Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτά τα γυαλιά είναι για επισκέπτες-παρατηρητές και όχι για χειριστές.
Τα ηλεκτρονικά οπτικα χαρακτηριστικά τους είναι κατώτερα από των full face και η προστασία ειναι μόνον για τα μάτια αφήνοντας το πρόσωπο εκτεθειμένο σε υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτινοβολίες.
Συν τα εγκαύματα από τους σπινθήρες αλλά και τις αναθυμιάσεις που κάποιο ποσοστό γλυτώνεις με την μάσκα.
Θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου εαν ολη μερα ηλεκτροκολλουσα και ηταν η δουλεια μου..δεν ειναι ομως..
Μασκες full face εχω 2...ναι κανουν δουλεια αλλα ειναι αβολες,βαριες και σε ορισμενες περιπτωσεις πρεπει να βγαζεις την κασκα....
Προσωπικη σου αποψη εαν τα θεωρεις Β επιπεδου,αλλα εμενα μου εχουν λυσει τα χερια για 10-15 κολλησεις το πολυ...

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια θέματα, γιατί αν κάτι αποδειχθεί λανθασμένο, μπορεί να βλάψει άλλους. Θα ήταν καλό να βασιζόμαστε σε έγκυρες πηγές και όχι στις προσωπικές μας εμπειρίες,
Τα γυαλια, όπως σωστά αναφέρθηκε από τον @SatSea, είναι μόνο για παρατηρητές, οι οποίοι είναι σε απόσταση. Ακόμα και αν προκειται για εκπαιδευόμενους, δηλ κοντά στον εκπαιδευτή, τότε η μάσκα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια θέματα, γιατί αν κάτι αποδειχθεί λανθασμένο, μπορεί να βλάψει άλλους. Θα ήταν καλό να βασιζόμαστε σε έγκυρες πηγές και όχι στις προσωπικές μας εμπειρίες,
Τα γυαλια, όπως σωστά αναφέρθηκε από τον @SatSea, είναι μόνο για παρατηρητές, οι οποίοι είναι σε απόσταση. Ακόμα και αν προκειται για εκπαιδευόμενους, δηλ κοντά στον εκπαιδευτή, τότε η μάσκα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Την εχεις χρησιμοποιησει Στελιο και εχεις βγαλει συμπερασμα...;
Δεν λεω οτι ειναι καλυτερη..λεω οτι εμενα με βολεψε πολυ περισσοτερο απο τις κασκες και κανω μια χαρα την δουλεια μου...

Θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου εαν ολη μερα ηλεκτροκολλουσα και ηταν η δουλεια μου..δεν ειναι ομως..
Μασκες full face εχω 2...ναι κανουν δουλεια αλλα ειναι αβολες,βαριες και σε ορισμενες περιπτωσεις πρεπει να βγαζεις την κασκα....
Προσωπικη σου αποψη εαν τα θεωρεις Β επιπεδου,αλλα εμενα μου εχουν λυσει τα χερια για 10-15 κολλησεις το πολυ...
Δεν είναι προσωπική άποψη, τα specs είναι δημοσιευμένα. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Δεν είναι προσωπική άποψη, τα specs είναι δημοσιευμένα.
Εσν βλέπεις πουθενά στα specs της ίδιας τηε εταιρίας ότι είναι για ΜΟΝΟ για "επισκέπτες-πατατηρητες" να συμφωνήσω..
TOTAL ΓΥΑΛΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΣΚΙΑΣΗΣ 90 Χ 35mm (TSP9405) https://share.google/SRgm5MRx8yXJD9k19

Εκτός και εάν είναι γενική άποψη/ορολογια ότι αυτές συγκαταλεγονται σε αυτήν την κατηγορία..
Εάν έχεις κάποιο link αναλυτικό με μάσκες και ιδιότητες ευχαριστος να το δω να το διαβάσω..

Όπως βολεύεται ο καθένας.
Τώρα μιλάς σωστά...

Δεν θα ανεφερα τα παραπάνω εάν ο πατέρας μου εποιτα από 2 κασκες και αυτός αν δεν ήταν ασφαλής και συγουρος με αυτήν και κατα δευτερον εάν γίνεται σωστά η δουλειά ή όχι δεν θα την συνιστούσα..

Ο κουμπάρος,μου που ασχοληται πιο δραστήρια με ηλεκτροκολληση μόλις την χρησιμοποιήσαι και αυτός παρήγγειλε μια...

Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για αυτές αλλά εγώ δεν μπορώ να δεκτω το όρο "Επισκεπτη-Παρατηρητη" όταν γίνεται και κανω την δουλειά μου...

Την εχεις χρησιμοποιησει Στελιο και εχεις βγαλει συμπερασμα...;
Δεν λεω οτι ειναι καλυτερη..λεω οτι εμενα με βολεψε πολυ περισσοτερο απο τις κασκες και κανω μια χαρα την δουλεια μου...
Κωστή, σαφώς και είναι πολύ πιο βολικά από το κράνος, αλλά είναι επικίνδυνα για το πρόσωπο. Δεν θα σου μιλήσω για ρυθμίσεις που έχουν τα κράνη και την δικαιολογημένα μεγάλη διαφορά τιμής που έχουν, αλλά μόνο για καψίματα ακτινοβολίας που είναι πιο επικίνδυνα από τον ήλιο. Αν έχεις κάποιον γνωστό δερματολόγο, ρώτησέ τον για τις επιπτώσεις λόγω έκθεσης σε UV και IR. Και μην ξεχνάμε τα καψίματα από τα σκασίματα που κάνει η κόλληση.
Σαφώς και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του, αλλά η αντίρρησή μου είναι στην προτροπή σε κάτι που είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνο. Ούτε εγώ θα ήθελα να φοράω το κράνος στην μηχανη για αποστάσεις 200-300μ αλλά........
Εσύ τουλάχιστον το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας, πως οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν βάζουν το προστατευτικό στον τροχό και φυσικά ρισκάρουν.
Υπάρχουν κάποια standard που πρέπει να τηρούνται, ειδικά από εμάς τους ερασιτέχνες. Ο επαγγελματίας θα πάρει περισσότερα ρίσκα (είναι η ψυχρή αλήθεια) αλλά έχει και περισσότερη γνώση για να αποφύγει κάποιες άσχημες καταστάσεις.
Φυσικά και έχω χρησιμοποιήσει γυαλιά ηλεκτροκόλλησης, αλλά τα παλιά που είχαμε στις ΜΜΑ. Βολικά μεν, αλλά έγινα σαν αστακός.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για τον διάλογο και μόνο και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Η ανταλλαγη απόψεων είναι πάντα επικοδομητική.

Και επειδή, χαρά που μοιράζεται είναι διπλή χαρά, πήρα επιτέλους έναν σοβαρό σταθερό τροχό. :)😇

BOSCH - GBG 60-20 Δίδυμος Σταθερός Τροχός

20251018_131540.jpg 20251018_131524.jpg

20251021_170604.jpg

Δύο δίσκοι 200 x 25 mm με διάμετρο άξονα 32mm και grip 24 και 60. Το 24 δεν με ενθουσίασε και θα το αλλάξω σύντομα.
Στιβαρά μασίφ αντίβαρα. Δυστυχώς ξέχασα να τα ζυγίσω

20251020_195026.jpg 20251020_195057.jpg

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το ύψος των προστατευτικών. Κάποιος λόγος θα υπάρχει (βλ BOSCH), αλλά κάτι δεν πάει καλά.
Οι οδηγοί που ορίζουν το ύψος των προστατευτικών, ενω έχουν μεγάλη διαδρομή δεν είναι εκμεταλλεύσιμη γιατί μετά από 3-4mm ακουμπάνε στον δίσκο.

20251020_191948.jpg 170604.jpg

Και για το τέλος, έλεγχος ευθυγράμμισης του άξονα.
20251020_194319.jpg 20251020_194240.jpg

Μόνο 2/100 !!!!! Δυστυχώς δεν βρήκα το ροδάκι για το γράφτη για να μετρήσω και τους δίσκους, οι οποίοι έχουν μια μικρή ταλάντωση.

Και φυσικά πρέπει να βρω χώρο γιατί αυτή η κατασκευή είναι πλέον μικρή :ROFLMAO::ROFLMAO:

Δηλώνω ευθαρσώς και ανερυθρίαστα ότι η αγορά αυτή είναι από τις καλύτερες που έχω κάνει. Ακόμα και το ίδιο το εργαστήριο άρχισε να με συμπαθεί 😁

Καλοδουλευτος!!!

Με τετοιο εργαλειο, αναβαθμισες το εργαστηριο σε μηχανουργειο, πως να μην σε συμπαθησει το εργαστηριο!

Βαρβατος τροχος, με τετοιο βαρος και τετοιο μοτερ με ελαχιστους κραδασμους, δεν χρειαζεται καν να τον βιδωσεις στον παγκο!

Καλοδουλευτος!!!

Με τετοιο εργαλειο, αναβαθμισες το εργαστηριο σε μηχανουργειο, πως να μην σε συμπαθησει το εργαστηριο!

Βαρβατος τροχος, με τετοιο βαρος και τετοιο μοτερ με ελαχιστους κραδασμους, δεν χρειαζεται καν να τον βιδωσεις στον παγκο!

Ευχαριστώ Μιχάλη,
για το βίδωμα έχεις δίκιο. Όλοι, μα όλοι οι προηγούμενοι που ειχα, αν δεν τους βιδωνα πήγαιναν βόλτα. Αυτος ακούνητος.
Ένα άλλο που θα ήθελα να είχε, είναι να σταματάει η περιστροφή σχετικά γρήγορα όταν τον κλείνεις. Έκανε 65" για να σταματήσει τελείως.

καλοδουλευτος! :)
το μεγαλο μηκος των οδηγων θα σου χρειαστει οταν ο τροχος με το καιρο θα μικρυνει σε διαμετρο

Ευχαριστλω Νικόλα,
μάλλον θα περιμένω πολύ :unsure:

• Like
Reactions: nickolas
Ένα άλλο που θα ήθελα να είχε, είναι να σταματάει η περιστροφή σχετικά γρήγορα όταν τον κλείνεις. Έκανε 65" για να σταματήσει τελείως.

Οι καλοί τροχοί δουλεύουν σαν το πικάπ του @vlad66.
Το κλείνεις το βράδυ και σταματάει την άλλη μέρα στο κολατσό. 😆

Είχε κάποιες προσφορές ο Τριανταφύλλου σε φιλιέρες και αφού πέρναγα από Αχαρνών, είπα να πάρω κάτι.

Σίγουρα είναι διαστάσεις που σπάνια θα χρησιμοποιήσω και μόνο για καθαρισμό/επιδιόρθωση. Για να ανοίξεις σπείρωμα με την φιλιερα θέλεις οπωσδήποτε τόρνο για να φτάσεις με ακρίβεια στην απαιτούμενη διάμετρο (για σίδερο). Το έχω προσπαθήσει με σταθερό τροχό και δράπανο, αλλά βγαίνει στο περίπου και δεν έχεις εμπιστοσύνη.

20251029_122523.jpg

και με ταινία ασφαλείας (για να θυμούνται οι πολύ παλιοί)
20251029_123052.jpg

Είχε και με ψιλό σπείρωμα

Η Βosch εβγαλε ανεπαφο ανιχνευτη ρευματος oπότε ηταν θεμα χρονου να τον φερω απο το Αμαζον στα πεινασμενα χερια μου :)
SqGLb2Ml.jpg

Αλλο πραμα, αλλη αισθηση και καμμια σχεση με τους αλλους 5-6 αντιστοιχους ανιχνευτες που ηδη εχω.
fs3yRLVh.jpg

Θα κανω ενα review με εντυπωσεις oταν τον ξεψαχνισω και τον χορτασω στις δοκιμες.

Δυστυχως τον βρηκα σημερα στο Banggood ακριβως στην μιση τιμη.... :mad::devilish:😠

Η Βosch εβγαλε ανεπαφο ανιχνευτη ρευματος oπότε ηταν θεμα χρονου να τον φερω απο το Αμαζον στα πεινασμενα χερια μου :)
SqGLb2Ml.jpg

Αλλο πραμα, αλλη αισθηση και καμμια σχεση με τους αλλους 5-6 αντιστοιχους ανιχνευτες που ηδη εχω.
fs3yRLVh.jpg

Θα κανω ενα review με εντυπωσεις oταν τον ξεψαχνισω και τον χορτασω στις δοκιμες.

Δυστυχως τον βρηκα σημερα στο Banggood ακριβως στην μιση τιμη.... :mad::devilish:😠
Καλορίζικος...!!!
Θα πέσει.αυτοψια οταν ερθω. ...!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
χαχαχα, το παρηγγειλε οντως, δεν το καθυστερησε...

Ετσι μου ερχεται να επιστρεψω το δικο μου πισω στο Αμαζον (καθως εχει σαν αιτιολογια επιστροφης 'το βρηκα αλλου φτηνοτερα') και να παρω αυτο απο το Βanggood στην μιση τιμη! 😬

• Love
Reactions: KOSSTV
χαχαχα, το παρηγγειλε οντως, δεν το καθυστερησε...
Η τιμή πολύ δελεαστική για να τα αφήσεις..!!!
Ετσι μου ερχεται να επιστρεψω το δικο μου πισω στο Αμαζον (καθως εχει σαν αιτιολογια επιστροφης 'το βρηκα αλλου φτηνοτερα') και να παρω αυτο απο το Βanggood στην μιση τιμη! 😬
Γινεται..;
..και γιατί δεν το κάνεις...;(αφού υπάρχει αιτιολογία)..