Τι παραγγείλαμε σήμερα

παιδες το παλμικο κατσαβιδι ειναι ενα μπουλονοκλειδο με διαφορετικη κεφαλη και μικροτερη ροπη?
εννοω η αρχη λειτουργιας τους ειναι κοινη?

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Αυτες ειναι παραγγελειες φιλε achillesgk και καλες θα ελεγα..
Με το καλο να παραλαβεις...

παιδες το παλμικο κατσαβιδι ειναι ενα μπουλονοκλειδο με διαφορετικη κεφαλη και μικροτερη ροπη?
εννοω η αρχη λειτουργιας τους ειναι κοινη?

Το θεμα ειναι τι θες να κανεις με αυτο..

οσα περισσοτερα, τοσο καλυτερα :)
τα περιορισμενα οικονομικα δεν επιτρεπουν την αγορα και των δυο.

εκει ειναι το θεμα κωστα μου :)
υποθετω οτι τα συγχρονα μπουλονοκλειδα θα εχουν ρυθμιζομενη ροπη με το πατημα της σκανδαλης περαν των θεσεων (σκαλες ταχυτητας)
αν βεβαια το βαρος τους ειναι αποτρεπτικο για να τα δουλευεις με το ενα χερι αυτο ειναι ενα θεμα

οσα περισσοτερα, τοσο καλυτερα :)
τα περιορισμενα οικονομικα δεν επιτρεπουν την αγορα και των δυο.

Μπορεις 2 σε ενα...αρκει να μην εχεις τρελες απαιτησεις...αλλα ανοιγεις μεγαλες πληγες...!!!!:drool1:

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=12086#texnika

Εσωτερικα εξαγωνο 1/4(ως χρηση παλμικου)και εξωτερικα 1/2(ως χρηση μπουλονοκλειδου)...και μια χαρα ελαφρυ ειναι....

μια απορια. τα πολυ μικρα διαμετρηματα θα τα πιανει το τσοκ? ή ειναι πιο χοντρη η διαμετρος εκει που μπαινουν μεσα στο τσοκ?
ρωταω επειδη μεχρι τωρα το πιο λεπτο που ειχα ηταν 2αρι (ισιο στελεχος με το τρυπανι) και απο την φωτο δεν φαινεται αν ειναι χοντρυτερα εκει

Yπαρχουν τρυπανακια <2μμ που εχουν πιο παχυ στελεχος αλλα ειναι λιγο πιο ακριβα και δεν τα βρισκεις σε τετοια σετ.

Συνηθως τα τρυπανια αναγραφουν τι διαμετρημα παιρνει το τσοκ αλλα στην πραξη τα λεπτα τρυπανακια κατω των 2-3μμ γλυστρανε αρκετες φορες. Εγω σε καποια σετακια εχω λιμαρει λιγο το στελεχος για να γατζωνει καλυτερα στο τσοκ.

σωστος! κι εγω το ιδιο κανω στα 2 και 2,5 :SFGSFGSF:
2 και 2,5 μου εχουν σπασει κατα το τρυπημα επειδη δεν ημουν προσεκτικος αλλά οκ
στα 3αρια και πανω δεν ειχα ποτε προβλημα.
ομως δεν ειχα ποτε 1 και 1,5 και φοβαμαι οτι θα ειναι τοσο ευαισθητα περαν του οτι δεν θα τα πιανει το τσοκ αν ειναι και στη βαση τους λεπτα.

Tα μικρα απο 0.5 του χιλιστου μεχρι τα 2 χιλιοστα δουλευονται πολυ καλα και σταθερα στο Dremel (και τα αντιστοιχα rotary εργαλεια).

α! τελεια, σε ευχαριστω!
δεν εχω dremel, εχω ενα φτηνο ροταρυ (της bavaria αν θυμαμαι καλα) και δεν εχω δοκιμασει ποτε κατι τοσο λεπτο εκει. χαζομαρα μου, δεν το ειχα σκεφτει. :music-smiley-005:

Νομιζω πιανουν πολυ καλυτερα τα τρυπανια με στελεχος "τριγωνο". Και στα μικρουλικα, αλλα και στα μεγαλα όπου τρωνε ζορι, βολευουν.
Αλλα ειναι σχετικα σπανια για καποιο λογο.

Έχοντας την κασετίνα που πήρε ο Κυριάκος τα πολύ μικρά τα δουλεύω πολύ προσεκτικά με το 12v bosch Gsr...
Η αλήθεια είναι ότι θέλει προσοχή να ελέγξεις εαν εχει πιάσει καλά πριν αρχίσεις να δουλεύεις...
Όντως με τριγωνικό στέλεχος γίνεται καλύτερη εφαρμογή....