Τι λενε οι ειδικοι του φορουμ ?

αν δεν είμαι αδιάκριτος....
πόσων ετών είσαι και τι οικογενειακή κατάσταση?
(και με πμ γίνεται...)
το Ντίνο ρωτώ...

αν δεν είμαι αδιάκριτος....
πόσων ετών είσαι και τι οικογενειακή κατάσταση?
(και με πμ γίνεται...)

40 (παρα κατιτις), εγγαμος, χωρις τέκνα.

Γιατι ρωτας ?

40 (παρα κατιτις), εγγαμος, χωρις τέκνα.

δικαιούσαι να πάρεις τον φακό μιά χαρά...
κάνε ένα παιδί τουλάχιστον και σε 15 χρόνια θα πάρεις την lx45....:a0210:

Για την δουλεια αυτη εχω μια G7 :a0210:

O 16-55 δεν ειναι και τοσο μπουρι παντως.

θελω να παρω μια ... γκουρμουτσα, ετσι για να τιμωρησω τον ευατο μου ;-)

δικαιούσαι να πάρεις τον φακό μιά χαρά...
κάνε ένα παιδί τουλάχιστον και σε 15 χρόνια θα πάρεις την lx45...

Τουτων λεχθεντων και κρατωντας λιγο τα προσχηματα (δηλ. δεν προτεινω την Μk ΙV που θα επρεπε) ανακεφαλαιωνω και προτεινω 7D (οχι ακομη 5D Mk II εν αναμονη αντικαταστατριας FF) και για αρχη τον 35/1,4/L (και μονο).

Στη συνεχεια για συμπληρωμα τον 70-200/4/L και μολις (και εαν και εφοσον) αρχισουν και οι καλλιτεχνικες ανησυχιες (και τα οικονομικα να ανθιζουν), νομιζω ο τοκινα 16-28/2,8 (να κρατησουμε το κοστος χαμηλα εναντι του κανον 16-35/2,8) θα εκλεινε το συστημα.

Μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει...με ευχαριστηση :antlers:

Έχω τον 15-85 πάνω στην 7D και είμαι πολυ ευχαριστημένος τόσο σαν ποιότητα κατασκευής φακού , όσο και σαν ευελιξία που μπορεί και μου προσφέρει , σίγουρα υπάρχουν και άλλες αντιστιχες επιλογές αλλα τον συγκεκριμένο τον θεωρώ τον καλύτερο. Αργότερα προσωπικά θα κοιτάξω προς L μεριά.

Τουτων λεχθεντων και κρατωντας λιγο τα προσχηματα (δηλ. δεν προτεινω την Μk ΙV που θα επρεπε) ανακεφαλαιωνω και προτεινω 7D (οχι ακομη 5D Mk II εν αναμονη αντικαταστατριας FF) και για αρχη τον 35/1,4/L (και μονο).

Στη συνεχεια για συμπληρωμα τον 70-200/4/L και μολις (και εαν και εφοσον) αρχισουν και οι καλλιτεχνικες ανησυχιες (και τα οικονομικα να ανθιζουν), νομιζω ο τοκινα 16-28/2,8 (να κρατησουμε το κοστος χαμηλα εναντι του κανον 16-35/2,8) θα εκλεινε το συστημα.

Μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει...με ευχαριστηση :antlers:

Mηπως παραειναι υπερβολη ο 35 1,4L (1200 ευρω) και δη σαν μοναδικος φακος ??

Έχω πολύ καλή γνώμη για τον 15-85. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για πρώτος φακός. Ξεκίνα με αυτόν και αφού ξεκαθαρίσεiς τί θέλεις προχωράς. Αντίθετα ο 18-135 της CANON είναι πολύ λίγος για τη μηχανή αυτή.

ΥΣΤ. Ο 17-85 μπορεί να είναι χρέπι για την 7d όμως δεν είναι το ίδιο για την 40d. Θα δεις ότι ο αισθητήρας της 7d (ειδικά με αρχεία cr2) δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον της πολύ αγαπητής μας 40d. Για εκείνη τη μηχανή ο 17-85 ήταν ικανοποιητικός. Μόνο υπερβολική παραμόρφωση στο 17 είχε.

Mηπως παραειναι υπερβολη ο 35 1,4L (1200 ευρω) και δη σαν μοναδικος φακος ??

Ειπα "τουτων λεχθεντων" και μιλισα για ευχαριστηση... επισης οι προτασεις μου προερχονται απο τη δικη μου εμπειρεια και τι θα προτιμουσα εγω σε συνδυασμο ομως και με οσα γραφεις εσυ.

Παραπανω εγραψα και για ταμρον 18-270 (αλλα συμφωνω και με τον κανον 15-85 με μονη ενσταση το κοστος του συγκριτικα και τη χρηση για την οποια θα προοριζεται). Δηλαδη, τον φακο αυτο, θα τον αντικαταστουσα με την... G7 που εχεις... σκοτεινοι φακοι (αρα χρηση σε ηλιοφανεια) και καμμια ιδιαιτερη χρηση δεν προσφερουν (ουτε μικρο f ουτε ιδιαιτερη ποιοτητα).

Αρα, σε ταξιδακι, εκδρομουλα, περνεις την μικρη ή αν δεν βαριεσαι το κουβαλημα, την μεγαλη με τον all around φακο (που τον θεωρω απαραιτητο ακομη και laika να εχεις, που λεει ο λογος) και συμφωνα με τα λεγομενα του Βλασση ειναι ο κανον 15-85.

Αν ομως θελεις κατι σε πιο γκατζετια, και υπαρχουν τα φραγκα, πιστευω πως θα σε φτιαξει ευχαριστα ο 35/1,4. Με συμπληρωμα εναν 100/2,8/L/is εγω, θα ειχα κλεισει απο εξοπλισμο...

Αν δεν υπαρχουν τα φραγκα, παλι εγραψα παραπανω, οικονομικοτερες επιλογες... 28/1,8 ή 35/2 με 85/1,8 (παντα σε συνδυασμο με τον all around ή εναλλακτικα την G7).

Περισσοτερο το σκεπτικο μου να δεις αν σε καλυπτει και μετα η επιλογη των φακων ειναι ευκολοτερη, σε συνδυασμο με το οικονομικο (και δεν εβαλα και χειροκινητους μεσα, γιατι δεν με πειθουν ως μη συμπαθων τα τριποδα ακομη...).

Οποτε με βλεπω να ξεκιναω με τον 15-85 (ή τον σιγμα 17-50/2.8), και στην συνεχεια προχωρω σε καποιον αν και εφοσον ....

Το θετικο ειναι οτι με το δολλαριο στα 1,45 κοντα του ευρω, ακριβοι φακοι (70/200 f4 is, 35 1,4L μου ερχονται ποιο... κοντα)

ειναι ευκαιρια να αγορασεις απο Αμερικη τωρα... μεγαλη...

αρκει να παει καποιος γνωστος σου και να σου τα φερει...

ή εκτος και αν σου τα στειλουν με USPS οπου η πιθανοτητα να εχεις εξοδα στο τελωνειο ειναι μικρη...

προσωπικα εχω αγορασει απο το ebay και μηχανη και φακο απο Αμερικη...

και τις δυο φορες δεν ειχα προβλημα με το τελωνειο...

Μηχανη και τον πρωτο φακο θα τον παρω απο εδω.

Μπορω να παρω απο αμερικη τον Ιουνιο (θα ερθει τοτε φιλος), αλλα δεν θελω να περιμενω μεχρι τοτε.

======

Σε 2-3 καταστηματα που μιλησα σχετικα με τους φακους που κοιταω για αρχη, οι τιμες που μου ειπαν ειναι:
Sigma 17-50 680
Canon 15-85 690
Canon 17-55 910

2 μου ειπαν οτι ο 15-85 ειναι σχετικα ακριβος για αυτα που προσφερει, και οτι ο σιγμα ειναι πολυ καλυτερος, με μοναδικο "μειονεκτημα" το μικροτερο ευρος.

Και οι 3 μου ειπαν οτι ο κανον 17-55 ειναι καλυτερος απο τον σιγμα, και με την διαφορα των περιπου 220 ευρω που κανει παραπανω ο canon ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη.

Κοντολογις και οι τρεις μου ειπαν (αν σκεφτομαι να παρω στο μελλον και αλλους φακους) να ξεκινησω σαν καλυτεροτερη επιλογη με τον canon 17-55
2,8

Αυτα τα νεα...

Έκανες το βασικό λάθος να ζητήσεις τη βοήθεια "των ειδικών".
Ή αλλιώς "πεθαίνω με τη βοήθεια πολλών γιατρών" όπως είπε ο Μέγας Αλέξανδρος. :flipout:

Λοιπόν κοίταξε λιγάκι σοβαρά τον φακό που σου πρότεινε ο Ναθαναήλ.
Ο Σίγμα είναι κατασκευαστικά ανώτερος και από τις λοιπές τρεις ή τέσσερις εναλλακτικές (Canon 17-55, 15-85, Tamron 17-50 απλός ή με VC). Οι υπόλοιποι έχουν καλή πλαστική κατασκευή -οι Canon ελαφρώς καλύτερη του Tamron- ενώ ο Σίγμα είναι από τη σειρά EX της φίρμας, και η κατασκευή του είναι κατά βάση μεταλλική, με αυτό το ιδιαίτερο ματ ανθρακί φινίρισμα.

Σύμφωνα με τα τεστ, από ανάλυση το κέντρο του Σίγμα είναι απλά άπιαστο, εντελώς αλλού. Οι γωνίες του -όχι τα άκρα, προσοχή, οι γωνίες- φαίνονται να πάσχουν στο ευρυγώνιο και μέσο του εύρους του στο 2.8, στο f/4 και αυτές είναι πολύ καλές. Βινιέτα έχει μάλλον τη μικρότερη από τους υπόλοιπους, σε παραμορφώσεις στο ευρυγώνιο είναι πάλι καλύτερος από τον 15-85 ή τον Τάμρον, και στις εκτροπές κρατιέται γενικώς καλά -ο Τάμρον είναι ίσως ο καλύτερος εκεί. Σημαντικό να προσέξεις το τι κομμάτι θα λάβεις -αυτό ισχύει ακόμη και για τον Canon 17-55. Οπότε καλύτερα να τον πάρεις από εδώ για να έχεις καλό περιθώριο αλλαγών.

Υπόψιν ότι ο Canon 17-55 είναι κάπως πιο ογκώδης.
Από εκεί και πέρα, το εύρος 15-85 για ταξίδι ή βόλτα είναι ό,τι πρέπει. Και τα 2mm έξτρα στο ευρυγώνιο κάνουν πραγματικά σοβαρή διαφορά (τη διαφορά σχεδόν 24ρη από 28ρη σε φιλμ), και ασφαλώς τα +35mm στο τέλε είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
Σαν μέρος ενός σοβαρού κιτ υπερευρυγώνιου-στανταρ ζουμ-τελε ζουμ, η πρόταση είναι Σίγμα για ανεβασμένο μπάτζετ ή Τάμρον για χαμηλότερο. Δηλαδή θα ταίριαζε εξαιρετικά σε ένα σετάκι με Sigma 8-16 & 17-50 και Canon 70-200/4.
Εάν όμως βάζεις πιο πάνω την ευκολία και τη χρήση ενός μόνο φακού, ο 15-85 είναι προτιμότερος. Μπορείς να τον συμπληρώσεις με έναν γρήγορο σταθερό στη λογική του Sigma 30/1.4 ή ενός 35/1.8, εάν η Canon φιλοτιμηθεί να βγάλει κάτι αντίστοιχο με τη Νίκον.

Συμφωνώ με τον send

να πάρεις τον 15-85 μόνο αν το εύρος των mm είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Είναι γρήγορος στην εστίαση, αλλά δεν έχει την οξύτητα των Sigma-Tamron

Ωραια. Επισθην.

Αφηνω πισω τον 17-55, και προκρινονται οι σιγμα 17-50/2,8 και κανον 15-85. Ειναι και στα ιδια χρηματα.
Κταλαβαινω οτι ο σιγμα ειναι καλυτερος σε ολα εκτος απο το +35 mm του κανον.
Ποιο βολικος ο κανον, λιγοτερο βολικος(απο πλευρας ευρους) ο σιγμα αλλα συνολικα καλυτερος.

Μετα ?

Στην πραξη, τι σημαινει το παρακατω bold ?

"The build quality is very good in absolute terms but the rotating focus ring in AF mode and, consequently, the lack of FTM (full-time manual focusing) are a bit disappointing especially because Sigma avoided theses issues in some of their other zoom lenses...