Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτο πατριωτη! Πολυ καλη επιλογη.
Το έχω και το χαρακτηρίζω ως "τίμιο εργαλείο.
Δεν έχει την φινέτσα ή την ποιότητα dremel (ή bosch) αλλά αυτό που λέει ο κατασκευαστής το κάνει.
Αυτό που ΔΕΝ λέει είναι ότι το κάνει ΧΩΡΙΣ τα δικά του αναλώσιμα. Ειδικά τα δισκάκια κοπής μετάλλου τρώγονται λες και είναι από κιμωλία.
Συνιστώ dremel αναλώσιμα (τα βρίσκεις παντού) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Παντως, για να ειμαι δικαιος:
Ενω γενικα χρησιμοποιω κινεζικα bits με το δικο μου parkside, πηρα μερικους δισκους κοπης μεταλλου της dremel (και με το συστημα ez click).
Καθαρα σε κοπη (π.χ. βιδας), η διαφορα με τους κινεζικους ηταν πολυ μικρη (αν υπηρχε). Μαλιστα ειχα την αισθηση οτι ο dremel δισκος "φαγωθηκε" πιο γρηγορα.
Βεβαιως, υπαρχουν και αλλα θεματα και ειδικα στην ασφαλεια (οπως μου ειχε επισημανει ο Μιχαλης στο παρελθον) ισως η διαφορα να ειναι μεγαλη και σημαντικη.
Γενικα, μετα απο παρα πολλες αγορες απο Κινα (λογω τιμης) εχω καταληξει οτι, χωρις ποτε να ειναι κορυφαια, συχνα τα αναλωσιμα κανουν τη δουλεια τους. Οχι παντα (ενιοτε ειναι και για πεταμα) και οχι το ιδιο καλα με τα κορυφαια "μαρκας", αλλα την κανουν. Αλλου οι διαφορες ειναι πιο μεγαλες (π.χ. οντως τα τρυπανακια cyl ταδε της Bosch με εντυπωσιασαν), αλλου πολυ μικροτερες.

Eπειδη τα ντρεμελοειδη και τα αναλωσιμα τους τα εχω φαει με το κουταλι, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι στα κινεζικα -περα απο την χειριστη ποιοτητα γενικοτερα- δεν ξερεις ποτε θα σου κατσει η στραβη, οπως η ρωσικη ρουλετα ενα πραμα.

Θα σπασει ο δισκος κοπης? Μπορει ναι μπορει και οχι. Θα σπασει το bit λειανσης καθως τροχιζεις μεταλλο? Μπορει ναι, μπορει και οχι. Θα διαλυθει η μινι συρματοβουρτσα καθως καθαριζεις κατι? Mπορει ναι μπορει και οχι.
Επειδη λοιπον ολα τα παραπανω μου εχουν συμβει, θα συνιστουσα να αποφευγετε τα κινεζικα bits με την εξαιρεση των γυαλοχαρτων που το μονο που μπορει να κανουν (στα σιγουρα) ειναι να φαγωθουν ταχιστα χωρις αλλες επιπτωσεις :)

Εαν παλι εχετε μπολικο στοκ κινεζικων, οπως εγω, συνιστω μεγαλη προσοχη και χρηση γυαλιων προστασιας απαραιτητως.

Πάντα φοράμε προστατευτικά μέσα.Γυαλιά γάντια και πολλές φορές και μάσκα για σκόνες κ.λ.π
Το θέμα είναι πως και τα Κινέζικα έχουν ποιοτητες.
Ας πούμε στο banggood έχω δει πολλά Κινέζικα Dremel bits τα οποία βέβαια έχουν πολλά θετικά σχόλια.
Επίσης εκεί έχω δει και ένα εξάρτημα που το βάζεις και έχει ανεμιστήρα κι διώχνει τη σκόνη όπως γυρνά.

Καλορίζικο Γιοργω να πω και εγώ ότι όσο αφορά τα αναλώσιμα στα τόσα χρόνια που δουλεύω τέτοια εργαλεία στον μοντελισμού και στην ξυλογλυπτική θα σου έλεγα μακριά από τα κινέζικα στο τέλος της ημέρας τα πληρώνεις δέκα φορές περισσότερο από τα επώνυμα εγώ πέρα από dremel δουλεύω και τησ proxxon και ενίοτε pg

Καλορίζικο Γιοργω να πω και εγώ ότι όσο αφορά τα αναλώσιμα στα τόσα χρόνια που δουλεύω τέτοια εργαλεία στον μοντελισμού και στην ξυλογλυπτική θα σου έλεγα μακριά από τα κινέζικα στο τέλος της ημέρας τα πληρώνεις δέκα φορές περισσότερο από τα επώνυμα εγώ πέρα από dremel δουλεύω και τησ proxxon και ενίοτε pg
Τα pg είναι και αυτά κινέζικα.Ειναι καλά?

Καλορίζικα! :smile:

Νομίζω ότι τα σετ της dremel βγαίνουν πιο φτηνά από το να τα πάρουμε ένα ένα.

Π.χ. εγώ σκέφτομαι να τσιμπήσω κάποια στιγμή μερικά σετάκια από εδώ ή από εδώ.

Τα pg είναι και αυτά κινέζικα.Ειναι καλά?
Δεν εχουν σχεση με dremel η proxxon ειναι τιμια ομωσ δεν ξερω αν κατασκευαζωνται στην κινα δηλωνουν ιταλικα παντωσ

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Noμιζω οτι ενα βασικο σετακι σαν και αυτο, ειναι μια καλη αρχη καθως περιεχει ενα μικρο δειγμα ποιοτικων εξαρτηματων απο ολες τις λειτουργιες ενος ροταρυ, δηλαδη του κοψιματος, της λειανσης, της σμιλευσης, του γυαλισματος, του τριψιματος, του καθαρισματος και του τρυπηματος.

Απο κει και περα, αναλογα με τις αναγκες που δημιουργουνται προχωρας πιο εξεικικευμενα. Καλο και πολυ χρησιμο ειναι να ξερεις τι υπαρχει απο αναλωσιμα για το εργαλειο.

Προχτες παρηγγειλα περιπου 50 ευρω για διαφορα bits για λειανση μεταλλου που χρησιμοποιω πολυ συχνα καθως αρχισαν να φθειρονται αυτα που ειχα παρει πριν 5-6 χρονια.

Yπαρχουν και τα αντιστοιχα κινεζικα, φυσικα και τα εχω δοκιμασει, περιπου στο 1/3, 1/4 της τιμης, αλλα ειναι σαν τρυπας μπετον με τρυπανι απο ξυλο.. πεταμενα λεφτα.

Σε τρίψιμο βλέπω ότι δεν υπάρχουν υψηλά grit.
Από τα 200 πάει απευθείας σε πανάκια.
Τι παίζει αν θέλεις να παίξεις ψηλά;
Custom καταστάσεις με ντουκόχαρτο;

Αν θυμασαι, στο ειχα πει αυτο με τον περιορισμο γυαλοχαρτων. Σε τετοια μικρη επιφανεια δεν εχω καν προσπαθησει πατεντα με υψηλοτερο grit..
Παντως για γυαλισμα ειναι οκ, εχει και αρκετα αξεσουαρ/bits γυαλισματος.

+++++

Αν και ειχα πει οτι θα περιμενα να πεθαινε πρωτα το τιμιο σκαπτικο Parkside και μετα θα αγοραζα καποιο αντιστοιχο Bosch η Dewalt, τελικα υπεκυψα νωριτερα :)

Bosch GBH 2-28 F, Kick back control, anti vibration control, 3.2J δυναμη και κατω απο 3 κιλα. To καλυτερο και ισχυροτερο στην κατηγορια του και...Μade in Germany επιτελους!!

33939587658_db602196a4_b.jpg

Μεσα στο ΣΚ θα γινει η δοκιμη και η περιγραφη εντυπωσεων καθως και μια μικρη συγκριση με το πιστο και γερικο Parkide των 3.0j.

Απο την προσφορα του eshop.https://www.e-shop.gr/pistoleto-per...8-sds-plus-32j-l-boxx-0611267501-p-TLS.031439

Last edited:
καλορίζικο καλοδουλευτο δύναμη το εργαλείο

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αν και ειχα πει οτι θα περιμενα να πεθαινε πρωτα το τιμιο σκαπτικο Parkside και μετα θα αγοραζα καποιο αντιστοιχο Bosch η Dewalt, τελικα υπεκυψα νωριτερα :)

Bosch GBH 2-28 F, Kick back control, anti vibration control, 3.2J δυναμη και κατω απο 3 κιλα. To καλυτερο και ισχυροτερο στην κατηγορια του και...Μade in Germany επιτελους!!

Μεσα στο ΣΚ θα γινει η δοκιμη και η περιγραφη εντυπωσεων καθως και μια μικρη συγκριση με το πιστο και γερικο Parkide των 3.0j.

Απο την προσφορα του eshop.https://www.e-shop.gr/pistoleto-per...8-sds-plus-32j-l-boxx-0611267501-p-TLS.031439

:drool1:

Ευχαριστω συναδελφοι!

Θα προτιμουσα ενα Bosch μπαταριας με την ιδια ισχυ αλλα, για την ωρα τουλαχιστον, ειναι περα απο τα οικονομικα μας κυβικα:)
https://www.bosch-professional.com/gr/el/products/gbh-36-v-li-plus-0611906002
400

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πλάκα θα έχει η σύγκριση με το Parkide των 3.0j αλλά όχι και τόσο ενδιαφέρων... Η 4πλάσια και βάλε διαφορά τιμής τους νομίζω πως λέει τα περισσότερα αν όχι όλα. Πάντως για τα χρήματα του και για κάποιον που θέλει ένα πιστολέτο για μια τρύπα αραιά και που το Parkide αποτελεί εξαιρετική επιλογή και τρομερό VFM.

Eυχαριστω συναδελφοι!

Πανο, συμφωνω οτι καποια εργαλεια πρεπει να υπαρχουν και σε ρευματος λογω συγκεκριμενων πλεονεκτηματων..
Νεκταριε, δυστυχως εδω δεν πας μονο για solo εργαλειο αλλα ουτε και για μικρης χωρητικοτητος μπαταριες. Θες τουλαχιστον 2 τεσσαρες 36βολτες και φορτιστη.

Κωστα ετσι ακριβως, το parkside ειναι VFM και οχι μονο για καποιον που θελει ενα πιστολετο για αραια και που. Εγω το ειχα σαν κυριο εργαλειο και το χρησιμοποιουσα συχνα.
Απο ολα δηλαδη τα parkside που ειχα και εχω, το πιστολετο των 3j δεν το ειχα αναβαθμισει ποτε εως σημερα, και εαν δεν υπηρχε η συγκεκριμενη προσφορα, η αναβαθμιση θα αργουσε επ' αοριστον.
Το ιδιο ισχυει και με το πιστολι θερμου αερα Parkside...που περιμενω χρονια να το ανανεωσω με το αντιστοιχο Dewalt, αλλα δεν με εχει προδωσει ποτε ουτε αυτο, εδω και πολλα χρονια που το εχω :)