Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικο Μιχάλη....θα το ευχαριστηθείς....Πολύ καλή τιμή το είχε το eshop...
Εάν δεν είχα πάρει στα 145 το μικρότερο αδελφάκι,που είναι και αυτό παρεπιπτοντος made in Germany, θα το επερνα...
Η πρώτη διαφορά του ενός με αλλα είναι ο ήχος....το Bosch έχει μια διαφορετική χροιά και άλλο άκουσμα δουλεματος....το λέω σε σύγκριση με ένα Black-Decker και του Lidl που αναφέρθηκε...
Η σύγκριση θα είχε ενδιαφέρον....

Καλοδούλευτο Γιώργο τό rotary tool,μέ καλές εργασίες.

Επίσης καλοδούλευτο Μιχάλη τό πιστολέτο,μέ καλές εργασίες.

Σημερινή αγορά ένα τσεκούρι Stihl καί μεσηνέζα Stihl

tsekoy10.jpg

tsekoy11.jpg

Καλοριζικο το τσεκουρι Δημητρη. Αραγε ξερουμε απο τι ξυλο φτιαχνει τις λαβες η Stihl?

Eυχαριστω παιδια για το δραπανακι, σημερα ειδα οτι το συνεργειο που μας βαζει το φυσικο αεριο εχει το μικρο GHB 2-26, το οποιο δεν αναγνωριζεται απο την πολυ χρηση!!
Το χρησιμοποιουν για να ανοιγουν τρυπες σε μπετον/πετρα/τοιχο για να στερεωνουν τις σωληνες ΚΑΙ αλλαζουν αμεσα τσοκ για να βιδωνουν επι τοπου τα στηριγματα των σωληνων.
Η διαδικασια αλλαγης τσοκ ειναι θεμα βαλε βγαλε.. Το εχει 5-6 χρονια μου ειπε, του κοστισε 250ευρω και απο τοτε δουλευει ασταματητα!

Κωστη το eshop το εχει τοσο φτηνα ισως γιατι δεν ερχεται με το τσοκ για τα κοινα τρυπανια και κατσαβιδολαμες με το στρογγυλο/HEX στελεχος. Εμενα δεν με ενδιεφερε το τσοκ.
Aν ποτε χρειαστει, με ~25 ευρω αγοραζεις ενα ακομα και απο Ελλαδα.

Eυχαριστω παιδια για το δραπανακι, σημερα ειδα οτι το συνεργειο που μας βαζει το φυσικο αεριο εχει το μικρο GHB 2-26, το οποιο δεν αναγνωριζεται απο την πολυ χρηση!!
Το χρησιμοποιουν για να ανοιγουν τρυπες σε μπετον/πετρα/τοιχο για να στερεωνουν τις σωληνες ΚΑΙ αλλαζουν αμεσα τσοκ για να βιδωνουν επι τοπου τα στηριγματα των σωληνων.
Η διαδικασια αλλαγης τσοκ ειναι θεμα βαλε βγαλε.. Το εχει 5-6 χρονια μου ειπε, του κοστισε 250ευρω και απο τοτε δουλευει ασταματητα!

Κωστη το eshop το εχει τοσο φτηνα ισως γιατι δεν ερχεται με το τσοκ για τα κοινα τρυπανια και κατσαβιδολαμες με το στρογγυλο/HEX στελεχος. Εμενα δεν με ενδιεφερε το τσοκ.
Aν ποτε χρειαστει, με ~25 ευρω αγοραζεις ενα ακομα και απο Ελλαδα.

Σε τρύπημα δεν μασάει το μικρό από 2-3 φορές το έχω δοκιμάσει....Σε μικρής έκτασης σκάψιμο θέλω να το δω...
Για να το έχει συνεργείο καταλαβαίνεις...

Το τσοκ ούτε και εμένα που χρειάζοταν για αυτο πηρα και εγω σκετο...ασε δε που δεν ξέρω πως βολεύει τέτοιο εργαλείο για βιδωμα..τεσπα..

Και ομως η σκανδαλη του βολευει για βιδωμα, δεν αρπαζει γρηγορα στροφες σαν τα αλλα, ειναι μελετημενη νομιζω και δεν σου ξεφευγει ευκολα οταν χρειαστει να βιδωσεις.

Στο Parkside απο την αλλη, η σκανδαλη δεν εχει την ιδια ομαλη προοδευτικοτητα ΑΛΛΑ το δραπανακι εχει ρυθμιση στροφων(!), οποτε αν ειναι για βιδωμα το ρυθμιζεις στο αργο!!

Επισης εαν ποτε χρειαστεις τσοκ βιδωματος για το bosch, μπορεις να βαλεις επανω το εξτρα τσοκ που ερχοταν με το σκαπτικο Parkside που ηταν και δωρεαν :))

Εάν κάνει το τσοκ από το parkside θα το δοκιμάσω....Εάν έχει προοδευτικές στροφές συγουρα γίνεται δουλειά...μένει το δω στην πράξη....

Το τσοκ του Parkside ειναι το απλο, εχει SDS στελεχος οποτε μπαινει κατ'ευθειαν πανω στο δραπανο της Βosch. Aλλα δεν νομιζω ποτε να χρησιμοποιησουμε το σκαπτικο για βιδωμα.
Ισως μονο για τρυπημα με τα μεγαλα σε μηκος κοινα τρυπανια εαν δεν εχουμε τα αντιστοιχα μεγαλα SDS.

Δημητρη, το ροπαλο του Ηρακλη ηταν λεει απο ξυλο μελιας!! :))

Σε τρίψιμο βλέπω ότι δεν υπάρχουν υψηλά grit.
Από τα 200 πάει απευθείας σε πανάκια.
Τι παίζει αν θέλεις να παίξεις ψηλά;
Custom καταστάσεις με ντουκόχαρτο;

ναι...ευλιγιστο πλαστικο, κολλημα του ντουκοχαρτου, καλο κεντραρισμα απο πριν και κοτσαρισμα στο αξονακι του δισκου κοπης.

επισης εχεις και στρογγυλα μικρα πλατω στα κινεζομαγαζα που παιρνουν γυαλοχαρτο με χρατς, εκει παιρνεις αναλογο και το κοβεις στρογγυλο με υπομονη

Aλλα δεν νομιζω ποτε να χρησιμοποιησουμε το σκαπτικο για βιδωμα.
Ισως μονο για τρυπημα με τα μεγαλα σε μηκος κοινα τρυπανια εαν δεν εχουμε τα αντιστοιχα μεγαλα SDS.
Ε ναι αυτο εννοούσα πριν ότι δεν βολεύει.. Για το βίδωμα...

Είναι το πρακτικό του θέματος ότι δεν κουβαλάς άλλο εργαλείο...έχεις το τσοκ σαν εχτρα κομμάτι μαζί με απλά τρυπανια σιδήρου η ξύλου ώστε να κάνεις την δουλειά σου άμα σου χρειαστεί.....

Καλοδούλευτο Γιώργο τό rotary tool,μέ καλές εργασίες.

Επίσης καλοδούλευτο Μιχάλη τό πιστολέτο,μέ καλές εργασίες.

Σημερινή αγορά ένα τσεκούρι Stihl καί μεσηνέζα Stihl..

Σε ευχαριστώ. ομοίως και σε σένα στα καινούργια σου Stihl !!

Καλορίζικο Γιοργω να πω και εγώ ότι όσο αφορά τα αναλώσιμα στα τόσα χρόνια που δουλεύω τέτοια εργαλεία στον μοντελισμού και στην ξυλογλυπτική θα σου έλεγα μακριά από τα κινέζικα στο τέλος της ημέρας τα πληρώνεις δέκα φορές περισσότερο από τα επώνυμα εγώ πέρα από dremel δουλεύω και τησ proxxon και ενίοτε pg

α χα χα χα το πέθανες το όνομά μου. ευχαριστώ πάντως φίλε μου Κειροιάκω :flipout::flipout:

Καλορίζικα! :smile:

Νομίζω ότι τα σετ της dremel βγαίνουν πιο φτηνά από το να τα πάρουμε ένα ένα.

Π.χ. εγώ σκέφτομαι να τσιμπήσω κάποια στιγμή μερικά σετάκια από εδώ ή από εδώ.

Πολύ ενδιαφέρον αυτά τα σετ. κάποιο θα χτυπήσω..

Αν και ειχα πει οτι θα περιμενα να πεθαινε πρωτα το τιμιο σκαπτικο Parkside και μετα θα αγοραζα καποιο αντιστοιχο Bosch η Dewalt, τελικα υπεκυψα νωριτερα :)

Bosch GBH 2-28 F, Kick back control, anti vibration control, 3.2J δυναμη και κατω απο 3 κιλα. To καλυτερο και ισχυροτερο στην κατηγορια του και...Μade in Germany επιτελους!!

Μεσα στο ΣΚ θα γινει η δοκιμη και η περιγραφη εντυπωσεων καθως και μια μικρη συγκριση με το πιστο και γερικο Parkide των 3.0j.

Απο την προσφορα του eshop.https://www.e-shop.gr/pistoleto-per...8-sds-plus-32j-l-boxx-0611267501-p-TLS.031439

Σιγά μην περίμενες. αφού είσαι ανήσυχο πνεύμα !! :flipout:
Καλά μόνο που βλέπω το ''Boschhammer'' πάνω στο εργαλείο, μου ρχεται να πετάξω και τα τρία Black & Decker που έχω.
Καλορίζικη η εργαλειάρα σου.

Last edited by a moderator:
α χα χα χα το πέθανες το όνομά μου. ευχαριστώ πάντως φίλε μου Κειροιάκω :flipout::flipout:

Πολύ ενδιαφέρον αυτά τα σετ. κάποιο θα χτυπήσω..

Σιγά μην περίμενες. αφού είσαι ανήσυχο πνεύμα !! :flipout:
Καλά μόνο που βλέπω το ''Boschhammer'' πάνω στο εργαλείο, μου ρχεται να πετάξω και τα τρία Black & Decker που έχω.
Καλορίζικη η εργαλειάρα σου.
Μου χρειάζεται μια παραλαβή ένα καλό ζευγάρι γιαλια μυοπυασ

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα φτιαξω καποιου γνωστου μια απλη κατασκευη απο plexι και ξυλο και σαν δωρο που με ρωτησε, του ειπα να μου παρει απο το Leroy εναν επωνυμο φρουτοσυλλεκτη.

STIHL δεν ειχε αλλα δεν πειραζει, καλος ειναι και αυτος :)
47824595871_2415f04c50_c.jpg

• Like
Reactions: nickolas
Καλά βγάζει και φρουτοσυλλέκτες η Bosch ; απίστευτα πράγματα βλέπουμε και μαθαίνουμε εδώ.
Καλές συγκομιδές Μιχάλη.

Εδω βγαζει πενσες και κατσαβιδια, σε λιγο θα βγαζει και σερβετες για το χρημα...γυναικες επαγγελματιες υπαρχουν αρκετες!

Στο Leroy πάντως, αν κρίνω απ´ τη φωτογραφία, μάλλον δεν έχουν ιδέα πως χρησιμοποιείται. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θα φτιαξω καποιου γνωστου μια απλη κατασκευη απο plexι και ξυλο και σαν δωρο που με ρωτησε, του ειπα να μου παρει απο το Leroy εναν επωνυμο φρουτοσυλλεκτη.

STIHL δεν ειχε αλλα δεν πειραζει, καλος ειναι και αυτος :)

Καλές συγκομιδές Μιχάλη.

Καλά βγάζει και φρουτοσυλλέκτες η Bosch ; απίστευτα πράγματα βλέπουμε και μαθαίνουμε εδώ.
Καλές συγκομιδές Μιχάλη.

Σιγά μήν βγάζει η Bosch φρουτοσυλλέκτες Γιώργο,απλά κόλλησε ο Μιχάλης ένα αυτοκόλλητο τής Bosch επάνω. :flipout:

Μιχάλη respect μόλις τό είδα λύθηκα στά γέλια. :grinning-smiley-043