseless , στις παρούσες τιμές, και συμπιεσμένες εκδόσεις με τα μισά λεφτά ή με σοβαρή έκπτωση αν μη τι άλλο. Τότε μάλιστα.

Προσωπικά δεν αγοράζω από το iTunes μουσική, περνάω εγώ μέσα την ήδη αγορασμένη σε cd.

Καλο ειναι, να συνεχισουμε για το ipad ....:grandpa:

Συμφωνώ !! :a0210:

Παρόλο που κάτι ουσιαστικό δεν έχουμε να πούμε για το iPad αφού κανένας μας δεν έχει εμπειρία, να ρωτήσω κάτι άλλο. Είπαν αν η οθόνη θα έχει καμιά ειδική επίστρωση στυλ 3Gs, για να μην αφήνει πολλές δαχτυλιές; άλλο δαχτυλιές σε τηλέφωνο και άλλο σε μια συσκευή που υποτίθεται ότι προορίζεται για αυξημένες λειτουργίες.

Άσχετο:
Το undo πως θα είναι; θα το ταρακουνάς και αυτό δεξιά-αριστέρα;
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Επίσης, όχι και τόσο άσχετο, δεν έχει υποδοχή για ακουστικά;
Τι παπαριά είναι αυτή; Γιατί να πρέπει ρε μεγάλε να δίνω λεφτά να πάρω bluetooth ακουστικά;

Επίσης, όχι και τόσο άσχετο, δεν έχει υποδοχή για ακουστικά;
Τι παπαριά είναι αυτή; Γιατί να πρέπει ρε μεγάλε να δίνω λεφτά να πάρω bluetooth ακουστικά;
υπαρχει George!

• 3.5-mm stereo headphone jack

υπαρχει George!

• 3.5-mm stereo headphone jack

Το είδα ότι το γράφει μετά.
Δεν το βλέπω που είναι όμως στις φωτογραφίες.

Μήπως όταν είναι στο dock; Γιατί απ' ότι βλέπω στο dock έχει υποδοχή για ακουστικά.