Τι παραγγείλαμε σήμερα

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εμένα ρε παιδιά άλλο με καίει.

Είδε Makita ο Μπάμπης και δεν σχολίασε. Κάτι δεν πάει καλά, μήπως να ακυρώσω την παραγγελία όσο προλαβαίνω? :p

Για πήγαινε λίγο πίσω... Ώρα 00.03´
Δεν το είδες έ; Χμ... Αυτά φοβάμαι... Δεν βλέπετε καλά και παίρνεται μηχανήματα ξυράφια, να φάτε κανα δάχτυλο...
Αντι να πάρετε κανένα απο κείνα που στομώνουν, δεν θυμάμαι πως τα λένε, αυτά που είναι σαν τα τρόλλεϋ.

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Δεν το είδες έ; Χμ... Αυτά φοβάμαι... Δεν βλέπετε καλά και παίρνεται μηχανήματα ξυράφια, να φάτε κανα δάχτυλο...
Αντι να πάρετε κανένα απο κείνα που στομώνουν, δεν θυμάμαι πως τα λένε, αυτά που είναι σαν τα τρόλλεϋ.

Χαχα ναι αλλά δεν είχε λόγια το ποστ ντε!!!

Ε σιγά το κόψιμο, για τα πράσσα το πήρα το μηχάνημα. Έβαλε η θεία καμιά 200άρια και είναι δύσκολο να τα κόψει με το χέρι!!!

Τα deFault λες?

Νικόλα, καλοδούλευτο το εργαλείο αλλά να ξέρεις οτι δεν έφτασες στο τέρμα, απλά ανέβηκες πίστα.
Κι επειδή, δυστυχώς για μας, το ένα φέρνει τ´ άλλο, με αυτό το μηχάνημα σε λίγο θα διαπιστώσεις οτι είναι μκρός ο πάγκος. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα deFault λες?

Κάπως έτσι τα λένε νομίζω... :grinning-smiley-043

πώς κάνει εύρεση κέντρου σέ κυκλικά κομμάτια ?

Δες το σχέδιο. Χρησιμοποιείς απλά το εξάρτημα σχήματος V δύο γραμμουλες και έτοιμο

centersquareuseage.jpeg

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Νικόλα, καλοδούλευτο το εργαλείο αλλά να ξέρεις οτι δεν έφτασες στο τέρμα, απλά ανέβηκες πίστα.
Κι επειδή, δυστυχώς για μας, το ένα φέρνει τ´ άλλο, με αυτό το μηχάνημα σε λίγο θα διαπιστώσεις οτι είναι μκρός ο πάγκος. -bye-

Κάπως έτσι τα λένε νομίζω... :grinning-smiley-043

Πίστα βέβαια. Μπορώ να φτιάξω support όμως για όσα μέτρα θέλω... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Πίστα βέβαια. Μπορώ να φτιάξω support όμως για όσα μέτρα θέλω... ;)

Αν ασχοληθείς με μεγάλα κομμάτια, μεγάλα έπιπλα, πορτοπαράθυρα κλπ θα τη χρειαστείς τη προέκταση.
Κι έτσι κάνεις δουλειά αλλά ο μεγάλος πάγκος είναι ευτυχία!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Αν ασχοληθείς με μεγάλα κομμάτια, μεγάλα έπιπλα, πορτοπαράθυρα κλπ θα τη χρειαστείς τη προέκταση.
Κι έτσι κάνεις δουλειά αλλά ο μεγάλος πάγκος είναι ευτυχία!

Έπιπλα... 10 χρόνια μπροστά είσαι εσύ. Κάτσε, ακόμα το εργαστήριο μου δεν έχω φτιάξει... :p

Μακάρι να είχαν φτάσει Δημήτρη να τα έβλεπες στην πράξη μεθαύριο.

To φαντάζομαι Κυριάκο,χρήσιμο εργαλείο,είχα δεί τήν ρυθμιζόμενη γωνία,αλλά δέν ήξερα ότι υπάρχει και μέ τά άλλα δύο εξαρτήματα ακόμα,γιά μέτρηση γωνίας καί εύρεση κύκλου

To φαντάζομαι Κυριάκο,χρήσιμο εργαλείο,είχα δεί τήν ρυθμιζόμενη γωνία,αλλά δέν ήξερα ότι υπάρχει και μέ τά άλλα δύο εξαρτήματα ακόμα,γιά μέτρηση γωνίας καί εύρεση κύκλου

Στην συνάντηση θα σου δείξω ενα κόλπο να βρίσκεις κέντρο με μια απλη γωνια , εκει βασίζεται και το εργαλείο .

Να σαι καλά φίλε Ηλία,ούτε πού έχει πάει τό μυαλό μου ότι μπορούμε νά βρούμε τό κέντρο μέ απλή γωνία.

Αγάπη,έκανες τό απόλυτο σχέδιο,σέ ευχαριστώ πολύ.
Ευτυχως για σενα δε το εκανα εγω. Στα σχεδια ειμαι να με βγαλεις στο μπαλκονι και να μου δωσεις μια να παω απο κατω χαχχχαα. Το πηρα απο το θειο μου τον google :)

Χά χά χά δέν πειράζει,καί μόνο πού έψαξες (καί αυτό τό ψάξιμο είναι κάτι εξειδικευμένο καί νά προσπάθούσα νά τό ψάξω εγώ δέν θά έβρισκα τίποτα),τό βρήκες,τό ανέβασες,καί αυτό έχει τόν κόπο του,μικρότερο μέν,αλλά έχει τήν σημασία τής αλληλοβοήθειας.

Στην συνάντηση θα σου δείξω ενα κόλπο να βρίσκεις κέντρο με μια απλη γωνια , εκει βασίζεται και το εργαλείο .

Με μια απλή γωνία σκέτα; Η μια γωνία κι ένα χάρακα πχ;

Φέρνεις δύο εφαπτόμενες οπουδήποτε στην περιφέρεια του κύκλου και από τα σημεία τομής εφαπτομένων-κύκλου τραβάς τις κάθετες. Όπου τέμνονται οι κάθετες είναι το κέντρο του κύκλου.

ή

εγγράφεις τον κύκλο σ' ένα τετράγωνο, με τις πλευρές του εφαπτόμενες στην περιφέρεια του κύκλου, και τραβάς τις διαγώνιους του τετραγώνου.

πως εγγράφεις τον κύκλο σε τετράγωνο?
Μια εφαπτομένη χρειάζεται να σχεδιάσεις και μετά δυο κάθετες πάνω σ' αυτή, που να εφάπτονται κι αυτές στην περιφέρεια του κύκλου. Στο τέλος, απλώς κλείνεις το τετράγωνο με την τέταρτη εφαπτόμενη πλευρά.

ή

Διαλέγεις τρία τυχαία σημεία στον κύκλο Α, Β, Γ
Εκεί που τέμνονται οι μεσοκάθετοι των ΑΒ και ΑΓ είναι το κέντρο του κύκλου, γιατί αυτό το σημείο ισαπέχει απο το Α, το Β και το Γ.

ο πιο εύκολος τρόπος για εμένα από τους παραπάνω είναι ο 3ος, με τα 3 σημεία πάνω στον κύκλο, διότι είναι πιο δύσκολο να τραβήξεις εφαπτόμενες.