Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα μαστορες!

Δημητρη ωραιο αλλα ακριβο πραμα. Φανταζομαι ομως οτι τα αξιζει.
Θα σε βολεψει στη δουλεια σου η κοντη λαμα? Βεβαια με 25cm λαμα και λιγο τροπο κοβεις αρκετα μεγαλυτερες διαμετρους. Και εχεις και πιο ελαφρυ εργαλειο στα χερια.

Με γεια Δημήτρη, καλά κλαδέματα.-bye-

Σε ευχαριστώ Γιώργο.

Καλοριζικα μαστορες!

Δημητρη ωραιο αλλα ακριβο πραμα. Φανταζομαι ομως οτι τα αξιζει.
Θα σε βολεψει στη δουλεια σου η κοντη λαμα? Βεβαια με 25cm λαμα και λιγο τροπο κοβεις αρκετα μεγαλυτερες διαμετρους. Και εχεις και πιο ελαφρυ εργαλειο στα χερια.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.
Κοίταξε τα κλαδευτικά αλυσοπρίονα πρέπει κατά όσο είναι δυνατόν νά είναι πιό ελαφρυά,για νά είναι ξεκούραστο στόν χρήστη όσο τό δυνατόν επάνω στό δέντρο.
Με 25 cm λάμα κόβεις καί 30 καί 35 cm κορμό αλλά μέ τήν κατάλληλη τεχνική,βέβαια κατα τό πλείστον τό κλαδευτικό είναι τίς περισσότερες φορές γιά κλάδεμα γιαυτό λέγεται καί κλαδευτικό.Αν θέλεις νά κόψεις πάνω από 30 cm κορμό παίρνεις πιό δυνατό κλασσικό αλυσοπρίονο,γιά μένα πού τά δουλεύω συχνά-πυκνά χρειάζομαι δύο,ένα κλαδευτικό γιά τα μικρές διατομές - κλαδέματα,καί ένα κανονικό γιά μεγαλύτερες διατομές κορμών.

Καλορίζικο Δημητρη καλά κλαδέματα να εχεισ

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστα και Δημητρη καλοδουλευτα τα εργαλεια σας...!!!

Δημητρη πολυ καλο το Makita...με 7.6J γκρεμιζεις αρκετα πραγματα...!!!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Συμφωνω και επαυξανω σε ολα!!!
Ισως με λιγη τυχη εβρισκες και το 338XPT που για εμενα ειναι το εργαλειο με την αναλογη ανα περιπτωση λαμα!!!

Kυριάκο ήθελα όσο τό δυνατόν πιό ελαφρύ νά είναι καί άς έχει μικρότερη ισχύ,γιαυτό διάλεξα τό "φρέσκο-φρέσκο" Τ525
Τώρα έχω βάλει στήν wish list ένα μεγαλύτερο αλυσοπρίονο επαγγελματικής σειράς,καί το παλαιό Husqvarna 45,νά γίνει αναπληρωματικό.

Καλορίζικο Δημητρη καλά κλαδέματα να εχεισ

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σέ ευχαριστώ Κυριάκο

Κωστα και Δημητρη καλοδουλευτα τα εργαλεια σας...!!!

Σέ ευχαριστώ Κωστή.

Καλά κοψίματα μάστορα!

ΤΟ Εργαλείο!!!

Ελα Πάνο,καλησπέρα καί ευχαριστώ,έχω "φάει" ένα κόλλημα μέ τά Husqvarna στά αλυσοπρίονα,άν καί δέν έχω δουλέψει προσωπικά τά Stihl σέ βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα,αλλά αυτό τό κροτάλισμα πού βγάζουν τά Husqvarna στό ρελαντί πολύ τό πάω,επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος μέ τά παλαιά αλυσοπρίονα Ηusvarna πού έχω,καί οι γρήγορες στροφές του κόβουν πιό γρήγορα από τά Stihl σέ όλα τά βίντεο συγκριτικών τέστ πού έχω δεί στό Youtube.Τα Echo από ότι διαβάζω είναι πολύ καλά αλυσοπρίονα,αλλά επειδή έχω μείνει ευχαριστημένος προτίμησα τήν πεπατημένη.
Επίσης έχω κονταροπρίονο μέ λάμα 25 cm καί βήμα αλυσίδας 3/8 μέ 40 οδηγούς πάχους 1.3 mm,πράγμα πού ήθελα να ενναλάσω αλυσίδες μέ τό T525.Kαί όχι νά έχω διαφορετικές αλυσίδες.
Τό πήρα μετά από αρκετή σκέψη βάζοντας κάτω πολλές παραμέτρους. -bye-

χεχε, ειμαι σιγουρος για την πολυ σκεψη και εξοντωτικη αναλυση με απειρες παραμετρους μεχρι να παρθει σωστη αποφαση! Μεχρι και διαγραμματα θα εχουν οι σημειωσεις σου!

Νεος, εγκλωβισμενος σε σωμα και πνευμα σοφου γεροντα :)) :ernaehrung004:

χεχε, ειμαι σιγουρος για την πολυ σκεψη και εξοντωτικη αναλυση με απειρες παραμετρους μεχρι να παρθει σωστη αποφαση! Μεχρι και διαγραμματα θα εχουν οι σημειωσεις σου!

Νεος, εγκλωβισμενος σε σωμα και πνευμα σοφου γεροντα :)) :ernaehrung004:

Χάχάχά :ernaehrung004:
Eτσι ακριβώς αρχοντομάστορα μου,δυό μήνες τό έψαχνα έβλεπα διάφορα,πάντα από κοντά να το πιάσω στό χέρι να δώ εργονομία καί βάρος,καί μετά διαβάζοντας γιά κινητήρα,βήμα αλυσίδας,πάχος οδηγών,κριτικές,κ.τ.λ

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

.... Νεος, εγκλωβισμενος σε σωμα και πνευμα σοφου γεροντα :)) :ernaehrung004:

χα χα χα χα ωραίο το σχόλιο. το ''νέος'' όμως δεν ξέρω που κολλάει.. :flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ. συγνώμη γείτονα αλλά ξέρεις ότι είμαι ολίγον πειραχτήρι :smash:

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

χα χα χα χα ωραίο το σχόλιο. το ''νέος'' όμως δεν ξέρω που κολλάει.. :flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ. συγνώμη γείτονα αλλά ξέρεις ότι είμαι ολίγον πειραχτήρι :smash:

Που κολλαει το νεος? Τον εχεις δει να ελισσεται σα χελι της στεριας αναμεσα στα πυκνα και θεωρατα κλαδια των αιωνοβιων δεντρων της πατριδας μας?

Καλές δουλειές Μήτσε
Χαίρομαι που τελικά κατάλαβες (ελπίζω) ότι τα εργαλεία της δουλειά σου έχουν αξία και σε αυτά πρέπει να δίνεις όλα τα λεφτά σου. Καλή συνέχεια.

Εχεις την εντυπωση οτι τα εργαλεια ενος χομπυ εχουν μικροτερη αξια, απο τα εργαλεια της δουλειας? Πλανασαι πλανην οικτρα Νικολαε :))

Εαν η χαρα ενος χομπυ ειναι μεγαλυτερη απο την χαρα της δουλείας αυτο σημαινει λογικα οτι και η αξια των εργαλειων του χομπυ ειναι και αυτη μεγαλυτερη απο την αξια των εργαλειων της δουλειας. Δημοκριτος :))