Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όχι, λάθος
Είναι 500w/230v = 2,17 A

Μαζί με τον Trav έγραφα :)
ο υπολογιστής τραβάει 2,17Α από την πρίζα, αλλά η μπαταρία του UPS πρέπει να δώσει σχεδόν 40Α στο inverter για να κάνει ta 12V-> 230V. οπότε ναι οι μπαταρίες ups καταπονούνται πάρα πολύ
βέβαια τα 500w είναι κατανάλωση αιχμής, στο idle οι υπολογιστές τραβάνε πολύ λιγότερο ρεύμα (<100w εκτός αν έχεις μεγάλες GPU, πολλούς HDD κλπ)

ο υπολογιστής τραβάει 2,17Α από την πρίζα, αλλά η μπαταρία του UPS πρέπει να δώσει σχεδόν 40Α στο inverter για να κάνει ta 12V-> 230V. οπότε ναι οι μπαταρίες ups καταπονούνται πάρα πολύ
βέβαια τα 500w είναι κατανάλωση αιχμής, στο idle οι υπολογιστές τραβάνε πολύ λιγότερο ρεύμα (<100w εκτός αν έχεις μεγάλες GPU, πολλούς HDD κλπ)

Ναι, σωστές οι παρατηρήσεις, έχεις δίκιο (y)
Ένα τυπικό pc, συνήθως, καταναλώνει 50-100W σε idle, άρα το ρεύμα από την μπαταρία του UPS μειώνεται σημαντικά, π.χ. στα 5-10Α.

Οπότε και η 7Α που ειχε το APC 500 που έχω, ακούγεται λογική τιμή . Εγώ έβαλα 9A, που θα ζορίζεται λιγότερο, ελπίζω.

Ναι, σωστές οι παρατηρήσεις, έχεις δίκιο (y)
Ένα τυπικό pc, συνήθως, καταναλώνει 50-100W σε idle, άρα το ρεύμα από την μπαταρία του UPS μειώνεται σημαντικά, π.χ. στα 5-10Α.

Οπότε και η 7Α που ειχε το APC 500 που έχω, ακούγεται λογική τιμή . Εγώ έβαλα 9A, που θα ζορίζεται λιγότερο, ελπίζω.
Τα 7 και 9 που αναφέρετε αναφέρονται σε χωρητικότητα, είναι Ah, όχι σκέτα Α. Δεν έχουν να κάνουν με το πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει η μπαταρία. Αναφέρονται στο για πόση ώρα μπορεί να δώσει συγκεκριμένο ρεύμα.

Αν το πραγματικό φορτίο που θα βάλετε στο UPS είναι κοντά στα 500W καλύτερα να προμηθευτείτε UPS με 2 μπαταρίες. Διαφορετικά ο χρόνος αυτονομίας δεν θα φτάνει ούτε για να κάνετε shut down.

Diskopriono1.jpg
Σήμερα το πήρα, Σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ. μαζί με το δισκοπρίονο πήρα και το πριονάκι αλλά και το τρίγωνο (αν και κανονικά έπρεπε να πάρω γωνία) αλλά θα την βολέψω με το τρίγωνο για λίγες ημέρες.

Attachments

• Diskopriono2.jpg
    Diskopriono2.jpg
    719.3 KB · Views: 15
  • Disko.jpg
    Disko.jpg
    348.6 KB · Views: 15
Το βυθιζόμενο δισκοπρίονο δεν έχει τους σφιγκτήρες για να στερεωθεί η ράγα πάνω στο ξύλο/υλικό που θα κοπεί.

View attachment 248730
Σήμερα το πήρα, Σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ. μαζί με το δισκοπρίονο πήρα και το πριονάκι αλλά και το τρίγωνο (αν και κανονικά έπρεπε να πάρω γωνία) αλλά θα την βολέψω με το τρίγωνο για λίγες ημέρες.

Καλορίζικα!!!!

Το τρίγωνο έχει περισσότερες λειτουργίες από την γωνιά. Θεωρώ απαραίτητα και τα 2, είτε ασχολείσαι με ξύλα, είτε με σίδερα.

Το βυθιζόμενο δισκοπρίονο δεν έχει τους σφιγκτήρες για να στερεωθεί η ράγα πάνω στο ξύλο/υλικό που θα κοπεί.

Αν η ράγα είναι αυτή:
1741816103079.png

είναι ευκολο να προσαρμόσεις απλούς σφιγκτήρες

Καλορίζικα!!!!

Το τρίγωνο έχει περισσότερες λειτουργίες από την γωνιά. Θεωρώ απαραίτητα και τα 2, είτε ασχολείσαι με ξύλα, είτε με σίδερα.
Δεν το είχα δει το βίντεο, σε ευχαριστώ, με ξύλα ασχολούμαι.

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που το πήρες Δημήτρη.
Θα το πρότεινες σαν αγορά; κάνει δουλειά;
Και, καθαρίζονται εύκολα τα φίλτρα του; (δεν ξέρω αν καθαρίζονται ή αλλάζονται)

Τώρα τελευταία βήχω συνεχώς και φοβάμαι πως με έχει πειράξει η σκόνη του εργαστηρίου.

Last edited:
Δεν το είχα δει το βίντεο, σε ευχαριστώ, με ξύλα ασχολούμαι.
Όταν μας ενδιαφέρει η ακρίβεια, όλες οι γωνιές, τρίγωνα κτλ πρέπει να ελέγχονται. Υπάρχει ο απλός τρόπος (βλ στο 04:20), υπάρχει και ο έλεγχος με κάποιο σοβαρό ηλεκτρονικό γωνιόμετρο, αλλά εδώ ξεφεύγουμε κατά πολύ στο κόστος.
Η καλύτερη λύση για εμένα, είναι οι πιστοποιημένες γωνιές, στις οποίες το κόστος δεν είναι απαγορευτικό (εννοείται ότι πάλι τις ελέγχουμε).
Ένας άλλος έλεγχος που κάνουμε, είναι στην γωνία του δίσκου του δισκοπρίονου σε σχέση με την βάση. Ελέγχουμε τόσο αν είναι στις 90ο για τις κάθετες κοπές, όσο και για τις 45ο. Δυστυχώς, οι ενδείξεις που έχει το δισκοπρίονο δεν μας εξασφαλίζουν ακρίβεια.

Θα σου πρότεινα να πάρεις και αυτό. Δεν υπάρχει στο φυλλάδιο, αλλά είδα αρκετά στην Λυκόβρυση και στην Μεταμόρφωση.
Υπάρχει και αυτό.
Με τα παραπάνω, έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος.

• Like
Reactions: Amilo and nikfor
Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που το πήρες Δημήτρη.
Θα το πρότεινες σαν αγορά; κάνει δουλειά;
Και, καθαρίζονται εύκολα τα φίλτρα του; (δεν ξέρω αν καθαρίζονται ή αλλάζονται)

Τώρα τελευταία βήχω συνεχώς και φοβάμαι πως με έχει πειράξει η σκόνη του εργαστηρίου.
Νίκο, χρωστάω ένα review, είναι αλήθεια. Ήθελα κάπως να μετρήσω την διαφορά στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν βλέπω να γίνεται οπότε θα σου απαντήσω με τα μέχρι τώρα δεδομένα:
Το βάζω και δουλεύει στην μεγάλη σκάλα κάθε φορά που κόβω ή τρίβω και όταν τελειώνω το αφήνω και δουλεύει για 1 ή 2 ώρες (έχει timer). H αίσθηση είναι ότι ο αέρας είναι πολύ πιο καθαρός, κυρίως όταν επιστρέφω μετά από μία ώρα και όχι τόσο την στιγμή που κόβω. Επίσης, το φίλτρο με μόλις ένα απόγευμα δουλειά είναι γεμάτο από πολύ λεπτή πούδρα (που αλλιώς θα είχε κάτσει κάπου στο εργαστήρι).
Το άλλο που λέγαμε για το φύσημα των ραφιών με κομπρεσέρ αέρα (με την λογική να σηκωθεί ότι σκόνη υπάρχει για να την ρουφήξει ο καθαριστής) δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τα φίλτρα απλά τα καθαρίζω ρουφώντας με την ηλεκτρική σκούπα (1 λεπτό δουλειά) κάθε φορά που κόβω/τρίβω.

Γενικά θα το πρότεινα σαν λύση, ειδικά αν δεν υπάρχει καλός εξαερισμός από αλλού (πχ παράθυρο με ανεμιστήρα).

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Παραλαβη μερους μιας παραγγελιας απο Τεμου η οποια αργησε εν γνωσει μου, με ειχαν ειδοποιησει, λογω περιεχομενου, δηλαδη περιειχε μπαταριες λιθιου.
PvpDBQGl.jpg

Βεβαια κριμα που δεν αργησε μια ακομα μερα, καθως θα ειχα επιστροφη 5 ευρω :)

Φορτιστης με βυσμα USB για επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου μεγεθους LIR2032/LIR2025/LIR2016. Τα αρχικα LIR σημαινουν Lithium Ion Rechargeable.
vyOUfsih.jpg

Oι αντιστοιχες κοινες -μη επαναφορτιζομενες- ειναι οι CR2032 κλπ.

Πρωτη φορα δοκιμαζω επαναφορτιζομενη LIR2032 και ειμαι πολυ περιεργος για το ποσο θα κρατανε αυτες οι μπαταριες μεχρι επαναφορτιστουν.
jzqNPcVh.jpg

Οι μπαταριες CR2032 εχουν χωρητικοτητα περιπου 200+μΑω. Αυτες οι επαναφορτιζομενες εχουν πολυ μικροτερη χωρητικοτητα, γυρω στα 30-40μΑω.

Οταν τις τσεκαρω σε ρολογια, ζυγαριες, παχυμετρα και αλλες μικροσυσκευες, θα ανακοινωσω το πορισμα :geek:

Σαν ηλεκτρολόγος που είναι ο @vespas, μας έβαλε στην πρίζα και πήρα και εγώ τις λάμες😁😁
Δεν είναι κάποια super προσφορά, στην αγορά τις βρίσκεις με 6€ όμως παραμένει πολύ χαμηλή τιμή..
Από περιέργεια, έριξα μια ματιά στο site της Bosch, που αναφέρει και τιμές χωρίς ΦΠΑ (στην αγορά είναι πολύ χαμηλότερες).
Κάπου εδώ ξεκινάει το παράλογο (είναι η 2η φορά που το διαπιστώνω). Ή έγινε λάθος στον τιμοκατάλογο και κάποια στιγμή θα "τελειώσουν" την προσφορά, ή πάμε στο εντελώς ακραίο σενάριο να θέλουν να ξεφορτωθούν το set των 5. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να μην έχω καταλάβει κάτι σωστά στο site της Bosch :unsure:

Set 3 τεμ: 9,3€ 3,1€/τεμ
Set 5 τεμ: 7,05€ 1,41€/τεμ
Set 25 τεμ: 59,65€ 2,38€/τεμ
Set 100 τεμ: 224,35€ 2,24€/τεμ

1741895881030.png 1741895944921.png

1741896002999.png 1741896070575.png

Attachments

• 20250313_121412.jpg
    20250313_121412.jpg
    293.1 KB · Views: 18
Νίκο, χρωστάω ένα review, είναι αλήθεια. Ήθελα κάπως να μετρήσω την διαφορά στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν βλέπω να γίνεται οπότε θα σου απαντήσω με τα μέχρι τώρα δεδομένα:
Το βάζω και δουλεύει στην μεγάλη σκάλα κάθε φορά που κόβω ή τρίβω και όταν τελειώνω το αφήνω και δουλεύει για 1 ή 2 ώρες (έχει timer). H αίσθηση είναι ότι ο αέρας είναι πολύ πιο καθαρός, κυρίως όταν επιστρέφω μετά από μία ώρα και όχι τόσο την στιγμή που κόβω. Επίσης, το φίλτρο με μόλις ένα απόγευμα δουλειά είναι γεμάτο από πολύ λεπτή πούδρα (που αλλιώς θα είχε κάτσει κάπου στο εργαστήρι).
Το άλλο που λέγαμε για το φύσημα των ραφιών με κομπρεσέρ αέρα (με την λογική να σηκωθεί ότι σκόνη υπάρχει για να την ρουφήξει ο καθαριστής) δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τα φίλτρα απλά τα καθαρίζω ρουφώντας με την ηλεκτρική σκούπα (1 λεπτό δουλειά) κάθε φορά που κόβω/τρίβω.

Γενικά θα το πρότεινα σαν λύση, ειδικά αν δεν υπάρχει καλός εξαερισμός από αλλού (πχ παράθυρο με ανεμιστήρα).
Με ενδιαφερει και εμενα καθως εχω βαρεθει να βρισκω σκονη ακομα και στα πιο ψηλα ραφια που εχω στο εργαστηρι.
Βεβαια δεν μπορω να πω πως μεχρι τωρα ειμαι και ο πιο συνεπης σε χρηση σκουπας με τα εργαλεια μου οποτε λογικο ειναι...

@nikfor αν προχωρησεις σε αγορα μιλησε μου προκαταβολικα.

Με ενδιαφερει και εμενα καθως εχω βαρεθει να βρισκω σκονη ακομα και στα πιο ψηλα ραφια που εχω στο εργαστηρι.
Βεβαια δεν μπορω να πω πως μεχρι τωρα ειμαι και ο πιο συνεπης σε χρηση σκουπας με τα εργαλεια μου οποτε λογικο ειναι...

Κι εμένα με ενδιαφέρει, θα ήθελα να συμμετέχω αν γίνει ομαδική.

Κι εμένα με ενδιαφέρει, θα ήθελα να συμμετέχω αν γίνει ομαδική.

Δυστυχώς δεν συμφέρει η συνδυαστική αγορά μέσω του eshopwedrop για μια τέτοια αγορά ογκώδους αντικειμένου.
Αν μπεις δηλαδή στο link για να υπολογίσεις τα ταχυδρομικά, θα δεις πως για ένα φίλτρο αέρα το κόστος είναι 33€, ενώ για δυο, τριπλασιάζεται σχεδόν και φτάνει στα 89€ (γιατί ξεπερνάς κάποια όρια όγκου και βάρους και πας σε άλλη κλίμακα) :confused:
Ακόμα και αν βρίσκαμε κάποιο κατάστημα που να στέλνει απευθείας Ελλάδα, αμφιβάλω αν θα συνέφερε.
Οι ομαδικές συμφέρουν για πολλά μικρά αντικείμενα συνήθως.

Θα το ψάξω πάντως και αν βρω κάτι θα σας ενημερώσω :)

• Like
Reactions: enduras1
Παραλαβή πάλι από το ali σήμερα...

η γνωστή ζώνη σε μαύρο
βούρτσα για τους πόλους μπαταρίας αυτοκινήτου
βούρτσες για δράπανο
ακίδες για πολύμετρο -οι συγκεκριμένες είναι στενές στη θηλυκή τους πλευρά για να σφηνώνει το κανονικό probe του πολύμετρου
το πλαστικό κλειδί νεροχύτη στην έκδοση με τα επιπλέον πλαστικά insert των 16, 18, 20, 22, 28, 32, 34, 40 & 44mm.
ένα τηλεχειριστήριο bluetooth που φορτίζει με usb. στην περιγραφη δεν το έγραφε καθόλου και τελικά έχει micro usb βύσμα αντι για usb-c που περίμενα
ανταλλακτικά κλιπ για φερμουάρ
αυτοκόλλητες υφασμάτινες ταινίες περιέλιξης καλωδίων σε στυλ πλεξούδας αυτοκινήτου
ακόμη ένα learning RF remote καθώς τα προηγούμενα που πήρα βγήκαν πολύ καλά

οι τιμές στα λινκ είναι διαφορετικές από αυτές που πλήρωσα γιατί τα πήρα μέσω bundle deal (τουλάχιστον 3, έως 10 προϊόντα) που τα βγάζει πιο φτηνά. είναι άλλο καλάθι από το κανονικό του ali και είναι κάπως εκνευριστικό όταν ψάχνεις γιατί δε σου δείχνει τις πληρεις περιγραφές των προϊόντων παρά μόνο σε popup. πρέπει να βρεις αντίστοιχα προϊόντα και να δεις από εκεί τις αναλυτικές περιγραφές.

1741978854041.png

τα πλαστικά του κλειδιού δε ξερω τι αντοχη θα εχουν σε ξεβίδωμα... μαλλον είναι μόνο για τοποθέτηση. επίσης ο εξωλκέας που έχει δείχνει τελείως ψεύτικος, είναι πονταρισμένος στη βάση του από τη μία πλευρά μόνο και εύκολα θα σπάσει. εν πάσει περιπτώσει, και μία φορά να δουλέψει για να βγάλεις άκρη με €5.36, καλά θα είναι...
τα φερμουάρ μεταλλικά αλλά είναι τόσο λεπτό το μέταλλο που στην αφή φαίνονται σα πλαστικά.

1741981528122.png1741982272287.png