Τι παραγγείλαμε σήμερα

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εντυπώσεις μιας και τις έχεις; Αξίζουν;

Άμα κάνεις χρήση των bits σε ξύλο με νοβοπανόβιδες δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γενικός κατά την προσωπική μου άποψή. Όπως έχω πει και στο παρελθόν και βλέπουμε και στα ανάλογα video test αυτού του είδους τα Bits είναι για βίδωμα σε μέταλλο με παλμικό (άντε και σε ξύλο με ροδέλες). Στο ξύλο απλώς οι νοβοπανόβιδες βυθίζονται σε αυτό μια που δεν προβάλει ικανή αντίσταση ώστε να ζοριστούν τα Bits και να ξεπεράσουν το σημείο θραύσης όπως βλέπουμε στα παραπάνω video.

Σημερα ηθελα πολυ να παραγγειλω το μεγαλο στρογγυλο σταθερο τριβειο proxxon, αλλα εχω ηδη το μικρο και ετσι δεν προχωρησα.

Το ποσταρω ομως στο νημα για να μου φυγει ο καυμος και να λιγοστεψει ο πονος :))

proxxon-disc-sander.jpg

Άμα κάνεις χρήση των bits σε ξύλο με νοβοπανόβιδες δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γενικός κατά την προσωπική μου άποψή. Όπως έχω πει και στο παρελθόν και βλέπουμε και στα ανάλογα video test αυτού του είδους τα Bits είναι για βίδωμα σε μέταλλο με παλμικό (άντε και σε ξύλο με ροδέλες). Στο ξύλο απλώς οι νοβοπανόβιδες βυθίζονται σε αυτό μια που δεν προβάλει ικανή αντίσταση ώστε να ζοριστούν τα Bits και να ξεπεράσουν το σημείο θραύσης όπως βλέπουμε στα παραπάνω video.

Νομιζα οτι δε το δουλευεις στο ξυλο. My bad. Το θεωρησα δεδομενο οτι για να εχεις παλμικο το δουλευεις σε μέταλλο.
Ειλικρινα ειναι υπερβολη το παλμικο στο ξυλο εκτος αν ειναι να βιδωσεις καμια βιδα μισο μετρο μεσα στο ξυλο. Για ξυλο και το 14βολτο του lidl μια χαρα βιδωνει τρυπαει.

Εγώ πάντως δοκίμασα 12ρια στριφώνια σε τάκους παλέτας, το 18V δραπανοκατσάβιδο του lidl το πήγαινε μέχρι την μέση ή τέλος πάντων δεν το τερμάτιζε, το παλμικό του lidl το χώνεψε κιόλας...

Εγώ πάντως δοκίμασα 12ρια στριφώνια σε τάκους παλέτας, το 18V δραπανοκατσάβιδο του lidl το πήγαινε μέχρι την μέση ή τέλος πάντων δεν το τερμάτιζε, το παλμικό του lidl το χώνεψε κιόλας...

Ε και τα 12αρια στριφωνια στο ξυλο δεν ειναι υπερβολη βρε? :p

Βρε μουρλοκομεια. Καθε ποτε βαζετε περγκολες? Αν βαζετε μια φορα στη ζωη σας αξιζει η αγορα? Παρτε ενα δανεικο που λεει ο λογος.

Αυτο που θελω να πω με πιο απλα λογια ειναι οτι στο ξυλο δε χρειαζεται παλμικο. Ας βαλουμε και καμια καστανια μια στο τοσο να δυναμωσουν και τα μπρατσα. Τωρα αν μου πειτε γουσταρα και το πηρα θα παω πασο με χιλια :)

Εμ εγώ τα λέω....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερα ηθελα πολυ να παραγγειλω το μεγαλο στρογγυλο σταθερο τριβειο proxxon, αλλα εχω ηδη το μικρο και ετσι δεν προχωρησα.

Το ποσταρω ομως στο νημα για να μου φυγει ο καυμος και να λιγοστεψει ο πονος :))

proxxon-disc-sander.jpg

Μιχάλη στείλε μου σπεκ και μια τιμή αν θες να δώσεις το μικρό!

Με τιποτα Κυριακο. Το μικρο ειναι απιστευτο και το πλεον αθορυβο proxxon που υπαρχει. Μιλαμε το αναβεις και ισα που καταλαβαινεις οτι λειτουργει, χωρις υπερβολη.
Απλα σκεφτομαι ΚΑΙ το μεγαλο καθως τα 250μμ ειναι για τα παντα.

Να αναφερω οτι γενικοτερα τα γυαλοχαρτα της proxxon ειναι ΤΑ καλυτερα -τα πιο ανθεκτικα- που εχω δοκιμασει ποτε σε τριβεια.

Βρε μουρλοκομεια. Καθε ποτε βαζετε περγκολες? Αν βαζετε μια φορα στη ζωη σας αξιζει η αγορα? Παρτε ενα δανεικο που λεει ο λογος.

Αυτο που θελω να πω με πιο απλα λογια ειναι οτι στο ξυλο δε χρειαζεται παλμικο. Ας βαλουμε και καμια καστανια μια στο τοσο να δυναμωσουν και τα μπρατσα. Τωρα αν μου πειτε γουσταρα και το πηρα θα παω πασο με χιλια :)

Απο το καλοκαίρι έχω βάλει 2 . Η μια συνολικα 20 μετρα επι 4μετρα γωνια . Η αλλη μικρή , 9 επι 3 μετρα . Θέλεις να σου πω για πόσες 7αρες-10αρες-12αρες νοβοπανοβιδες και πόσα στριφωνια ; Μια 11αδα 18αρια στριφωνια για ενα κουτελο την θυμαμαι ακομα...Χαχαχα...

Εμ εγώ τα λέω....

Λέει ο κύριος που θέλει να αγοράσει ροπόκλειδο για τη μία και μοναδική φορά (ελπίζουμε) που θα αλλάξει τρόμπα νερού στο αυτοκίνητο...

:Banane0:

Καρμεν, περαν απο την σαφως μεγαλυτερη ροπη σε σχεση με τα κοινα δραπανα (ευκολοτερο βιδωμα), το παλμικο (λογω πλαγιας κρουσης ως προς τον αξονα) δυσκολα θα καταστρεψει την κεφαλη μιας βιδας στα ζορια.
Δυσκολα θα γλυστρησει το παλμικο απο την κεφαλη της βιδας λογω της δυναμης της κρουστικης στρεψης, και οχι μονο την δυναμη της στρεψης που εχει το κοινο δραπανοκατσαβιδο.

Eπισης ενα τεραστιο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν χρειαζεται πιεση στο βιδωμα, οπως ενα κοινο δραπανο για να κανει τη δουλεια.

Το παλμικο ειναι το ιδανικοτερο εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο, ιδιως σκληρο ξυλο και μετριες και πανω βιδες. Για μετρια και βαρια βιδωματα γενικοτερα.

Καρμεν, περαν απο την σαφως μεγαλυτερη ροπη σε σχεση με τα κοινα δραπανα (ευκολοτερο βιδωμα), το παλμικο (λογω πλαγιας κρουσης ως προς τον αξονα) δυσκολα θα καταστρεψει την κεφαλη μιας βιδας στα ζορια.
Δυσκολα θα γλυστρησει το παλμικο απο την κεφαλη της βιδας λογω της δυναμης της κρουστικης στρεψης, και οχι μονο την δυναμη της στρεψης που εχει το κοινο δραπανοκατσαβιδο.

Eπισης ενα τεραστιο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν χρειαζεται πιεση στο βιδωμα, οπως ενα κοινο δραπανο για να κανει τη δουλεια.

Το παλμικο ειναι το ιδανικοτερο εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο, ιδιως σκληρο ξυλο και μετριες και πανω βιδες. Για μετρια και βαρια βιδωματα γενικοτερα.

Δε θα διαφωνησω οτι ειναι το ιδανικοτερο και σε τιποτα απο αυτα που ειπες. Θα διαφωνησω ομως στο οτι καποιος ερασιτεχνης που φτιαχνει ραφια, γραφεια, βιβλιοθηκες, βαση να κατσει κανα εργαλειο πανω και μια περγκολα το χρονο να θελει παλμικο. Αλλο το ειναι ιδανικο και αλλο ειναι απαραιτητο. Το ιδανικο για να σηκωσεις αμαξι να αλλάξεις λαστιχα ειναι ενα υδραυλικο συστημα συνεργειου που το φερνει ολο πανω. Κανεις δουλεια ομως και με το γρυλο σου εστω και ενα ενα.

Απαραιτητο ειναι να εισαι αλουμινας και να βαζεις κουφωματα (πες μου το πονο σου). Απαραιτητο ειναι να βαζεις δορυφορικα πιατα σε ταρατσα και απαραιτητο ειναι να το εχεις σε μηχανουργείο και να δουλευει σε μεταλλα.

Οπως ειπα και πριν. Ολοι εχουμε τη τρελα να παιρνουμε διαφορα κατα καιρους και ειναι σεβαστη. Δεν ειμαστε ο μεσος ερασιτεχνης εδω μεσα, αλλα επειδη διαβαζουν και απο εξω, καλο ειναι να λεγονται τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη. :). Αλλο το απαραιτηρο αλλο το ιδανικο :)

Οπως στα λέει ο Μιχάλης Αγάπη . Το παλμικο εχει γίνει προέκταση του χεριού μου ακόμα και για μελαμινες (σου ακούγεται υπερβολικό..) . 0 άστοχα, ατσαλα βιδωματα , 0 φαγωμενα κεφαλια σε βιδες , 0 πηδηματα των μπιτ στις βιδες , μεγαλυτερη ταχύτητα , καθόλου πίεση πανω στην βιδα .