Τί είναι το Linux;

Λινουξας ΔΕΝ ειμαι ...

ΟΜΩΣ .... το Linux

προλαβε να μου ανοιξει τα ματια, να μου διωξει μια-δυο τσιμπλες ! Μεσα σε δυο μηνες ΜΟΝΟ.
Το 1999 (η λιγο νωριτερα, ποιος θυμαται ?) οταν ξεκινησα με το τετραπαχο βιβλιο του Slackware
ειχα την μεση παιδευση-"μορφωση" ενος DOSα ! Δηλαδη, οτι .... το λειτουργικο ξεκινα απο καποιον δισκο
η εστω δισκετα. Καμια υποψια του τι σημαινει DISK OPERATING SYSTEM και γιατι δεν ειναι ολα τα λειτoυργικα
DISK OPERATED.

Για καλη (η κακη) μου τυχη, ειχα δυο floppies .... ΒοοtDisk και RootDisk. Μπουταρε o kernel ...
ομως δεν εκανε τιποτα παραπανω. Απογοητευση ! Οποτε βαζω μπρος το CDROM με το SlackWare.
Καθεις εκκινει ο kernel .... μου ζηταει να κανω MOUNT ! :blink: .... Τι ειναι τουτο παλι ? :chinscratch:
Παταω enter (ημουν χαρουμενο παιδακι :proud:, ενα enter ολα τα λυνει :BDGBGDB55:) ... TIΠΟΤΑ. :nounder:
Επανελαβα την εκκινηση ΤΡΕΙΣ φορες (ειμαι και πεισματαρης :flute:) ... δεν χαριζε καστανα ο Slackware.
Οποτε υπεκυψα και εψαξα στο ευρετηριο του manual .... mount /dev /hda1 /mnt ....

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ..... τελικα :rolleyes:
γαιτι το HDA1 δεν ηταν το partition με τα Win98 ..... Επελεξα η ενασχοληση με το Linux να
γινει σε εναν αρχαιο 486 με δικο του δισκο (400αρη Conner) και ΟΧΙ στον AMD K6 με τα Win98
και 4αρη γιγα Western Digital. Ξεμπλοκαρα και προχωρησα με την διαδικασια αντιλαμβανομενος
.... οτι παιζω με ενα λειτουργικο ... που παιζει με την ημιμαθεια μου .... οτι ολα μπουταρουν απο
δισκους.

ΠΡΕΠΕΙ να κανεις mount (σελωμα) τον δισκο πριν καθισει ο αναβατης (LILO η Linux Loader).
Και πρεπει να κανεις και αλλα πραγματακια (οπως να ορισεις συστημα αρχειων ... ext2fs η καπως ετσι).
Και ημουν και DOSας που σημαινει οτι ημουν εξοικειωμενος με την γραμμη εντολων (αλιμονο :rolleyes:
μπρικια κολλαμε ?)

Δεν τολμω να σκεφτω ενα αντιστοιχα χαρουμενο παιδακι μαθημενο στα windows .... τι μουτρα
θα ειχε φαει, να του γινουν κιμας .... αν ξεκινουσε ΧΩΡΙΣ .... εγχειριδιο ! ΤΡΟΜΟΣ, ΟΛΕΘΡΟΣ,

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΟ 3 ! :speechless-smiley-0:devil-smiley-029::speechless-smiley-0

Για desktop χρήση μιλάμε, όχι για σέρβερ.
Εδώ έχει κάποια bullets στα οποία δίνεται η γενική εικόνα μιας διανομής απ' την πηγή της.
https://linuxmint.com/about.php

και πάνω-κάτω αυτά συναντάς στην πραγματικότητα.
επίσης κάπου λέει,
"both powerful and easy to use."

Βεβαίως αν δουλέψεις ένα χρονικό διάστημα με τη διανομή και ψαχτείς λίγο παραπάνω στο net πχ. "10 ή 15 ή 20 things to do after installing linux mint" θα καταλάβεις πως πολλά απ´αυτά είναι αρκετά χρήσιμα, είτε γιατί κάτι δεν θα παίζει αλλιώς, είτε γιατί έτσι είναι δομημένο το linux (θα μπορούσαν να είναι μέρος της διανομής κάποια απ' αυτά).

Το easy to use ισχύει. Η ασφάλεια ακόμα και σε μηχάνημα που το χρησιμοποιούν 2 ή παραπάνω ακόμα και με τον ίδιο user, είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με windows καθώς ζητάει κωδικό αν πάει κάποιος να τρέξει κρίσιμα προγράμματα, πχ. gparted και άλλα. Στα windows είσαι χύμα στο κύμα σε αυτό το θέμα.

Προσωπικά έχω mint στημένο σε ξεχωριστό δίσκο στο ίδιο μηχάνημα με windows εδώ και 5-6 χρόνια χωρίς προβλήματα. Ένα δίσκο μόνο του.
Σε άλλο μηχάνημα περιέγραψα 1-2 προβλήματα αλλά μερικοί λινουξάδες λόγω έπαρσης ίσως; μάλλον νευρίασαν, θέλουν να τα βλέπουν όλα ρόδινα και να πάει η ευθύνη στον αρχάριο/αδαή/ανίδεο/βλάκα χρήστη. Τουλάχιστον στις ιστοσελίδες (linuxmint και αλλού) δεν είδα χαρακτηρισμούς, στην πραγματικότητα θέλουν να προσεγγίσουν περισσότερους χρήστες δημιουργώντας διονομές με πιο φανταχτερά UI για τα πάντα. Νορμάλ ακούγονται, να ανέβει και το ποσοστό.
Η κονσόλα πάντα υπάρχει για τους πορωμένους να γεμίζουν την ώρα τους και το δίσκο τους με μηδενικά...

Το λειτουργικό είναι άμοιρο ευθυνών πάντα, όταν κάτι πάει στραβά στον kernel ας έχει κρατήσει καμιά 50αριά κόπιες kernel μήπως παίξει καμία. Τα updates στο αυτόματο δουλεύουν (το easy to use παραπάνω που αναγράφεται στην ιστοσελίδα ντε). Αν πάει κάτι στραβά στο update (πάλι αν; γιατί να πάει στραβά; ), αυτομάτως μεταφερόμαστε στο "powerful", δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση γιατί έτσι είναι δομημένο (both powerful and easy to use). Είναι δυνατή η κονσόλα δε λέω, μπορείς να γεμίσεις το δίσκο με μηδενικά στο πι και φι, αν εμφανιστεί βέβαια, δυστυχώς στη δική μου περίπτωση δεν ήθελε, ντρεπόταν. Μια φορά θα την πάθεις, είναι όπως καλείς τον υδραυλικό και σου χαλάει και την άλλη βρύση και θα το θυμάσαι. Δε σημαίνει βέβαια πως δεν θα ξανακαλέσεις υδραυλικό. Θα προσέξεις την άλλη φορά να το κάνεις λίγο διαφορετικά γιατί αν κολλήσει (θα φταις εσύ πάλι που δεν ξέρεις παρόλο που όλα τρέχουν στο αυτόματο), θα κολλήσει για τα καλά.

Για να μην τα πολυλογώ, καλό είναι κάποιος να έχει ΚΑΙ λίνουξ διανομή για χρήση στο σπίτι σε ξεχωριστό δίσκο. Όλα μπορείς να τα κάνεις πλέον, με λίγη προσοχή και χωρίς ΕΠΑΡΣΗ για το ένα ή το άλλο.

Και μιας που είμαστε σε forum audio. Πόσοι από τους ιεροεξεταστες που έχουν αφορίσει το Linux έχουν στα σπίτια τους CD η ακόμη χειρότερα πικάπ; Γιατί ταλαιπωρουνται με τεχνολογίες του προπερασμενου αιώνα κυριολεκτικά; Όταν υπάρχει το streaming με 24/192 γιατί ακούνε ακόμη 44/16; Η παιδεύονται με ζυγαριές και βελόνες; Για να μην πω για τους δίσκους που είναι σαν τσιγαροχαρτα. Μήπως τελικά είναι το βίτσιο μας; Οκ ναι τα Windows και το streaming είναι plug & play αλλα όμως δεν είναι κάτι δικό μας. Όπως κάποιος θα πάρει ένα πικάπ και θα του αλλάξει τα φώτα έτσι και εμείς θα πάρουμε μια διανομή και θα της κάνουμε το ίδιο.

Δεν νομιζω να χει αφορισει κανεις το Linux.
Απλα, οι περισσοτεροι ειναι(-ειμαστε) χρηστες Windows ...

Aν .... ξαναλεω ΑΝ ..... για οποιοδηποτε λογο βρισκοταν καποιος διπλα τους να τους πει τι κανει ΑΥΤΟ :

# sshfs [email protected]/home/tecmint /mnt/tecmint
$ sudo sshfs -o allow_other [email protected]/home tecmint /mnt/tecmint

αρκετοι .... θα εντυπωσιαζονταν ! ΔΕΝ θα αφηναν τα Windows ... αλλα οταν σε δυο γραμμες
μπορεις να μπουταρεις απο .... διευθυνση στο δικτυο .... που αντιστοιχει σε καποιο περα-βρεχει filesystem και directory

E ..... ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ (WINDOWS) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ (LINUX).

Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

Και μιας που είμαστε σε forum audio. Πόσοι από τους ιεροεξεταστες που έχουν αφορίσει το Linux έχουν στα σπίτια τους CD η ακόμη χειρότερα πικάπ; Γιατί ταλαιπωρουνται με τεχνολογίες του προπερασμενου αιώνα κυριολεκτικά; Όταν υπάρχει το streaming με 24/192 γιατί ακούνε ακόμη 44/16; Η παιδεύονται με ζυγαριές και βελόνες; Για να μην πω για τους δίσκους που είναι σαν τσιγαροχαρτα. Μήπως τελικά είναι το βίτσιο μας; Οκ ναι τα Windows και το streaming είναι plug & play αλλα όμως δεν είναι κάτι δικό μας. Όπως κάποιος θα πάρει ένα πικάπ και θα του αλλάξει τα φώτα έτσι και εμείς θα πάρουμε μια διανομή και θα της κάνουμε το ίδιο.

Bλεπω μια ταση "οπαδισμου" τελικα με το νημα. Το επιχειρημα κατοχης CD και αναλογικου δεν εχει καμμια σχεση, η ακομα και αντιθετα θα μπορουσε να λειτουργησει σαν αντεπιχειρημα σε αυτο που θελεις να πεις. Εχουμε δισκους και ΣιΝτι γιατι μας αρεσει ο ηχος και το προτιμαμαι και γιατι τα αϋλα μας ξενερωνουν τελειως.
Τωρα για το Linux αν και σε πρωτη αποψη μπορουσε να ενδιαφερει καποιον "ασχετο" οπως εγω, για μια συγκεκρμενη περιπτωση, με δευτερη ματια βλεπω σαν να γινεται κατι το ιδεολογικο και δεν μου πολυπαει.

Εγω λοιπον σαν "ασχετος" (πρεπει καποτε να διευκρινιστει και η "σχετικοσυνη" δεν ειμαστε προγραμματιστες ; Ε και ; ) που παρακολουθω το νημα, καταληγω οτι το Λινουξ δεν μου χρειαζεται, κυριως γιατι καταλαβα οτι αν το ειχα στον ιδιο δισκο σε παρτισιον, για reboot σε περιπτωση που το Γουιντοουζ δεν θα εκανε εκινηση, ουτε αυτο θα μου το εγγυοταν.

Επισης υπαρχει και η Mac που μου ταιριαζει απολυτα .

Ουτε τα σερβερς με ενδιαφερουν, ουτε ο προγραμματισμος, ουτε administrator να γινω, ουτε να επεμβω στο οποιοδηοτε λειτουργικο.

Το μονο που φοβαμαι με τα Γουιντοουζ, γιατι συμβαινει καποια στιγμη, ειναι να μην κανει εκκινηση (συνηθως μετα απο ενα update). OΟποτε σκεφτομουν αν στον ιδιο δισκο ειχα ενα Λινουξ ισως να επανεφερε την λειτουργια. Αλλα οπως βλεπω οτι κανεις δεν επιβεβαιωνει κατι τετοιο, και απ την αλλη βλεπω τον τροπο χρησης του Linux συμφωνω με αυτο που ειπε ο Greekbruin και κανει ρεζουμέ στην ολη κατασταση.
.....
Και επειδή ο "μέσος χρήστης" είναι βασικά άσχετος ακόμη και σε απλά πράγματα, και βέβαια δεν είναι κακό αυτό, εγώ συμβουλεύω τους πάντες να μείνουν στα windows. Άλλωστε τα Windows 10 είναι καταπληκτικά, δεν βλέπω τι θα κερδίσει ο απλός χρήστης από το Λινουξ...

Και θα επαναλαμβανα ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ και την MacIntosh που ειναι καταπληκτικη και με εξαιρετικα σπιτισια λογισμικα, ιδιως οσον αφορα τα γραφικα. Και αξιοπιστη στην ολη της λειτουργια-κατασκευη. Εαν το σηκωνει η τσεπη σας βεβαια...

Αγαπητέ citadelic γιατί σε ξενερώνουν τα άυλα; Εμένα το αντίθετο. Μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο από ένα βινύλιο; μπορείς να το ακούσεις στο δρόμο; μπορείς να το ελέγξεις από τον καναπέ σου; όχι. Είναι εντελώς άβολο. Και σήμερα που τα ηλεκτρονικά είναι πανίσχυρα έχεις πολύ καλό ψηφιακό ήχο με λίγα χρήματα.

Αλλά δεν είμαι οπαδός. Το αντίθετο. Κάνω τη δουλειά μου και με τα 2 λειτουργικά. Και εννοείται και με το Android. Αλλά βλέπω μια τάση αφορισμου από τους "απέναντι". Δεν είναι για όλους. Εννοείται αυτό. Αλλά δεν είναι και άχρηστο. Αν καταλάβεις τη φιλοσοφία του θα είσαι μια χαρά. Οκ δε θα έχεις photoshop αλλά θα έχεις την ευκολία του να έχεις ένα πλήρως δικό σου σύστημα. Χωρίς τις επιλογές της κάθε Microsoft για το "δικό σου καλό".

Θέμα είναι το ποσό θες να ασχοληθείς με κάτι. Όπως άλλοι ξοδεύουν ώρες για το σωστό ήχο άλλοι ξοδεύουν ώρες για το σωστό desktop. Είναι απλά το βίτσιο μας.

Γιωργο
το Linux δεν ειναι για καποιον που θελει να κανει μια (τυφλοσουρτικη) δουλεια, χωρις να νοιαστει για πολλα-πολλα.
Για σκαλιστηρια ειναι το Linux. Αλλα, πιστεψε με .... ειναι ΜΕΘΥΣΤΙΚΗ σχεση.
Γιατι δινει αυτο που χαθηκε απο τα Windows ..... COOOONTROOOOL !!!!!

Δεν χρειαζονται ολοι τοσο control ! Xρηστικοτητα χρειαζονται. Η μαλλον, καλυτερα, ΠΟΛΥ-χρηστικοτητα.

Και μιας που ανέφερες τα Mac να σημειώσω πως προσωπικά το καλύτερο φορητό λειτουργικό ήταν τα Windows mobile. Όχι τα τελευταία με τα πλακάκια αλλά τα προηγούμενα. Ακόμη και σήμερα τα λειτουργικά που έχουμε είναι με ερασιτεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά. Τρελές δυνατότητες, φοβερές εφαρμογές και περιβάλλον σαν τα desktop windows. Αλλά δυστυχώς η Microsoft αυτοκτόνησε με αυτά καθώς δεν έκανε ποτέ ουσιαστική προσπάθεια να τα βελτιώσει. Ακόμη και σήμερα πνίγομαι με το Android και το ios. Πραγματικά δε μπορώ να τα φανταστώ στα σημερινά τέρατα με τις μεγάλες οθόνες.

Παιδιά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη απο τα Linux.
Αγόρασες smartphone. Samsung, Χiaomi, Ηυawei, Lg,.......
Aγόρασες πολυμηχάνημα Canon, Epson,....
Αγόρασες φωτογραφική μηχανή Canon, Panasonic, Sony,.....
Αγόρασες router, ενισχυτή ήχου, συσκευή για το γάλα, θερμοστάτη, αγόρασες οτιδήποτε,
κανένας κατασκευαστής δεν βγάζει drivers και software υποστήριξης για Linux.

Tι να το κάνεις το Linux όταν χρειάζεσαι και Windows απαραιτήτως;

Όταν έχεις Linux σε ένα σπίτι, χρειάζεσαι και Windows. Όταν έχεις Windows δεν χρειάζεσαι Linux.

Γιατί να ασχοληθείς με δύο λειτουργικά ενώ μπορείς να έχεις μόνο ένα; Μπελάδες να ψάχνεις;

Χαζή είναι κάθε Sony και κάθε Panasonic και κάθε LG και κάθε Εpson και κάθε Canon να ασχοληθεί με ημιτελή και αβέβαια project μαζεύονται 3 φτιάχνουν μια διανομή μετά άλλοι 3 άλλη μια διανομή μετά άλλη 3 άλλο fork, σαν της συνιστώσεις της αριστεράς που κορροιδεύουν στο ιντερνετ 4000 διαφορετικές διανομές επί 800000000 διαφορετικές συνθέσεις υπολογιστών και μετά γιατί δεν εκτυπώνει το μηχάνημα;

Για να εκτυπώσεις τράβα ζήτα την ευθύνη από ποιον ;;;;;

Δεν ειναι ημιτελες προιον το Linux ... γιατι δεν προοριζεται (ουτε προοριζοταν) για ελβετικος σουγιας.
Ερχεται απο μια εποχη οπου στο "δικτυο" εμπαιναν αρχιτεκτονικες υπολογιστων ... οχι γκατζετακια
του καθε πικραμενου ταϊβανου και κινεζου !

Σου το λεω ... ΕΝΩ γραφω μεσα απο Win7 .... Ok ? -bye- Ειλικρινα, δεν ειμαι Λινουξακιας.

Οριστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απάτη; μιλάς για την βάση ΌΛΩΝ των φορητών συσκευών. Αυτή τη στιγμή σε απόλυτους αριθμούς το Linux βρίσκεται σε πολλαπλάσιους αριθμούς συσκευών σε σχέση με όλα τα άλλα λειτουργικά μαζί.

Πάλι τα ίδια θα γράφουμε; Τι ακριβώς δε δουλεύει; Ποιους οδηγούς μιλάς όταν είναι όλοι ΜΈΣΑ στον πυρήνα;

Λυπάμαι αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Επειδή βαριέμαι να γράφω πάλι διάβασε τα προηγούμενα post μου για απαντήσεις. Είπαμε να κάνουμε σοβαρό διάλογο αλλά μάλλον κάποιοι είναι troll. Προτιμώ αυτά στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Πάω να συνεχίσω τους 2 πύργους που έχω αφήσει στη μέση.

Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

Παιδιά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη απο τα Linux.
Αγόρασες smartphone. Samsung, Χiaomi, Ηυawei, Lg,.......
Aγόρασες πολυμηχάνημα Canon, Epson,....
Αγόρασες φωτογραφική μηχανή Canon, Panasonic, Sony,.....
Αγόρασες router, ενισχυτή ήχου, συσκευή για το γάλα, θερμοστάτη, αγόρασες οτιδήποτε,
κανένας κατασκευαστής δεν βγάζει drivers και software υποστήριξης για Linux.

Tι να το κάνεις το Linux όταν χρειάζεσαι και Windows απαραιτήτως;

Όταν έχεις Linux σε ένα σπίτι, χρειάζεσαι και Windows. Όταν έχεις Windows δεν χρειάζεσαι Linux.

Γιατί να ασχοληθείς με δύο λειτουργικά ενώ μπορείς να έχεις μόνο ένα; Μπελάδες να ψάχνεις;

Χαζή είναι κάθε Sony και κάθε Panasonic και κάθε LG και κάθε Εpson και κάθε Canon να ασχοληθεί με ημιτελή και αβέβαια project μαζεύονται 3 φτιάχνουν μια διανομή μετά άλλοι 3 άλλη μια διανομή μετά άλλη 3 άλλο fork, σαν της συνιστώσεις της αριστεράς που κορροιδεύουν στο ιντερνετ 4000 διαφορετικές διανομές επί 800000000 διαφορετικές συνθέσεις υπολογιστών και μετά γιατί δεν εκτυπώνει το μηχάνημα;

Για να εκτυπώσεις τράβα ζήτα την ευθύνη από ποιον ;;;;;

Ναι αλλά είναι ελεύθερο, ασφαλές και γρήγορο, ας μη δουλεύουν οι συσκευές. Εν ανάγκη ψάξε συσκευές που έχουν drivers.
Μα εγώ θέλω ένα συγκεκριμένο.
Συμβιβάσου με κάτι άλλο. Μα δεν γίνονται όλα και ελευθερία και Panasonic.
Βγαίνει άκρη; Μιnt και Panasonic δεν γίνεται.
Lubuntu και Canon; όχι
χρονοδιακόπτης siemens και debian; όχι

Πως να τα ενώσουμε όλα;

Οριστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απάτη; μιλάς για την βάση ΌΛΩΝ των φορητών συσκευών. Αυτή τη στιγμή σε απόλυτους αριθμούς το Linux βρίσκεται σε πολλαπλάσιους αριθμούς συσκευών σε σχέση με όλα τα άλλα λειτουργικά μαζί.

Πάλι τα ίδια θα γράφουμε; Τι ακριβώς δε δουλεύει; Ποιους οδηγούς μιλάς όταν είναι όλοι ΜΈΣΑ στον πυρήνα;

Λυπάμαι αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Επειδή βαριέμαι να γράφω πάλι διάβασε τα προηγούμενα post μου για απαντήσεις. Είπαμε να κάνουμε σοβαρό διάλογο αλλά μάλλον κάποιοι είναι troll. Προτιμώ αυτά στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Πάω να συνεχίσω τους 2 πύργους που έχω αφήσει στη μέση.

Και τι με νοιάζει εμένα αν βρίσκεται σε πολαπλάσιους αριθμούς ο πυρήνας τι να τον κάνω τον πυρήνα να τον φάω; αν δεν μπορώ να δουλέψω τον εκτυπωτή το smartphone και την κάρτα ήχου;

Μιας που είμαστε σε av forum να σχολιάσω για τα καλά και χρυσά Windows το ότι είναι ΑΝΊΚΑΝΑ να διαχειριστουν bitperfect σήμα; Θέλουν υποχρεωτικά asio drivers; Ενώ το κακό Linux διαβάζει για πλάκα τα dac μου σε όλες τις δειγματοληψιες; Όπως και το Freebsd που έχει ακόμη μικρότερη υλοποίηση οδηγών;

Επίσης η Samsung βγάζει το tizen OS που το έχει σε όλες τις τηλεοράσεις της. Αλλά επειδή την έπιασαν κωτσο και την κοροιδεψαν δεν πρόσεξε και τώρα είναι κάτω από την ομπρέλα του Linux foundation. Έπρεπε να σας ρωτήσει. Όπως και η Sony που πήρε το Freebsd για τα ps4 και ps3. Άσχετοι. Γι αυτό πάνε για χρεωκοπία. Αμ αυτή η Google με το Android. Μάλλον γι αυτό αποχώρησαν οι 2 ιδρυτές της. Επειδή το Linux που τρέχει στους server της μαζί με το Android την κατέστρεψαν.

Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Τίποτα δεν ξέρουν αυτοί. Για να τελειώσει η πλάκα. Αν ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει και τα 3 λειτουργικά είναι της πλάκας. ΤΕΛΟΣ. Το προϊόν του είναι σκουπίδι και θα πρέπει να το αποφεύγετε. Δε σας σέβεται σαν καταναλωτές. Είτε σας αρέσει είτε όχι το Linux είναι υπολογίσιμη δύναμη εδώ και πολλά χρόνια. Και όποιος το αποφεύγει κακό του κεφαλιού του.

Και τι με νοιάζει εμένα αν βρίσκεται σε πολαπλάσιους αριθμούς ο πυρήνας τι να τον κάνω τον πυρήνα να τον φάω; αν δεν μπορώ να δουλέψω τον εκτυπωτή το smartphone και την κάρτα ήχου;

Για δώσε μου τώρα αυτή τη στιγμή ένα παράδειγμα με το τωρινό σου σύστημα. Τι δε δουλεύει. Στήσε αυτή τη στιγμή μια διανομή και πες μου.

Για να ξέρει τι έχει να τραβήξει ένας που έχει βάλει την πιο δημοφιλή διανομή το Mint.

Προσέξτε άνθρωποι μου τι πρέπει να κάνετε για να αναβαθμισετε τον υπολογιστή σας παρατηρήστε πόσο ερασιτεχνικό project είναι πρέπει να κλείσεις το ένα να γράψεις το άλλο σε τερματικό να σηκώσεις το ένα πόδι να κοιτάς προς τον βορρά και να κάνεις και προσευχή να πετύχει:

How to upgrade to Linux Mint 19.3
DECEMBER 18, 2019 BY CLEM·176 COMMENTS
It is now possible to upgrade Linux Mint 19, 19.1 or 19.2 to version 19.3.

If you’ve been waiting for this we’d like to thank you for your patience.

1. Create a system snapshot

You can use Timeshift to make a system snapshot before the upgrade.

If anything goes wrong, you can easily restore your operating system to its previous state.

Launch Timeshift from the application menu, follow the instructions on the screen to configure it and create a system snapshot.

2. Prepare for the upgrade

Disable your screensaver
If you installed Cinnamon spices (applets, desklets, extensions, themes), upgrade them from the System Settings
3. Upgrade the operating system

Upgrading to Linux Mint 19.3 is relatively easy.

In the Update Manager, click on the Refresh button to check for any new version of mintupdate and mint-upgrade-info. If there are updates for these packages, apply them.

Launch the System Upgrade by clicking on “Edit->Upgrade to Linux Mint 19.3 Tricia”.

Follow the instructions on the screen.

If asked whether to keep or replace configuration files, choose to replace them.

4. Add packages (optional)

Celluloid, gnote, drawing and neofetch were added to Linux Mint 19.3. To install these packages, open a terminal and type:

apt install celluloid gnote drawing neofetch
5. Reboot the computer

Once the upgrade is finished, reboot your computer.

Commonly asked questions

If the upgrade is not available to you, check that you have the latest versions of mintupdate and mint-upgrade-info installed and restart the Update Manager. If the latest versions are not yet available in your mirrors, switch to the default repositories.
This happens rarely, but if you ever got locked and were unable to log back in, switch to console with CTRL+ALT+F1, log in, and type “killall cinnamon-screensaver” (or “killall mate-screensaver” in MATE). Use CTRL+ALT+F7 or CTRL+ALT+F8 to get back to your session.

Για δώσε μου τώρα αυτή τη στιγμή ένα παράδειγμα με το τωρινό σου σύστημα. Τι δε δουλεύει. Στήσε αυτή τη στιγμή μια διανομή και πες μου.

Aπό την ώρα που έβγαλα τo Λινουξ, όλα δουλεύουν.
Πας καλά να στήσω εγώ διανομή, γιατί για να ψάχνω μετά που έβαλε ο μικρούλης το powermangment για την οθόνη και να το βρω που το έχει κρυμμένο σε πιο υπομενού και παραμενού να το κάνω τι; αφού δεν θα δουλεύει και αν δουλεύει αυτό δεν θα μου δουλεύει η κάρτα ήχου που έχω για 5.1 ήχου στο σύστημα, και αν δουλεύει αυτό δεν θα δουλεύει το προγραματιζόμενο ποντίκι της Logitech που είναι και φοβερό ποντίκι μπορείς να προγραματίσεις τα κουμπιά μέχρι και τα sonnoff στο σπίτι να ανάβουν τα φώτα.
Φίλε δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει γενικά, να λείπει.
Και θα γράψεις εσύ το sonnoff έχει τον πυρήνα του Linux!!!! Kαι τι με νοιάζει εμένα να ανάψω τα φώτα θέλω.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

Aπό την ώρα που έβγαλα τo Λινουξ, όλα δουλεύουν.
Πας καλά να στήσω εγώ διανομή, γιατί για να ψάχνω μετά που έβαλε ο μικρούλης το powermangment για την οθόνη και να το βρω που το έχει κρυμμένο σε πιο υπομενού και παραμενού να το κάνω τι; αφού δεν θα δουλεύει και αν δουλεύει αυτό δεν θα μου δουλεύει η κάρτα ήχου που έχω για 5.1 ήχου στο σύστημα, και αν δουλεύει αυτό δεν θα δουλεύει το προγραματιζόμενο ποντίκι της Logitech που είναι και φοβερό ποντίκι μπορείς να προγραματίσεις τα κουμπιά μέχρι και τα sonnoff στο σπίτι να ανάβουν τα φώτα.
Φίλε δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει γενικά, να λείπει.
Και θα γράψεις εσύ το sonnoff έχει τον πυρήνα του Linux!!!! Kαι τι με νοιάζει εμένα να ανάψω τα φώτα θέλω.....

Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αν συζητάς με οπαδό του Linux.
Θα σου πει τα γνωστά Linux έχει το sonof Linux έχει το πληντύριο Linux έχει το mouse, Linux έχει το smartphone, ένας οπαδός του Linux αισθάνεται ότι επειδή έχει Linux το smartphone, δεν είναι πρόβλημα που δεν εκτυπώνει ο εκτυπωτής και τι έγινε.