Τι γινεται με την παιδεια?

Είναι μιά λαϊκίστικη κι επικίνδυνη προπαγανδιστική τακτική,που προβάλει ότι για τα χάλια της παιδείας φταίνε οι φοιτητές κι οι καθηγητές.Για τα χάλια του ΕΣΥ φταίνε οι γιατροί κι οι νοσοκόμοι κ.ο.κ.

Πολλοί αφελώς την αποδέχονται,πολλοί άλλοι την χρησιμοποιούν....

Τελικά η πολιτικές τόσων κυβερνήσεων κι οι πολιτικοί δεν φταίνε πουθενά;

Για τα χαμηλότερα κονδύλια για την παιδεία στην Ευρώπη ποιός φταίει;
Για τα πεπαλαιωμένα προγράμματα σπουδών,τα παλαιολιθικά συγγράμματα και τα ανύπαρκτα εργαστήρια ποιός φταίει;
Για την έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων ποιός φταίει;
ΓΙα τα χάλια της μέσης εκπαίδευσης και τα φροντιστήρια ποιός φταίει;
Για την ανεργία και τα χάλια της οικονομίας ποιός φταίει;
Για την υποβάθμιση των σπουδών-πτυχίων και τον εξευτελισμό των νέων επιστημόνων ποιός φταίει;

Με συγχωρείτε φίλοι αλλά σε μερικούς αρέσει να στρουθοκαμηλίζουν.

Εδώ φθάσαμε κάποιοι κύριοι να εύχονται την επαναλειτουργία του σπουδαστικού της ασφάλειας κι ένας άλλος να χειροκροτεί τους πληρωμένους τραμπούκους της νύχτας...

Κατά τ' άλλα επαίρονται για την δημοκρατία...

Για τα πεπαλαιωμένα συγγράματα φταίνε όσοι δεν αποδέχονται τον νέο νόμο που λύνει το πρόβλημα. Αλλά είμαστε πολύ κοντόφθαλμοι για να το καταλάβουμε, εξάλλου, αφού τον ψήφισε η ΝΔ τότε είναι δεξιός - φασιστικός.:twoguns:

Για τα χάλια της μέσης εκπαίδευσης φταίει κατά 50% το υπουργείο και κατά το υπόλοιπο 50% το καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο το λήγω εδώ γιατί γενικώς μιλάμε για την 3οβαθμια εκπαίδευση.

Για την ανεργία και τα χάλια της οικονομίας φταίει αποκλειστικά η εκάστοτε κυβέρνηση, ωστόσο και πάλι είμαστε εκτός θέματος.

Για την υποβάθμιση σπουδων-πτυχίων και τον εξευτελισμό των νέων επιστημόνων φταίνε κατά κύριο λόγο οι φοιτητές εκείνοι που παρεμποδίζουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι φοιτητές που έχουν δει το πανεπιστήμιο ως πολιτικό φυτώριο και τίποτα παραπάνω, οι φοιτητές που σπουδάζουν για 10ετίες, καταργώντας έτσι κατ'ουσίαν τη σειρά των μαθημάτων και των γνώσεων, κάνοντας το επιστημονικό τους υπόβαθρο σαλάτα, οι φοιτητές που κομματικοποιούνται εντός και θέλουν να έχουν γνώμη στα πάντα, ακόμα και σ'αυτά που δεν είναι σε θέση να έχουν (βλ. οργάνωση προγράμματος σπουδών, βλέπε το ποιος διδάκτορας θα προάγεται σε λέκτορα κλπ), οι φοιτητές που όταν γίνεται μια ομιλία εντός των πυλών του πανεπιστημίου μιας σημαντικής προσωπικότητας για το αντικείμενο της κάθε σχολής, πετάνε γιαούρτια και αυγά επειδή είναι κακό να γίνεται ομιλία... τέλος οι φοιτητές, που στο όνομα μια παράνομης κατάληψης διώχνουν διδακτορικούς από τα εργαστήρια τους, χτίζουν γραφεία, καταστρέφουν εργαστηριακό εξοπλισμό.
Όπως και οι καθηγητές που έχουν δει το πανεπιστήμιο ως τσιφλίκι τους. Και κάνουν ό,τι γουστάρουν, χωρίς να έχουν κανέναν έλεγχο.
Τέλος φταίνε όλοι αυτοί που απορρίπτουν έναν νόμο που διορθώνει τα περισσότερα από τα παραπάνω. Και φταίνει γιατί τον απορρίπτουν χωρίς να τον έχουν διαβάσει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι γινεται με την παιδεια?

Εδώ φθάσαμε κάποιοι κύριοι να εύχονται την επαναλειτουργία του σπουδαστικού της ασφάλειας κι ένας άλλος να χειροκροτεί τους πληρωμένους τραμπούκους της νύχτας...

Δυστυχώς λόγω ηλικίας δεν έζησα το σπουδαστικό της ασφάλειας για να ξέρω. Ωστόσο ζω καθημερινά τους τραμπούκους της μέρας. Που μάλιστα αυτοαποκαλούνται και "αριστεροί", και το χειρότερο δε, "δημοκράτες".

Είναι μιά λαϊκίστικη κι επικίνδυνη προπαγανδιστική τακτική,που προβάλει ότι για τα χάλια της παιδείας φταίνε οι φοιτητές κι οι καθηγητές.Για τα χάλια του ΕΣΥ φταίνε οι γιατροί κι οι νοσοκόμοι κ.ο.κ.

Παρεπιπτόντως, βάσει ορισμού πάντα, λαϊκίστικη είναι η δική σου άποψη, ότι δηλαδή για τα πάντα φταίει το κράτος, το σύστημα, το σύμπαν, κλπ. Ενώ εμείς είμαστε πάντα αλάνθαστοι.

Δεν το λέω ερρειστικά, απλά αφού χρησιμοποιείς την εν λόγω λέξη, καλό είναι να τη χρησιμοποιείς εκεί που κολλάει.

Γιά το πρώτο δε ξέρω σε ποιόν αναφέρεσαι αλλά επειδη γιά το 2ο είναι δευτερη φορά που το λες σαν απάντηση σε λεγόμενα δικά μου οφείλω να εξηγήσω κάτι.

Δεν χειροκροτώ ΚΑΝΕΝΟΣ είδους τραμπούκο. Μα κανενός απολύτως. Διαφωνεί με τη φιλοσοφία μου.

Τώρα πες και συ το ίδιο. Αλλά να εννοείς και συ και να καταδικάζεις κάθερ είδους τραμπουκισμό. Και όχι να συμφωνείς με τους μισούς επειδή ταιριάζουν με τη κοινωνικοπολιτική κοσμοθεωρία σου.

Και πες μου τώρα ότι καταδικάζεις και την επιδρομή αριστεριστών στα ΤΕΙ προκειμένου να κλέψουν τις κάλπες γιά να μη γίνει η ψηφοφορία παρόλο που προφανώς το υπόλοιπο φοιτητικό κίνημα δε συμφωνούσε μαζί τους μιά και δεν είχε γίνει κατάληψη στο συγκεκριμένο τμήμα. Και πες μου κιόλας ότι τραμπούκοι ήταν η ομάδα περιφρούρησης.

Εδώ φθάσαμε κάποιοι κύριοι να εύχονται την επαναλειτουργία του σπουδαστικού της ασφάλειας

εχμ... είναι σαφές (βέβαια να μην υποκαθιστώ τον συντάκτη του σχετικού μηνύματος) ότι αυτό γράφηκε ειρωνικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι γινεται με την παιδεια?

Δυστυχώς λόγω ηλικίας δεν έζησα το σπουδαστικό της ασφάλειας για να ξέρω. Ωστόσο ζω καθημερινά τους τραμπούκους της μέρας. Που μάλιστα αυτοαποκαλούνται και "αριστεροί", και το χειρότερο δε, "δημοκράτες".

Εζησα και τό σπουδαστικό της Ασφάλειας κανονικότατα μέ τούς φασίστες νά μάς επιτίθενται στην Σχολή με αλυσίδες αλλά έζησα και τούς τραμπούκους αριστεριστές που υποστήριζαν τον Μαο και τον Χοτζα...
Ελάχιστοι εξ αυτών είχαν απόψεις για την Παιδεία
Οι υπόλοιποι μιλούσαν οτι ο εξηλεκτρισμός της Αλβανίας εξισούται με τον σοσιαλισμό..Τετοια γέλια
Ας μήν αναφερθώ στίς διαρκείς προβοκάτσιές τους στο παλιό φοιτητικό κίνημα σε εποχές πολύ πιό δύσκολες...Και πού να δείς την στάση τους στις Καταλήψεις τής εποχής 78-79,πού ήταν μαζικότατες...Η τούς δήθεν αναρχοαυτόνομους που θεωρούσαν επαναστατική πράξη να χέζουν στίς μοκέτες τής Πρυτανείας προβοκάροντας αισχρά τίς Καταλήψεις...
Βλέπεις ολοι αυτοί παρίσταναν οτι ήταν οι μόνοι ´αγνοί μαρξιστές´και γενικώς επαναστάτες
Ολοι οι τότε Μαοϊκοί κατέληξαν στην αγκαλιά τού Σημίτη τελικά βέβαια(Τσουκάτος ,Πανταγιάς ,Κούλογλου)..
Eίπαμε η ´αντιδεξιά ´πολιτική χωρίς προτάσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχος τής δεξιάς πολιτικής...

Εζησα και τό σπουδαστικό της Ασφάλειας κανονικότατα μέ τούς φασίστες νά μάς επιτίθενται στην Σχολή με αλυσίδες αλλά έζησα και τούς τραμπούκους αριστεριστές που υποστήριζαν τον Μαο και τον Χοτζα...
Ελάχιστοι εξ αυτών είχαν απόψεις για την Παιδεία
Οι υπόλοιποι μιλούσαν οτι ο εξηλεκτρισμός της Αλβανίας εξισούται με τον σοσιαλισμό..Τετοια γέλια
Ας μήν αναφερθώ στίς διαρκείς προβοκάτσιές τους στο παλιό φοιτητικό κίνημα σε εποχές πολύ πιό δύσκολες...Και πού να δείς την στάση τους στις Καταλήψεις τής εποχής 78-79,πού ήταν μαζικότατες...Η τούς δήθεν αναρχοαυτόνομους που θεωρούσαν επαναστατική πράξη να χέζουν στίς μοκέτες τής Πρυτανείας προβοκάροντας αισχρά τίς Καταλήψεις...
Βλέπεις ολοι αυτοί παρίσταναν οτι ήταν οι μόνοι ´αγνοί μαρξιστές´και γενικώς επαναστάτες
Ολοι οι τότε Μαοϊκοί κατέληξαν στην αγκαλιά τού Σημίτη τελικά βέβαια(Τσουκάτος ,Πανταγιάς ,Κούλογλου)..
Eίπαμε η ´αντιδεξιά ´πολιτική χωρίς προτάσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχος τής δεξιάς πολιτικής...
Τελικά, έχεις απόλυτο δίκιο.Αυτοαναιρούνται!

Παρεπιπτόντως, βάσει ορισμού πάντα, λαϊκίστικη είναι η δική σου άποψη, ότι δηλαδή για τα πάντα φταίει το κράτος, το σύστημα, το σύμπαν, κλπ. Ενώ εμείς είμαστε πάντα αλάνθαστοι.

Δεν το λέω ερρειστικά, απλά αφού χρησιμοποιείς την εν λόγω λέξη, καλό είναι να τη χρησιμοποιείς εκεί που κολλάει.

Και εγώ δεν κατανοώ πώς για τά χάλια τής Παιδείας ή τής Υγείας δέν εχουν καμιά ευθύνη οι αντίστοιχοι λειτουργοί αλλά μόνον οι Κυβερνήσεις..
Το ότι οι εκάστοτε Υπουργοί κάνουν την ´δουλειά´τους δεν σημαίνει οτι δεν έχει ευθύνηο χ γιατρός πού απαιτεί φακελάκι μένοντας δέσμιος αλλά και διαιωνίζοντας ένα εξαθλιωμένο σύστημα..
Και δυστυχώς έχω αρχίσει να πιστεύω οτι και να τριπλασιάζονταν οι αμοιβές ορισμένων πάλι θα συνέχιζαν αυτή την άθλια συμπεριφορά αφού ουδείς ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί..

Η ερώτηση ήταν:κι οι κυβερνήσεις δεν φταίνε σε τίποτα;

Ακολουθούν κι άλλες.

Σε τι ή σε ποιόν απαντάτε;

Απο πότε οι νεανικές βλακείες κι οι παληκαρισμοί των θερμόαιμων φοιτητών είναι συγκρίσιμοι με τους οπλισμένους με μαχαίρια οπλισμένους τραμπούκους της νύχτας,που χρησιμοποιεί η ΔΑΠ για να σπάσει τις καταλήψεις;Απο πότε οι βασανιστές του σπουδαστικού(γι´όσους τους γνώρισαν απο πολύ κοντά κι όχι απο περιγραφές....),είναι το ίδιο με τα παιδάκια που παίζουν επανάσταση;

Και μεγάλο μέρος του συνασπισμού πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά το πλήθος τους δεν συγκρίνεται με το αντίστοιχο των Μαοϊκών λιγούρηδων και λοιπών γραφικών ούλτρα επαναστατών,που έκαναν το ίδιο.

μαχαίρια έχουν όλοι. Και στο χώρο των αριστερών παρατάξεων (ΕΑΑΚ) υπάρχουν πολλά άτομα που δεν ανήκουν στο χώρο του πανεπιστημίου (π.χ. στο Πολυτεχνείο Αθήνας μπορεί να πει σηκωθεί κάποιος και να ζητήσει από το 50άρη να του δείξει ταυτότητα για να δει αν πραγματικά είναι φοιτητής ή του αρκεί ότι μετείχε στην αρχική κατάληψη του '87.

θα ήθελα να θέσω μια άλλη παράμετρο. Αυτό το μήνα τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε αναβρασμό, διότι έχουμε σε εξέλιξη 2 διαδικασίες.

1. Πρυτανικές εκλογές, όπου οι ΣΥΝ, ΕΑΑΚ και μη πολιτικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου δεν επιθυμούν τις εκλογές στις οποίες θα ψηφίζει το σύνολο των φοιτητών, αλλά μόνο οι διορισμένοι εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών (η ΠΚΣ απέχει, η ΠΑΣΠ ψηφίζει κατά περίπτωση, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της γενικής συμμετοχής, η ΔΑΠ υπέρ)

2. Αξιολόγηση. Σε επίπεδο ατομικό διδάσκοντα (με αυτοαξιολόγηση), σε επίπεδο μαθήματος διδάσκοντα και εργαστηρίων, αξιολόγηση από τους φοιτητές χωρίς τη συμμετοχή του διδάσκοντα, και μετά αξιολόγηση εκπαιδευτικής μονάδας, πανεπιστημίου. με βάση αυτά που θα στείλει η κάθε μονάδα θα κλειδώσει ο προγραμματισμός ανάπτυξης της κάθε σχολής και τμήματος για τα επόμενα 4 χρόνια και ο προυπολογισμός.

Αν θέλετε, μου στέλνετε ένα εμέιλ με ΠΜ να σας στείλω τις σχετικές φόρμες.

@DIPIE

Όταν τα παιδάκια που παίζουν επανάσταση επεκτείνονται πέρα από το να καπνίζουν το χορταράκι τους στα Εξάρχεια , εφοδιάζονται με καδρόνια, και έρχονται στις συνελεύσεις των σχολών να πουλήσουν τζάμπα μαγκιά και νταηλίκι στους φοιτητές, εκεί που δεν υπάρχει νόμος να τους μαζέψει, με συγχωρείς αλλά δε διαφέρουν πλέον σε ΤΙΠΟΤΑ από τους πληρωμένους μπράβους της ΔΑΠ.

Πραγματικά βαρέθηκα σ'αυτή τη χώρα να καταδικάζουμε οτιδήποτε είναι δεξιάς προέλευσης και να θεοποιούμε τα αριστεριστικά εγκλήματα ως επανάσταση. Δε διαφέρει τίποτα ο Δαπιτης μπράβος με το μαχαίρι (δεν έτυχε να εχω δει τετοιον ως τωρα - χωρις να υποννοω οτι δεν υπαρχει) από τον μουσάτο μπράβο με το καδρόνι (εχω δει ΠΟΛΛΟΥΣ να καταστρεφουν τη σχολη μου.)

Πάντως χτές ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του τάχθηκε υπέρ τής καθολικής ψηφοφορίας τών φοιτητών.

Τώρα για τίς ευθύνες τών Κυβερνήσεων στά τής Παιδείας φυσικά και υπάρχουν..
Αλλά οι Κυβερνήσεις δεν προκύπτουν απο παρθενογέννεση.
Εκφράζουν, στρεβλά έστω, τήν αδράνεια τής κοινωνίας η οποία πλέον εμφανίζει μερικές νησίδες υγείας μόνον
Εάν τώρα το να δηλώνει κανείς αριστερός αυτό συνεπάγεται μιά συνολική στάση ´Οχι σε ολα´αυτό μάλλον παραπέμπει σε λαϊκισμό ολκής..
Αλλά λογικό μού φαίνεται όταν κάποιοι κέρδιζαν εκλογές συνεχώς παριστάνοντας τούς ´σοσιαλιστές´ χαϊδεύοντας τά αυτιά τής Κοινωνίας..
Τα αποτελέσματα αυτής τής στάσης πού ικανοποιούσε τά ένστικτα βολέματος και αδράνειας τού λαού είναι εμφανή εδώ και αρκετά χρόνια.
Αγραμματοσύνη,ημιμάθεια,έλλειψη πολιτισμού και άλλα πολλά συνθέτουν πλέον ένα εκρηκτικό μείγμα πού έχει ανοίξει τον δρόμο και στήν οικονομική ανέχεια..
Και οι ´αντιδεξιές´ρητορείες καλές ήταν γιά το 1981 αλλά γιά το 2008 είναι απλά κακέκτυπα,ειδικά μάλιστα όταν προέρχονται απο όλους εκείνους,πού έδοσαν δείγματα γραφής επανειλημένα..

Απάντηση: Re: Τι γινεται με την παιδεια?

@DIPIE

Όταν τα παιδάκια που παίζουν επανάσταση επεκτείνονται πέρα από το να καπνίζουν το χορταράκι τους στα Εξάρχεια , εφοδιάζονται με καδρόνια, και έρχονται στις συνελεύσεις των σχολών να πουλήσουν τζάμπα μαγκιά και νταηλίκι στους φοιτητές, εκεί που δεν υπάρχει νόμος να τους μαζέψει, με συγχωρείς αλλά δε διαφέρουν πλέον σε ΤΙΠΟΤΑ από τους πληρωμένους μπράβους της ΔΑΠ.

Πραγματικά βαρέθηκα σ'αυτή τη χώρα να καταδικάζουμε οτιδήποτε είναι δεξιάς προέλευσης και να θεοποιούμε τα αριστεριστικά εγκλήματα ως επανάσταση. Δε διαφέρει τίποτα ο Δαπιτης μπράβος με το μαχαίρι (δεν έτυχε να εχω δει τετοιον ως τωρα - χωρις να υποννοω οτι δεν υπαρχει) από τον μουσάτο μπράβο με το καδρόνι (εχω δει ΠΟΛΛΟΥΣ να καταστρεφουν τη σχολη μου.)

Μα τι λές τώρα..
Ο ´αντεξουσιαστής ´οραματίζεται μιά καινούρια κοινωνία ´χωρίς αφεντικά´με μοναδικό Αφεντικό τον ίδιον..
Αφού έτσι εκπαιδεύτηκε η κοινωνία φίλε μου.
Αμα δηλώνεις σοσιαλιστής ή ´προοδευτικός´απενοχοποιείσαι απ ´οτιδήποτε..
Και λαμογιές επιτρέπονται και τά πάντα.Λές και ζούμε σε άλλη χώρα και δέν έχουμε ζήσει εμείς οι παλιότεροι τι έχει πραγματικά συμβεί.
Διδαξε ο Σιδερένιος απο το 81 τίς βασικές αρχές τού ´σοσιαλισμού´...
Επρεπε νάβλεπες τήν ΠΑΣΠ τού 78 στά Πανεπιστήμια και πώς μεταλλάχτηκε το 1982 διαλύοντας ολόκληρο το τότε φοιτητικό κίνημα..
Αλλά αυτές ειναι παλιές ιστορίες θα πούνε κάποιοι,μόνον που μοιάζουν πολύ με το σήμερα.

Μόλις είδα τις κάλπες, πεταμένες στα σκουπίδια...Η δημοκρατία πεταμένη στα σκουπίδια...υπάρχει κάτι το πιό αποκρουστικό;

Το ανοίξαμε πολύ,είναι η αλήθεια κι ειδικά για τους νεώτερους που δεν έχουν ζήσει παλιότερες καταστάσεις...

Για μένα η ουσία που παραμένει είναι:

Εχουμε ένα απαρχαιωμένο κι εκτός κάθε σύγχρονης πραγματικότητας σύστημα παιδείας.Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι λύση,γιατί απλά δεν λύνουν την κρίση που μαστίζει την δημόσια εκπαίδευση.Ουδόλως μ' απασχολεί(άν και δεν πιστεύω,ότι θα έρθει ποτέ κάποιο σοβαρό εδώ),ή ύπαρξή τους.Μ' απασχολεί το μέλλον των παιδιών μας και των δικών τους παιδιών αύριο.Η κρίση στην δημόσια παιδεία είναι βαθιά και δομική και χρειάζονται ουσιαστικές λύσεις άμεσα.Χρειαζόμαστε την δημόσια παιδεία κι αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας.

Ο διαλυτικός κομματισμός,που έχει διαβρώσει βαθιά το φοιτητικό κίνημα δεν είναι θέμα ποιότητας ανθρώπων ή πολύ περισσότερο κάποιας νοοτροπίας.Μεθοδευμένα και για πολλές δεκαετίες προωθείται απο τα ίδια κόμματα,που τώρα σκούζουν για τις παρατάξεις και το τρόπο λειτουργία τους.Η σημερινή εικόνα είναι η χειρότερη,γιατί απλά τα σημερινά παιδιά,αντιμετωπίζουν μιά τραγική κοινωνικοπολιτική κατάσταση κι είναι μέρος της(στον έναν ή στον άλλο βαθμό).

Ποιός θα το κάνει και πώς,είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας.Είναι εθνικό θέμα,που εκτός των άλλων απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Το θέμα είναι να γινόταν δημοψήφισμα πάνω σε σαφείς κοινής κοινοβουλευτικής αποδοχής προτάσεις κι όχι να ψηφίσουν καθολικά(σιγά μην πάνε),οι φοιτητές τους κομματικά επιλεγμένους και με χαμηλά προσόντα πρυτάνεις.

Ενώ όταν τους ψηφίσουν οι κομματικά επιλεγμένοι αντιπρόσωποι είναι πιό σωστό?
Φίλε Dippie πέφτεις πάλι στην ίδια λούμπα που πέφτουμε όλοι μας. κατηγορούμε κάποιον αόρατο "κομματισμό" κάποιους κακούς 300 και δε κοιτάμε ποτέ εμείς οι ίδιοι τις δικές μας ευθύνες.
Πες μου λοιπόν συγκεκριμένα σε ποιά θέματα θέλεις δημοψήφισμα. Σε ποιές ακριβώς αντιπαρατειθέμενς απόψεις.
Μέχρι στιγμής εγώ ξέρω τις απόψεις της κυβέρνησης εκφρασμένες μέσω του νόμου. πες μου επιτέλους και τις απόψεις των υπολοίπων.
Το δημοψήφισμα δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε κάτι αόριστο. Δηλαδή από τη μιά ο νόμος πλάισιο (καλός ή κακός αδιάφορο γιά τη κουβέντα μας-πάντως συγκεκριμένος) και σε τι άλλο? Αυτό που έχω ακούσει ως πρόταση είναι "το πανεπιστήμιο πρέπει να αλλάξει αλλά όχι όπως λέει η κυβέρνηση αλλά κάπως αλλιώς-και στη τελική χωρίς να αλλάξει τίποτα". Ας μου ορίσει αυτό το αλλιώς κάποιος. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ όχι θεωρητικά.
Από αυτό πάσχουμε. Από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απόψεις και προτάσεις που θα αντιπαρατίθενται και θα συντίθενται τελικά. και όχι από τζάμπα μαγκιές και καδρόνια.
Και τελικά δε κατάλαβα το εξής. Γιατί ότι λένε τα αστικά κόμματα=παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) είναι εκ προοιμίου ύποπτο-κακό-ουρά του κεφαλαίου. Είναι ή όχι η πλειοψηφία του λαού? Και μη μου καταλήξεις σε σοφιστίες του στυλ "το 43% δεν είναι πλειοψηφία". Εχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία με κάποιους κανόνες.
Ούτε να μου αναφέρεις γκάλοπ. Καμμία χώρα δε κυβερνιέται με γκάλοπ. Και να σου πω το απλό. Αν αυτή τη στιγμή ρώταγες "θέλετε να πάρουμε τα όπλα και να κατακτήσουμε τα Σκόπια?" 80% ναι θα έλεγε. Θεωρείς λοιπόν όυι πρέπει να γίνει?
Και μη ξεχνας. Ο Στεφανόπουλος πριν εκλεγεί εμφανιζόταν με 90% αποδοχή. μόνο που όταν κατέβηκε μόνος του στις εκλογές από το χωριό του τον ψήφισαν 3. Αυτά όσον αφορά τα γκάλοπ και την αξιοπιστία τους.

Τελικά ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ είναι που μας λείπουν. Από θεωρία και "επανάσταση" χορτάσαμε.

Πολύ χονδρικά τα σημεία που δεν αποδέχονται οι φοιτητικές παρατάξεις που αντιτίθενται στο νόμο.

1. Τον περιορισμό του ασύλου.
2. Την αξιολόγηση των σχολών, πτυχίων, κλπ. και την αντιστοίχησή τους με αντίστοιχα του εξωτερικού (οδήγία της Bolognia).
3. Συνακόλουθα την εφαρμογή του προγράμματος ECTS (European Common Tranfer System) με το οποίο ένας φοιτητής που προέρχεται από αξιολογημένο πανεπιστήμιο της ΕΕ μπορεί να ζητήσει να συνεχίσει σπουδές σε άλλη χώρα, ίδρυμα, σχολή, του ίδιου επιπέδου.
Την πιθανή χρηματοδότηση του πανεπιστημίου από άλλους μη κρατικούς φορείς (π.χ. εταιρείες, ιδιώτες) είτε για επενδύσεις υποδομής (π.χ. νέα κτήρια), έρευνας, είτε κάλυψη εις το διηνεκές κάποιων μόνιμων δαπανών (π.χ. τη χρηματοδότηση πομακικών σπουδών) σε συνεννόηση με το ΥΠΕΠΘ.
4. Την άρση του αποκλειστικού δικαιώματος συμμετοχής των φοιτητικών παρατάξεων στις διοικητικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου.

Αυτό που σε γενικές γραμμές προτείνεται είναι η συνέχιση της παρούσας κατάστασης και (εναλλακτικά) η μετάβαση σε ένα αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαικού (ή κατ´άλλους) ταξικού κινήματος.

Δυστυχώς ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση στο πλαίσιο της ΕΕ δεν υπάρχει από κανένα κόμμα και από καμιά παράταξη. Και όταν μιλώ για ολοκληρωμένη βάζω μέσα και τη διαδικασία χρηματοδότησης.

Και συμπληρωματικά γιατί δε μπορώ να κάνω edit.
Καταδικάζεις τους τραμπούκους της νύχτας της ΔΑΠ και πολύ σωστά,
Γιά τους άλλους τραμπούκους που πέταξαν τις κάλπες στα σκουπίδια...κουβέντα.
Τι γίνεται? Αυτοί είναι σωστοί επαναστάστες? Είναι με αγνές προθέσεις? Συμφωνείς μαζί τους? Τέτοιου είδους δημοκρατία πρεσβεύουν?

Εχεις φανερό καημό μου φαίνεται με την ΝΔ και την ΔΑΠ...

Προσωπικά δεν έχω για κανένα.

Τι να σου "ομολογήσω";Το αυτονόητο;Οτι οι τραμπουκισμοί είναι γενικώς απαράδεκτοι;
Αλλο όμως τα παιδιά φοιτητές κι άλλο οι πληρωμένοι απο την ΔΑΠ γκάγκστερς...

Γι' όσους δεν το ξέρουν τα ΑΕΙ είναι ΝΠΔΔ,που σημαίνει θάπρεπε να είναι πλήρως αυτοδιοικούμενα.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει τ' ανάλογο πλαίσιο και οι πόροι.Αυτό το έχουν ξεχάσει άπαντες.Τα κόμματα που λέγαμε...

Last edited: