Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
Εντυπώσεις μιας και τις έχεις; Αξίζουν;
Άμα κάνεις χρήση των bits σε ξύλο με νοβοπανόβιδες δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γενικός κατά την προσωπική μου άποψή. Όπως έχω πει και στο παρελθόν και βλέπουμε και στα ανάλογα video test αυτού του είδους τα Bits είναι για βίδωμα σε μέταλλο με παλμικό (άντε και σε ξύλο με ροδέλες). Στο ξύλο απλώς οι νοβοπανόβιδες βυθίζονται σε αυτό μια που δεν προβάλει ικανή αντίσταση ώστε να ζοριστούν τα Bits και να ξεπεράσουν το σημείο θραύσης όπως βλέπουμε στα παραπάνω video.
Εγώ πάντως δοκίμασα 12ρια στριφώνια σε τάκους παλέτας, το 18V δραπανοκατσάβιδο του lidl το πήγαινε μέχρι την μέση ή τέλος πάντων δεν το τερμάτιζε, το παλμικό του lidl το χώνεψε κιόλας...
Σημερα ηθελα πολυ να παραγγειλω το μεγαλο στρογγυλο σταθερο τριβειο proxxon, αλλα εχω ηδη το μικρο και ετσι δεν προχωρησα.
Το ποσταρω ομως στο νημα για να μου φυγει ο καυμος και να λιγοστεψει ο πονος)
![]()
Βρε μουρλοκομεια. Καθε ποτε βαζετε περγκολες? Αν βαζετε μια φορα στη ζωη σας αξιζει η αγορα? Παρτε ενα δανεικο που λεει ο λογος.
Αυτο που θελω να πω με πιο απλα λογια ειναι οτι στο ξυλο δε χρειαζεται παλμικο. Ας βαλουμε και καμια καστανια μια στο τοσο να δυναμωσουν και τα μπρατσα. Τωρα αν μου πειτε γουσταρα και το πηρα θα παω πασο με χιλια![]()
Εμ εγώ τα λέω....
Βρε μουρλοκομεια. Καθε ποτε βαζετε περγκολες? Αν βαζετε μια φορα στη ζωη σας αξιζει η αγορα? Παρτε ενα δανεικο που λεει ο λογος.
Αυτο που θελω να πω με πιο απλα λογια ειναι οτι στο ξυλο δε χρειαζεται παλμικο. Ας βαλουμε και καμια καστανια μια στο τοσο να δυναμωσουν και τα μπρατσα. Τωρα αν μου πειτε γουσταρα και το πηρα θα παω πασο με χιλια![]()
Καρμεν, περαν απο την σαφως μεγαλυτερη ροπη σε σχεση με τα κοινα δραπανα (ευκολοτερο βιδωμα), το παλμικο (λογω πλαγιας κρουσης ως προς τον αξονα) δυσκολα θα καταστρεψει την κεφαλη μιας βιδας στα ζορια.
Δυσκολα θα γλυστρησει το παλμικο απο την κεφαλη της βιδας λογω της δυναμης της κρουστικης στρεψης, και οχι μονο την δυναμη της στρεψης που εχει το κοινο δραπανοκατσαβιδο.
Eπισης ενα τεραστιο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν χρειαζεται πιεση στο βιδωμα, οπως ενα κοινο δραπανο για να κανει τη δουλεια.
Το παλμικο ειναι το ιδανικοτερο εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο, ιδιως σκληρο ξυλο και μετριες και πανω βιδες. Για μετρια και βαρια βιδωματα γενικοτερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.