Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έτσι όπως το video; Ναι, και το δικό μου έτσι κάνει. Αλλά αυτό περιγράφει ο Λάζαρος;

Αυτό που μου φάνηκε περίεργο στο τσοκ του Μακίτα είναι η συμπεριφορά που είναι ακριβώς όπως του Hilti του παρακάτω βίντεο, μεταξύ 4:19 και 4:25.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Είναι φυσιολογικοί αυτοί οι θόρυβοι κατά την περιστροφή του;
Edit: Τελικά λειτούργησα το τσοκ όπως ο τύπος το Makita κάπου στο 6ο λεπτό του βίντεο, δηλαδή 3 κλικ προς τα αριστερά (κατελυθυνση σφιξίματος), οπότε παραμένει το τρυπάνι σταθερό, Εν συνεχεία για λύσιμο, μια φορά δεξιά, ακούγεται κλικ και μετά χαλαρώνει ελεύθερα, χωρίς την αίσθηση εμπλοκής γραναζιών που είχα πριν...
Οπότε οκ πλέον το τσοκ για μένα.
Να πω εδώ για το πρώτο βίντεο της Μακίτα ότι σε εμένα δεν δούλεψε σωστά αυτός ο τρόπος λειτουργίας του τσοκ.

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Edit: Τελικά λειτούργησα το τσοκ όπως ο τύπος το Makita κάπου στο 6ο λεπτό του βίντεο, δηλαδή 3 κλικ προς τα αριστερά (κατελυθυνση σφιξίματος), οπότε παραμένει το τρυπάνι σταθερό, Εν συνεχεία για λύσιμο, μια φορά δεξιά, ακούγεται κλικ και μετά χαλαρώνει ελεύθερα, χωρίς την αίσθηση εμπλοκής γραναζιών που είχα πριν...

Ναι, ακριβώς έτσι δουλεύει και το δικό μου. Όποτε, ευτυχώς, είσαι ΟΚ :)

• Like
Reactions: lazarefa
Παραλαβη ξυλειας για τον πεινασμενο Laser :)

5 κομματια κοντρα πλακε Σημύδα παχους 3 χιλιοστων (3.1μμ για την ακριβεια) και διαστασεων 30 χ 50 εκατοστα. Τιμη 3 ευρω το κομματι.

j0QW0Ljh.jpg

Κοπηκαν στην πριονοκορδελα, τα περισσοτερα σε διασταση 20χ30 (περιπου Α4) που με βολευει παρα πολυ.
AtDGQl9h.jpg

Το μαγαζι Novaware ειναι στα Πατησια και αποστελλει εαν χρειαστει. Η κυρια επι των παραγγελιων ειναι παρα πολυ εξυπηρετικη και ευγενεστατη!

5 κομματια κοντρα πλακε Σημύδα παχους 3 χιλιοστων (3.1μμ για την ακριβεια) και διαστασεων 30 χ 50 εκατοστα. Τιμη 3 ευρω το κομματι.

j0QW0Ljh.jpg

Κοπηκαν στην πριονοκορδελα, τα περισσοτερα σε διασταση 20χ30 (περιπου Α4) που με βολευει παρα πολυ.
AtDGQl9h.jpg

Το μαγαζι Novaware ειναι στα Πατησια και αποστελλει εαν χρειαστει. Η κυρια επι των παραγγελιων ειναι παρα πολυ εξυπηρετικη και ευγενεστατη!

Πολύ ενδιαφέρον Μιχάλη. Και εξυπηρετικό για εμάς που κάνουμε μικρά προτζεκτ με ΚΠ 3mm (y)

Σου ήρθε 20€ το τμ δηλαδή.
Εγώ είχα πάρει 9€ το τμ από Timbersa, αλλά ήταν Poplar και έπρεπε να αγοράσω ολόκληρο φυλλο (και να πάω και στην άλλη άκρη του νομού Αττικής για να το πάρω)

Από όσο βλέπω, δεν είναι και σκεβρωμένα καθόλου τα κομμάτια που πήρες.
Είναι καλό και από τις δυο πλευρές;

Αν δεν "καρβουνιάζει" (όπως το 4mm Οκουμέ που είχα πάρει από το Leroy), θα είναι τέλειο.

Γράψε σε παρακαλώ εντυπώσεις όταν "κάψεις" κάτι.

Ενδιαφέροντα φαίνονται και τα λεπτά ακρυλικά φύλλα χάραξης που βλέπω στο novaware, για διάφορες κατασκευές στο laser

j0QW0Ljh.jpg

AtDGQl9h.jpg

Με τι κόστος στα έστειλε?

Νικο ειναι καλο και απο τις δυο πλευρες, καμμια σχεση με το κ/π λευκας ουτε σε ποιοτητα αλλα κυριως ουτε και σε αντοχη/σκληροτητα,.
Εχω ηδη φτιαξει πολλα material tests oπως τα ονομαζει το lightburn, που βλεπεις τι ταχυτητα και ισχυ ειναι ιδανικη για καθε ξυλο στο laser που εχεις.
Θα το ποσταρω αργοτερα στο νημα με τους εκτυπωτες γιατι εχει μεγαλο ενδιαφερον, η συγκριση των διαφορων υλικων του ιδιου παχους.

-Κυριακο μου τα εφερε φιλος που περνουσε απο το μαγαζι. Ομως αποστελλονται απο οτι μου ειπε η κυρια. Με ενα τηλεφωνο μαθαινεις και το κοστος.

Ήρθε σήμερα η ξαδέλφη και έφερε το σετ της Milwaukee για το βαφτιστήρι και τις 2 μπαταρίες με τον φορτιστή της RYOBI.
Τι πρέπει να προσέξω στον μετασχηματιστή που θα αγοράσω;
Aυτός για παράδειγμα,κάνει;

received_3216373641828211.jpeg

Και άλλη παραλαβή σήμερα!
Με τη βοήθεια φίλου που μένει κοντά στο mmplanet παρέλαβα μόλις το κρουστικό δράπανο της ΜΑΚΙΤΑ DP482Z.
View attachment 219413
Ωραίο βαρύ εργαλείο θυμίζει τα Dewalt σε ποιότητα ας ελπίσουμε να βγει εξίσου αξιόπιστο.
Χεχεχεχε
Μακοιτα τι πηραααα!!!!
Όλα καλά ευτυχώς με τη λειτουργία του τσοκ.

• Like
Παραλαβη ενος ταπεινου, φτηνου και παραδοσιακου ενσυρματου φορτιστη μπαταριων αυτοκινητου. Εχει και πολυ καλες κριτικες, οπτε δεν το σκεφτηκα και πολυ.

Ουτε 11 ευρω δεν κοστισε :)
DzE3zd3h.jpg

Θα αναπληρωσει τον αντιστοιχο φορτιστη του Lidl που αποδειχτηκε για τα μπαζα.
0OtzICnh.jpg

Τις οδηγιες θα τις διαβασω οταν ερθει η ωρα να φορτισω καμμια μπαταρια.
NE5ZOnih.jpg

Δεν ξερω αν κανει για 6βολτη μπαταρια μηχανης.

Εν τω μεταξυ ειναι στο δρομο και ο εκκινητης με την μπαταρια απο την Τσεχια, αλλα καλο ειναι να υπαρχει και ενα φορτιστακι ρευματος για καλο και για κακο.

• Like