Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εκτός αυτού σήμερα παρήγγειλα μία μεγάλη κόλλα Titebond 3.8 Λίτρα μαζί με έναν φίλο από Axminster.com στην απίστευτη τιμή των 37 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά (χωρίς ΦΠΑ βέβαια).
Εδώ 50άρικο χωρίς μεταφορικά και με άγνωστη διαθεσιμότητα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από τον πρωτοπαπά στην Πάτρα το είχα πάρει. Μην φανταστείς, απλά ίδια τιμή με αμαζον νομίζω μου έκανε. Παρεπιπτωντως, στη revolut σε πόσες μέρες εμφανίζονται τα λεφτά έχω βάλει από το Σάββατο, κ ακόμα τίποτα.

Πότε σου βγάζει ημερομηνία αξίας ή valeur η τράπεζα σου?
Μετά από αυτήν την ημερομηνία σε καμιά 2-3 εργάσιμες θα τα δεις στην εφαρμογή.
Ελπίζω να έβαλες το προσωπικό σου reference ετσι?

Από τον πρωτοπαπά στην Πάτρα το είχα πάρει. Μην φανταστείς, απλά ίδια τιμή με αμαζον νομίζω μου έκανε. Παρεπιπτωντως, στη revolut σε πόσες μέρες εμφανίζονται τα λεφτά έχω βάλει από το Σάββατο, κ ακόμα τίποτα.

Εγώ τα έβαλα Παρασκευή μεσημέρι και εμφανιστήκανε Δευτέρα απόγευμα. Γενικά θέλει 3-4 εργάσιμες

Από δικό μου λογαριασμό, στον οποίο φαίνεται πως έχουν φύγει τα λεφτά, αλλά η revolut δείχνει 0.

Από δικό μου λογαριασμό, στον οποίο φαίνεται πως έχουν φύγει τα λεφτά, αλλά η revolut δείχνει 0.

Στα σχόλια έβαλες το reference (ένα μοναδικό νούμερο)?
Αν το έβαλες μην ανησυχείς.
Τσέκαρε και πες μου την ημερομηνία valeur.

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εκτός αυτού σήμερα παρήγγειλα μία μεγάλη κόλλα Titebond 3.8 Λίτρα μαζί με έναν φίλο από Axminster.com στην απίστευτη τιμή των 37 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά (χωρίς ΦΠΑ βέβαια).

Πως παρηγγειλες απο azminister?
Με συννενοηση μεσω email?

Στα σχόλια έβαλες το reference (ένα μοναδικό νούμερο)?
Αν το έβαλες μην ανησυχείς.
Τσέκαρε και πες μου την ημερομηνία valeur.
Δεν έβαλα νομίζω κάποιο σχόλιο. Την ημ/νια που τη βρίσκω; Η revolut δεν μπορεί να κάνει verifying identity. Χρειάζεται κάπου;

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Πως παρηγγειλες απο azminister?
Με συννενοηση μεσω email?

Βάζεις στο καλάθι αυτό που θες και έχει επιλογή να σου στείλουν ειδοποίηση για τα μεταφορικά. Στην περίπτωση μου ηταν 19 λίρες + ΦΠΑ (δεν τον πλήρωσα γιατί έδωσα τα στοιχεία του φίλου μου) για 2 συσκευασίες κόλλας.

Δεν έβαλα νομίζω κάποιο σχόλιο. Την ημ/νια που τη βρίσκω; Η revolut δεν μπορεί να κάνει verifying identity. Χρειάζεται κάπου;

Στείλτους μύνημα από το support (έχουν νομίζω email [email protected]) ότι ξέχασες να βάλεις το reference και βάλε κια ένα screenshot από τον λογαριασμό σου που φαίνεται το reference και ένα από την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα. Αν δεν το κάνεις θα σου τα επιστρέψουν μετά από αρκετό καιρό. Το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ την πρώτη φορά αλλά λύθηκε άμεσα.
Η ημερομηνία είναι στην απόδειξη κατάθεσης σου.

Βάζεις στο καλάθι αυτό που θες και έχει επιλογή να σου στείλουν ειδοποίηση για τα μεταφορικά. Στην περίπτωση μου ηταν 19 λίρες + ΦΠΑ (δεν τον πλήρωσα γιατί έδωσα τα στοιχεία του φίλου μου) για 2 συσκευασίες κόλλας.

Στείλτους μύνημα από το support (έχουν νομίζω email [email protected]) ότι ξέχασες να βάλεις το reference και βάλε κια ένα screenshot από τον λογαριασμό σου που φαίνεται το reference και ένα από την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα. Αν δεν το κάνεις θα σου τα επιστρέψουν μετά από αρκετό καιρό. Το ίδιο λάθος είχα κάνει και εγώ την πρώτη φορά αλλά λύθηκε άμεσα.
Η ημερομηνία είναι στην απόδειξη κατάθεσης σου.
Έστειλα το mail κ βλέπουμε. Τηνχ!

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή ή κόλλα; (...πέραν του ότι δεν κυκλοφορεί ευρέως στην Ελλάδα:flipout:). Βλέπω στο youtube στις ξυλοκατασκευές να χρησιμοποιείται ευρύτατα, προφανώς αυτοί κάτι θα ξέρουν, αλλά αν κάποιος από εδώ την έχει χρησιμοποιήσει θα ήθελα αν ήταν εύκολο να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του τα χαρακτηριστικά και την χρηστικότητα της. Από όσο έχω δει έχει τριών ειδών: αυτήν στην κόκκινη συσκευασία που είναι μάλλον και η σχετικά απλή, αυτήν στην μπλε που την αναφέρει ως Titebond II Premium Wood και αυτήν στην πράσινη συσκευασία που την αναφέρει ως Titebond Glue III Ultimate. Μήπως θα μπορούσε να αναφε´ρει κάποιος εν συντομία που είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται η καθεμία από αυτές; εγώ παραδείγματος χάρη αν θέλω να κολλήσω απλά δύο ξύλα μεταξύ τους, χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από πλευράς αντοχής και δύναμης σύσφιξης χρησιμοποιώ την atlacoll από την οποία δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Αν τυχόν θέλω δυνατές κολλήσει χρησιμοποιώ είτε την balidan (απλά κορυφαία) είτε την mercola, επίσης πολύ καλή. Αμφότερες και οι δύο είναι πολυουρεθανικές, (...και προορίζονται ως επί το πλείστων στα ναυπηγοξυλουργία μιας και είναι ανθετκιτκές στην διάβρωση του θαλασσινού νερού) με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αφρό που προκύπτει κατά την διάρκεια πήξης της κόλλας, και την ανάγκη θα καθαρισμό των υπολειμμάτων μετά.Και οι δύο οπτικά μοιάζουν παρα πολύ με το μέλι και δυστυχώς η κολλώδης ουσία που παράγεται αν τυχόν σου μείνει στα χέρια απομακρύνεται πολύ δύσκολά (...έχω βρει γιατρειά στο διαλυτικό νίτρου μόνο) και αυτό είναι που θέλω να αποφύγω.

Έστειλα το mail κ βλέπουμε. Τηνχ!

Τίποτις. Ενημέρωσε αν έχεις κάποια εξέλιξη αλλά στο καφενείο όχι εδώ.

Καταρχήν αν δεις χρησιμοποιείται ευρύτατα και αρκετά στην οργανοποιία γιατί θεωρείται ως η καλύτερη κόλλα (τουλάχιστον για τους περισσότερους).
Η μπλε αν δεν κάνω λάθος ειναι απλά αδιάβροχη και η πράσινη είναι για όλες τις εφαρμογές (και σημαντικά ακριβότερη).

Αν κάτσεις να το υπολογίσεις πάντως η titebond βγαίνει πιο φτηνά στην μεγάλη συσκευασία ακόμα και από τις πιο φτηνές ξυλόκολλες της αγοράς.
Η ποιότητα κόλλησης της βέβαια είναι κορυφαία.

Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς κόλλα πολυουρεθάνης καθώς πέραν του ότι είναι full στον καρκίνο είναι για πολύ εξειδικευμένες καταστάσεις.
Εγώ μέχρι πρότεινος χρησιμοποιούσα μία ξυλόκολλα UHU που πήρα από το Lidl αντί των 3.5 ευρώ το μισό κιλό. Πολύ καλή για τα λεφτά της αλλά η Titebond θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη.
Διάβασε μερικές αξιολογήσεις να δεις.

Παρηγγειλα μια βαση για τη ...βαση του μικρου κολωνατου της proxxon που ισως μπορει να χρησιμοποιηθει και πανω στις βασεις αλλων κολωνατων.

Περαν των αλλων λειτουργιων, επιτρεπει την μετατροπη του κολωνατου σε ειδος ρουτερ καθως το αντικειμενο μπορει να μετακινειται ομαλα μεσω των 2 μοχλων.

http://www.proxxon.com/en/micromot/27100.php
27100.jpg

Παρηγγειλα μια βαση για τη ...βαση του μικρου κολωνατου της proxxon που ισως μπορει να χρησιμοποιηθει και πανω στις βασεις αλλων κολωνατων.

Περαν των αλλων λειτουργιων, επιτρεπει την μετατροπη του κολωνατου σε ειδος ρουτερ καθως το αντικειμενο μπορει να μετακινειται ομαλα μεσω των 2 μοχλων.

27100.jpg

ένα μικρο σεπορτι τύπου φρέζας είναι και δεν ενδείκνυνται για μικρά κολονάτα. τα μικρά κολονάτα δεν είναι κατασκευασμένα να δέχονται πλάγιες δυνάμεις γιατί δεν έχουν δυνατούς άξονες αλλά και κατάλληλα ρουλεμάν με αποτέλεσμα να αποκτουν πολύ εύκολα πολύ μεγαλύτερους τζόγους από ότι ήδη έχουν.

27100.jpg

Παρα πολυ καλο για απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα . Ήδη έχω σκεφτεί 2-3 εφαρμογές .
Και η κεφαλή τορνου ειναι πολυ καλη απο κάτω .
Τιμες Μιχάλη ;

Μηπως ειναι καιρος να φτιαξετε εσεις τα "παλιοσείρια" ενα absolute dummy tutorial για αγορες με καρτες, pay-pal και αλλα συναφη "περιεργα ζωυφια";
Εχουν αναφερθει κατα καιρους καποια πραγματα αλλα ειναι μεταξυ γνωριζοντων τα πιο πολλα. Ασε που οι πληροφοριες αυτες λογικα πρεπει να ανανεωνονται, γιατι θα αλλαζουν πραγματα και καταστασεις.

Η απαντηση "δεν μας χέ..ς ρε μαστορα, ποιος εχει ορεξη να καθεται να γραφει "σεντονια" και να εξηγει πως "πιανουν το πηρουνι" τετοιες εποχες, ειναι επισης αποδεκτη.

ένα μικρο σεπορτι τύπου φρέζας είναι και δεν ενδείκνυνται για μικρά κολονάτα. τα μικρά κολονάτα δεν είναι κατασκευασμένα να δέχονται πλάγιες δυνάμεις γιατί δεν έχουν δυνατούς άξονες αλλά και κατάλληλα ρουλεμάν με αποτέλεσμα να αποκτουν πολύ εύκολα πολύ μεγαλύτερους τζόγους από ότι ήδη έχουν.
φιλε μου εχεις δίκιο. Αλλα ειμαι σίγουρος οτι ο Χιωτης δεν θα το χρησιμοποιήσει σε απλό κάθετο δράπανο αλλα στο micro Miller mf70 που στην ουσία ειναι ενα μίνι cnc και αντέχει και πλαγιές πιέσεις .
27110.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

φιλε μου εχεις δίκιο. Αλλα ειμαι σίγουρος οτι ο Χιωτης δεν τ
Θα το χρησιμοποιήσει σε απλό κάθετο δράπανο αλλα στο micro Miller mf70 που στην ουσία ειναι ενα μίνι cnc και αντέχει και πλαγιές πιέσεις .

σε αυτό το κομμάτι αναφερόμουν!

Ο Χιωτης λεει ομως "ισως" . Απλα έριξε την ιδέα γιατι κάποια, οχι ολα ισως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εγω παντως αν ειχα κάθετη βαση στήριξης για dremel/proxxon πιστεύω δεν θα ειχα προβλημα . Και μαλλον για τέτοιες χρηςεις ειναι ή για τόρνο.