Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα Νεκτάριε το σετ πενσοειδη και Αγγελε την σπαθοσεγα με τα αναλωσημα... . ..

Πέρασα και από stanleycenter σήμερα και πήρα κάποια πραγματάκια...
Μια βαριά,έναν προκοβγαλτη,ενα σφυρι και ενα μαχαιρι....

https://i.postimg.cc/Fs4VbW7K/20190523-133402.jpg

Πολυ ωραια και εργονομικα τα εργαλειακια αυτα.....για τον προκοβγαλτη εχω εναν ενδιασμο μηπως ηθελα μεγαλυτερο....

Γενικος υπηρχαν καποια σφυρια και υσχιει οτι η γκαμα της εταιριας εχει καποια ελλειψη αλλα υπηρχαν στα ραφια επιλογες....
Τωρα οσο αφορα την ανανεωση μου ειπε οτι περιμενουν νεα φουρνια στο αμεσος προσεχες διαστημα με νεα σχεδια και επιλογες σε βαρος στα σφυρια...εξου και η μη διαθεσιμοτητα...

υ.γ...ισως επρεπε να παει στα εργαλεια χειρος το συγκεκριμενο....εαν μπορειτε να το μεταφερεται....

Καλησπέρα και καλή παραλαβή. Εσυ πήρες το τελευταίο σφυράκι με την λαβή γραφίτη τελικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eχει και το κεντρο βιδας ετοιμοπαραδοτα σφυρακια με λαβη γραφιτη αλλα μονο των 200 και 300γρ.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=12337

Ειναι οντως πολυ καλα στην αισθηση και στο κρατημα. Παρελαβα ενα σημερα των 300γρ. απο το κεντρο βιδας αλλα δυστυχως το Flickr σημερα ολη μερα αναβαθμιζεται και δεν μπορω να ανεβασω φωτο.

Φωτο απο τις παραλαβες αργοτερα.

Καλορίζικα Νεκτάριε το σετ πενσοειδη και Αγγελε την σπαθοσεγα με τα αναλωσημα... . ..

Πέρασα και από stanleycenter σήμερα και πήρα κάποια πραγματάκια...
Μια βαριά,έναν προκοβγαλτη,ενα σφυρι και ενα μαχαιρι....

https://i.postimg.cc/Fs4VbW7K/20190523-133402.jpg

Πολυ ωραια και εργονομικα τα εργαλειακια αυτα.....για τον προκοβγαλτη εχω εναν ενδιασμο μηπως ηθελα μεγαλυτερο....

Γενικος υπηρχαν καποια σφυρια και υσχιει οτι η γκαμα της εταιριας εχει καποια ελλειψη αλλα υπηρχαν στα ραφια επιλογες....
Τωρα οσο αφορα την ανανεωση μου ειπε οτι περιμενουν νεα φουρνια στο αμεσος προσεχες διαστημα με νεα σχεδια και επιλογες σε βαρος στα σφυρια...εξου και η μη διαθεσιμοτητα...

υ.γ...ισως επρεπε να παει στα εργαλεια χειρος το συγκεκριμενο....εαν μπορειτε να το μεταφερεται....

Ευχαριστω :)
Νομιζω, τεχνικα, αυτο ειναι βαριοπουλα. Η βαρια ειναι το πιο μεγαλο, με μακρυ κονταρι. Ή κανω λαθος;
Παντως ειναι πολυ ομορφα τα stanley

Ε, τα περισσοτερα στην Κινα φτιαχνονται πλεον. Αλλα, η ποιοτητα ειναι, νομιζω, θεμα προδιαγραφων που τιθενται απο τον ιδιοκτητη του σηματος.
Αλλιως, αφου 3 λαμες "swiss made" parkside κανουν 4 και 2 made in china bosch κανουν 15...με πιασανε πολυ κοροιδο 😛

Ευχαριστώ παιδιά...
Το σφυρί δεν είναι με λαβη/ σώμα από γραφιτη.....Είναι το απλό...
Η βαριοπούλα είναι αυτή στα δεξιά στην φωτο...

Εντωμεταξύ ο προκοβγαλτης μου φενεται " λιγος"...έγινε δοκιμή σε παλέτα. .μάλλον θα πάει πίσω..

Ε, τα περισσοτερα στην Κινα φτιαχνονται πλεον. Αλλα, η ποιοτητα ειναι, νομιζω, θεμα προδιαγραφων που τιθενται απο τον ιδιοκτητη του σηματος.
Αλλιως, αφου 3 λαμες "swiss made" parkside κανουν 4 και 2 made in china bosch κανουν 15...με πιασανε πολυ κοροιδο ο˜›

Oι λαμες για σεγα και σπαθοσεγα της Bosch γραφουν Made in Switzerland. Η πενσα και ο κοφτης που εχουμε παρει με τον Νεκταριο ειναι made in China :)

Παντως λιγο που συγκρινα στο χερι τις λαμες του lidl με τις αντιστοιχες της Bosch, η διαφορα στην ποιοτητα φαινεται τεραστια ενω η διαφορα στην τιμη ειναι ελαχιστη.
Λαμες σεγας μεταλλου, 5 τεμαχια Βοsch βρισκεις απο 3.5 εως 6 ευρω το σετακι.

Κατι ειναι κι αυτο.
Παντως, τοτε οντως με πιασανε κοροιδο. 15 2 λαμες (μεγαλες) ξυλου bosch απο leroy. Ισως λογω μεγεθους.
Ενω 5 λαμες μεταλλου dewalt, παλι 15.

Οι τιμες για λαμες σπαθοσεγας ειναι πιο υψηλες. Και οι τιμες του Leroy σε Bosch και Dewalt αναλωσιμα ειναι ακριβες.

Στις μεγαλες λαμες σπαθοσεγας για ξυλο, οι λαμες parkside που αγορασαμε σημερα μου φαινονται ιδιες ακριβως οπτικα με τις αχρηστες παλιες που εβγαζε, εκτος απο μια με διαφορετικη οδοντωση που ισως να ειναι καλυτερη, οχι λογω ποιοτητας αλλα λογω οδοντωσης.

Εχω την εντυπωση και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι οι Swiss Made λαμες σπαθοσεγας για ξυλο του λιντλ ειναι το ιδιο αχρηστες με αυτες που εβγαζε.
Απο την αλλη οι αντιστοιχες μεγαλες λαμες τις Βοsch ειναι ολα τα λεφτα. Εχω λαμα 3 ετων που κοβει σαν καινουρια, ελαχιστη η φθορα της.

Να συνεννοηθουμε απο βδομαδα να κανουμε τα τεστακια που δυστυχως δεν θα εχουν κανενα ενδιαφερον γιατι ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα..

Ο συγκεκριμένος προκοβγάλτης περισσότερο ψυχοβγάλτης είναι.
Έτσι....Πολύ ώρα για να βγει προκα 5cm....
Θα πάρω έναν μεγαλύτερο που ειδα...
Κατι ειναι κι αυτο.
Παντως, τοτε οντως με πιασανε κοροιδο. 15 2 λαμες (μεγαλες) ξυλου bosch απο leroy. Ισως λογω μεγεθους.
Ενω 5 λαμες μεταλλου dewalt, παλι 15.

Δεν νομίζω να υπάρχει καμία σύγκριση,σχέση η ποιότητα του ενός με του άλλου...
Δουλεύοντας όλες όσες πήρα τελευταία της Bosch η φθορά τους δειχνει να είναι απελπιστικά αργή έως μηδαμινή....
Πολύ καλές τιμές σε λαμες σπαθοσεγες έχει ο Χρήστου...

Δεν έχω του lidl σπαθολαμες αλλά δεν θα ξεπερνά και να σου πω την αλήθεια....

Έχε υπόψιν σου οτι η σπαθοσεγα του lidl δεν ορίζει λάμα πάνω των 16cm καθώς η δύναμη του εργαλείου ως εκεί περιορίζεται.. το γράφει και στα specs....το λέω γιατί εάν πας να κόψεις με 25αρα η και 30αρα λάμα Ίσως υπάρχει θέμα με το εργαλείο όταν δουλεύει εν καιρό ετσι..

Αυτού του μεγέθους οι λάμες δεν είναι χρήσιμες μόνο για μασίφ κοπή σε όλο το εύρος τους . Πριν καμία βδομάδα έπρεπε να μεγαλώσω το άνοιγμα κάποιων πορτών , οι μεσοτοιχία ήταν γυψοσανιδα-σκουρετο-δοκαρακι 5x10-σκουρετο-γυψοσανιδα . Πάχος τοίχου συνολικά 15+ πόντους αλλά ουσιαστικά το πάχος κοπής ήταν 4,5 με 5 πόντους (2,5+2,5 πόντους περίπου) . Με μια 25αρα λάμα και μια μικρή σπαθοσεγα έγινε πολύ γρήγορα και εύκολα η δουλειά .

Μετα, λοιπον, απο ενα πολυ βιαστικο τεστακι, να πω κι εγω τι ειδα:
Καταρχην, η σπαθοσεγα ειναι πολυ ωραιο παιχνιδακι 😁😁😁
Τη δοκιμασα σε
α) λεπτο κλαδι (περιπου 4-5cm διαμετρο) απο καποιο μαλακο καυσοξυλο:
1. Με τη λαμα ξυλου που ειχε μεσα. Εκοψε πολυ καλα, τοσο καθετα, οσο και οροζοντια (παραλληλα με τα νερα), οπου ζοριστηκε λιιιιγο.
2. Με πολυ μεγαλη (300mm) λαμα ξυλου της bosch. Επισης πολυ καλα, δεν ειδα μεγαλη διαφορα, ισως λογω μαλακου ξυλου.
β) Σε μεταλλικο "σωληνα", τετραγωνης διατομης, περιπου 1χ1cm:
1. Με τη λαμα μεταλλου που ειχε μεσα. Εκοψε μια χαρα, περιπου το ιδιο γρηγορα με τροχο, ισως και λιγο πιο γρηγορα. Ομαλη κοπη, χωρις πολυ τιναγμα.
2. Με λαμα Dewalt (κοβαλτιου νομιζω), 150cm. ΜΕΓΑΛΗ απογοητευση. Εκοψε λιγο χειροτερα απο την αλλη, με πολυ τιναγμα και πιο "αγρια" κοπη. Ισως η λαμα ειναι και για σιδερο και για ξυλο, αρα εχει πιο χοντρα δοντια. Ισως ειναι για πιο σκληρα μεταλλα, ή κατι αλλο.
Και κατι αλλο με τη Dewalt: Στη μεγιστη ταχυτητα, η λαμα παει πολυ "περα-δωθε", ακομα και χωρις να κοβει κατι (στον αερα). Με μικροτερη ταχυτητα ειναι ok. Στο κοψιμο και παλι το κανει στη μεγαλη ταχυτητα (αρα δεν μπορεις να δουλεψεις), σε μικροτερη κοβει κανονικα.
Μου εκανε πολυ εντυπωση, γιατι αυτο δεν το εκανε ουτε η bosch, με διπλασιο μηκος και ιδιο περιπου παχος. Ισως καποια ασυμβατοτητα με το μηχανημα ή κατι αλλο. Δοκιμασα και αλλη Dewalt ιδια, μηπως ειχε κατι η συγκεκρινενη, αλλα τα ιδια. Καμια αλλη λαμα δεν μου το εκανε αυτο.
Αυριο θα προσπαθησω να δοκιμασω και καποιες απο τις εξτρα που πηρα (τις swiss made).
Μιχαλη ανυπομονω... :)

Τι εγινε ρε παιδια σας εβαλα στη πριζα με τα σφυρακια?

Χεχεχε

Να και τα δικα μου που ηρθαν χθες στο πατρικο μου.

20190523-203347.jpg

Ειναι παραπανω απο σουπερ σαν ποιοτητα φινιρισμα εμφανιση.
Δε ξερω τι παραπανω μπορει να εχει η νεα σειρα.

Καλορίζικα Κυρ... :a0210:
Ρε φίλε, στην αρχή νόμισα οτι έχεις ψώνιο με τα Dewalt... Μετά κατάλαβα οτι το θέμα σου είναι το κίτρινο.
Δε παίρνεις κανένα διαρκείας για Φιλαδέλφεια μπας και χορτάσει το μάτι σου;

μμμ, πολύ όμορφα Κυριάκο. τα βλέπεις και σου λένε '' αγόρασέ με κι ας μη σου κάνει ανάγκη''. τόσο καλά.
το πριονάκι (απ ότι μπορώ να διακρίνω) τι λέει ;
επίσης τα κρεμμύδια τώρα που κολλάνε ; ετοιμάζεις στιφάδο μήπως ; :flipout::flipout:

Χαχαχα τα πηρα να ταιριαζουν με τα Dewalt...
Γιαυτο δεν ηθελα τα Kreator που εχουν το χρωμα των Μιλοκι.....

Το πριονακι ειναι πολυ καλο για τα 7 ευρω που κοστισε.
Θα το τσεκαρω και στην πραξη σε αντιπαραβολη με τα bacho k samurai που εχω.

Τα κρεμυδια επειδη δε βρηκα σκορδα για το ματι....
χαχαχαχα