Τι γινεται με την παιδεια?

Απάντηση: Re: Τι γινεται με την παιδεια?

Τονίζω, ότι δεν εχω καμια σχεση με τη ΔΑΠ. Ουτε θα ήθελα ποτέ να είχα. Αλλά την αφήνω τελείως εκτός συζήτησης, καθώς δεν τη θεωρώ καν πολιτική. Εγω σχολιάζω τα κακώς κείμενα στο σπίτι μου, στην αριστερά που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τις απόψεις μου.... Στο υποτίθεται έχουμε μείνει όμως δυστυχώς...

Συμφωνώ και επαυξάνω..
Τελικά εάν δεν κρίνεις τά τού οίκου σου και βολεύεσαι με τά λάθη τών άλλων,δέν καταφέρνεις τίποτα..
Σε πολύ παλιότερες εποχές (30 χρόνια πρίν)δικαιολογούσα πολλές αντιδράσεις πού φάινονταν ´επαναστατικές´αλλά τελικά αποτελούσαν μόνον ´επαναστατική γυμναστική ,ακριβώς επειδή η Μεταπολίτευση ήταν ακόμα πολύ φρέσκια..
Δεν μπορείς να φανταστείς τί είχαμε ακούσει όταν εν έτει 1979 ο Ρήγας τής Ιατρικής είχε κυκλοφορήσει κείμενο που θεωρούσε τό ένα και μοναδικό σύγγραμα κίνηση αντιδραστική και σκοταδιστική που εξυπηρετούσε μόνον τον Καθηγητή που το πουλούσε και όχι την Μορφωση.
Τολμήσαμε να προτείνουμε εναλλακτικά -σύγχρονα συγγράματα τού Δευτερου Ετους για να διαβάζουν απο εκει οι φοιτητές..Bιοχημεία-Φυσιλογία και Ιστολογία.
Ουρά τής Δεξιάς μάς έλεγαν...
Χρειάστηκε να περάσουν 20 τόσα χρόνια για να ακουστούν και άλλες φωνές γιά τήν αθλιότητα τού ενός και μοναδικού ,κατευθυνόμενου δωρεάν συγγράματος...
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά δυστυχώς.............

Για την κατάσταση των ΑΕΙ φταίνε τα κόμματα. Όλων των αποχρώσεων.

Μέσα στα ΑΕΙ τα κόμματα έχουν δύο κύριους σκοπούς: (1) πως θα αυξήσουν τα μέλη τους, και (2) πως θα αυξήσουν τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη τους. Όλα τα άλλα τους είναι λεπτομέρειες.

Και βέβαια η ρίζα του προβλήματος είναι πως η συμμετοχή σε κόμμα εξασφαλίζει προνόμια, ενώ δεν θα έπρεπε.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, το να περάσει κάποιος καθηγητής ένα μαθητή επειδή ανήκει σε κάποιο κόμμα θα τους οδηγούσε και τους δύο (μαθητή και καθηγητή) και εκτός ΑΕΙ, αλλά και πιθανότατα κατηγορούμενους στα δικαστήρια.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, πιέσεις για αλλαγή βαθμολογίας πιθανότατα θα οδηγούσαν σε αποβολή του μαθητή. Εδώ "δεν τρέχει τίποτα".

Βέβαια έχουν γίνει προσπάθειες για ανεξάρτητες κινήσεις φοιτητών. Σε αρκετές περιπτώσεις είχαν και μεγάλη επιτυχία. Όμως μόνο τοπική και παροδική επιτυχία. Διότι είναι πρακτικά αδύνατο για ένα φυσιολογικό άνθρωπο να αντέξει να αντιδικεί με κομματάνθρωπους επί 4-5 χρόνια. Χωρίς μάλιστα αυτό να του εξασφαλίζει κάποιο προνόμιο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Έτσι οι φυσιολογικοί άνθρωποι τελικά δεν συμμετέχουν σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουν άλλωστε να ασχοληθούν και με την επιστήμη τους και με τη ζωή τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι τα κόμματα, όλων των αποχρώσεων, δεν έχουν καμιά απολύτως θέση σε ένα ΑΕΙ. Ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα έπρεπε να προστατεύει πρώτα απ' όλα από τα κόμματα!

Δυστυχώς, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν βλέπω κανένα ρεαλιστικό τρόπο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο... Και βέβαια πάντα και παντού υπάρχουν εξαιρέσεις... αλλά δυστυχώς καταντήσαμε οι εξαιρέσεις να τηρούν αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για όλους.

Εγώ ξέρω ότι αν ο συνάδελφός μου ο Κώστας, δεν έχανε ένα χρόνο από τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πειραιά από κατάληψη, 8 χρόνια πριν μπω εγώ στη σχολή, σήμερα ούτε αυτός ούτε εγώ θα είχαμε κατοχυρώσει τα όποια επαγγλεματικά μας δικαιώματα, και η σχολή μας θα ήταν ακόμα αδιαβάθμητη. Καταλήψεις; Αν αποφασίζονται από γενικές συνελεύσεις με απαρτία, τότε υπέρ. Αν αποφασίζονται από τον Τάκη τον σουγιά και τον Νίκο τον Πεταλούδα στο διάδρομο της σχολής, τότε κατά. Τόσο απλό. Γιατί η απόφαση γενικής συνέλευσης δεν είναι φασισμός σε καμία περίπτωση.

Οι καταλήψεις έχουν χάσει το νόημά τους από τη στιγμή που γίνονται κάθε 6 μήνες και κλείνουν τη σχολή για 2.Οι στόχοι τους, όσο άγιοι κι αν είναι, ό,τι κι αν έχουν επιτύχει, έχουν στερήσει, περισσότερο ή λιγότερο σε κάποιους ανθρώπους το φικαίωμα να σπουδάσουν όπως πρέπει.
Για μένα προσωπικά, δεν είχαν και σπουδαία επίπτωση εκείνα τα χρόνια, αλλά ο φίλος που έγραψε ότι έκανε το μάθημα που τον ενδιέφερε μέσα σε 5 βδομάδες αντί για 13, είναι η προσωποποίηση του συστήματος που επικρατεί στην παιδεία.
Συμφωνώ απόλυτα με όλους όσους υποστηρίζουν να φύγουν τα κόμματα,κάθε απόχρωσης.Αντίδραση για την αντίδραση ανήκει στη σφαίρα του παράλογου...

Μα φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση για την αντίδραση. Αλλά πόσο ισχύει αυτό στο νομοσχέδιο που συζητάμε; Εδώ μιλάμε για καταστρατήγηση του συντάγματος στο αρθρο 16, με τις νέες δηλώσεις περί μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Δηλώσεις που δεν αποτελούν αποκλειστικότητα της τωρινής κυβέρνησης για να μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις του Γιωργάκη. Για μένα το θέμα είναι μείζον. Περισσότερο από τα θέματα που οδήγησαν στις καταλήψεις στα ΤΕΙ που αν θες αποτελούσαν και κατά κάποιο τρόπο και συντεχνιακή διεκδίκηση. Εδώ θα έπρεπε κανονικά να βγει ο κόσμος στους δρόμους και όχι μονο οι φοιτητές. Θα έρχεται ο κάθε βουλευτής ή υπουργός και θα ερμηνεύει το σύνταγμα όπως τον βολεύει δηλαδή; Να το κάνω κι εγώ λοιπόν και με πρόφαση το άρθρο 120 να αρχίζω να παίρνω κεφάλια μέσα στη βουλή, επειδή κατά τη δική μου ερμηνία οι νόμοι που ψηφίζονται καταλύουν το σύνταγμα. Και θα είμαι και νόμιμος.

Ωπα ωπα.... Ξαναλέω. Αλλο τι γίνεται με το νόμο, αν μας αρέσει ή όχι, και άλλο το θέμα της κατάληψης.

Η κατάληψη είναι σαν τακτική ταυτόχρονα παράνομη ΚΑΙ παράλογη, ακόμα κι αν γίνει μετά από πλειοψηφία της ΓΣ, καθώς αυτή καταλύει συνταγματικά δικαιώματα τρίτων. Αν σε μια σχολή στους 100 οι 30 θέλουν να σπουδάσουν και οι 70 να κλείσουν το μαγαζί, οι 30 προσβάλλονται από αυτό, και δεν έχουν καμία υποχρέωση να παραχωρήσουν το βασικό συνταγματικό τους δικαίωμα.

Βέβαια, στα πανεπιστήμια σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, καθώς οι φοιτητές είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι πλέον ώστε ποτέ να μην ισχύουν τα ποσοστά που ανέφερα. Σε μια συνήθη περίπτωση, μιλώντας για τη δική μου σχολή πάντα, από τους 1500 φοιτητες στη συνέλευση έρχονται οι 300, από τους οποίους συνήθως τα ποσοστα είναι 120 υπερ κατάληψης,150 κατά και διάφορα λευκά.
Καταλαβαίνεις λοιπόν το ότι αν κάποια μέρα κάτι γίνει και ψηφίσουν 151 για κατάληψη, αυτό δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς το συνολο των φοιτητών της σχολής.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αυτό που συνήθως γίνεται από τους διάφορους αριστερούς τραμπούκους που έχουμε γεμίσει, είναι όταν βγει απόφαση να μην κλείσει η σχολη, να μαζεύουν υπογραφές (από τη γιαγιά τους, το μπακάλη της γειτονιάς κλπ κλπ) ώστε να ξαναγίνει συνέλευση, και γίνεται αυτή η δουλειά, εως ότου πια βαρεθεί ο κόσμος να πηγαίνει να ψηφίζει ανοιχτή σχολή, και τελικά γίνεται συνέλευση μόνο με "μουσάτους", φυσικά χωρίς καμία απαρτία, και χωρίς επίσημη απόφαση η σχολή κλείνει. Αυτό φυσικά αφού έχουν ήδη ακυρωθεί επί 3-4 μέρες τα μαθήματα ώστε να πραγματοποιούνται οι διάφορες συνελέυσεις που αυτοί μόνοι τους συγκαλούν μέχρι να "τους κάτσει".
Αφήστε δε, που σε άλλες περιπτώσεις, το αμφιθέατρο γεμίζει με διάφορους περίεργους μουσάτους (το μουσάτους το λέω έτσι γιατί έχει καταντήσει πλέον λίγο γελοίο αυτό το αριστερο Image, που κυκλοφορούν όλοι με το ιδιο μαλλι και τα ιδια ρουχα σαν κλωνοποιημενα ρομποτ) οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη σχολή μας και έρχονται απλά να "επιβλέψουν" τη διαδικασία, ενίοτε μάλιστα κρατώντας και καδρόνια. Φυσικά προς το τέλος της διαδικασίας, όλοι αυτόι με το καδρονι στο χέρι ψηφίζουν κιόλας, γιατί είπαμε, υπάρχει και ο νόμος της ζούγκλας.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η δημοκρατία στα πανεπιστήμια βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Last edited:
Το χάλι που υπάρχει σήμερα, είναι δυνατόν να συντηρηθεί;Να διαιωνίζεται και να είμαστε στο έλεος του Μπάμπη του σουγιά,δεν το ανέχομαι, όπως και συ.ΓΣ,απόφαση και είμαστε μαζί τους, όπως και συ άλλωστε.
Η κατάργηση η όχι κάποιου άρθρου (ανάθεμα κι αν ξέρουν μερικοί γιατί κάνουν κατάληψη) δεν είναι πρόβλημα που λύνεται με ξύλο μετα ΜΑΤ.
Η δημόσια εκπαίδευση έχει τα χάλια της.Ας αλλάξει κάτι.Ας γίνει τέλεια.Ας γίνει θύλακας γνώσης και όχι φυτώριο.Αν δεν την αφήνουν μερικοί να γίνει έτσι, είναι σίγουρο ότι θα βουλιάζει όλο και περισσότερο.

Μα φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση για την αντίδραση. Αλλά πόσο ισχύει αυτό στο νομοσχέδιο που συζητάμε; Εδώ μιλάμε για καταστρατήγηση του συντάγματος στο αρθρο 16, με τις νέες δηλώσεις περί μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Δηλώσεις που δεν αποτελούν αποκλειστικότητα της τωρινής κυβέρνησης για να μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις του Γιωργάκη. Για μένα το θέμα είναι μείζον. Περισσότερο από τα θέματα που οδήγησαν στις καταλήψεις στα ΤΕΙ που αν θες αποτελούσαν και κατά κάποιο τρόπο και συντεχνιακή διεκδίκηση. Εδώ θα έπρεπε κανονικά να βγει ο κόσμος στους δρόμους και όχι μονο οι φοιτητές.

Κι όμως υπάρχει αντίδραση για την αντίδραση

Τελευταίο νέο που διαβάζω: Χτες στη Σχολη Πολιτικών Μηχανικών σε συζήτηση του ΔΣ της σχολης περι των συγγραμάτων της επόμενης χρονιάς μπούκαραν μέλη των ΕΑΑΚ, απαίτησαν να μη γίνει συζήτηση (δεν ήθελαν τα παιδιά, πως να το κάνουμε!!), και αφού η τοσο λογικη προταση τους δεν εγινε δεκτη, αποφασισαν να το επιβαλουν, γι'αυτο έκλεψαν τα πρακτικά και την έκαναν.
Αντιδρούσαν ξέρετε σε τί?? Στο νόμο περί συγγραμάτων: Ως τώρα παίρναμε δωρεάν ένα συγγραμα, σε πολλές περιπτώσεις άχρηστο λόγω παλαιότητας. Πλέον με τον νέο νόμο θα μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 3. Τι παράλογο, τι φασιστικό δε νομίζετε?? Ας μην το εφαρμόσουμε. Με το έτσι θέλω.....

Όσο για την κατάλυση του συντάγματος που λες. Διαφωνώ απόλυτα. Αυτό που λες θα είχε βάση αν ταυτόχρονα έκλειναν τα δημόσια. Από τη στιγμή που παραμένουν στη θέση τους, και παράλληλα δίδονται και πολλές προτασεις για την αναβάθμισή τους, εμένα αυτό το κατάργηση της δημόσιας παιδείας μου φαίνεται αστείο. Άλλα είναι τα μελανά σημεία του νόμου. Πολύ πιο βαθιά. Και επειδή όλοι αυτοί που φωνάζουν ενημερώνονται μόνο σε συναυλίες στο συνταγμα, κανείς δεν τα συζητάει.

Last edited:
Ωπα ωπα.... Ξαναλέω. Αλλο τι γίνεται με το νόμο, αν μας αρέσει ή όχι, και άλλο το θέμα της κατάληψης.

Η κατάληψη είναι σαν τακτική ταυτόχρονα παράνομη ΚΑΙ παράλογη, ακόμα κι αν γίνει μετά από πλειοψηφία της ΓΣ, καθώς αυτή καταλύει συνταγματικά δικαιώματα τρίτων. Αν σε μια σχολή στους 100 οι 30 θέλουν να σπουδάσουν και οι 70 να κλείσουν το μαγαζί, οι 30 προσβάλλονται από αυτό, και δεν έχουν καμία υποχρέωση να παραχωρήσουν το βασικό συνταγματικό τους δικαίωμα.

Βέβαια, στα πανεπιστήμια σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, καθώς οι φοιτητές είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι πλέον ώστε ποτέ να μην ισχύουν τα ποσοστά που ανέφερα. Σε μια συνήθη περίπτωση, μιλώντας για τη δική μου σχολή πάντα, από τους 1500 φοιτητες στη συνέλευση έρχονται οι 300, από τους οποίους συνήθως τα ποσοστα είναι 120 υπερ κατάληψης,150 κατά και διάφορα λευκά.
Καταλαβαίνεις λοιπόν το ότι αν κάποια μέρα κάτι γίνει και ψηφίσουν 151 για κατάληψη, αυτό δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς το συνολο των φοιτητών της σχολής.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αυτό που συνήθως γίνεται από τους διάφορους αριστερούς τραμπούκους που έχουμε γεμίσει, είναι όταν βγει απόφαση να μην κλείσει η σχολη, να μαζεύουν υπογραφές (από τη γιαγιά τους, το μπακάλη της γειτονιάς κλπ κλπ) ώστε να ξαναγίνει συνέλευση, και γίνεται αυτή η δουλειά, εως ότου πια βαρεθεί ο κόσμος να πηγαίνει να ψηφίζει ανοιχτή σχολή, και τελικά γίνεται συνέλευση μόνο με "μουσάτους", φυσικά χωρίς καμία απαρτία, και χωρίς επίσημη απόφαση η σχολή κλείνει. Αυτό φυσικά αφού έχουν ήδη ακυρωθεί επί 3-4 μέρες τα μαθήματα ώστε να πραγματοποιούνται οι διάφορες συνελέυσεις που αυτοί μόνοι τους συγκαλούν μέχρι να "τους κάτσει".
Αφήστε δε, που σε άλλες περιπτώσεις, το αμφιθέατρο γεμίζει με διάφορους περίεργους μουσάτους (το μουσάτους το λέω έτσι γιατί έχει καταντήσει πλέον λίγο γελοίο αυτό το αριστερο Image, που κυκλοφορούν όλοι με το ιδιο μαλλι και τα ιδια ρουχα σαν κλωνοποιημενα ρομποτ) οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη σχολή μας και έρχονται απλά να "επιβλέψουν" τη διαδικασία, ενίοτε μάλιστα κρατώντας και καδρόνια. Φυσικά προς το τέλος της διαδικασίας, όλοι αυτόι με το καδρονι στο χέρι ψηφίζουν κιόλας, γιατί είπαμε, υπάρχει και ο νόμος της ζούγκλας.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η δημοκρατία στα πανεπιστήμια βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Συμφωνώ!Από τη στιγμή που υπάρχει το άσυλο,άνετα μπορεί οποισδήποτε να κάνει οτιδήποτε νόμιμο ή παράνομο στη σχολή.Ποιός θα τον σταματήσει;Γιατί τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν να είναι όμηροι αυτών που δεν θέλουν να σπουδάσουν καθόλου;

Γιατί με πολύ απλά και σκληρά λόγια, στα πανεπιστήμια σήμερα υπάρχει μια αρρώστια που εξαπλώνεται, και λέγεται Τζάμπα μαγκιά...

Μαγκιά και νταηλίκια που πουλάμε μόνο εκεί που μας παίρνει. Μόνο εκεί που δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους.

Γιατί με πολύ απλά και σκληρά λόγια, στα πανεπιστήμια σήμερα υπάρχει μια αρρώστια που εξαπλώνεται, και λέγεται Τζάμπα μαγκιά...

Μαγκιά και νταηλίκια που πουλάμε μόνο εκεί που μας παίρνει. Μόνο εκεί που δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους.
:SFGSFGSF:
Φίλε μου ,οπλίσου με κουράγιο και υπομονή...εμείς τα περάσαμε...και επιζήσαμε!

Όσο για την κατάλυση του συντάγματος που λες. Διαφωνώ απόλυτα. Αυτό που λες θα είχε βάση αν ταυτόχρονα έκλειναν τα δημόσια. Από τη στιγμή που παραμένουν στη θέση τους, και παράλληλα δίδονται και πολλές προτασεις για την αναβάθμισή τους, εμένα αυτό το κατάργηση της δημόσιας παιδείας μου φαίνεται αστείο. Άλλα είναι τα μελανά σημεία του νόμου. Πολύ πιο βαθιά. Και επειδή όλοι αυτοί που φωνάζουν ενημερώνονται μόνο σε συναυλίες στο συνταγμα, κανείς δεν τα συζητάει.

Δεν νομίζω να είμαι τόσο λάθος. Αλλιώς δεν θα κολλούσαν τόσο πολύ στην αναθεώρηση του συντάγματος. Συν το ότι στο σύνταγμα υπάρχει αναφορά στην ισηγορία, την ισοπολιτεία και την ισονομία. Δεν μιλάμε για δημοτικό σχολείο ή Λύκειο. Μιλάμε για εκπαίδευση που σου δίνει επαγγελματικό δικαίωμα.

Θα μου πεις ότι είναι υποκριτικό να μην δεχόμαστε μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, αλλά να δεχόμαστε στην αγορά εργασίας αποφοίτους ξένων μη κρατικών πανεπιστημίων. Και θα έχεις απόλυτο δίκιο! Σε κάθε περίπτωση όμως κανένας πολιτικός αυτόνομα δεν μπορεί να (παρ)ερμηνεύει το σύνταγμα όπως τον βολεύει. Το αν θα το αναθεωρήσει ή όχι μια βουλή είναι ένα θέμα. Το αν θα το ξεχειλώνει όπως της βολεύει όμως είναι καταδικαστέο σε κάθε περίπτωση. Και μου δίνει και εμένα σαν πολίτη το δικαίωμα να κάνω διάφορα ωραία, και μάλιστα με νομική κάλυψη (διαβασε την τέταρτη παράγραφο του άρθρου 120 του συντάγματος που μιλά για δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών όσον αφορά την υπεράσπιση του συντάγματος για να καταλάβεις τι εννοώ)...

Και εκτός των όσων γράφει ο φίλος Maestro.
Να γράψω και κάτι ακόμη. Στις περισσότερες ΓΣ. Δεν είναι ούτε το 1/2 των φοιτητών της σχολής. Πέρα απο αυτό, απο τους 100 που θα ψηφίσουν υπέρ κάποιας κατάληψης οι 70 την επόμενη μέρα που θα αποφασιστεί κατάληψη, ετοιμάζονται για επίσκεψη στις παραλίες της Χαλκιδικής ( Τουλάχιστον για το Α.Π.Θ ).
Δηλαδή ναι μεν ψηφίζουμε κατάληψη, αλλά όχι για να πάμε στη σχολή έστω 2 - 3 ώρες να καθίσουμε και να μιλήσουμε με συναδέλφους να δούμε ακριβώς τι γίνεται , τι προτάσεις υπάρχουν κτλ, αλλά για να λουφάρουμε χωρίς προσωπικές ευθύνες.

Γιατί σου λέει μετά, ε πώς να πάω στη σχολή αφού είχε κατάληψη ( την οποία υπερψήφισα, αλλά αυτό δεν το λέω ).

Αυτό ακριβώς υποστηρίζω κι εγώ.
Κανείς (και πολύ περισότερο μιά ισχνότατη μειοψηφία) δεν έχει δικαίωμα να περιορίζει το δικαίωμα στη μόρφωση σε κανέναν. Αυτό είναι μαύρη αντίδραση.
και τις διακιολογίες του τύπου "και τι να το κάνεις το πτυχίο γρηγορότερα" ή "και τι το θες το μεταπτυχιακό αφού πάλι 700 ευρώ θα βγάζεις" μόνο ως γραφικές μπορώ να τις εκλάβω.
Και τελικά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Τα ΑΕΙ απαξιώνονται από μέσα. Από καθηγητές φοιτητές κλπ. Οχι από τα ιδιωτικά ΑΕΙ (όταν και αν γίνουν). Αυτή είναι μιά εντελώς αστεία δικαιολογία. Δηλαδή εννοούν ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα διδλάσκουν άλλα μαθηματικά ή φιλοσοφία? Μόνο εγώ ο ίδιος μπορώ να απαξιώσω ένα προϊόν μου με όλα αυτά τα καραγκιοζηλίκια και τους τραμπουκισμούς.
Και εν τέλει το πανεπιστήμιο είναι πρώτα γιά μόρφωση. ετά όλα τα άλλα. Και σίγουρα όχι σε δημοκρατικούς καιρούς.
Επιτέλους καταλάβετε ότι η κοινωνία σας έχει ξεπεράσει. Μη προσπαθείτε με διαλεκτική και συμπεριφορά του 80 να μπείτε στο 2010. Αυτό λέει πλαγίως και ο φίλος Σπύρος και ο Maestro (αν και δε θέλω να ερμηνεύω τους άλλους).

@Photis

Λόγω ηλικίας είμαι λίγα μόνο χρόνια ενεργός πολιτικά πολίτης. Ωστόσο έχω ήδη καταλάβει ένα πράγμα γι'αυτή τη χώρα. Ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να λέει όχι. Καμία πολιτική τοποθέτηση, καμία πρόταση, καμία συζήτηση. Απλά ένα όχι. Και κατά την ταπεινή, άπειρη γνώμη μου, αυτός είναι και ο νο1 λόγος που αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου.

Έτσι πολύ απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση για μια ακόμη φορά βρήκαν ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό στο οποίο θα μπορούσαν να στηριχτούν, και βρήκαν την "καταστρατήγηση του Συντάγματος". Ψηφίστηκε πέρσι μια αναθεώρηση και ένας νόμος.

Η αναθεώρηση αυτή καθεαυτή ήταν κάτι τελείως αδιάφορο, αφού ήδη όποιος δεν περνάει στα ελληνικά πανεπιστήμια φεύγει σε ιδιωτικά του εξωτερικού, οπότε όπως είπες κι εσύ πρακτικώς δεν αλλάζει τίποτα.

Ο νόμος-πλαίσιο απ'την άλλη, έχει πολλά άρθρα που αναβαθμίζουν ΣΑΦΩΣ τα δημόσια πανεπιστήμια.
Αναφέρω τα πρώτα που μου'ρχονται στο μυαλό: Επιλογή μεταξύ πολλών ΔΩΡΕΑΝ συγγραμάτων,αξιολόγηση των καθηγητών, όχι ανεξέλεγκτη φοίτηση για πάντα, όριο χρόνου φοίτησης, εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος, οικογενειακός, οικονομικός ή υγείας (ναι , και αυτό προβλέπεται), καθολική ψηφοφορία για τους πρυτάνεις κ.α.
Ολα αυτά θα οδηγούσαν σε σημαντικότατη βελτίωση τα δημόσια πανεπιστήμια. Ωστόσο αφού τα είπε η ΝΔ που έτυχε τώρα είναι κυβέρνηση, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τα απορρίψουμε, αφού αυτή τη γραμμή έδωσαν ο Γιωργάκης, η Αλέκα κι ο Αλέκος. Το ίδιο φυσικά θα γινόταν και αν ήταν πάνω το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου αυτό θεμελίωσε και την αναθεώρηση και τον νόμο.
Φυσικά, ο νέος νόμος έχει και κάτι άλλα κολπάκια, με τα οποία δεν ασχολείται κανείς, καθώς κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να τον διαβάσει. Αναφέρει κάτι πράγματα για χρηματοδότηση που θα είναι σε ευθεία αναλογία με την "αξία" του ιδρύματος χωρίς να αναφέρει πως θα υπολογίζεται αυτή.

Έτσι, τα "περίεργα" αυτά σημεία θα περάσουν στο ντούκου.ενώ εμείς θα συνεχίζουμε να κρατάμε τα πανεπιστήμια κλειστά, να υποβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία, και να επιμένουμε να μην εφαρμόζουμε τα καλά άρθρα του νόμου που θα μας έσωζαν από το χάλι.

@Tasos_Th.

Το κλίμα μέσα στα όρια του Πανεπιστημίου είναι τόσο χαλαρό που καθημερινά κάνουμε πολιτικές συζητήσεις μεταξύ μας και μαζι με εκπροσωπους των κομματων και ενημερωνόμαστε. Δε χρειάζεται να κλείσουμε τη σχολή για να ενημερωθούμε!

Last edited:
Συμφωνώ σε όλα.
Είναι καιρός να αναλάβει δράση το "Σπουδαστικό" της Ασφάλειας και να επανέλθει από την αποστρατεία ο Ντερτιλής...

Last edited:
Τα ΑΕΙ απαξιώνονται από μέσα. Από καθηγητές φοιτητές κλπ. Οχι από τα ιδιωτικά ΑΕΙ (όταν και αν γίνουν). Αυτή είναι μιά εντελώς αστεία δικαιολογία. Δηλαδή εννοούν ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα διδλάσκουν άλλα μαθηματικά ή φιλοσοφία? Μόνο εγώ ο ίδιος μπορώ να απαξιώσω ένα προϊόν μου με όλα αυτά τα καραγκιοζηλίκια και τους τραμπουκισμούς.

+100000000

Η αναθεώρηση του 16 μας έδωσε εκτός από τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εμείς σαν φοιτητές φροντίζουμε να καταργήσουμε τα δημόσια και να μείνουν μόνο ιδιωτικά. Είμαστε άξιιοι της μοίρας μας.

Last edited:
Όλοι μιλούν για δημόσια παιδεία, δωρεάν παιδεία, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, για το δικαίωμα υπεράσπισης του Συντάγματος,κλπ.Δεν άκουσα τίποτα για σωστή παιδεία.Και παιδεία είναι κάτι το συνολικό.Αποκτιέται από διάφορα πράγματα, όχι αναγκαστικά από το σχολείο

Είναι καιρός να αναλάβει δράση το "Σπουδαστικό" της Ασφάλειας και να επανέλθει από την αποστρατεία ο Ντερτιλής...

Με τις πράξεις τους θα το καταστήσουν ως ύστατη λύση.. Και μετά θα μιλάνε για φασίστες. :SFGSFGSF:

@Photis

@Tasos_Th.

Το κλίμα μέσα στα όρια του Πανεπιστημίου είναι τόσο χαλαρό που καθημερινά κάνουμε πολιτικές συζητήσεις μεταξύ μας και μαζι με εκπροσωπους των κομματων και ενημερωνόμαστε. Δε χρειάζεται να κλείσουμε τη σχολή για να ενημερωθούμε!

Mα δεν λέω οτι δεν γίνονται, ίσα ίσα. Αλλά όταν ψηφίζεις υπέρ κάποιας κατάληψης , να πας να την υποστηρίξεις, όχι να τρέχεις στις παραλίες.
Αυτό εννοώ. Γιατί όπως γράφτηκε κι αλλού αυτό είναι τζάμπα μαγκιά.
Αμα είσαι πραγματικός μάγκας μην πηγαίνεις στο μάθημα σου και στις εξετάσεις , πήγαινε στην παραλία κι όταν έρθει η στιγμή να υποστείς τις συνέπειες.