Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τελικά αντί για μετασχηματιστές και την βοήθεια των γνώσεων του "Χιώτης",παρήγγειλα με λιγότερα χρήματα απ΄ότι θα μου κόστιζαν 2 μετασχηματιστές (80€) από το Ιταλικό Amazon τα παρακάτω:
FireShot Capture 020 - Pagamento Amazon.it - www.amazon.it.png

Σημερινή παραλαβή από e-shop

20230907_140735.jpg

Παρέλαβα την αμπεροτσιμπιδα που είχα παραγγείλει πριν δυομιση εβδομάδες:

IMG20230906163024.jpg

Φαίνεται να έχει καλή ποιότητα κατασκευής και συγκρινόμενη με πολύμετρο σε μετρήσεις τάσης μπαταριών δείχνει σχεδόν ίδιες μετρήσεις (ελάχιστες αποκλείσεις).
Την δοκίμασα και στο αυτοκίνητο (η φωτογραφία είναι ενδεικτική, την είχα περάσει από τον θετικό πόλο της μπαταρίας και μετά είδα σε διάφορα βίντεο ότι όλοι την συνδέουν στον αρνητικό πόλο για πιο ακριβείς μετρήσεις)....

IMG20230906172552.jpg

.....και διαπίστωσα καταρχάς ότι δεν έχω διαρροή ρεύματος ενώ μέτρησα το ρεύμα που καταναλώνει κατά περίπτωση, πχ με λαμπάκι καμπίνας ανοιχτό, με ραδιόφωνο, με ή χωρίς συναγερμό, κατά την εκκίνηση κλπ.
Χρήσιμο εργαλείο!

Σημερινη παραλλαβη αλλη μια σκαλα της Palbest ΧΧL απο Γαραφα...

Eιναι η νεα σειρα της εταιριας Advance οπου στην κορυφη της εχει εργαλειοθηκη για πολλαπλες χρησεις...
Ειναι και η μονη διαφορα σε σχεση με την προηγουμενη σειρα XXL...η οποια δεν εχει παθει κατι λειτουργικο απλως εχει λερωθει παρα πολυ και δεν ειναι για σπιτια εσωτερικα....
Η 5+1 ειναι η πιο βολικη για εμενα....

20230911_095808.jpg 20230911_100036.jpg20230911_100008.jpg

Η εργαλειοθηκη πληρως εργονομικη αφου ορισμενα απο τα 12v εργαλεια μπαταριας της Bosch πανε και σφηνωνουν ασφαλη προς χρηση και μετακινηση...μπορεις να βαλει απο κατσαβιδια μεχρι κοπιδια και συναφη εργαλεια χειρος...
Επεισης υπαρχει λαβη/γαννζο γαι τα κρεμονται μικρα κουβαλακια....
20230911_100333.jpg

20230911_100446 (2).jpg

Πηρα περυσι μια σκαλα 7+1 για να φτανω πιο ανετα το ταβανι καποιων χωρων αλλα δυστυχως, αντι ενα σκαλι διαφορα μου εδωσε μολις 2-3 ποντους.
Αυτο συνεβει επειδη η 6+1 σκαλα ειχε μεγαλυτερο ανοιγμα σκαλιων και το πρωτο σκαλι ηταν ψηλοτερα. Τσαμπα τα λεφτα δηλαδη της 7+1..

Γι αυτο προσοχη, οταν θελετε σκαλα για συγκεκριμενο υψος, να τσεκαρετε προσεκτικα τα specs, οχι μονο τα σκαλια.

Αυτό που πρέπει να ελέγχουμε σε μια σκάλα ωστε να μας βολευει είναι το ύψος του πλατυσκαλου...Αυτό καθορίζει ανάλογα με το ύψος μας που θέλουμε να φτάνουμε..
Η ψηλές σκάλες είναι πιο ανετες οταν έχουμε κάτι πολύ ψιλά να κάνουμε αλλα δεν είναι στιβαρες επειδή το άνοιγμα ανοίγει κατά πολύ.. Η χαμηλότερες είναι σαφώς πιο σταθερές..
Εκεί έχω καταλήξει δουλευοντας τες..

Η συγκεκριμένη έχει 1.24 ύψος στο πλατυσκαλο και με το μέσο όρο υψους ενος ανθρωπου το 1.75μ με το άνοιγμα χεριών δίνει ότι φτάνει τα 3.24μ...
Για τα περισσότερα σπίτια,ακόμη και δεκαετίας 60' που είχε 3.20 ύψος είναι μια χαρά...θέλω να πω ότι για την εργασία που την θελω με ικανοποιεί...
Ειδικά για το βάψιμο είναι ότι πρέπει γιατί η πολυ ψιλή σκαλα(ειχα παλιοτερα 7+1) δεν κουμαντάρεται εύκολα σε σπίτι με πράγματα και χτυπάς τους τοίχους κατά την μεταφορα της...ακόμη και για την κατασκευή γυψοσανιδας είναι ιδανική...

Σημερινη παραλλαβη αλλη μια σκαλα της Palbest ΧΧL απο Γαραφα...

Eιναι η νεα σειρα της εταιριας Advance οπου στην κορυφη της εχει εργαλειοθηκη για πολλαπλες χρησεις...
Ειναι και η μονη διαφορα σε σχεση με την προηγουμενη σειρα XXL...η οποια δεν εχει παθει κατι λειτουργικο απλως εχει λερωθει παρα πολυ και δεν ειναι για σπιτια εσωτερικα....
Η 5+1 ειναι η πιο βολικη για εμενα....

View attachment 219738 View attachment 219740View attachment 219739

Η εργαλειοθηκη πληρως εργονομικη αφου ορισμενα απο τα 12v εργαλεια μπαταριας της Bosch πανε και σφηνωνουν ασφαλη προς χρηση και μετακινηση...μπορεις να βαλει απο κατσαβιδια μεχρι κοπιδια και συναφη εργαλεια χειρος...
Επεισης υπαρχει λαβη/γαννζο γαι τα κρεμονται μικρα κουβαλακια....
View attachment 219737

View attachment 219741
Καλορίζικη η νέα σκάλα Κωστή. Έχω μια παρόμοια αλουμινίου 5+1 σκαλοπάτια, με μεταλλική (αλουμινένια) υποδοχή για εργαλεία (ουσιαστικά ένας χώρος εναπόθεσης εργαλείων είναι με μερικά εκατοστά βάθος), κάπου 20 χρόνια τώρα. Αθάνατη κατασκευή, πολύ καλής ποιότητας, αγορασμένη από ένα μαγαζάκι επί της Θηβών στο Αιγάλεω (Σκαλοτεχνική, Θηβών 505) που είχε μόνο σκάλες, σιδερώστρες ρούχων (έχω αγοράσει επίσης, αθάνατη κι αυτή) καθώς και (αν θυμάμαι καλά) απλώστρες ρούχων και μεταλλικά καρότσια λαικής (δυστυχώς έχει κλείσει πλέον). Η δε τιμή που την αγόρασα τότε, γύρω στα 45 ευρώ πρέπει να ήταν. Εποχές...

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλοριζικη η νεα σκαλα Κωστη.
Η δε τιμή που την αγόρασα τότε, γύρω στα 45 ευρώ πρέπει να ήταν. Εποχές...
Ευχαριστώ...
Η αλήθεια είναι ότι ακρίβεια έχει χτυπήσει παντού..Την πρώτη XXL 5+1 απλή την είχα πάρει 50 ευρώ το 14'...αστα..

• Like
Reactions: lazarefa
Νομίζω η ποιότητα της σκάλας φαίνεται από το πως είναι τα σκαλιά στερεωμένα (με πόσα πριτσίνια ή αν έχει τρύπες στα πλαινά και μπαίνουν μέσα τα σκαλιά και κρατάνε καλύτερα). Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Κατέβηκα κέντρο σήμερα.
Οι γυναίκες είδαν ένα κλειδί του Sol που έκοψα στο laser για δοκιμή, τους άρεσε, και είχαν την ιδέα να κόψω μερικά και να τους φτιάξω λίγες καρφίτσες.
Για παραμάνες ξεκίνησα αλλά στο μαγαζί, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, μου άρεσαν καλύτερα τα τρούκς που έχουν ελάχιστο όγκο και δεν θα φαίνονται καθόλου απο μπροστά.

Υ.Γ. Μιχάλη, για σένα έκανα την ανάρτηση, σου βρήκα δουλειά… ;)

IMG_6273.jpegIMG_6277.jpegIMG_6276.jpegIMG_6278.jpegIMG_6280.jpeg

Last edited:
ενισχυω την εργαλειοθηκη στο σπιτ,ι και αγορασα ενα σπαστο κατσαβιδι καστανιας (ενα σε ολα)

παιδια φαινεται πολυ καλο, με σφιχτα δεσιματα και ειναι βαρυ! 235 γραμμαρια! ο μηχανισμος ειναι μεταλλικος, μονο το δακτυλιδ επιλογης ειναι πλαστικο. δεν ειναι για χρηση σε συνεργειο, αλλα για το σπιτι δεν νομιζω να κολωσει ακομα και σε καρυδακια.
η θηκεγια τις μυτες βγαινει με ελατηριο....και ετυχε να μη εχω τις 3 ειδικες μυτες που συμπεριλαμβανονται κιολας

Attachments

• web-183505.jpg
    web-183505.jpg
    268.2 KB · Views: 42
θα σε μπαναρω...προσεχε....

στα σοβαρα τωρα, το σκεφτηκα καποιο καιρο, αλλα εχω μεταφερει μονιμα πια το 12βολτο στο σπιτι...με τρυπανοφρεζακι, ανταπτορα, επεκταση και σετ CYL-9 στο κουτι του....

• Like
Reactions: Χιωτης