ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ.....

Δεν νομίζω να τον υπερασπίστηκε κανείς (απ'όσο κατάλαβα δηλαδή...)... Μάλλον έκανε εντύπωση η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της δικαστικής εξουσίας... Ευτυχώς ζούμε σε χώρα που οι νόμοι εφαρμόζονται και ο εισαγγελέας επεμβαίνει ωσεί πέλεκυς βαρύς...

Επ'ευκαιρία, αν τον δει κανείς (τον εισαγγελέα), να τον ρωτήσει "πως λέγεται αυτό που κάνεις όταν παραχωρείς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σου και το δικαίωμα αποφάσεων επι της ζωής των πολιτών της, σε τρίτους, μή πολίτες της"... νομίζω κάποιος άσχετος είπε έσχατη προδοσία, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσει και ο άτεγκτος και άμεσος εισαγγελέας...

Last edited:
H αλήθεια ειναι οτι η Ελλάδα πανικοβλήθηκε από τον τορναδόρο ..:drummer:

Ευτυχώς ομως πού πάντα ο ΓΑΠ έχει τό ''περίστροφο στό τραπέζι'' καί όταν ''παίρνει φωτιά η αποθήκη τής Λόλας''(κατά την παλιά διαφήμιση σοκολατούχου γάλακτος) καθαρίζει τούς κακούς παίρνει τον κουβά,σβήνει τήν φωτιά και σώζει τήν Λόλα..:D:silly:

Ετσι και τώρα πού θά ''σφουγγαρίσουν'' τον τορναδόρο θά κοιμόμαστε πάλι ήσυχοι βρέ παιδί μου.:BDGBGDB55:

οι τραπεζες αδειαζαν πολυ πριν το ε μαιλ
οσον αφορα το φοβο - πανικο

τωρα αν καποιος περιμενε το ε μαιλ για να πανικοβληθει και να βγαλει τα λεφτα του απ την τραπεζα ... τι να πω ...

ακουω διαφορους που εχουν ζητησει και τις συμβουλες ειδικων επι τα οικονομικα και εχουν αποσυρει τα χρηματα τους απο τις πρωτες φημες περι δραχμης - πτωχευσης κ.λ.π.

απο την ανακοινωση στο Καστελοριζο περι ΔΝΤ

το κειμενο το ειδατε ολο ?
πολυ ωραια γραφει ο τορναδορος ...

π.χ. αναφερεται στο γενικο λογιστηριο του κρατους και χρησιμοποιει τον ορο bank run ( ... για να αποφυγουν το bank run ) .

αυτοι που τα βγαζουν δε νομιζω να τα βαζουν σπιτι τους ( ντουλαπια - κηπος - χρηματοκιβωτια )
πιστευω τα βγαζουν εξω η σε θυριδες κυριως ...

και ρωτω ... σε περιπτωση ... δραχμης ... οι θυριδες ειναι ασφαλεις ?

οταν ο υπουργος ελεγε οτι ειμαστε Τιτανικος δε δημιουργουσε πανικο ?

σε διαφορες εκπομπες ακουγοταν ( παλαιοτερα ) οτι σε περιπτωση πτωχευσης χανονται οι συνταξεις και οι καταθεσεις ...

οι διαφοροι οικοι λενε οτι δεν εχουμε αποφυγει την πτωχευση ...

Last edited:
...
οι διαφοροι οικοι λενε οτι δεν εχουμε αποφυγει την πτωχευση ...

Ετσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, η πτώχευση δεν είναι κατ'ανάγκη κακό πράγμα. Για πολλούς που γνωρίζουν 2-3 πράγματα επι του αντικειμένου, η πτώχευση είναι η καλύτερη και πιό ανώδυνη λύση. Και μάλιστα έπρεπε να γίνει εδώ και 1 χρόνο - τότε που ο κόσμος είχε ακόμα κάποια χρήματα και μπορούσε να αντέξει μια χρονική περίοδο στριμώγματος. Τώρα, ότι υπήρχε στην άκρη φαγώθηκε και το στρίμωγμα θα είναι χειρότερο χωρίς το μαξιλάρι αυτό. Παρ'όλα αυτά, επιμένουν, ότι πτώχευση και επιστροφή στην δραχμή, θα είναι για τον απλό κόσμο το καλύτερο σενάριο, και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανάπτυξη. Αλλά σκοπός του συστήματος δεν είναι να σωθεί η χώρα απο την πτώχευση, αλλά πρώτα να φάνε ότι έχει απομείνει, πριν οδηγηθούμε στην αναπόφευκτη πτώχευση.

Ετσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, η πτώχευση δεν είναι κατ'ανάγκη κακό πράγμα. Για πολλούς που γνωρίζουν 2-3 πράγματα επι του αντικειμένου, η πτώχευση είναι η καλύτερη και πιό ανώδυνη λύση. Και μάλιστα έπρεπε να γίνει εδώ και 1 χρόνο - τότε που ο κόσμος είχε ακόμα κάποια χρήματα και μπορούσε να αντέξει μια χρονική περίοδο στριμώγματος. Τώρα, ότι υπήρχε στην άκρη φαγώθηκε και το στρίμωγμα θα είναι χειρότερο χωρίς το μαξιλάρι αυτό. Παρ'όλα αυτά, επιμένουν, ότι πτώχευση και επιστροφή στην δραχμή, θα είναι για τον απλό κόσμο το καλύτερο σενάριο, και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανάπτυξη. Αλλά σκοπός του συστήματος δεν είναι να σωθεί η χώρα απο την πτώχευση, αλλά πρώτα να φάνε ότι έχει απομείνει, πριν οδηγηθούμε στην αναπόφευκτη πτώχευση.

Η πτώχευση ως διαδικασία θα οδηγήσει στη χρεωκοπία (πλήρη) τα ασφαλιστικά ταμεία και ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος για το καθεστώς χορήγησης των συντάξεων.

Κάτι που προφανώς κάποιοι αδυνατούν να το χωνέψουν στο μυαλό τους (εκτός κι αν δεν τους νοιάζει) και φέρνουν και ξαναφέρνουν ανά τακτά διαστήματα αυτό το σενάριο...

Εάν παρήγαγε κάτι αυτή η χώρα, και είχε κάποιες δυνατότητες αυτοσυντήρησης, έστω τα βασικά διατροφικά είδη να βγάζαμε και κάποια φάρμακα, ίσως η πτώχευση να μην ήταν τόσο εφιαλτικό σενάριο. Τώρα αναγκαστικώς μιλάμε μόνο για "απαδιαπραγματεύσεις" και αν.

Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ.....

Δεν ξέρω αν ο ''τορναδόρος'' είναι γραφικός και βλάκας, πάντως, για κάτι τέτοιες ''πληροφορίες'' σαν το δικό σου ποστ την έφαγε τη δίωξη....

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΑΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ.....

Η πτώχευση ως διαδικασία θα οδηγήσει στη χρεωκοπία (πλήρη) τα ασφαλιστικά ταμεία και ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος για το καθεστώς χορήγησης των συντάξεων.

Ετσι είναι. Το θέμα όμως είναι ότι όπως είναι τα πράγματα τώρα, η πτώχευση θεωρείται αναπόφευκτη... 1 χρόνο μετα το μνημόνιο και το έλλειμα συνεχίζει να μεγαλώνει... Οπότε πάλι στον ίδιο παρονομαστή καταλήγουμε, με την διαφορά το χρέος είναι ακόμα μεγαλύτερο, τα σκληρά μέτρα ήδη σε εφαρμογή, και με το (όποιο) μαξιλάρι είχε στην άκρη ο μέσος έλληνας, εξανεμισμένο...

Δηλαδή, δεν κόψαμε το δάκτυλο πριν 1 χρόνο και με ψευτοβότανα πήγαμε δήθεν να γιατρέψουμε την πληγή... Τώρα παμε για όλο το πόδι....

Κι επειδή έχω 2 παιδιά σε φάση λυκείου... προς το παρόν αμομακρύνω απο το μυαλό το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν... Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση να έχουμε μια βάση έναρξης, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε/σχεδιάσουμε τίποτα...

Εάν παρήγαγε κάτι αυτή η χώρα, και είχε κάποιες δυνατότητες αυτοσυντήρησης, έστω τα βασικά διατροφικά είδη να βγάζαμε και κάποια φάρμακα, ίσως η πτώχευση να μην ήταν τόσο εφιαλτικό σενάριο. Τώρα αναγκαστικώς μιλάμε μόνο για "απαδιαπραγματεύσεις" και αν.

Δυστυχώς δεν παράγουμε τίποτα. Και σε οξύμωρο σχήμα, αν φύγουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, δεν έχουμε ούτε εργάτες... Τα παιδιά μας όλοι τα προγραμματίζαμε για γιατρούς και δικηγόρους

Δυστυχώς δεν παράγουμε τίποτα. Και σε οξύμωρο σχήμα, αν φύγουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, δεν έχουμε ούτε εργάτες...

Φαντάζομαι ότι δουλειά ανειδίκευτου εργάτη όλοι μπορούν να κάνουν στην ανάγκη.
Δεν έχασε κι η Βενετιά βελόνι δλδ. Πριν ποιοι τα έκαναν δηλαδή, εξωγήινοι;

Φαντάζομαι ότι δουλειά ανειδίκευτου εργάτη όλοι μπορούν να κάνουν στην ανάγκη.
Δεν έχασε κι η Βενετιά βελόνι δλδ. Πριν ποιοι τα έκαναν δηλαδή, εξωγήινοι;

Στην ανάγκη ναι, κι εγώ κι εσύ και οι περισσότεροι ίσως. Αλλά κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλο βάθος χρόνου - βιολογικά μιλώντας...
Εχουμε ξεχάσει να δουλεύουμε. Μας πιάνει η μέση μας απο τα 35 μας... Πριν 50-60 χρόνια, αμέσως μετά τον πόλεμο, η Ελλάδα πέρασε την ίδια φάση αλλά πολύ πιο χαλαρά (πολλά δάνεια απο εξωτερικό κλπ) αλλά ο κόσμος ήταν "ψημένοι" άνθρωποι που ήξεραν οι περισσότεροι απο σκληρή δουλειά (απο χωριά οι περισσότεροι) και πολύ - μα πάρα πολύ - νεαρόκοσμος. Τώρα είμαστε μια χώρα "γερόντων".

Στην ανάγκη ναι, κι εγώ κι εσύ και οι περισσότεροι ίσως. Αλλά κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλο βάθος χρόνου - βιολογικά μιλώντας...

Θα ξαναμάθουμε να τα κάνουμε όλα όσοι μείνουμε σε αυτόν τον τόπο

αλλά ο κόσμος ήταν "ψημένοι" άνθρωποι που ήξεραν οι περισσότεροι απο σκληρή δουλειά (απο χωριά οι περισσότεροι) και πολύ - μα πάρα πολύ - νεαρόκοσμος. Τώρα είμαστε μια χώρα "γερόντων".

Και θα ξαναγυρίσουμε και εκεί.

Εαν -υποθεσουμε- ο συγκεκριμενος τορναδορος εγραφε ακριβως το ιδιο κειμενο (με τις ιδιες πληροφοριες περι πηγων) αλλα προεβλεπε χαρισμα των δανειων, ανακαλυψη πετρελαιου και ουρανιου, φυσικου αεριου και επενδυσεις, ετοιμες, δις ευρω και θεαματικη ανακαμψη της οικονομιας και τσιμπουσαν αρκετοι ευρωπαιοι, αμερικανοι, ασιατες και ημεδαποι και εφερναν μανι μανι 100 δις σε καταθεσεις σε ελληνικες τραπεζες, και το χρηματιστηριο επι ενα δεκαημερο χτυπουσε ταβανι, ο εν λογω εισαγγελεας, παλι θα τον κατηγορουσε για διασπορα ψευδων ειδησεων?

Κατι σαν την απογραφη και την εξεταστικη του αλογομουρη δηλαδη? Ατεγκτος μεχρι τελους?? :idea:

ο εν λογω εισαγγελεας, παλι θα τον κατηγορουσε για διασπορα ψευδων ειδησεων?

...δεν θα προλάβαινε. Θα τον είχαν καθαρίσει :rifle: "ειδικοί απεσταλμένοι" από τις εταιρείες που την πάτησαν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ.....

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΑΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ.....

Μια χαρά κατάλαβα και ξέρω πολύ καλά τι έγραψα. Προσωπικά, δεν άσκησα καμμιά δίωξη στον ''τορναδόρο'', ούτε και σε κανέναν άλλο, ωστόσο, τα αισιόδοξα και απαισιόδοξα σενάρια ισοτιμιών, οι Ελβετίες κ.λ.π., σ' εκείνον παραπέμπουν. Εκτός, αν νομίζεις ότι έχει διαφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όταν ένας γιατρός ανακοινώνει στον κλινήρη την ημερομηνία του θανάτου του σε σχέση με τον υπεύθυνο του γραφείου τελετών που συζητά ενώπιον του ασθενούς με τη σύζυγό του για τα μέτρα της κάσσας....

Φίλοι θα σας πω πως βλέπω τα πράγματα.

-Πρόπερσι βγαίναμε για καφέ, νοικιάζαμε και κανένα DVD, αγοράζαμε και σε μερικά τοπικά καταστήματα ρούχα παπούτσια, παιχνίδια για τα παιδιά.

-Πέρσι τα λιγοστέψαμε πολύ.

-Φέτος έχω μάθει τι θα πει Matroska, εγώ που δεν ήξερα που είναι το Capslock, ψάχνουμε στο skroutz μέχρι και για κάλτσες, και παιχνίδια μόνο από το γνωστό πολυκατάστημα, και ξοδεύουμε μόνο ότι έχει ο κουμπαράς των μικρών....

-Του χρόνου μας βλέπω να κόβουμε και το internet, ότι προλάβω να ποστάρω τώρα.

Τι είδε ο τορναδόρος;
Φαντάζομαι είδε και χειρότερα από μένα....