Τι γινεται με την παιδεια?

Οσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν και παράλληλα ξέρουν την ντόπια αγορά,γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Τι εννοώ(κι όχι εφ' όλης της ύλης):

-Εχοντας κάνει αμέτρητες συνεντεύξεις με αποφοίτους (ή για πρακτική) των ΤΕΙ και Πολυτεχνείων διαπίστωσα,ότι τα παιδιά κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε στοιχειώδες τεχνικό υπόβαθρο.Χρειάζονται εντατική εκπαίδευση χρόνων ξεκινόντας απο σχεδόν μηδενική βάση...
-Τα αναλυτικά τους προγράμματα και συγγράμματα είναι για γέλια(είναι κι ο γυιός μου σπουδαστής).Βρίσκονται κάπου 20 χρόνια πίσω σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες των σύγχρονων βιομηχανικών μονάδων.
-Μόνο(δεν πάω σε άλλα νεοεισαγόμενα έξοδα)τα αστεία αυτά συγγράμματα κοστολογούνται σε πολλές χιλιάδες ευρά και καλούνται οι ατυχείς γονείς,να χρεωθούν με νέα δάνεια για να τα πληρώσουν.
-Ο γυιός μου,μου έχει περιγράψει σκηνές απείρου κάλλους με ΔΑΠίτες συνεπικουρούμενους απο πληρωμένους-οπλισμένους τραμπούκους,να προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις-ενώ η ΔΑΠ υπόσχεται στους δικούς τους:Μην ανησυχείτε,θα σας πληρώνουμε εμείς τα συγγράμματα. Εσχάτως,πάλι σύμφωνα,με δικές του περιγραφές επέδραμαν κι οργανωμένοι ενήλικες ΠΑΣΟΚοι με τον ίδιο σκοπό,γιατί δεν μπορούν "αυτοί" -δηλ. οι καταληψίες-να κάνουν ότι...γουστάρουν(δεν διαφωνούν άλλωστε με τα βασικά σημεία του νόμου).

Διεκτραγωδόντας την κατάσταση στην παιδεία,δεν πρέπει να μας διαφεύγει η συνολική εικόνα κι οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων κομμάτων μέχρι σήμερα.Σίγουρα οι λειτουργία των φοιτητικών παρατάξεων και συλλόγων ώς έχει,δημιουργεί πολλές αμφισβητήσεις και δεν ικανοποιεί.

Ωστόσο,είναι ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας απέναντι σ' αυτή την τριτικοσμική εικόνα της παιδείας μας.Είναι οι μόνοι που αντιστέκονται και διεκδικούν μιά σύγχρονη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία.

Είναι αφελής,όποιος πιστεύει,ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις δημοκρατικές διαδικασίες.Τους φοιτητικούς συλλόγους και τις παρατάξεις που αντιδρούν στην πολιτική της,προσπαθεί να αδρανοποιήσει.

Τώρα να τους αδρανοποιήσει?
Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής η ΕΦΕΕ μαμούσε και έδερνε. Τώρα φτάσαμε να δικαιολογούμε το 3% (ΕΑΚ) ότι καλά κάνουν και αντιδρούν. Οχι φίλε μου καθόλου καλά δε κάνουν. Ούτε αρμοδιότητά τους είναι να προσπαθούν να ρίξουν ένα νόμο επειδή δε τους βολεύει.
Η δουλειά των φοιτητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι να κάνουν πιό χρήσιμες και εποικοδομητικές τις σπουδές τους. Δεν έχουν καμμία αρμοδιότητα να ρίξουν ή να περάσουν ένα νόμο. Αυτό είναι δουλειά αλλων.
Και επιτέλους βαρέθηκα να τα ρίχνουμε όλα στους 300. Ετσι έχουμε κοιμηθεί όλοι. Λέμε "Αφού αυτοί κλέβουν, κάνουν ότι τους κάνει κέφι...ε τι να κάνω και γω". Δεν είναι οι δουλειά των 300 να κάνουν κατάληψη ή να σπάσουν μιά κατάληψη. Δουλειά δικιά μας είναι.
Και γιατί είναι τραμούκοι αυτοί που θέλουν να σπάσουν μιά κατάληψη του 3% και δεν είναι αυτοί που κάνουν τη κατάληψη εναντίον του 97%? Τι είδους λογική είναι αυτή?
Εχουθμε μάθεί όλοι να τα φορτώνουμε στους 300 και να παραμελούμε τις δικές μας ευθύνες. Από την ακρίβεια (τι να γίνει δηλαδή? Να κατέβει ο υπουργός να πλακωθεί με τους λαχαναγορίτες?) μέχρι που σκοτωνόμαστε στους δρόμους (να βάλει κάποιον δίπλα σε κάθε λαλάκα που δε ξέρει που πατεί και που βρίσκεται?).
Και μη ξεχνάμε ότι γιά κάθε είδους μίζα πρώτοι εμείς φταίμε. Ας το στανματήσουμε να σταματήσει. Το πλαίσιο υπάρχει ας το εκμεταλλευτούμε.
Συγγνώμη ξέφυγα αλλά βαρέθηκα πιά αυτή τη μιζέρια του οι 300 φταίνε και εμείς οι απλοί άνθρωποι τι να κάνουε. βαρέθηκα τη δικτατορία του 3-5-10% πάνω σε όλους ους υπόλοιπους. Και όταν οι υπόλοιποι πάνε να αντιδράσουν είναι τραμπούκι.
Δε4 κατάλαβα. ΕΦΕΕ δεν υπάρχει? Γιατί τις καταλήψεις τις οργανώνουν Επιτροπές καταλήψεων? Πως νομιμοποιούνται όλοι αυτοί?

Δεν είναι οι φοιτητές αρμόδιοι να καταργήσουν στην πράξη τον νόμο κι είναι οι πληρωμένοι τραμπούκοι της νύχτας για να σπάσουν τις καταλήψεις;
Πολύ προχωρημένη άποψη.Συγχαρητήρια.

Ακόμα κι εγώ-που μάλλον κοντά είμαστε-θυμάμαι ανάλογες κινητοποιήσεις στον καιρό μου,για κατάργηση νόμων.

Εχεις πληροφορίες ότι η ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ κι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων είναι υπέρ του νόμου;Επίσης απ' ότι ξέρω(όπως π.χ στην σχολή του γυιού μου),οι καταλήψεις γίνονται μετά απο αποφάσεις ΓΣ.Οι επιτροπές έπονται για να υποστηρίξουν τις καταλήψεις.

Καλά, το τι λέρα παίζει στις παρατάξεις "από μέσα", δε λέγεται.

Ένα διάστημα έκανα πολλή παρέα με δυο παλικάρια από το έτος μου, ένας στέλεχος της ΔΑΠ κι ένας της ΠΑΣΠ. Επειδή τύχαινε να δω με τα μάτια μου και ν' ακούσω με τ' αυτιά μου "περίεργες" τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, μίζες, τραμπουκισμούς, ξύλο και άλλες ομορφιές, αποστασιοποιήθηκα πλήρως από τις παρατάξεις.

Η πλάκα είναι ότι μ' αφήνουν ήσυχο όλοι τους, μια και βλέπουν με ποιους κάνω παρέα και δεν υποστηρίζω κανέναν τους.
Έτσι, γλίτωσα πάρα πολύ πρόλογο από πολλά κομματόσκυλα...

Τώρα, όσον αφορά τις καταλήψεις, πιθανόν έχουν δίκιο αυτοί που τις κάνουν, αλλά έχω κουραστεί...

Τα συγχαρητήρια δεκτά.
Φίλε μου τη τελευταία φορά που κοίταξα το πολίτευμά μας ήταν δημοκρατία. Το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να αντιδράσεις γιά κάτι που δε σαρέσει μέσα σε κάποια πλαίσια. Οχι τραμπουκίζοντας και όχι εγκαθιδρύοντας δικό σου καθεστώς επειδή έτσι σαρέσει. Και οπωσδήποτε η μειοψηφία υποτάσσεται στη πλειοψηφία. Ετσι γίνεται από τότε που η δημοκρατία έγινε αντιπροσωπευτική.
Οσο γιά τις ΓΣ...άστο καλύτερα. Ξέρεις και πως γίνονται και ποιοί συμμετέχουν και πως αποφασίζουν.
Συμφωνώ σε όλα. Αν όμως γίνονται στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα. Εκτός αν αλλάξει το πολίτευμα.
Το θέμα είναι τι θα διδάξω εγώ στο γιό μου σαν δημοκρατία? Λειτουργώ σε κάποια πλαίσια ή τα κάνω όλα μπ...λο αν κάτι δε μαρέσει?
Και στη τελική αν βρεθεί άλλο ένα 3% που συμφωνεί με το νόμο και διαφωνεί με τις καταλήψεις σύμφωνα με τη λογική σου νομιμοποιείται να αρπάξει καδρόνια και να κάνει αντικατάληψη με ότι αυτό σημαίνει? Η επειδή διαφωνούν με εσένα δεν τους δίνουμε σημασία?

Last edited:
Το 39% του επί τούτου εκλογικού νόμου είναι πλειοψηφία;Το υπόλοιπο 61% τι είναι;

Τέτοιου είδους εθνικής σημασίας ζητήματα,πρέπει να μπαίνουν σε δημοψηφίσματα.Αλλά δεν τολμούν.

Μην ξεχνάς,ότι 90%+ έβγαζαν κατά του νόμου τα γκάλοπ...

Τέτοιου είδους δημοκρατία φίλε μου προσωπικά δεν μου αρέσει.

Τώρα αυτό με το δημοψήφισμα, δεν μπορεί να καταρριφθεί με τίποτε ως επιχείρημα. Όπως το Σύνταγμα καθορίζει το πολίτευμα ως αντιπροσωπευτική δημοκρατία, καθορίζει και τα σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Είναι δυνατόν, 33 χρόνια από την ψήφιση του ...ευλογημένου, να μην ανέκυψε -ΕΝΑ!- σημαντικό, και χρήζον την έκφραση γνώμης ευθέως από το λαό, ζήτημα? Μήπως όλα δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι?
Δηλαδή για τι υπάρχουν οι σχετικές ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διατάξεις, για ομορφιά?
Αυτό εάν δεν είναι στην ουσία περιφρόνηση του ίδιου του Συντάγματος, τότε τι είναι? Τι είναι προσβολή του τελευταίου δηλαδή, μόνο τα ερπυστριοφόρα?

Φίλε μου αν θεωρείς την εκλογή των πρυτάνεων από το ΣΥΝΟΛΟ των φοιτητών και όχι από μιά κλειστή κλίκα (που εσύ καταδικάζεις) ως κάτι κακό πάω πάσο.
Από κει και πέρα. Κάθε τι είναι σημαντικό γιά κάποιους. Γιά μένα ας πούμε είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Ας γίνει και γι'αυτό δημοψήφισμα. Η καλύτερα κατά τη γνώμη σου ας γίνει μιά τρελλή κατάληψη. Συμφωνείς με αυτό το τρόπο δημοκρατίας?

Εάν αναφέρεσαι σε αυτά που είπα, νομίζω ότι το υποβαθμίζεις το κεφάλαιο δημοψήφισμα θέτοντας ως παράδειγμα το κάπνισμα.

Δηλαδή η στροφή προς την κατεύθυνση της εκποίησης δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίησης οργανισμών κλπ, αποφάσεις δηλαδή που πρόκειται να δεσμεύσουν πρακτικώς εσαεί τον λαό (και όχι όπως η απαγόρευση καπνίσματος, που με έναν απλό νόμο επιβάλλεται με έναν απλό νόμο αίρεται), δεν είναι σοβαρά ζητήματα? Δεν υπήρξε, 33 ολόκληρα χρόνια, ούτε ένα σοβαρό ζήτημα? Εάν όχι, μάλλον αντιλαμβανόμαστε εντελώς διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα και δεν βλέπω έδαφος διαλόγου.

Και φυσικά η όλη ιστορία των καταλήψεων φυσικά και δεν γίνεται για τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων.Γίνεται για το σύνολο του νόμου.

Ετσι προβάλεται απο τα "αντικειμενικά κανάλια",για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.Τσάμπα έχουν αλώσει τα πάντα οι μεγαλοεκδότες;Κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί για την κυβέρνηση(την νύν,όπως έκαναν και για την τέως).

Αξιος ο μισθός των μεγαλοδημοσιογράφων της τηλεόρασης.
Πως το είχε πεί ο Κακαουνάκης σε μιά κρίση ειλικρίνειας;Ο καλύτερος απο εμάς έχει σκοτώσει την μάνα του;

ΟΚ...Οτι πεις.
Αυτό το 3% είναι το μόνο αγνό κομμάτι της ελληνικής παιδείας.
Τιμή και δόξα στις καταλήψεις λοιπόν. Αφού συμφωνείς κιόλας μαζί τους...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως την έχουμε δει σ'αυτή τη χώρα. Δηλαδή ρε παιδιά μας πειράζει ο λόγος των καταλήψεων? Ή οι καταλήψεις αυτές καθεαυτές?

Προσωπικά δε γουστάρω πολλα σημεία του περίφημου νόμου. Σε αντίθεση με άλλα που μου φαίνονται πολύ σωστά.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω το νόμο στα χέρια μου και να κανω Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ??? Να κλείσω το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουν 10 χιλιαδες άνθρωποι επειδή κάτι δε μου αρέσει??

Οχι φίλοι μου. Την αντίθεση μου με τον νόμο έχω κάθε δικαίωμα να τη δείξω στις εκλογές, έχω κάθε δικαίωμα να τη συζητήσω στη βουλη μέσω των εκπροσώπων μου, εχω καθε δικαίωμα να την ΣΥΖΗΤΗΣΩ στη γενικη συνέλευση των συμφοιτητών μου, έχω κάθε δικαίωμα να κάνω τις προτάσεις μου..

ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Και το να αποκλεισεις εστω και 1 ανρθωπο απο τις σπουδες του ειναι απόλυτα αντισυνταγματικό.

Προσωπικά, αν κάποιοι καραγκιόζηδες στη σχολή μου δεν με έδιωχναν δια της ΒΙΑΣ από το μάθημα, ίσως τώρα να να έψαχνα για μεταπτυχιακό. Δυστυχώς τώρα , ακόμα αγωνίζομαι να πάρω το πτυχίο μου αφού δεν κατάφερα να αποδώσω στην ΤΡΙΠΛΗ εξεταστική που μου επιφύλασσαν να περαω 25 μαθήματα σε ένα μήνα. Ισως είμαι χαζός. Μπορεί.

Πολύ ωφελιμιστική τοποθέτηση αλλά και κοντόφθαλμη επέτρεψέ μου να πώ...

Και το μεταπτυχιακό να κάνεις τι θα το κάνεις;Πως αποτιμάτε στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα;Στην γενιά των 800-1000 μικτά θα ανήκεις(άν κι όταν βρείς δουλειά) και θα δουλεύεις 10 ώρες τουλάχιστον,χωρίς να μπορείς να αντισταθείς.

Αν έχεις αδέλφια μικρότερα,οι γονείς σου θα πρέπει να πληρώσουν τα διπλά και τρίδιπλα,απο σένα για να τα σπουδάσουν.Μπορούν;Θα μπορείς εσύ αύριο να σπουδάσεις τα δικά σου;

Αφού το θέτουμε προσωπικά, σου απαντάω ότι σχήμα λόγου έκανα, δεν εχω σκοπο προσωπικα να συνεχισω με μαστερ, θελω απλα να μπορεσω να δουλεψω. Το μεταπτυχιακο το εδωσα ως παραδειγμα, αναφερόμενος σε όλους εκείνους τους συμφοιτητές μου που το θελουν. Γιατι οπως ειπα, δε μιλαω μονο για μενα. Αν ήθελα να μιλήσω προσωπικά θα σου απαντούσα ότι τώρα θα άρχιζα σιγά σιγά τα πρώτα βήματα μου στον επαγγελματικό στίβο σαν ολοκληρωμένος μηχανικός. Και πραγματικά πίστεψε με ανυπομονώ να το κάνω. Ακόμα και με τα 700 ευρώ.

Ειμαι απο τους ανθρωπους εκεινους που πιστευουν ότι παει μπροστα αυτος που αξιζει. Μπορεί να ζούμε στη γεννια της ψευτιάς, της γκλαμουριάς κλπ κλπ.. Αλλά τελικά, και πάλι , οι καλοί δε χάνονται.

Όταν εγω πέρσι, στο 4ο έτος των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, διδάχτηκα το Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα Ι (το μάθημα δηλαδή το οποίο είναι πρακτικως το Αυριανό μου επαγγελμα) αντι σε 13 βδομάδες σε 5, κι αυτές κουτσουρεμένες, επίτρεψέ μου να πω ότι κάποιος μου στερεί το δικαίωμα να γίνω καλός στη δουλειά μου.

Και ναι μεν εγω επειδή γουστάρω πολύ αυτό που κάνω, εκείνο το διάστημα ταυτόχρονα δούλεψα σε τεχνικό γραφείο ώστε να δω τι γίνεται και διάβαζα διπλάσια από σημειώσεις άλλων πανεπιστημίων και συγγράματα ώστε να βγάζω τα σπασμένα και να μου μείνει κάποιο σημαντικό κενό.
Κάποιοι άλλοι εκείνο τον καιρό έκαναν συναυλίες μέρα μεσημέρι στο Συνταγμα, νομίζοντας ότι κάνουν κάτι. Στην πραγματικότητα το μόνο που έκαναν είναι να σπάσουν τα νεύρα των Αθηναίων.
Γιατί πολιτική χωρίς καμία πρόταση και χωρίς πολιτική άποψη δεν γίνεται. Οι τραμπουκισμοί και οι και καλά αριστερισμοί, που συνοδεύονται απο φασιστικές κινήσεις καλό θα ήταν να λείπουν... Και δυστυχώς το περίφημο φοιτητικό κίνημα περσι κάτι τετοιο ηταν. Και φταίνε ΜΟΝΟ οι αριστερές παρατάξεις... που έχουν χάσει τη μπάλα.

Τονίζω, ότι δεν εχω καμια σχεση με τη ΔΑΠ. Ουτε θα ήθελα ποτέ να είχα. Αλλά την αφήνω τελείως εκτός συζήτησης, καθώς δεν τη θεωρώ καν πολιτική. Εγω σχολιάζω τα κακώς κείμενα στο σπίτι μου, στην αριστερά που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τις απόψεις μου.... Στο υποτίθεται έχουμε μείνει όμως δυστυχώς...

Last edited:
Τελικά, πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους σχολές θέλουμε.Πηγή γνώσεων και μαθήσεως ή φυτώριο πολιτικής υποστήριξης,προπαγάνδας, αφισοκόλησης ή ό,τι άλλο;Όταν κάποιος θέλει να σπουδάσει ό,τι τον ενδιαφέρει και πετιέται έξω από την σχολή λόγω κατάληψης για το Α ή το Β θέμα, κάτι πάει στραβά σ'αυτό που λέγεται δημοκρατία.
Τα πανεπιστήμια ωφείλουν να προσφέρουν γνώση και κατάρτιση των ανθρώπων που θέλουν να την αποκτήσουν.Έχουμε χάσει κάθε κατεύθυνση όταν κάνουμε συζήτηση πάνω στο αν είναι σωστό να γίνονται ό,τι γίνεται στα πανεπιστήμια.
Προτείνω λοιπόν το εξής:Αποδέσμευση των σχολών από κάθε είδους κομματικές οργανώσεις.Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, θέλουν να σπουδάσουν και όχι να πλακώνονται με τους αντίπαλους γιατί έτσι θέλουν κάποιοι.Ουτοπικό ίσως και υπεραπλουστευμένο, αλλά δεν ξέρω κάποιον που να συμφωνεί με αυτό το μπάχαλο που γίνεται σήμερα.
Η πρόταση είναι γενική και παίρνει πολλά σημεία βελτίωσης, κατάργησης κλπ.Είναι όμως μία πρόταση.Δημοψήφισμα ίσως;

Δεν έχω καταλάβει τελικά η επίσημη Αριστερά τι ακριβώς θέλει..
Και μάλιστα μεγάλη μερίδα της Ανανεωτικής Αριστεράς ανεκαθεν μιλούσε γιά διαρθρωτικές αλλαγές και όχι συλλήβδην απορρίψεις Νομοσχεδίων...
Απο πότε οι εκπρόσωποι τών φοιτητών πού προέρχονται απο κομματικές παρατάξεις έχουν το προνόμιο να αποφασίζουν εξ ονόματος όλων τών υπολοίπων φοιτητών??
Εκτός πιά εάν πιστεύουν σάν τούς Ιεχωβάδες,κατ´αναλογίαν πώς μόνον μετά την συνολική αλλαγή τής Κοινωνίας επιτρέπονται οι οποιεσδήποτε αλλαγές..
Μεχρις τώρα πάντως ειναι σαφές οτι οι Πρυτάνεις συναλλάσσονται με κομματικές νεολαίες πάσης αποχρώσεως για να εκλέγονται...
Γνωστά αυτά σε όλους τούς παροικούντες στην Ιερουσαλήμ..
Ετσι μάς προέκυψαν και τά ρεζιλίκια στο Πάντειο και αλλού..
Και κάτι ακόμα...
Το μεγάλο γέλιο θα προκύψει σε αυτό πού ´πέταξε´προχτές ο Στυλιανίδης,ότι δηλαδή υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση τών εισαγωγικών εξετάσεων και ανάληψη τής ευθύνης επιλογής φοιτητών απο τα Πανεπιστήμια...
Δηλαδή αποκοπή τού Λυκείου απο την διαδικασία τών εισαγωγικών..
Αυτό ήταν πάγιο αίτημα δυνάμεων τής Αριστεράς αλλά και εχεφρόνων άλλων παρατάξεων...
Ηδη άρχισαν τά μούμπλε -μούμπλε απο ΟΛΜΕ και Πρυτάνεις...
Γιατί άραγε??
Θα κοπεί η δουλειά τής παραπαιδείας και ανησυχησαν??Αρκετοί θα βρεθούν στην ανάγκη να απαντήσουν στο Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα σε λίγο πάντως..
Σε αυτό τον τόπο έχει καταργηθεί η κοινή λογική εντελώς ..
Και απο πότε η συνολική άρνηση σε οτιδήποτε ´αστικό´αποτελεί τακτική τών προοδευτικών δυνάμεων???
Μαυρη αντίδραση είναι τελικά χωρίς καμιά συνολική αντιπρόταση...
Το συνολικό οχι σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να ακολουθείται απο πακέτο αντιπροτάσεων το μόνο πού κατορθώνει είναι να κερδίζει το Καθηγητικό Κατεστημένο και να διατηρεί τά κεκτημένα του..
Και αυτό το Κατεστημένο στά Πανεπιστήμια είναι και ´Αριστερό´όχι μόνον´Δεξιό´.
Εύκολο πράγμα να πουλάς ´αντιδεξιά ρητορεία´εντελώς ανέξοδα..
Το δύσκολο είναι οι προτάσεις για την Παιδεία..
Και εκεί μετά λύπης μου διαπιστώνω οτι η Αριστερά έχει αποτύχει πλήρως...

Υ.Γ.
Ακριβώς τά ιδια ισχύουν και για το ΕΣΥ πού έχει εξευτελιστεί πλήρως...Εκεί ποιοί έχουν ευθύνες πού υιοθέτησαν πλήρως το φακελλάκι και απεδέχτησαν και άλλα ´προνόμια´πού ντροπιάζουν τον Ιατρικό Κλάδο και στρέφουν τον κόσμο πρός την Ιδιωτική Υγεία??
Παλι η ´δεξιά´αντίδραση ευθύνεται και μόνον???

Last edited:
Και φυσικά η όλη ιστορία των καταλήψεων φυσικά και δεν γίνεται για τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων.Γίνεται για το σύνολο του νόμου.

Ετσι προβάλεται απο τα "αντικειμενικά κανάλια",για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.Τσάμπα έχουν αλώσει τα πάντα οι μεγαλοεκδότες;Κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί για την κυβέρνηση(την νύν,όπως έκαναν και για την τέως).

Αξιος ο μισθός των μεγαλοδημοσιογράφων της τηλεόρασης.
Πως το είχε πεί ο Κακαουνάκης σε μιά κρίση ειλικρίνειας;Ο καλύτερος απο εμάς έχει σκοτώσει την μάνα του;

O Mιχάλης Παπαγιαννάκης ουδέποτε προβλήθηκε απο τά Κανάλια...
Και θα μπορούσε άνετα να πάει στο ΠΑΣΟΚ εκεί δηλαδή που γλείφουν η Δαμανακη ο Μπιστης ο Ανδρουλάκης και λοιπές ´Καλομοίρες τής Αριστεράς´.
Ομως παρότι μειοψηφία παρέμεινε στον ΣΥΝ όντας πάντα έντιμος και συνεπής στίς απόψεις του..
Και αυτουνού τήν δήλωση παρέθεσα...
Και λέει μεγάλες αλήθειες .

Τελικά, πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους σχολές θέλουμε.Πηγή γνώσεων και μαθήσεως ή φυτώριο πολιτικής υποστήριξης,προπαγάνδας, αφισοκόλησης ή ό,τι άλλο;Όταν κάποιος θέλει να σπουδάσει ό,τι τον ενδιαφέρει και πετιέται έξω από την σχολή λόγω κατάληψης για το Α ή το Β θέμα, κάτι πάει στραβά σ'αυτό που λέγεται δημοκρατία.
Τα πανεπιστήμια ωφείλουν να προσφέρουν γνώση και κατάρτιση των ανθρώπων που θέλουν να την αποκτήσουν.Έχουμε χάσει κάθε κατεύθυνση όταν κάνουμε συζήτηση πάνω στο αν είναι σωστό να γίνονται ό,τι γίνεται στα πανεπιστήμια.

Συμφωνώ απόλυτα. Άλλο θέμα η ορθότητα του νέου νόμου, και άλλο το αν έχει ο καθείς δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει μέσα σ'ένα δημόσιο ίδρυμα, με σαφή προσανατολισμό (=εκπαίδευση).