Τι παραγγείλαμε σήμερα

Γιατι στα συνεργεία βιδωξεβιδώνουν 50-60 μπουλόνια την ημέρα ...και εσύ θα κάνεις 32-40 στις 720 μέρες .....-bye-

Με το καλό Μιχάλη, να το περάσεις και από δοκιμασία για να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Δεν νερω ποσα θελουν, αλλα γιατι στα συνεργεια εχουν τα αεροκλειδα? εγω γιατι ανεβαινω πανω στο σταυρο να κανει κρακ? :FSGSFGS4:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, το empire state building θα το ξεμονταρει ο Μιχαλης με το ryobi :flipout:

Αφου εχει 400 Max. Εισαι οκ. Στην πρωτη θα βιδωνεις τα μπουλονια του αυτοκινητου και θα εισαι μαλλον λιγο πιο πανω απο το κανονικο (που ειναι καλο συνηθως στα αυτοκινητα). Σε μερικα βαρια επιβατικα ομως με μεγαλυτερα μπουλονια πας και μεχρι ~120 Νm.
Αυτες οι τιμες ομως ειναι για μπουλονια που πανε με το χερι μεχρι να πατησουν. Δηλαδη καθαρισμενα και οχι ταλαιπωρημενα οπως και οι υποδοχες στο αυτοκινητο. Αυτο δεν ισχυει σχεδον ποτε και αρα τα 10-20 Nm παραπανω ειναι ψιλοκαλα. Το κρακ βεβαιως το κανουν γιατι εχουν κολλησει απο την μακα και το ζορι αλλα και επειδη συνηθως ειναι σφιγμενα αρκετα πιο πανω απο το κανονικο. Στο σφιξιμο το κρακ δεν ειναι κανονας καλος, σημαινει οτι το μπουλονι εχει πατησει με πολυ δυναμη πανω στη ζαντα, εχει τερματισει. Απο το να λυσει βεβαια καλυτερα αυτο, αλλα μερικες φορες κοβεται οταν πας να το βγαλεις.
Στα αεροκλειδα η ροπη ξεβιδωματος ειναι σε 1 ταχυτητα και 50% μεγαλυτερη απο την συσφιξης για να μπορουν να ξεβιδωσουν μια βιδα σφιγμενη με 500Nm θελουν μετα απο καιρο πανω απο 600.

Καλώς να τό δεχτείς Μιχάλη.

Νεκτάριε άν τό είχα τό παραπάνω η και κάποιο άλλο μπουλονόκλειδο πού δίνει 400 plus Νm ροπή,γιά νά είχα τό κεφάλι μου ήσυχο μόνο θά ξεβίδωνα τά μπουλόνια,τό σφίξιμο θά τό έκανα μέ σταυρό καί μετά μέ ένα δυναμόκλειδο γιά στάνταρ τά 100-120 Nm πού θέλουν τά μπουλόνια ιχ.

Τα αεροκλειδα στο 1 δεν κάνουν Πολλά πράματα.
Σφίξιμο στα μπουλόνια Μέχρι 105
Στα σοβαρά συνεργεία έχουν μπαταρία
Του Lidl κάνει,το χρησιμοποιώ αρκετά.
Τα μπουλόνια φθείρονται από υπερβολικό σφίξιμο και είναι αναλώσιμα.
Τρίποδα θέλεις τέσσερα για πιο εύκολα.
Ο καλός γρύλος,Με δυνατότητα ύψους είναι το πρόβλημα...

Nεκταριε, οπως ειπα το μπουλονοκλειδο (impact wrench) το πηρα μονο επειδη το βρηκα σε πολυ καλη τιμη αλλα και για να συμπληρωσω την 18βολτη σειρα (συλλεκτικοι λογοι..).
To 18βολτο impact driver της ryobi που εχω (που λεει οτι βγαζει 220Nm) μου ειναι νομιζω υπεραρκετο για τα παντα.

Το μονο διαφορετικο με το impact wrench ειναι οτι εχει τσοκ 1/2", οποτε στα μεγαλα bits δεν χρειαζεται τον ανταπτορα που θα πρεπει να βαλεις στο impact driver που εχει 1/4" τσοκ.
Και γενικοτερα δεν θελει ανταπτορες για τα καρυδακια. Αν ποτε χρειαστει να χρησιμοποιησεις καρυδακι 1/4 σε impact wrench, υπαρχει ανταπτορας. Αλλα το μπουλονοκλειδο ειναι για τα μεγαλα καρυδακια υποτιθεται.

Η αλλη διαφορα ειναι η σαφως μεγαλυτερη ροπη, την οποια προσωπικα αμφιβαλλω εαν θα την χρειαστω ποτε. Αλλα εαν την χρειαστω (για κανα λαστιχο η για να ξεμονταρω κατι οπως το empire state builing) θα υπαρχει :)

Υπηρχε καποιο προβλημα πριν λιγες βδομαδες με την παραδοση στην Ελλαδα και οχι μονο. Τους εστειλα email και το φτιαξανε τελικα.
Το παραπανω λινκ που εβαλα δεν παραδιδει Ελλαδα ο πωλητης. Εγω το αγορασα 'μεταχειρισμενο' απο warehouse deals το οποιο στελλει σχεδον παντα Ελλαδα.

Κανε δοκιμη με αυτο το λινκ που παραδιδεται σιγουρα Ελλαδα https://www.amazon.co.uk/gp/product..._act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AGWPWD8ERROFY
Αν εχεις προβλημα, γραψε τους email.

Σε ευχαριστώ πολύ

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Τα αεροκλειδα στο 1 δεν κάνουν Πολλά πράματα.
Σφίξιμο στα μπουλόνια Μέχρι 105
Στα σοβαρά συνεργεία έχουν μπαταρία
Του Lidl κάνει,το χρησιμοποιώ αρκετά.
Τα μπουλόνια φθείρονται από υπερβολικό σφίξιμο και είναι αναλώσιμα.
Τρίποδα θέλεις τέσσερα για πιο εύκολα.
Ο καλός γρύλος,Με δυνατότητα ύψους είναι το πρόβλημα...

Δοκιμασα να ξεσφιξω τα μπουλονια απο προσφατως βιδωμενους τροχους με αεροκλειδο. Τζιφος το makita.
Ξεχασα να δοκιμασω στα αλλα που εσφιξα με το χερι εγω, απιθανο να ξεσφιξουν παντως. Το δυναμοκλειδο ειναι καλη επιλογη αλλα αν μπεις στο κολπο μονο ενα δεν φτανει.

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Δοκιμασα να ξεσφιξω τα μπουλονια απο προσφατως βιδωμενους τροχους με αεροκλειδο. Τζιφος το makita.
Ξεχασα να δοκιμασω στα αλλα που εσφιξα με το χερι εγω, απιθανο να ξεσφιξουν παντως. Το δυναμοκλειδο ειναι καλη επιλογη αλλα αν μπεις στο κολπο μονο ενα δεν φτανει.

Διαβάζω για αυτό τό μπουλονόκλειδο Einhell καλά λόγια,είναι μιά λύση ανάγκης νά υπάρχει στό ιχ,δέν ξέρω βέβαια στήν πράξη τί καταφέρνει,γιά 260 Nm πάντος δέν νομίζω νά τά βγάζει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Αρκεί να βρείς ρεύμα... Η πολυυυυυυ μεγάλη μπαλαντέζα... -bye-

Παίρνει ρεύμα από τήν μπαταρία τού ιχ Μπάμπη :grandpa:

"Ένα απαραίτητο εργαλείο για το αυτοκίνητο, για την εύκολη αλλαγή ελαστικών και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται να ξεσφίξετε μπουλόνια. Έχοντάς το στο αυτοκίνητο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξετε λάστιχο στο αυτοκίνητο. Το συνδέετε στον αναπτήρα του αυτοκινήτου ή σε άλλη έξοδο 12V, και τα μπουλόνια ξεβιδώνουν σε χρόνο dt!"

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Σοβαρά;
Είδα "ηλεκτρικό" και θεώρησα οτι είναι 220 v, δεν διάβασα τα παρακάτω.

Τό κατάλαβα γιαυτό έκανα τό copy-paste -bye-

Παντος καί στό amazon βλέπω καλές κριτικές

Καί στό skroytz βλέπω καλά λόγια

Εγώ προτιμώ την οδική βοήθεια (αν δεν βγαίνουν με το σταυρό) και ας με πει και φλωρο.

Κάτι για να ασχολούμαστε δηλαδή τώρα .... έχετε παράκρουση καθολική !!!!
Εμένα ούτε που θυμάμαι πόσες δεκαετίες έχει να με πιάσει λάστιχο !!!! Αλλά και τότε που με είχε πιάσει μια χαρά έκανα την δουλειά μου με τον σταυρό.Αν δεν ξεβιδώνουν ανεβαίνεις επάνω στον σταυρό και δεν αντιστέκεται τίποτα ... αν πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις ...πάρε και μια σωλήνα για προέκταση να τελειώνεις.
Σιγά μην κουβαλάω μαζί μου ηλεκτρόκλειδα και δυναμόκλειδα για να βάλω την ρεζέρβα ...η οποία το πιθανότερο είναι να μην έχει αέρα μέσα :flipout::flipout:
Αλλά για ποιόν σταυρό μιλάμε ...την τελευταία εικοσαετία ένα μαρκούτσι δίνουν μαζί με τον γρύλο το οποίο είναι μια χαρά για προέκταση με σωλήνα.

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Κάτι για να ασχολούμαστε δηλαδή τώρα .... έχετε παράκρουση καθολική !!!!
Εμένα ούτε που θυμάμαι πόσες δεκαετίες έχει να με πιάσει λάστιχο !!!! Αλλά και τότε που με είχε πιάσει μια χαρά έκανα την δουλειά μου με τον σταυρό.Αν δεν ξεβιδώνουν ανεβαίνεις επάνω στον σταυρό και δεν αντιστέκεται τίποτα ... αν πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις ...πάρε και μια σωλήνα για προέκταση να τελειώνεις.
Σιγά μην κουβαλάω μαζί μου ηλεκτρόκλειδα και δυναμόκλειδα για να βάλω την ρεζέρβα ...η οποία το πιθανότερο είναι να μην έχει αέρα μέσα :flipout::flipout:
Αλλά για ποιόν σταυρό μιλάμε ...την τελευταία εικοσαετία ένα μαρκούτσι δίνουν μαζί με τον γρύλο το οποίο είναι μια χαρά για προέκταση με σωλήνα.
Ειδες, μεχρι εκει πολεμανε τη θρησκεια, καταργησανε το σταυρο...:grandpa:

Μιας και ξεκινησα να μαζευω της ελιες και ειναι και τα χρονια μου που δεν εχω διαθεση να σκαρφαλωνω τα δεντρα για να κοψω τα κλαδια παρηγγηλα απο το κεντρο βιδας την προεκταση πριονι.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8793

θα συμφωνησω με τον Osata...
αν ειναι να εχω ενα σκασμο εργαλεια μαζι μου για να παω ταξιδι...τοτε αστο θα παρω το ΚΤΕΛ και αν μεινει απο λαστιχο θα κανω και καζουρα στον οδηγο... :-)
ενα κομπρεσερ μικρο (ιδανικά να χωράει και στην μηχανή πχ κατω απο την σελα που εκει ειναι πολυ πιο απαραιτητο) και αυτο γιατι οπως σωστα λεει η ρεζερβα το πιθανοτερο ειναι να μην εχει αερα...και δεν ειμαστε να μενουμε σε κανενα βουνο...

Οταν πας ταξιδι ειναι απαραιτητα ολα.
Αντε να μεινεις σε κανενα βουνο και να περιμενεις την οδικη παρεα με τους λυκους κανενα 3ωρο.

Βρε...δεν εχει γεννηθει μπουλονι (μεταξυ αλλων) που να αντισταθει στον Ασωτο...

Περα απο την πλακα...
ΔΕΝ μου εχει τυχει ποτε να μην μπορώ να ξεσφιξω μπουλονι και εχω κανει αρκετες αλλαγες (10-15 θα ειναι) μιας και σταματαω και βοηθαω αν δω καποιον στον δρομο που θελει βοηθεια...

απλα προσοχη στα φτηνα μπουλονοκλειδα τυπου πτυσσομενο σαν αυτα της φωτο...ανοιγουν τα καρυδακια τους για πλακα σε "τσαμπουκα"...
1635_a.jpg