Tι παραλάβαμε σήμερα..

Από BANGGOOD φρεζοτρύπανο

Ωραία συσκευασία
20250306_114247.jpg 20250306_114110.jpg

Ρυθμίζεται τόσο το βάθος τρυπήματος, όσο και το βάθος φρεζαρίσματος
20250306_114147.jpg

Πρώτη εντύπωση, καλή και σε σύγκριση με το Dewalt που δεν έχει stop. Βέβαια το dewalt έχει κάνει και κάποιες 100ντάδες φρεζαρίσματα.
1741271566659.png

Το πήρα μόνο για το ελεγχόμενο βάθος φρεζαρίσματος, το οποίο με βοηθάει σημαντικά όταν έχω πολλά.
Στα συν, το σημείο που ακουμπάει στο ξύλο και σταματάει το φρεζάρισμα, περιστρέφεται ελεύθερα (για πόσο ακόμα, δεν ξέρω).

Παραλαβη απο temu ενος spot welder σε περιποιημενη συσκευασια.
Qqa5XUjl.jpg

Προκειται για νεου τυπου ηλεκτροποντας μπαταριων που την κρατας με το ενα χερι. Ζυγιζει μολις 125γρ.
BopSo1Nh.jpg

Το σετακι περιλαμβανει αυτα που βλεπετε. Φορτιζει με καλωδιο USB-c

Εδω οι χαλκινοι ακροδεκτες που οταν φθαρουν αλλαζουν καθως υπαρχουν ανταλλακτικα.
lme0cbth.jpg

Εχει 11 επιπεδα ισχυος και ρυθμιση για αυτοματη η χειροκινητη πονταρισιά.
fUp1Rk4h.jpg

Μπορει να κολλησει επινικελωμενο ελασμα εως 0.35 μμ παχος! Λιγοτερο oμως παχος για ατσαλινο η σιδερενιο ελασμα.

Εδω το μενου
mSyqsXzh.jpg

Το εργαλειακι δεν παιζεται... ολες οι κολλησεις ανεξαρτητως ισχυος, ειτε στο παχυ ειτε στο λεπτο ελασμα, ηταν πετυχημενες και πολυ γερες.
eJIvP9Sh.jpg

Εδω με τον προκατοχο του, ο οποιος υστερει σε ευχρηστια/εργονομια σε σχεση με αυτο το νεοτερο μοντελο.
krpTdv0h.jpg

Από BANGGOOD φρεζοτρύπανο

Ωραία συσκευασία
View attachment 248336 View attachment 248338

Ρυθμίζεται τόσο το βάθος τρυπήματος, όσο και το βάθος φρεζαρίσματος
View attachment 248339

Πρώτη εντύπωση, καλή και σε σύγκριση με το Dewalt που δεν έχει stop. Βέβαια το dewalt έχει κάνει και κάποιες 100ντάδες φρεζαρίσματα.
View attachment 248340

Το πήρα μόνο για το ελεγχόμενο βάθος φρεζαρίσματος, το οποίο με βοηθάει σημαντικά όταν έχω πολλά.
Στα συν, το σημείο που ακουμπάει στο ξύλο και σταματάει το φρεζάρισμα, περιστρέφεται ελεύθερα (για πόσο ακόμα, δεν ξέρω).
αν το δουλεψεις λιγο ακομα, δες ποσο καλα κλειδωνει στη θεση του το ποτηρακι

Qqa5XUjl.jpg

Προκειται για νεου τυπου ηλεκτροποντας μπαταριων που την κρατας με το ενα χερι. Ζυγιζει μολις 125γρ.
BopSo1Nh.jpg

Εδω οι χαλκινοι ακροδεκτες που οταν φθαρουν αλλαζουν καθως υπαρχουν ανταλλακτικα.
lme0cbth.jpg

fUp1Rk4h.jpg

Μπορει να κολλησει επινικελωμενο ελασμα εως 0.35 μμ παχος! Λιγοτερο oμως παχος για ατσαλινο η σιδερενιο ελασμα.

Εδω το μενου
mSyqsXzh.jpg

Το εργαλειακι δεν παιζεται... ολες οι κολλησεις ανεξαρτητως ισχυος, ειτε στο παχυ ειτε στο λεπτο ελασμα, ηταν πετυχημενες και πολυ γερες.
eJIvP9Sh.jpg

Εδω με τον προκατοχο του, ο οποιος υστερει σε ευχρηστια/εργονομια σε σχεση με αυτο το νεοτερο μοντελο.
krpTdv0h.jpg
Πάλι σε έξοδα θα με βάλεις...
Χα χα
Για πρότεινε και ελασμα παχος και πλάτος για να εχω , τι χρειάζομαι γιατί δεν παραγγέλνω και κάθε μέρα

0.15 πάχος 8mm πλάτος καλά είναι;
Χρειάζομαι πιό χοντρό?

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Ένα τιπ για όσους δεν το ξέρουν, dexter pro. Felo παλιότερης σειράς.
Ναι υπάρχει αυτή η φήμη. Βέβαια και η τιμή είναι ανάλογη. Πάντως γράφουν απάνω made in germany οπότε δε γίνεται να μην είναι καλά.

Πάλι σε έξοδα θα με βάλεις...
Χα χα
Για πρότεινε και ελασμα παχος και πλάτος για να εχω , τι χρειάζομαι γιατί δεν παραγγέλνω και κάθε μέρα

Για πονταρισματα μπαταριων, θεωρω οτι ενα λαμακι νικελιου με παχος 0,15μμ ειναι ιδανικο. Πλατος λαμας θα προτεινα τα 8μμ.
Βγαινουν και σε πλατος των 6 και 10μμ, οτι βολευει περισσοτερο τον καθενα. Υπαρχουν διαθεσιμα και στην Ελλαδα και στο Temu.

Στο σετακι που αγορασα υπαρχουν 2 μετρα ελασμα, με παχος ~ 0,20μμ και πλατος 8mm.
Yπαρχει δευτερη επιλογη στον ιδιο πωλητη, ενα αλλο σετακι, το premium, το οποιο περιεχει και 4 μυτες spare, με 2 ευρω παραπανω.

Για πονταρισματα μπαταριων, θεωρω οτι ενα λαμακι νικελιου με παχος 0,15μμ ειναι ιδανικο. Πλατος λαμας θα προτεινα τα 8μμ.
Βγαινουν και σε πλατος των 6 και 10μμ, οτι βολευει περισσοτερο τον καθενα. Υπαρχουν διαθεσιμα και στην Ελλαδα και στο Temu.

Στο σετακι που αγορασα υπαρχουν 2 μετρα ελασμα, με παχος ~ 0,20μμ και πλατος 8mm.
Yπαρχει δευτερη επιλογη στον ιδιο πωλητη, ενα αλλο σετακι, το premium, το οποιο περιεχει και 4 μυτες spare, με 2 ευρω παραπανω.
Ωραία , το premium σετακι αγόρασα και λαμακια έβαλα 0.15mm & 0.20mm στα 8mm πλάτος.
Ευχαριστώ

• Like
αν το δουλεψεις λιγο ακομα, δες ποσο καλα κλειδωνει στη θεση του το ποτηρακι
Προφανώς φοβάσαι μήπως γλιστρήσει. Σωστά;
Θα έχω το έχω υπόψη την άλλη εβδομάδα που θα κάνω αρκετά φρεζαρίσματα, αλλά θα ρίξω μια ματιά και στην σκουληκόβιδα και στην επιφάνεια που πατάει μην τυχόν και......

Καλοριζικο.....!!!!!
Οσο μικρο φενεται στα χερια σου αλλο τοσο θαυματουργο ειναι...!!!!

Καλοριζικο.....!!!!!
Οσο μικρο φενεται στα χερια σου αλλο τοσο θαυματουργο ειναι...!!!!
Ευχαριστώ.
Πράγματι, έχε καλή δύναμη, δεν το περίμενα

+++++

Παρέλαβα εχθές μια μπαταρία 9Ah 12v για ένα UPS που έχω, την SunLight SPA 12-9 στα 17.50€ (για να αντικαταστήσω την παλιά των 7Ah που είχε χαλάσει)

Ήμουν σίγουρος πως η αναγραφόμενη χωρητικότητα ήταν πολύ αισιόδοξη και είπα να την μετρήσω.

Ευχάριστη έκπληξη! :D

Image3571548097879432669(1).jpg

Έβαλα το μηχανάκι να σταματήσει την εκφόρτιση (cut off) στα 10.5v για να μην την ταλαιπωρήσω ιδιαίτερα και το φορτίο ήταν στα 0.9Ah και μέτρησε 8.3 Αh! Έπιασε σχεδόν την ονομαστική τιμή (και ίσως είχε λίγο ακόμα να δώσει αν κατέβαζα λίγο ακόμα το cut off).

Δεδομένου πως θα στρώσει και λίγο, νομίζω πως είναι πολύ καλή για τόσο χαμηλή τιμή. (y)

Last edited by a moderator:
Qqa5XUjl.jpg

BopSo1Nh.jpg

lme0cbth.jpg

fUp1Rk4h.jpg

Εδω το μενου
mSyqsXzh.jpg

eJIvP9Sh.jpg

krpTdv0h.jpg
Μιχάλη σε σχέση με κάτι σαν το παρακάτω (νομίζω εσύ το είχες προτείνει κι αυτό):

θεωρείς καλύτερο το συγκεκριμένο σαν απόδοση; (πέρα από το θέμα της ευχρησίας - εργονομίας).

Ειχα στα χερια μου δυο σαν αυτη που εβαλες με τα δυο καλωδια, η πρωτη ειχε ληγμενες μπαταριες και η δευτερη, παρομοιος τυπος, ηταν οκ.
Αν δεν ειχα πιασει στα χερια μου το μονοκομματο, δεν θα ειχα κανενα προβλημα με αυτες των δυο ηλεκτροδιων.

Καμμια σχεση ομως σε ευχρηστια, ακριβεια και ασφαλεια με αυτο που αγορασα.
Η δυνατοτητα να χρησιμοποιεις την ποντα με το ενα χερι βελτιωνει πολυ την ακριβεια οπως επισης την βελτιωνει δραματικα το γεγονος οτι οι ακιδες εχουν προκαθορισμενη αποσταση μεταξυ τους. Λαθη και αστοχιες δεν γινονται, ουτε και βραχυκυκλωματα.

Επιπλεον, αν θυμαμαι καλα, ολοι οι προηγουμενοι τυποι ηλεκτροποντας, ειχαν οριο που δεν ξεπερνουσε τα 0.15μμ παχος ελασματος.
Το συγκεκριμενο γραφει οτι ειναι ικανο για εως και 0.35μμ επινικελωμενου ελασματος. Εχω τσεκαρει μεχρι τα 0.2μμ, για παραπανω δεν εχω αποψη.

Προσωπικα, επειδη εχω δοκιμασει και δουλεψει αρκετα τις παραδοσιακες ηλεκτροποντες, την συγκεκριμενη μονοκοματη την συνιστω ανεπιφυλακτα.

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Ήσουν κατατοπιστικότατος. Μάλλον θα την αγοράσω κι εγώ τη συγκεκριμένη.

• Like
Ειχα στα χερια μου δυο σαν αυτη που εβαλες με τα δυο καλωδια, η πρωτη ειχε ληγμενες μπαταριες και η δευτερη, παρομοιος τυπος, ηταν οκ.
Αν δεν ειχα πιασει στα χερια μου το μονοκομματο, δεν θα ειχα κανενα προβλημα με αυτες των δυο ηλεκτροδιων.

Καμμια σχεση ομως σε ευχρηστια, ακριβεια και ασφαλεια με αυτο που αγορασα.
Η δυνατοτητα να χρησιμοποιεις την ποντα με το ενα χερι βελτιωνει πολυ την ακριβεια οπως επισης την βελτιωνει δραματικα το γεγονος οτι οι ακιδες εχουν προκαθορισμενη αποσταση μεταξυ τους. Λαθη και αστοχιες δεν γινονται, ουτε και βραχυκυκλωματα.

Επιπλεον, αν θυμαμαι καλα, ολοι οι προηγουμενοι τυποι ηλεκτροποντας, ειχαν οριο που δεν ξεπερνουσε τα 0.15μμ παχος ελασματος.
Το συγκεκριμενο γραφει οτι ειναι ικανο για εως και 0.35μμ επινικελωμενου ελασματος. Εχω τσεκαρει μεχρι τα 0.2μμ, για παραπανω δεν εχω αποψη.

Προσωπικα, επειδη εχω δοκιμασει και δουλεψει αρκετα τις παραδοσιακες ηλεκτροποντες, την συγκεκριμενη μονοκοματη την συνιστω ανεπιφυλακτα.

Κατατοπιστικοτατες οι πληροφορίες σου Μιχάλη!!
Παρήγγειλα και εγώ ένα ίδιο (πιθανόν το βγάζει η ίδια εταιρία και αν και είναι ίδιο ακριβώς με το δικό σου, δεν αναγράφεται η μάρκα awithz πάνω) από το banggood που με ένα VIP κουπονακι για δωρεάν μεταφορικά, στοίχησε 21,04€ ακριβώς.

Έχω το ίδιο spot welder (το BIFRC) που δείχνεις στην τελευταία φωτογραφία της από πάνω δημοσίευσης σου και από τις πολλές κολλήσεις που έχω κάνει έχουν φθαρεί οι ακροδέκτες και δεν κολλάει πλέον όπως στην αρχή. Εκτός αυτού, το γεγονός ότι οι ακροδέκτες στο νέο είναι σταθεροί, γεγονός που προσθέτει περισσότερη ασφάλεια αλλά και ευκολία με οδήγησαν στο να το παραγγείλω και εγώ.

μετά την αντίστοιχη συζήτηση, πήρα λάμες σέγας bosch expert για καθαρή κοπή διπλής όψης, καθώς βρήκα τις bosch expert στα .... €5 στο leroy την 5άδα(!) δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είναι πιο φτηνές από τις απλές bosch, ακόμη και από τις dexter: βγαίνουν €1 η μία! είναι 12 tpi ενω οι pro ειναι 9. οι αντίστοιχες dexter extra clean cut δεν γράφουν πόσα tpi είναι. Επίσης μερικά τρυπάνια κοβαλτίου σε μικρά νούμερα για να αντικαταστήσουν σπασμένα.

από grobotronics πήρα ένα module φόρτισης μπαταριών λιθίου από usb-c με προστασία που θα πάει για μετατροπή συσκευής να έχει μπαταρία λιθίου, μια μπαταριοθήκη ΑΑΑ και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας

1741461278195.png

Χθεσινή παραλλαβη ενός μικρου φυσητηρα από το Temu..(thanks για άλλη μια φορα Μιχαλη)..

20250309_090901.jpg
20250309_090952.jpg

Διαθέτει ενσωματωμενη μπαταρια 18650,ψηφιακή ένδειξη ποσοστου μπαταριας,θαλαμο συγκρατησης σκονης με εξαρτηματα στην επιλογη αναρροφησης, φωτακι μπροστα και 4 σκαλες φυσηγματος...
Παρέχεται μόνο καλωδιο....αλλά με έναν φορτιστη 1 η 1.5Α στα 5ν είναι οκ για φόρτιση...

20250308_190635.jpg
Επειτα από πλήρη φόρτιση έκανα μια δοκιμή στην δεύτερη σκαλα να δω πόσο θα αντέξει σε χρόνο.. και τα αποτελέσματα μαλλον πολύ καλά..Φαντάζομαι οι χρόνοι αλλάζουν αναλογα την σκαλα άλλα θεωρώ ότι 2η την πιο ιδανική..
Να πως ότι κατά την διάρκεια του δουλεματος δεν παρατηρήθηκε αυξομείωση και η ένταση παρεμενε ίδια μέχρι να κλείσει ξαφνικά μια και καλή.

Screenshot_20250309_095139_Clock.jpg

Οι πρώτες εντυπώσεις χρήσης πολύ καλές.. εχει αρκετή δύναμη από την πρώτη σκάλα και η 4η είναι πάρα πολύ δυνατή..
Το πήρα για μικρολεπτομεριες καθαρισματος/φυσηγματος στην δουλειά..
Μόνο μείον είναι ότι το ποσοστό ένδειξης εμφανίζεται μόνο κατά την φόρτιση...
Αυτά..