Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

ενα netbook ( macbook 10 '' ) θα ηταν μια χαρα ...

πλαι στο 13,3

πχ θα μπορουσε να καταργησει το μικρο το απλο και να αφησει μονο το 13 pro και σε μικρο να χει μονο ενα 10 ''

πες δλδ οτι ειμαι καπου αλλου

στο εξοχικο

και θελω να κατεβασω το ταδε επεισοδιο ... η να δω ενα βιντεο σε σελιδες με flash ...

η να εχω μαζι μου εναν εξωτερικο σκληρο με οτι βιντεο εχω ... ( avi / mkv )

ε απλα δε μου κανει

οποιος θελει φορητο παιρνει netbook και αμα θελει mac os και στο φορητο παιρνει το 13,3 το απλο ...

το iphone ειναι απολαυστικο στο ιντερνετ και νομιζω πλεον οτι ειναι το καλυτερο τηλεφωνο ( με την αναφορα παραδοσης ομως τα χαλαει- θελει σπασιμο )

ομως μια τετοια συσκευη χωρις usb/ ethernet ... ?

και να παιζει μονο οτι παιζει το iphone απο video ?

δλδ να μην μπορεις να βαλεις ενα firefox ενα vlc ενα mplayer , ενα transmission/ xtorrent/ vuze να εχει finder κανονικα ...

Σιγα μη του βαλεις και φουγαρο να το κανεις Τζακι !!!:flipout:

By the way, επαιζα προχθες με ενα apple tv και ηταν πολυ ευχαριστο στην χρηση και ιδιαιτερα ευκολο για εναν ασχετο με HD torrents, matroskas κλπ
Αν οντως υποστηριζοταν και εκτος Αμερικης, θα ειχε αλλη τυχη..
Και φυσικα με το αζημιωτο για την apple: ολοι ζηλευουν το επιχειρηματικο της μοντελο διοτι ξερει να στα "παιρνει" και να λες και ευχαριστω: Πχ. στο Ι Tunes Store δηλωνοντας υποχρεωτικα την πιστωτικη, αγοραζεις ή νοικιαζεις τα απαντα (μουσικη, ταινιες, εφαρμογες, παιχνιδια) με ενα κλικ. Αυτο θελει να συνεχισει και στο ipad: Με ενα κλικ, συνδρομες σε παραδοσιακα "εντυπα", webzines, καναλια με streamed content, τα οποια θα βρουν επιτελους μια διεξοδο για το οικονομικο προβλημα που αντιμετωπιζουν..

Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Με ενα κλικ, συνδρομες σε παραδοσιακα "εντυπα", webzines, καναλια με streamed content, τα οποια θα βρουν επιτελους μια διεξοδο για το οικονομικο προβλημα που αντιμετωπιζουν..

Αν ήθελαν, τέτοια διέξοδο έχουν και μέσω του κλασσικού Internet. Και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν νταβατζιλίκι στην Apple... Tώρα μάλλον χειρότερα θα είναι γι'αυτούς...

Κανεις μεγαλο λαθος... Οποιος δοκιμασε μονος του να χρεωσει το περιεχομενο στο internet, απετυχε οικτρα..

Ναι ναι. Το επόμενο βήμα είνα και σε κάθε login να χρεώνεται 1 ευρώ η πιστωτική κάρτα.
Προσωπικα μετά από 2.5 χρόνια με iphone, δεν μου εχει λείψει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα από το itunes και γι αυτό δεν έχω δώσει ούτε πρόκειται να δώσω ούτε ένα cent.
Οσο κλειδώνουν αυτοί, αλλά τόσο θα ξεκλειδώνουν οι άλλοι.

Εδω εχεις μεγαλο λαθος... κανεις δεν προκειτα να μπει σε δεκαδες site και ν ασχοληθει με συνδρομες σε περιοδικα , εφημεριδες, βιβλια, audiobooks Klp.

Eνω ολοι εχουν itunes kai appstore , και θα μπουν μια φορα και καλα!!!

Δεν ειναι ολοι Ελληναρες ...

Για μενα το μονο προβλημα (που δεν φταιει η Apple γι αυτο) ειναι το οτι δεν υπαρχει το ιδιο υλικο (οπτικο και ηχητικο) σε ολες τις χωρες.
Αν οι κωλοεταιρεις διανομης δεν ειχαν αυτα τα περιοριστικα μετρα, θα βλεπαμε και ακουγαμε αυτα που απολαμβανει ο μεσος Αμερικανος την ιδια ωρα , και σε τιμες χωμα !

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Κανεις μεγαλο λαθος... Οποιος δοκιμασε μονος του να χρεωσει το περιεχομενο στο internet, απετυχε οικτρα..

Και φυσικα, η ευκολια του "one stop shop" της Apple ειναι αυτη που κανει την διαφορα..

Σίγουρα είναι βολική για το χρήστη η χρήση του one stop shop, θυμήσου όμως ότι το iTunes χρεώνει για συμπιεσμένη μουσική 0.99Ε ανά κομμάτι, δηλαδή 15-20 ευρώ το album.. Και μιλάμε για albums που πωλούνται ασυμπίεστα στο amazon, με θήκη και φυλλάδιο κάτω από 10 ευρώ...

Άρα, το νταβατζιλίκι υφίσταται, και ανεβάζει τις τιμές, άρα στρέφει και πάλι τον κόσμο μακριά από τη νόμιμη οδό.

Last edited:
Δεν ειναι ολοι Ελληναρες ...

Εδώ σ'έχασα... οι Ελληνάρες είναι αυτοί που πετάνε τα λεφτά τους αδιακρίτως χωρίς να αναρρωτιούνται αν κάποιος βγάζει υπερβολικά κέρδη στην πλάτη τους.

Last edited:
Εδώ σ'έχασα...
Η Ελληνική λογική του ''ακόμα κι αν κάνει 0,60 Ευρω θα πάω να το βρω πειρατικό (γιατί έτσι μπορώ - γιατί έτσι έχω μάθει - ακόμα κι αν σκάω κατά δεκάδες / εκατοντάδες / χιλάδες τα Ευρώπουλα σε hardware, το software θα το κλέβω όσο μπορώ)''

Η Ελληνική λογική του ''ακόμα κι αν κάνει 0,60 Ευρω θα πάω να το βρω πειρατικό (γιατί έτσι μπορώ - γιατί έτσι έχω μάθει - ακόμα κι αν σκάω κατά δεκάδες / εκατοντάδες / χιλάδες τα Ευρώπουλα σε hardware, το software θα το κλέβω όσο μπορώ)''

Ε καλά απ'αυτή τη λογική δεν μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Το θέμα είναι μια εταιρία ή ένα κατάστημα να σέβεται αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν by the book.

Προτιμώ χίλιες φορές να κάνω donate (που έχω κάνει) , παρά να πληρώσω νταβατζιλίκια σε πολυεθνικές στο όνομα και καλά της απλότητας και της άνεσης.

Και δεν σας λέω για πειρατικά. Αλλά γιατί να κατεβάσω το συμπιεσμένο από το itunes (με τους χίλιους δυό περιορισμούς που κουβαλάει πάνω του) και να μην πάρω με τα ίδια χρήματα, αυθεντικό το cdάκι μου, ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ και να το κάνω ότι θέλω;

Επειδη εχουμε μαθει να βρισκουμε τα παντα δωρεαν, δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο !
Κι εγω τα θελω ολα και τσαμπα, αλλα δε με πειραζει καπου-καπου να παραδεχομαι οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο.
Και πολλες επιλογες της Apple εχουν να κανουν με αυτο.

Το οτι δεν εβαλε ελευθερη ανταλλαγη μεσω Bluetooth , αυτο ακριβως μαρτυρα. Αλλιως ολοι εμεις θα διναμε σε οποιονδηποτε (που κι εγω το θελω) τα αγορασμενα Mp3, βιντεο κλπ. απο το itunes.

Μπορει να μη μας συμφερει σαν καταναλωτες, αλλα η Αpple δεν ειναι κοινωφελες ιδρυμα ....

Απάντηση: Re: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Center.

Ε καλά απ'αυτή τη λογική δεν μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Το θέμα είναι μια εταιρία ή ένα κατάστημα να σέβεται αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν by the book.

Η Apple αν δεν απατώμαι, σε σέβεται σε αυτόν τον τομέα, έτσι ;

Δλδ, αν θες να είσαι νόμιμος, βρίσκεις τα πάντα να αγοράσεις, είτε ακριβά, είτε φθηνά.

:a0210:

Απλά είναι στο αίμα του Έλληνα να θέλει τα πάντα στο τσάμπα, είτε αυτό είναι πρόγραμμα, είτε σπίτι, είτε αμάξι, είτε διαστημόπλοιο ! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι είδαμε σήμερα στην παρουσίαση της Apple στο Yerba Buena Ce

Σίγουρα είναι βολική για το χρήστη η χρήση του one stop shop, θυμήσου όμως ότι το iTunes χρεώνει για συμπιεσμένη μουσική 0.99Ε ανά κομμάτι, δηλαδή 15-20 ευρώ το album.. Και μιλάμε για albums που πωλούνται ασυμπίεστα στο amazon, με θήκη και φυλλάδιο κάτω από 10 ευρώ...

Άρα, το νταβατζιλίκι υφίσταται, και ανεβάζει τις τιμές, άρα στρέφει και πάλι τον κόσμο μακριά από τη νόμιμη οδό.

Νταβατζιλικι υφισταται, δεν παυει ομως να ειναι πετυχημενο ειδικα για τους ανθρωπους που δεν θελουν ή δεν γνωριζουν τις "πισω πορτες" του internet οπως πχ το αφεντικο μου, ο οποιος απλα οτι του "γυαλισει" απο το itunes το ψωνιζει με ενα κλικ και δεν ασχολειται περαιτερω..
Για τον μεσο ανθρωπο, αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκολια και εκει ειναι που πατησε η Apple και επιασε τον ανταγωνισμο στον υπνο..Δεν βλεπεις τωρα που και η MS θελει να κανει App Store?

Ναι, βρε απλώς σε άλλες χώρες δεν ισχύει αυτό κι ο κόσμος πληρώνει το 1 δολλαριάκι για το τραγουδάκι του πχ.