Tι γίνεται με τα αεροπλάνα???

ναι σωστα, και αυτο το ιατρικο απορρητο δεν το καταλαβαινω
οταν μιλαμε για πιλοτο που κουβαλαει τοσο κοσμο...
δηλαδη το τελικο συμπερασμα : ολοι ηξεραν οτι ειναι ψυχακιας αυτοκτονικος εκτος της εταιρειας του
ΗΜΑΡΤΟΝ

Ετσι ειναι παντου στην Ευρώπη, αν ο γοατρός επικοινωνήσει με τον εργοδότη παραβαίνει τον νόμο.
Μετά εαν εχει καταλάβει κάτι σοβαρό και ξέρει το επάγγελμα ειναι ανάλογα με τη συνείδηση του.

Add.
Βέβαια οταν έχεις γρίπη στο δικαιολογητικό που κ;νει γι; τον εργοδότη και την ασφάλεια γράφει "κατάσταση γρίππης τόσες μέρε ανάρωση"
Γιατί εκει έχει δικκαίωμα αλλα αμα κάνει διάγνωση σχιζοφρένειας (για παράδειγμα) δεν έχει ..

Θα ρωτήσω να μάθω με περισσότερες λεπτομέρειες...

Last edited:
τωρα μεταδιδεται οτι ειχε και σοβαρο προβλημα ορασης....
τι να πουμε... και προσεξε οι ''σοβαροι'' γερμανοι δεν ειχαν παρει πρεφα....

Βρήκα την απάντηση
Ο Γιατρός δικαιολογει πάντα την ανάρωση και την αναρρωτική άδεια, αλλα αυτο που δεν έχει δικαίωμα ει ναι η επαφή με τον εργοδότη.

Οπότε για το δικαιολογιτικό ο τελευταίος κρίκος με την εργοδοσία- + ασφαλιστική ειναι ο ασθενής.

Re: Απάντηση: Tι γίνεται με τα αεροπλάνα???

+1000!

Και παρουσιάζεται το θέμα "ήταν καταθλιπτικός, γιατί δούλευε"?
Δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω για το θέμα αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται το πράγμα είναι απίστευτος.
Κάτι σαν "όποιος έχει κάποια ψυχική ασθένεια γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος και άρα ακατάλληλος για εργασία"
Ένα είδος καιάδα ας πούμε.
Και μετά απορούμε γιατί ο συγκυβερνήτης απέκρυψε (αν ισχύει) την όποια ασθένειά του από την εταιρεία.
Το ότι καταλάβαινε πως θα πετιόταν κατευθείαν στα άχρηστα δεν έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της εταιρείας?

Ξαναλέω, δεν έχω γνώσεις για το θέμα αλλά έχω την αίσθηση ότι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας που έχουν κάποιο πρόβλημα, στοχοποιούνται άδικα.

Είναι σαν να λές οτι το εργατικό δικαίωμα ενός ιδιώτη υπερέχει της ζωής και της ασφάλειας αγνωστου αριθμού πολιτών.
Σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.
Ουτε εγω ειμαι ειδικός αλλα είχα συγκκριμένο παράδειγμα μέσα στον οικογενειακό μου κύκλο, και πρόσφατα σε πολυ στενό μου κύκλο επίσης (συγκεκριμένα τον παρών παράδειγμα ειναι η καλυτερη μας φίλη που πηρε 1 χρόνο ανάρρωση)
Λοιπον σε πληροφορώ οτι η κατάθλιψη (η βαριά) ειναι πολυ επικίνδυνη για τον περίγυρο, όχι απο ταση εγκληματικότητας, αλλα και μόνο απο την αλλαγή συμπεριφιράς, αλειψη προσοχής, έλειψη κατανόησης του περιβάλλοντος κλπ.
¨Αμα εισαι καθηγητής αντε το πολυ να μη κάνεις μάθημα και να περνανε οι ώρες και οι μέρες, αν εισαι όμως αστυνομικός μπορει να ξεχάσεις το πιστόλι σου οπουδήποτε ακόμα και να μην καταλάβεις πως το χρησιμοποιεις...
Ασε που σε ενος ειδους κατάθλιψης που δεν ειναι χρόνια (γεννετική υποστηρίζουν κάποιοι) αλλα αποτέλεσμα του περιβάλλοντος χώρου, της εργασίας, δημιουργέιται ένα συναίσθημα πληρους αδιαφορίας για τους άλλους έως εχθρότητας.

Αυτα για να να πω οτι υπάρχουν επαγγέλματα που δικαιολογουν ειτε την αλλαγή πορείας, γραφείο αντι περιπολίες η επεμβάσεις (αστυνομία Πυροσβεστική), αλλαγή ιδιοτήτων (Πάλι γραφιοκρατία σε κάποιο υπουργειο αντι να εισαι μπροστα σε μαθητές, ειτε καθαρα απαλλαγή καθηκόντων (στρατός) και η λιστα δεν ειναι αποκλειστική.

Νομίζω ιπτάμενος πρεπει να ειναι μέσα, εαν δεν ειναι ειναι μεγάλο λάθος, εαν ειναι και η Λουφτχάνσα εξακολουθησε να απασχολει τον εγκληματία πιλότο τότε αυτο βαρυνει την Λουφτ.
Ισως το μόνο.
Μην ξεχνάμε οτι η Λουφτ θα αποζημειόταν για το κόστος της εκπαίδευσης απο την εργασία του πιλότου, ο´ποτε μπορει στην χειρότερη να της επιβαρύνουμε αυτο οτι προσπαθησε να πάρει πισω τα λεφτα της...στην χειρότερη περίπτωση αν δεν ειχε ηδη αποζημειωθει.

Μας δουλεύουν ψιλο γαζί. Τώρα ο αναλυτής ατυχημάτων στον αντ1 τα ίδια ειπε.
Οτι δηλαδή όλοι εχουν ευθύνη διότι γνωριζαν

Αυτο το κατατασσω στο "ιατρικό απορρητο my ass"....

Συμφωνώ
Επρεπε να ειχε ειδοποιήσει για τη σοβαροτητα και σίγουρα μετα απο ολα αυτα η εταιρία έπρεπε να ειχε πάρει πρεφα κατι εστω ελάχιστο για να τον σταματήσει απο τις πτήσεις.

Τοσος κόσμος χαμένος άδικα

O πιλοτος ειχε ψυχολογικα προβληματα.
Ο πιλοτος ειχε προβληματα ορασης.
Ο πιλοτος ειχε συμβουλη γιατρου να μην πεταξει.
Ο πιλοτος ειχε ερωτικη απογοητευση.
Ο πιλοτος ειχε καταθλιψη (βαρια η ελαφρια).
Ο πιλοτος ειχε αυτοκτονικα συνδρομα ....

Αυτος δεν ειναι πιλοτος, ειμαι εγω στα 15 μου ! :laugh:
Ρε σεις ..... ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???? ..........:furious3:

Σε ποια αεροπορικη εταιρια ξεφευγουν τετοια κολλοσιαια pilot inadequacies ?
Αυτα δεν ειναι inadequacies ... ειναι master failures. Τρωμε πιλαφακι, πιλαφαρα
μερες τωρα. Και ολοι εχουν πει το μακρυ και το κοντο τους ... εκτος απο τους
πιλοτους. Το ιδιο που συνεβη και με την εξαφανιση του μαλεσιανου Βοeing.
Ολοι μιλαγαν ... εκτος απο τους αμεσα, εξ'αντικειμενου, γνωστες.

Last edited:
Σε λιγο θα μας πουν οτι φταινε τα καμπαρε στα περιχωρα του Ντυσελντορφ.
Ξεζουμιζουν το σφριγος των πιλοτων ..... :icon15: ...... (αμε).

Ακουω και ακουω και ακουω τοσες μερες τωρα, και ΜΟΛΙΣ σημερα ακουσα το προφανες απο εκπαιδευτη
πιλοτο των δικων μας AirBus "ακουω με πολυ περισκεψη τα οσα λεγονται γιατι στα 30 χρονια ιστοριας μου
στον χωρο, ΠΡΩΤΗ φορα ακουω τετοιες σαθρες εξηγησεις και σεναρια ..... ".

ρε παιδιά, μην τα βλέπετε όλα άσπρο-μαύρο,
ή ήτανε μια χαρά ή τρελλάρας,
υπάρχουν άπειρα ενδιάμεσα στάδια και τα όρια πολλές φορές είναι δυσδιάκριτα

αν θες να είσαι εταιρεία και θες να μην έχεις κανένα παλαβό στις τάξεις σου, θα πρέπει να έχεις τόσο αυστηρά κριτήρια, που θα την πληρώσουν και ένα σωρό "νορμάλ" άνθρωποι,
και αν θέλεις να μην διώξεις κανέναν άδικα, θα σου μείνουν και κάποιοι όχι και τόσο "νορμάλ" ανάμεσα στους άλλους

νομιζετε ότι η Lufthansa είναι φιλανθρωπικό σωματείο και θα είχε ενδοιασμούς να απολύσει έναν ψυχασθενή πιλότο αν το ήξερε;

Πάντως ειναι αβάσταχτη η κατάσταση για τους συγγενεις των θυμάτων.
Αυτοι που ηρθαν για κατάνυξη περισυλλογη και προσκυνημα εγιναν δεκτοι απο τους κατοίκους των γύρω περιοχών, με πολυ συγκίνηση ακουγα μια κυρία που έλεγε πως ηταν αβάσταχτο το χωριό της να γινει γνωστο εξ αιτιας αυτου του δράματος.

Ταυτόχρονια οι ιατροι-ιατροδικαστές κάνουν κοντακτ τους συγγενεις για να τους κάνουν λήψη σάλιων, για να κάνουν αναγνώριση DNA σε οτι εχει μεινει.

Δράμα.

Οι πιλότοι ελικοπτέρων που πανε στον χώρο ειναι ειτε της "Πολιτικης Ασφάλειας" (οπως η πυροσβεστικη) ειτε η Aeronaval.
Αυτοι της τελευταίας (όπως σχεδών όλοι οι Γάλλο ιπιλοτοι αεροπλάνων η ελικοπτέρων) ειναι όλοι μπαρουτοκαπνισμένοι, και έχουν δει τα μάτια τους.
Οταν γυρνανε απο εκει ομως ειναι αλλιώς.
Πολλοι λετε οτι κάτι θέλουν να κρυψουν αλλα δεν μπορω να καταλάβω τι εννοείτε.

Για το Μαλαισιανό ξέρουμε έχει ειπωθει απο όλους σχεδον τους ειδικους.
Ηταν τρομοκρατική ενέργεια που δεν έχει δηλωθει.
Αλλα για αυτο, δεν βλέπω κάτι άλλο.

Σιγουρα δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε αλλα ισως γιατι είμαστε νορμάλ άτομα, και εδω μιλάμε για καταστάσεις που ξεφευγουν τελειως.
Οποιος έχει κάποια αλλη ιδέα ας την εκφράσει.

Και αυτο τρομοκρατική να ειναι λες να το πουν (αν μπορούν να το κρύψουν?)

δεν είναι εύκολο να το κρύψουν αν είναι κάτι τέτοιο,
ούτε βλέπω λόγο να μην το πούνε, απεναντίας θα βόλευε ίσως τους γερμανούς

Πολλοι λετε οτι κάτι θέλουν να κρυψουν αλλα δεν μπορω να καταλάβω τι εννοείτε.
Οποιος έχει κάποια αλλη ιδέα ας την εκφράσει.

Κανενα conspiracy theory. Oχι.
Απλα οσο περισσοτερο αμαυρωνουν την αξιοτητα του πιλοτου τοσα λιγοτερα (ισως) σκασουν σε αποζημιωσεις.
Και βεβαια .... γιατι βιαστηκαν τοσο γρηγορα να διαρρευσουν στοιχεια ? Οι ερευνες γυρω απο ατυχηματα αεροπλανων
εχω την εντυπωση οτι κρατουν βδομαδες (και μηνες). Γιατι πρεπει να ικανοποιηθει η Κοινη Γνωμη τοσο γρηγορα ?
Δεν επεφταν και χθες αεροπλανα ?

Απάντηση: Re: Tι γίνεται με τα αεροπλάνα???

Καλα ρε φιλεναδα αφου ηξερες οτι έπαιρνε αγωγή και έβλεπες οτι κάτι δεν πάει καλα γιατί δεν έλεγες καμιά κουβέντα? Κάθε μέρα κουβάλαγε ζωές. ...

Μήπως επιζητεί να γίνει και αυτή διάσημη;

εμενα μου κανει εντυπωση που το εριξε στις αλπεις που μου δειχνει κινηση ανθρωπου που δεν θελει να παρει στο λαιμο του αθωους....ενω θα μπορουσε αν ηθελε να το ριξει καπου και να παρει μαζι του αλλους 1000...

Η δική μου (απλοϊκή ίσως) εξήγηση είναι η εξής , ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε θέμα , όχι τόσο εμφανές που να κάνει μπαμ (πολλές φορές οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι τόσο εξόφθαλμες στους άλλους) αλλά αρκετά σοβαρό ώστε να πάρει 150 άτομα μαζί του στο μέρος που είχε διαλέξει ως τάφο (είχε πάει στην συγκεκριμένη περιοχή πολλάκις).

Το γεγονός που πυροδότησε την τραγωδία είναι τα νέα που έλαβε ότι θα κοβόταν από πιλότος , ήταν ίσως η τελευταία του πτήση.

Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι "ψυχάκηδες" πιλότοι κυκλοφορούν και άλλοι , μιλάμε για σχεδόν μηδενικό ποσοστό αλλά υπάρχουν. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του άλλου να δει τι σκέφτεται , ούτε ο καλύτερος ψυχολόγος/ψυχίατρος παγκοσμίως δεν είναι θεός.

Αν υποθεσουμε οτι αυτος ο ανθρωπος εφτασε σε τετοια ασχημη κατασταση,
κανονικα οχι μονο δεν επρεπε να πεταει κουστουμαρισμενος, αλλα επρεπε να
νοσηλευεται με εισαγγελικη εντολη περιορισμενος η δεμενος για να μην κανει
κακο στον εαυτο του η πιθανον σε αλλους. (το 90% των εισαγωγων στις
ψυχιατρικες κλινικες γινονται με εισαγγελικη εντολη γι αυτους ακριβως τους λογους)

Και αν οντως ητανε ψυχικα ασθενης, ειναι σιγουρο οτι δεν επροκειτο για καταθλιψη
αλλα για προφανη περιπτωση παρανοικης ψυχωσης.
Ο καταθλιπτικος δεν θυσιαζει αλλους ανθρωπους οταν προκειται
να αυτοκτονησει.

Οταν ενας ασθενης με παρανοικη ψυχωση φτασει σε τετοιο προχωρημενο σταδιο
τοτε ως συνηθως περουσιαζει και σημαδια αποδιοργανωμενης σκεψης που μεταφραζονται
στην καθομιλουμενη ως "περιεργη συμπεριφορα" και ειναι ευκολα αναγνωρισιμα
απο το οικογενειακο ή εργασιακο περιβαλλον του ασθενη.

Αυτο που θελω να πω δλδ ειναι οτι ο ανθρωπος ετσι που τον
παρουσιαζουν, επροκειτο για ενα ψυχιατρικο περιστατικο για
τα επειγοντα εξωτερικα ιατρεια ψυχιατρικης και οχι για ενα
πιλοτο που κουβαλουσε στο αεροπλανο του εκατονταδες ζωες.

Η δική μου (απλοϊκή ίσως) εξήγηση είναι η εξής , ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε θέμα , όχι τόσο εμφανές που να κάνει μπαμ (πολλές φορές οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι τόσο εξόφθαλμες στους άλλους) αλλά αρκετά σοβαρό ώστε να πάρει 150 άτομα μαζί του στο μέρος που είχε διαλέξει ως τάφο (είχε πάει στην συγκεκριμένη περιοχή πολλάκις).

Το γεγονός που πυροδότησε την τραγωδία είναι τα νέα που έλαβε ότι θα κοβόταν από πιλότος , ήταν ίσως η τελευταία του πτήση.

Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι "ψυχάκηδες" πιλότοι κυκλοφορούν και άλλοι , μιλάμε για σχεδόν μηδενικό ποσοστό αλλά υπάρχουν. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του άλλου να δει τι σκέφτεται , ούτε ο καλύτερος ψυχολόγος/ψυχίατρος παγκοσμίως δεν είναι θεός.

Αυτό μου φαίνεται και μένα το πιο λογικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πέρυσι τέτοιο καιρό έκαναν απεργία οι πιλότοι της Lufthansa. Διάβασα τη συνέντευξη ενός από αυτούς, και μεταξύ άλλων έλεγε για την πανάκριβη εκπαίδευση (την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους, συνήθως με δάνειο) και το μόνιμο φόβο που έχουν για τις τακτικές ιατρικές εξετάσεις (προφανώς και ψυχολογικές). Σε αυτές μπορεί να κοπούν με συνοπτικές διαδικασίες και να τους αφαιρεθεί το δίπλωμα. Αυτό είναι και οικονομική καταστροφή, πέραν του ψυχολογικού αντίκτυπου.