Τι γινεται με την παιδεια?

Ένα μικρό σχόλιο σχετικά με την σχέση και την προέλευση των στελεχών των κομμάτων στα πανεπιστήμια, με τα κόμματα της βουλής και γενικότερα του πολιτικούς παράγοντες της χώρας.
Ουσιαστικά η κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι μια πρόγευση του τι μέλη γενέσθαι στην μετά / εκτός πανεπιστημίου κοινωνία.
Δηλαδή, δαιλέγεις και παίρνεις. Ή είσαι ανεξάρτητος απο κόμματα και πηγαίνοντας με τον σταυρό στο χέρι τυραννιέσαι να πετύχεις τα αυτονόητα.... ή γίνεσαι μέλος / στέλεχος / αφισοκολλητής κτλ κτλ κτλ στην παράταξη, προετοιμάζεσαι για μελλοντικό κομματόσκυλο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το τομάρι του και το κόμμα κι όλα γίνονται μια χαρά και με περισσή ευκολία.
Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις και φωτεινά παραδείγματα αλλά δεν επαρκούν για την αλλαγή της κατάστασης.

Έτυχε να βρεθώ στη Γερμανία και να δώ απο κοντά το πανεπιστήμιο και το πώς σπουδάζει ένας παιδικός μου φίλος στη Στουτγκάρδη, όπου δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια ούτε φυσικά αυτά τα αίσχη με τραμπουκισμούς κτλ που έχουμε εδώ.

Η διαφορά ;;;; Χαώδης ! Κτιριακές υποδομές ; Εργαστήρια ; Συγγράματα ; Αντιμετώπιση φοιτητή απο καθηγητή ; Να συγκρίνουμε τι ; Επίπεδο σπουδών ; Επίπεδο πολιτισμού ;

Λοιπόν , αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν χωρίς "πολιτικές κινήσεις" μέσα στα πανεπιστήμια να φτάσουν 10 επίπεδα πάνω απο εμάς ( για να μην πώ 100 ). Εμείς με τόσες δημοκρατικές υποτίθεται διαδικασίες, με όργανα μέσα στα πανεπιστήμια με ελευθερίες , με με ....τι καταφέραμε ;;;;
Καταφέραμε το μέσο ελληνικό πανεπιστήμιο να είναι ένα αχούρι που κουμάντο κάνουν κόματα και λαμόγια είτε φοιτητές είτε καθηγητές και παράγει πτυχιούχους , χωρίς ουσιαστικά εφόδια και χωρίς να έχουν ιδέα τι τους περιμένει έξω.

Να περνάει το λαμόγιο το κομματόσκυλο τα μαθήματα στις εξεταστικές νύχτα και ο φοιτητής ή η φοιτήτρια που δουλέυει για να καταφέρει να σπουδάσει να θεωρείται αιώνιος φοιτητής ( πέρα απο τους συνειδητά αιώνιους φυσικά ).
Να κόβουν και να ράβουν τα κόμματα και οι μελλοντικοί πολιτικάντηδες ( γιατί οι περισσότεροι μέσα απο το χώρο του πανεπιστημίου ξεκινάνε ) και το αποτέλεσμα ποιο ;
Αν πιάσουμε όμως όλα αυτά τα άτομα που είναι μπλεγμένα στα κόμματα και δούμε τι υπάρχει απο πίσω θα καταλάβουμε πολλά.
Βγαίνουν και μιλάνε στις συνελεύσεις με παρωπίδες κομματικές ,με φανατισμό , και παρασέρνουν κόσμο με τις "ιδεολογίες" τους και τις αερολογίες τους.

Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά εδώ μέσα , πάντως προσωπικά όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και είδα οτι πέρασα στη σχολή, χάρηκα.
Ειληκρινά αυτή η χαρά έσβησε πολύ απότομα με την πρώτη επίσκεψη , τα πρώτα μαθήματα και την πρώτη γενική συνέλευση.
Άλλα πράγματα περίμενα κι άλλα είδα, όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι.

Υπάρχει μιά παροιμία:
"Δεν φταίει μόνο ο κλέφτης,φταίει κι αυτός που τον κάνει κλέφτη"...

Είναι αυτά που περιγράφονται παραπάνω.Τα περισσότερα παιδιά,δεν είναι πολιτικοποιημένα ή φανατισμένα με κάποιο κόμμα-ιδιαίτερα με τα δυό μεγάλα.Τι να τα παρακινήσει άλλωστε πρός αυτά;Τα υψηλά ιδανικά κι αξίες;

Τα ίδια τα μεγάλα κόμματα,τους εξαναγκάζουν να ενταχθούν σ' αυτό το σύστημα,για να τελειώσουν πιό "άνετα" τις σπουδές τους,για να έχουν χαρτζηλικάκι κι άλλες ευκολίες,για να πάνε σε καλή υπηρεσία στον στρατό,για να τους "βοηθήσουν" να βρούν δουλειά.............................

Οι περισσότεροι καθηγητές είναι κι αυτοί ενταγμένοι στο σκηνικό αυτό-αλλιώς είναι σχεδόν αδύνατο,να γίνουν καθηγητές.

Μου περιέγραφαν μιά παρέα φοιτητών απο την σχολή του γυιού μου,πώς προσπαθούν να τους προσελκύσουν τα κόμματα-ιδιαίτερα τους έχοντες επιρροή και πολιτικοποιημένους.Τούς έταζαν να τους πληρώνουν το νοίκι,να τους δώσουν αυτοκίνητο,να τους πληρώσουν διακοπές................

Βρώμα και δυσωδία και μετά φταίνε τα παιδιά....

Πάντως τά ´καλόπαιδα´πού κλέβουν κάλπες στά πλαίσια τής ήσσονος προσπάθειας ή ακόμα και τού χαβαλέ συνήθως οταν μεγαλώσουν μετατρέπονται σε εκείνους που τρέχουν στά κομματικά γραφεία παρακαλώντας γιά διορισμούς και αναπαράγουν όλη την άθλια ευνοιοκρατία πού ταλανίζει την χώρα χρόνια τώρα...
Οποιος θέλει να τούς ηρωοποιήσει ας τούς ηρωοποιήσει...
Αυτοί είναι πού πρώτοι θά εξαργυρώσουν το ´επαναστατιλίκι´τής δεκάρας γινόμενοι κάποτε ´συνδικαλιστές´και καρεκλοκένταυροι..
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς σαν τραγωδία και σάν φάρσα ταυτόχρονα...
Ιδια και απαράλλαχτη μέ τούς αντίστοιχους ´ψευτοεπαναστάτες´άλλων πιό δύσκολων εποχών πού εξαργύρωσαν τό ´τίποτά ´τους σε ανάλογες θέσεις.

27/05/2008

Σχολικά βιβλία «δεύτερο χέρι» από του χρόνου
Στόχος, η εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων

Του Αποστολου Λακασα

Βιβλίο από δεύτερο χέρι θα παίρνουν οι μαθητές από το 2008-2009. Το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης κονδυλίων, ζητά από τους μαθητές να επιστρέφουν τα βιβλία σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Το μέτρο της επιστροφής θα αρχίσει μάλιστα να εφαρμόζεται από τη φετινή σχολική χρονιά. Μόνο που, καθώς οι μαθητές δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, και θα έχουν λερώσει τα βιβλία τους, η φετινή «σοδειά» βιβλίων θα οδηγηθεί στην ανακύκλωση. Φέτος λοιπόν δεν θα τηρηθεί το «έθιμο» οι μαθητές να... γιορτάζουν το τέλος της σχολικής χρονιάς σκίζοντας ή και καίγοντας τα βιβλία τους.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη προς όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια τονίζεται προς τους διευθυντές να ζητήσουν από τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους, ώστε αυτά να οδηγηθούν στην ανακύκλωση «προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία και θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών». Από τον Σεπτέμβριο, «οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την επιστροφή των βιβλίων σε άριστη κατάσταση. Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρά τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία θα επιστραφούν με τη λήξη του σχολικού έτους και θα διανεμηθούν στους μαθητές που θα τους διαδεχθούν. Εξαιρούνται τα σχολικά εγχειρίδια που προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη του ενός έτους (π. χ. βιβλία Πληροφορικής, τετράδια μαθητή, κ. ά.)», συμπληρώνει η εγκύκλιος.

Το μέτρο της επιστροφής των βιβλίων θα ξεκινήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Καταρχήν βέβαια θα δοθεί βάρος στην ανακύκλωση, ενώ φυσικά δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για όποιον δεν διατηρεί τα βιβλία του σε... άριστη κατάσταση. Ο στόχος είναι διττός: Η καταστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς «αποκαλύπτει την απουσία σεβασμού στην πνευματική αξία που εμπεριέχουν τα βιβλία. Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι οι μαθητές δεν έχουν αντιληφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που αποτελεί η έκδοση των σχολικών εγχειριδίων, ετησίως. Παράλληλα, καθίσταται αισθητή η έλλειψη οικολογικής παιδείας και ευαισθησίας», αναφέρει η εγκύκλιος. Ο υπ. Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δίνει βάρος και στην έγκαιρη προετοιμασία της σχολικής χρόνιας. Ηδη, την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, θα παραληφθούν τα πρώτα βιβλία της επόμενης χρονιάς παρουσία του κ. Στυλιανίδη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27-5-2008

ΥΓ(δικό μου): "δυσβάστακτο οικονομικό βάρος" η "δωρεάν παιδεία"; κι εγώ το θεωρούσα συνταγματική υποχρέωση του κράτους ...
ΥΓ2: συμφωνώ απόλυτα ως προς το ότι, αν ένα βιβλίο είναι να καταλήξει στην πυρά, καλύτερα να πάει στην ανακύκλωση.
ΥΓ3: στα ιδιωτικά, που ο καθένας πληρώνει τα βιβλία του, θα ισχύσει το μέτρο της επιστροφής για χρήση από την επόμενη γενιά, ή εκεί δεν υπάρχουν οικολογικές - πνευματικές ανησυχίες;

27/05/2008

Σχολικά βιβλία «δεύτερο χέρι» από του χρόνου
Στόχος, η εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων

Του Αποστολου Λακασα

Βιβλίο από δεύτερο χέρι θα παίρνουν οι μαθητές από το 2008-2009. Το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης κονδυλίων, ζητά από τους μαθητές να επιστρέφουν τα βιβλία σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Το μέτρο της επιστροφής θα αρχίσει μάλιστα να εφαρμόζεται από τη φετινή σχολική χρονιά. Μόνο που, καθώς οι μαθητές δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, και θα έχουν λερώσει τα βιβλία τους, η φετινή «σοδειά» βιβλίων θα οδηγηθεί στην ανακύκλωση. Φέτος λοιπόν δεν θα τηρηθεί το «έθιμο» οι μαθητές να... γιορτάζουν το τέλος της σχολικής χρονιάς σκίζοντας ή και καίγοντας τα βιβλία τους.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη προς όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια τονίζεται προς τους διευθυντές να ζητήσουν από τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους, ώστε αυτά να οδηγηθούν στην ανακύκλωση «προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία και θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών». Από τον Σεπτέμβριο, «οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την επιστροφή των βιβλίων σε άριστη κατάσταση. Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρά τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία θα επιστραφούν με τη λήξη του σχολικού έτους και θα διανεμηθούν στους μαθητές που θα τους διαδεχθούν. Εξαιρούνται τα σχολικά εγχειρίδια που προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη του ενός έτους (π. χ. βιβλία Πληροφορικής, τετράδια μαθητή, κ. ά.)», συμπληρώνει η εγκύκλιος.

Το μέτρο της επιστροφής των βιβλίων θα ξεκινήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Καταρχήν βέβαια θα δοθεί βάρος στην ανακύκλωση, ενώ φυσικά δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για όποιον δεν διατηρεί τα βιβλία του σε... άριστη κατάσταση. Ο στόχος είναι διττός: Η καταστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς «αποκαλύπτει την απουσία σεβασμού στην πνευματική αξία που εμπεριέχουν τα βιβλία. Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι οι μαθητές δεν έχουν αντιληφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που αποτελεί η έκδοση των σχολικών εγχειριδίων, ετησίως. Παράλληλα, καθίσταται αισθητή η έλλειψη οικολογικής παιδείας και ευαισθησίας», αναφέρει η εγκύκλιος. Ο υπ. Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δίνει βάρος και στην έγκαιρη προετοιμασία της σχολικής χρόνιας. Ηδη, την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, θα παραληφθούν τα πρώτα βιβλία της επόμενης χρονιάς παρουσία του κ. Στυλιανίδη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27-5-2008

ΥΓ(δικό μου): "δυσβάστακτο οικονομικό βάρος" η "δωρεάν παιδεία"; κι εγώ το θεωρούσα συνταγματική υποχρέωση του κράτους ...
ΥΓ2: συμφωνώ απόλυτα ως προς το ότι, αν ένα βιβλίο είναι να καταλήξει στην πυρά, καλύτερα να πάει στην ανακύκλωση.
ΥΓ3: στα ιδιωτικά, που ο καθένας πληρώνει τα βιβλία του, θα ισχύσει το μέτρο της επιστροφής για χρήση από την επόμενη γενιά, ή εκεί δεν υπάρχουν οικολογικές - πνευματικές ανησυχίες;

Συμφωνώ και επαυξάνω.Και κάτι ακόμα:είμαστε η χώρα με τον χαμηλότερο βαθμό αναγνωσιμότητας.Αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα,τουλάχιστον μερικοί, θα σέβονται το βιβλίο τους που θα καταλήξει σε χέρια άλλου.Για την πυρά, δεν νομίζω ότι θα τη γλυτώσουμε,φίλε vag.nik...

Re: Απάντηση: Τι γινεται με την παιδεια?

Aπ'οτι ξερω στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό συμβαίνει εδω και χρόνια. Στη Γερμανια συγκεκριμένα, οι φοιτητες αγοραζουν μεταχειρισμενα βιβλια, καθως τα καινουρια ειναι πανακριβα. (Αυτό στα πανεπιστημια βεβαια).

Δεν ξερω, η αληθεια ειναι οτι ακουγεται λιγο περιεργο το μετρο, αλλα ωστοσο εφοσον εφαρμοζεται στην υπολοιπη πολιτισμενη ευρωπη δεν ανησυχω.

Και οπως ειπες, προτιμω να ανακυκλωνονται παρα να καιγονται, και, εδω που τα λεμε... ολοι μας κραταμε τα βιβλια του σχολειου........ μεχρι καποια στιγμη μετα απο 5-10 χρονια που τελικα τα πεταμε.

Καλο θα 'ναι να αντιδρασουμε αν και εφόσον πληγεί κάποιο πιο βασικό χαρακτηριστικό της δωρεάν παιδείας... Προσωπική άποψη πάντα...

Last edited:
Εγώ πάλι έχω κρατήσει ακόμη και το αλφαβητάρι της Α' Δημοτικού. Σιγά μην τα πετάξω. Είναι σαν να πετάω ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Δεν είναι κια εφημερίδες ή περιοδικά τα βιβλία.

Xαχα... άλλο το αλφαβητάρι της πρώτης δημοτικού κι άλλο πχ... τα θρησκευτικά της τρίτης γυμνασίου..

Τι να πω, εχετε δίκιο, κι εγω εχω κρατησει λιγα, αλλα τονιζω, λίγα βιβλία... Απ'την άλλη... και οικολογικά να το δούμε... βάλτε 80000 παιδιά σε κάθε τάξη (λέω ενα τυχαιο νουμερο αφού τόσοι είναι οι υποψηφιοι στις πανελληνιες καθε χρονο), επι 12 ταξεις... επι 10-14 βιβλια... επι 100 σελιδες....

Μιλάμε για μια τρελη καταναλωση χαρτιου...που οικολογικα και μονο (οχι οικονομικα) θα ήταν καλο να αποφευγεται...Ωστοσο θα μπορουσαν να αρχισουν τον οικολογικο αγωνα απο τις προεκλογικες αφισες...

Re: Απάντηση: Τι γινεται με την παιδεια?

Και να ήθελε ο κοινός νομοθέτης να ισχύσει κάτι τέτοιο, μια τέτοια διάταξη θα ήταν αντισυνταγματική. Η ιδιοκτησία προστατεύεται από το Σύνταγμα, θα χρειαζόταν απαλλοτρίωση και αποζημίωση με δικαστική απόφαση.

Πολύ καλή ιδέα. Και όντως είναι τεράστια εξοικονόμηση πρωτίστων φυσικών πόρων και μετέπειτα κόστους που αποφεύγεται και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού στην παιδεία.
Στα ιδιωτικά δεν με απασχολεί τι θα κάνουν πραγματικά. Πάντα πήγαινα σε δημόσιο και "αυτό ξέρω ,αυτό εμπιστεύομαι" που λέει και η κυρία στη διαφήμιση.

Δεν νομίζω οτι έχει να χάσει κανείς κάτι απο την όλη ιστορία.

Υ.Γ Βαγγέλη αν μπορεί να γίνει κάτι θετικό απο/στα δημόσια σχολεία, γιατί πρέπει να μας απασχολεί αν θα γίνει το ίδιο για τα ιδιωτικά ;

Πολύ καλή κίνηση αν συνδυαστεί με "πράσινους" τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία.Τι θα γινόταν αν σε κάθε σχολείο υπήρχε κι από μία συστάδα φωτοβολταίκών πχ;
Όλα τα κτίρια που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες είναι ενεργοβόρα.Με σχετικά μικρές βελτιώσεις, μπορούν να γίνουν τελείως "πράσινα".
Αν αρχίζουν και γίνονται οικολογικές κινήσεις στα σχολεία,τα παιδιά θ'αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, τουλάχιστον κάποια από αυτά...

Πέρα από την οικολογική συνείδηση, θα πρέπει να καλλιεργηθεί γενικώς ως συνείδηση ο σεβασμός προς το "περιβάλλον", με την κυριολεκτική σημασία του, δηλαδή ό,τι μας περιβάλλει.
Μου εξιστορούσε σήμερα πελάτης μου πώς, προ 20ετίας, εργαζόταν ως οικοδόμος σε εταιρία που είχε αναλάβει και ανακαινίσει τις τουαλέτες ενός σχολικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. 6,5 εκατομμύρια δραχμές πλήρωσε -τότε!- το Δημόσιο για αυτή τη δουλειά. Οι τουλέτες που ανακαίνισαν, κατεστραμμένες. Παρέδωσαν τις καινούργιες Πέμπτη. Σάββατο που επέστρεψαν για να πάρουν τα εργαλεία που είχαν αφήσει στο συγκρότημα, είδαν το έργο σε μαύρο χάλι. Σε μία μόνο ημέρα!
Η πλήρης περιφρόνηση κάθε "περιβάλλοντος" και η λατρεία του ατομικού ζώου, πηγαίνει αρκετά πίσω, δεν είναι θέμα της σημερινής νεολαίας.

Πέρα από την οικολογική συνείδηση, θα πρέπει να καλλιεργηθεί γενικώς ως συνείδηση ο σεβασμός προς το "περιβάλλον", με την κυριολεκτική σημασία του, δηλαδή ό,τι μας περιβάλλει.
Μου εξιστορούσε σήμερα πελάτης μου πώς, προ 20ετίας, εργαζόταν ως οικοδόμος σε εταιρία που είχε αναλάβει και ανακαινίσει τις τουαλέτες ενός σχολικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. 6,5 εκατομμύρια δραχμές πλήρωσε -τότε!- το Δημόσιο για αυτή τη δουλειά. Οι τουλέτες που ανακαίνισαν, κατεστραμμένες. Παρέδωσαν τις καινούργιες Πέμπτη. Σάββατο που επέστρεψαν για να πάρουν τα εργαλεία που είχαν αφήσει στο συγκρότημα, είδαν το έργο σε μαύρο χάλι. Σε μία μόνο ημέρα!
Η πλήρης περιφρόνηση κάθε "περιβάλλοντος" και η λατρεία του ατομικού ζώου, πηγαίνει αρκετά πίσω, δεν είναι θέμα της σημερινής νεολαίας.
Καμμία αντίρρηση!Ας γίνει τουλάχιστον η αρχή, έστω μικρή!

λέω απλά ότι βολεύει το δημόσιο η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων (λιγότερα λεφτά - ξανά - για τη δωρεάν παιδεία), ενώ στο ιδιωτικό δε χρειάζεται να γίνει ...
εν ολίγοις, το μέτρο μου μοιάζει ως "φερετζές" της συνεχώς μειούμενης χρηματοδότησης από το κράτος ... ´
γενικά, η χώρα μας - και οι κρατούντες αυτήν - δε φημίζεται για την οικολογική της συνείδηση (κάψιμο δασών - βίλλες, κλείσιμο παραλιών - ξενοδοχεία και πάει λέγοντας ...)

λέω απλά ότι βολεύει το δημόσιο η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων (λιγότερα λεφτά - ξανά - για τη δωρεάν παιδεία), ενώ στο ιδιωτικό δε χρειάζεται να γίνει ...
εν ολίγοις, το μέτρο μου μοιάζει ως "φερετζές" της συνεχώς μειούμενης χρηματοδότησης από το κράτος ... ´
γενικά, η χώρα μας - και οι κρατούντες αυτήν - δε φημίζεται για την οικολογική της συνείδηση (κάψιμο δασών - βίλλες, κλείσιμο παραλιών - ξενοδοχεία και πάει λέγοντας ...)
Αυτό δεν πρέπει ν'αλλάξει;Αυτή η αισχρή νοοτροπία δηλαδή.Αν βλέπουμε το μέλλον αυτής της χώρας ν'αλλάζει, να κάνει κάτι διαφορετικό, τότε μπορούμε να ελπίζουμε...

Mα αυτό είναι το θέμα, τα κονδύλια που θα γλιτώσει απο την έκδοση έξτρα βιβλίων να δωθούν και πάλι για την παιδεία αλλά σε άλλους τομείς που ενδεχομένως χρειάζονται.
Όχι να πάνε αλλού.

Απάντηση: Re: Τι γινεται με την παιδεια?

Mα αυτό είναι το θέμα, τα κονδύλια που θα γλιτώσει απο την έκδοση έξτρα βιβλίων να δωθούν και πάλι για την παιδεία αλλά σε άλλους τομείς που ενδεχομένως χρειάζονται.
Όχι να πάνε αλλού.

εγώ, όπως βλέπω τα πράγματα, στόχος είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή εντελώς τα κονδύλια για την παιδεία, όχι η μεταφορά κονδυλίων από τα βιβλία σε πχ εποπτικά μέσα, διορισμό εκπαιδευτικών, επιμόρφωση κλπ (η παιδεία πάσχει σε πολλούς τομείς. φαίνεται ότι για τον άρρωστο επανενεργοποιείται ο Καιάδας) ...