Τι Φακο?

καλησπερα παιδια,μπορειτε να μου πειτε τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ο φακος που θα επιλεξω ωστε να φωτισω 70 μετρα μπροστα μου ΚΑΛΑ ξεκινωντας ο φωτισμος απο το πρωτο μετρο και οχι σκοταδι στα πρωτα μετρα.αν βεβαια αυτο ειναι δυνατο.επισης αν γνωριζετε και μοντελα φακων που το πετυχαινουν αυτο γραψτε τα..

Για αυτο που λες θες κοντο και ανοιχτο reflector.

Για να φωτησεις κοντα απο τα πρωτα μετρα θα χρειαστει ο reflector να ειναι ανοιχτος και κοντος. βεβαια χανεις σε αποσταση, και για τα 70 μετρα δεν νομιζω οτι θα βλεπεις καλα. Μεχρι μια 30 με 50 νομιζω πως θα ειναι οκ.

Γενικα οι φακοι με Texture μεγαλοι και κοντοι σε ενδιαφερουν.

Απο οτι καταλαβα τον θελεις για το ποδηλατο. το ποσο θα φωτιζει κοντα στο 1 μετρο εχει να κανει και με την αποσταση απο το εδαφος.

Αν τον θες για περπατημα τοτε νομιζω πως ενας φακος με texture reflector ειναι καλος.

Εγω απο προσωπικη εμπειρια εχω να σου προτεινω του lumapower D-mini VX ultra με Texture reflector.

Πρεπει να βοηθησεις λιγο γιατι τον θες πρωτα απο ολα.

νομιζω πως αν ειναι για περπατημα οι περισσοτεροι με Texture reflector ειναι μια χαρα.

Εγω χρησημοποιω καμια φορα και τον Zebralight SC30.

Mια χαρα ειναι.

νομιζω πως αν ειναι για περπατημα οι περισσοτεροι με Texture reflector ειναι μια χαρα.

Εγω χρησημοποιω καμια φορα και τον Zebralight SC30.

Mια χαρα ειναι.
δεν ειναι ομως για παραπανω απο 50 μετρα δεν ξερω αμα ανεβω στα λουμεν πολυ τι θα λεει.ο olight με τα 500 τι λεει?

δεν ειναι ομως για παραπανω απο 50 μετρα δεν ξερω αμα ανεβω στα λουμεν πολυ τι θα λεει.ο olight με τα 500 τι λεει?

δεν ξερω αλλα εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλος. Δηλαδη σε σχεση με τον lumapower καμια σχεση.

παιδια? το λεντ
Emitter Brand/Type: MCE Cree Led (compatible to Surefire 6P9PG2)
Emitter BIN: MCE Cree
λεει οτι παιζει απο 3-4.2v..
Επειδη σκοπευω να το βαλω σε ενα σωμα με 3χΑΑΑ μπαταριες, λετε να καει το λεντ με 4.5v?

οχι, γιατι υπο φορτιο ( αλκαλικες ) γονατιζουν πολυ, και θα εχεις 3,6-3,8 βολτ το πολυ. καλυτερα ΑΑΑ επαναφορτιζομενες NiMH

Παιδες μια σκεψη...απο λαθος ο κινεζος με τα solarforce μου στειλε εναν ΑΑ φακουδακο solarforce που γραφει πανω cree led light..με μια ΑΑ μπαταρια ειναι ας πουμε οκ..πηγα κ αγορασα μια Saft LS 14500 3.6v li-ion απτον Γερμανο (11,90ε ρε παιδια!!!! πανακριβη!!!) μονο κ μονο να δοκιμασω..καλα καμια σχεση με πριν ε.τεραστια διαφορα, τωρα εχει εκτυφλωτικο φως, κ μ αρεσει πολυ ομολογω...ομως, λετε να χει κανα προβλημα το λεντ αυτο? δε ξερω ακριβως μοντελο λεντ..
2ον στον αλλο φακο τον solarforce Lr2 με τις 2 ΑΑ,αμα του κοτσαρω 2 τετοιες μπαταριες μαλλον θα το τιναξω το λεντ ε? με τρωει ο κωλος μου να το δοκιμασω...αλλα λυπαμαι τα εξτρα 11.9 ε που χρειαζεται η 2 μπαταρια..
Απτο εβαυ αυτες οι 14500 που βρισκω, με 10ε 2 μπαταριες πακετο με φορτιστη, αξιζουν?

OXI! OXI!

κινδυνπος για τον μικρο να καουν τα ηλεκτρονικα.....τι μαρκα ειναι οφ ακος?

στον αλλο θα τον καψεις σιγουρα..μεχρι μια....

τι εγινε σου αλλαξε την μοναδα?

ο μικρος ειναι ενας solarforce αλλα μοντελο δε ξερω. λεει μονο οτι φοραει cree led... με την λιθιου παντως γφεγκει φοβερα ε!!!μα φοβερα!
Ο μεγαλος ειναι ο Solarforce L2r BLACK AA με λεντ R2 Cree Led 5Mode 0.8V-4.2V..αλλα εχω και το MCE 500lms...

ο L2r καλος φαινεται. στιβαρος και αρκετα καλοκατασκευασμενος.
Με το 300Lms R2 Cree Led 5Mode φεγκει πολυ καλα θα λεγα.θα θελα λιγαααακι περισσοτερο, αλλα κ ετσι μια χαρα ειναι! με το mce που υποτηθεται ειναι 500λουμενς δε εφεγκε κ τοσο καλα..
Τον μικρο τον εχω στο μαγαζι.αυριο βραδακι θα ανεβασω φωτο να δειτε.

Βασικα ο Κινεζος με τα solarforce τα κανε μανταρα.
Αρχικα παραγκειλα το σωμα το L2r και το 5mode R2 led. μου στειλε το σωμα σωστα αλλα λαθος λεντ.εστειλε το MCE. Του κανα παραπονο και μετα απο ανταλαγη email αποφασισα να του πληρωσω το mce σε χαμηλοτερη τιμη απο οτι υποτειθεται οτι εχει, να μου στειλει το R2 , και παραγκειλα κ ενα σωμα με 3χΑΑΑ με σκοπο να χω και εναν ποιο κοντο φακο, και να του βαλω εκει το mce που θα περισευε. Μουρθανε τα πραματα και ο χαζος μου στειλε το κανονικο λεντ , το R2, αλλα αντι για το σωμα 3χΑΑΑ μου στειλε τον μικρο με την μια ΑΑ και μονιμο ενσωματωμενο λεντ. Του στειλα μαιλ κ αρχισε τις βλακειες οτι παραγκειλα και καλα λαθος πραματα. Ε τοτε εκανα ενα case στο ebay, τον απειλησα, και απαιτησα να μου στειλει τσαμπα το σωμα 3χΑΑΑ...
ετσι την αλλη μερα μου στειλε μαιλ με Tracking number οτι μου στειλε δωρεαν το σωμα που απαιτησα..Ετσι αν τελικα ερθει σωστα, ουσιαστικα μου βγηκε τσαμπα ο single AA φακος..δεδομενης της βαβουρας που μου προκαλεσε ο κινεζος νομιζω καλα ειναι.

Ετσι ειναι οι Κινεζοι κανουν τους Κινεζους και μολις τα βρουν σκουρα
κανουν τις παπιες
Κλασικη περιπτωση !!!:violent-smiley-030:

αυτο ακριβως.....να μεινεις προς το παρον στις ΑΑ....για απλοτητα ξεκινησες...

μετα βρισκεις σωμα και κυριως σωστες ματαριες κια φορτιστη για 18650...γιατι αλλιως δεν θα δουλεψει η λαθος μοναδα...μετα σου ριχνω μια αλλαγη στην πλακετα για να βγαζει 600+

Τι σώμα, μπαταρίες κλπ προτείνεις να πάρω για να αξιοποιήσω το MC-E;
Μήπως να το τσεκάριζα κάπως ότι δουλεύει μην τα πάρω άδικα; Αν ναι πώς;