Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγειά. Και εγώ θέλω να μάθω περισσότερα για τα μεταλλικά tie wraps, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και υπάρχει και εργαλείο σύσφιξης. Νόμιζα ότι σε μέταλλο υπήρχαν αυτοί οι σφιγκτήρες με την βίδα (που βάζεις π.χ. σε λάστιχο σε βρύση).

Πιστόλι σύσφιξης μεταλλικών tie wrap (δεματικών).

α μάλιστα, ενδιαφέρον, και όταν θες να το λύσεις το κόβεις όπως στα απλά πλαστικα δεματικά ή ξεσφήγκει με κάποιο τρόπο;
Για πες επίσης τιμή στο πιστόλι και στα δεματικά

Μάλλον το χαλάς, ή το κόβεις γιά να το λύσεις.
Δεματικά βρίσκεις στην Ελλάδα, αλλά δυστηχώς τα έχουν πανάκριβα (ίσως φυσικά και να είναι καλύτερη ποιότητα από του banggood).
Στο banggood ωστόσο θεωρώ ότι έχουν τιμή γιά να τα χρησιμοποιείς (http://www.banggood.com/20pcs-Stain...lating-Fiberglass-Wrap-Pipe-Tie-p-962523.html).
Το δε πιστόλι, από aliexpress κόστισε περί τα 28 . Από Ebay, το ίδιο, νομίζω τα διπλάσια. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν το έχει κάποιος.

α μάλιστα, ενδιαφέρον, και όταν θες να το λύσεις το κόβεις όπως στα απλά πλαστικα δεματικά ή ξεσφήγκει με κάποιο τρόπο;
Για πες επίσης τιμή στο πιστόλι και στα δεματικά

Φίλε μου τα συγκεκριμενα δένουν αρκετα καλα...εχω χρησιμοποιήσει πολλές φορες σε εφαρμογές σε γάζες μονωτικών για την θερμότητα πχ για τύλιγμα Τούρμπο, χταποδιών εξατμισεων κτλ κτλ...
Δεν λύνουν καθόλου εύκολα άλλωστε αυτη ιωνια η δουλειά τους...

Παρήγγειλα και παρέλαβα σήμερα ξυλεία για την κατασκευή του νέου μου πάγκου και των πλατών εργασίας.

Συνοπτικά παρήγγειλα 56 μέτρα ξύλινο δοκάρι διαστάσεων 6 χ 6.5 (14 τετράμετρα), απλάνιστο, 4 φύλλα OSB 3ης γενιάς άδιάβροχο (2.5 χ 1.25) τα 2 κομμένα έτοιμα για τον πάγκο μου, 3 βάσεις για την σημαία που έφτιαξα πριν καιρό, 200 καβίλιες 8άρες (1.8 ευρώ τζάμπα) και 2 καβίλιες μόνομετρες για ειδικές κατασκευές.

Όλα αυτά 180 ευρώ μετρητά.
Νομίζω πολύ καλά.

Μια χαρα, θηριακη θα γινει ο παγκος!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και αν κανεις και δεσιματα σπεσιαλ, με καβιλιες και τη tidebond που πηρες θα ειναι και αθανατος!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μια χαρα, θηριακη θα γινει ο παγκος!

Και αν κανεις και δεσιματα σπεσιαλ, με καβιλιες και τη tidebond που πηρες θα ειναι και αθανατος!

Δεσίματα θα κάνω μισοχαρακτές ενώσεις και βίδες και κόλλα κανονική γιατί η titebond θα αργήσει. Δεν νομίζω σε τέτοια κατασκευή να χρειάζονται καβίλιες αλλά τώρα που το λες με βάζεις σε σκέψεις παλιόπαιδο...
Σε χρόνο το ίδιο είναι βέβαια και ίσα ίσα που δεν κινδυνεύω να σκίσω κάποιο από τα ξύλα του πάγκου.

Λες?

Μάλλον το χαλάς, ή το κόβεις γιά να το λύσεις.
Δεματικά βρίσκεις στην Ελλάδα, αλλά δυστηχώς τα έχουν πανάκριβα (ίσως φυσικά και να είναι καλύτερη ποιότητα από του banggood).
Στο banggood ωστόσο θεωρώ ότι έχουν τιμή γιά να τα χρησιμοποιείς (http://www.banggood.com/20pcs-Stain...lating-Fiberglass-Wrap-Pipe-Tie-p-962523.html).
Το δε πιστόλι, από aliexpress κόστισε περί τα 28οŸ‚. Από Ebay, το ίδιο, νομίζω τα διπλάσια. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν το έχει κάποιος.

Πολύ ωραία, καλοδούλευτα λοιπόν φίλε μου.

-
Παρήγγειλα και παρέλαβα σήμερα ξυλεία για την κατασκευή του νέου μου πάγκου και των πλατών εργασίας.

Συνοπτικά παρήγγειλα 56 μέτρα ξύλινο δοκάρι διαστάσεων 6 χ 6.5 (14 τετράμετρα), απλάνιστο, 4 φύλλα OSB 3ης γενιάς άδιάβροχο (2.5 χ 1.25) τα 2 κομμένα έτοιμα για τον πάγκο μου, 3 βάσεις για την σημαία που έφτιαξα πριν καιρό, 200 καβίλιες 8άρες (1.8 ευρώ τζάμπα) και 2 καβίλιες μόνομετρες για ειδικές κατασκευές.

Όλα αυτά 180 ευρώ μετρητά.
Νομίζω πολύ καλά.

Άντε καλή κατασκευή. ελπίζω να μας δείξεις τι ωραίο θα βγει στο τέλος !!-bye-

Πολύ ωραία, καλοδούλευτα λοιπόν φίλε μου.

-

Άντε καλή κατασκευή. ελπίζω να μας δείξεις τι ωραίο θα βγει στο τέλος !!-bye-

Εννοείται αδερφέ μου!!!
Από παρουσιάσεις άλλο τίποτα!!!

Οδηγό παράλληλης κοπής σέγας Bosch 2 608 040 289 για σέγες PST GST από το Praktiker γύρω στα 6 ευρώ.

Η συγκεκριμένη προς έκπληξή μου περιέχει και ένα εξάρτημα που βοηθάει σε κυκλικές κοπές το οποίο από ότι είδα είναι σχετικά εύκολο και σταθερό στην λειτουργία του.

Αφού κάνω την τοποθέτησή της στην σέγα βλέπω ότι έχει πάρα πολύ τζόγο, σαν να μην ταιριάζει με την σέγα μου.

Ψάχνω κριτικές στο Amazon την θάβουν για τον ίδιο λόγο. Μάλλον λέω ότι πρέπει να την επιστρέψω. Παρατηρώ πιο καλά όμως το εξάρτημα που δένει τον οδηγό κοπής με την σέγα και αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να ξεβιδώσω το πλαστικό παξιμάδι και να το βάλω στην επόμενη τρύπα. Ταυτόχρονα βλέπω ότι στο εξάρτημα αυτό πρέπει αφού έκανα αυτήν την αλλαγή να το τοποθετήσω αντίστροφα. Έτσι έκανα και έγινε πάρα πολύ σταθερό.

Πριν

Μετά

Θεωρώ ότι επειδή είναι για δύο σειρές σεγών της Bosch και επειδή το πλάτος του φράκτη της σέγας διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο χρειάζεται να το βάλεις στην φορά που πρέπει αναλόγως σειράς. Το θέμα είναι ότι οι οδηγίες δεν το περιγράφουν. Είναι όμως μια πολύ καλή αγορά.

Στην τελευταία φωτογραφία τον οδηγό τον έχω βάλει πρόχειρα μάλλον ανάποδα (μαύρο πλαστικό αριστερά), η φωτογραφία είναι για να δείξει την τοποθέτηση του εξαρτήματος στα δεξιά.

Ο οδηγός είναι αρκετά μεγάλος και δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην κασετίνα της σέγας.

Last edited:
Καλορίζικη η ξυλεία καί καλό ξεκίνημα φίλε Νίκο
Επίσης καλορίζικα καί καλοδούλευτα τά νέα σας εργαλεία

Χτές αγόρασα ένα mini παχύμετρο μέ ρολόι πού μετράει μέχρι 10 mm,πολύ βολικό γιά τήν διατομή τών βιδών,καί όχι μόνο
Απλα βάζουμε τό υλικό πρός μέτρηση ενδιάμεσα από τίς μεταλικές ακίδες καί πιέζουμε το μπουτόν να κλεισει η πάνω ακίδα πρός τά κάτω,καί έχει μιά βίδα πάνω-αριστερά όταν θέλουμε νά κρατήσουμε σταθερή τήν μέτρηση.
Ειμαι υπερ των αναλογικών παχύμετρων (ρολόι η το κλασσικό ) Νά πώ ότι δέν μού αρέσουν τά ηλεκτρονικά παχύμετρα λόγο μπαταρίας,δέν θέλω όταν πάω νά κάνω μέτρηση νά έχει μείνη από μπαταρία.

paxyme10.jpg

paxyme11.jpg

paxyme12.jpg

paxyme13.jpg

paxyme14.jpg

paxyme15.jpg

paxyme16.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικη η ξυλεία καί καλό ξεκίνημα φίλε Νίκο
Επίσης καλορίζικα καί καλοδούλευτα τά νέα σας εργαλεία

Χτές αγόρασα ένα mini παχύμετρο μέ ρολόι πού μετράει μέχρι 10 mm,πολύ βολικό γιά τήν διατομή τών βιδών,καί όχι μόνο
Απλα βάζουμε τό υλικό πρός μέτρηση ενδιάμεσα από τίς μεταλικές ακίδες καί πιέζουμε το μπουτόν να κλεισει η πάνω ακίδα πρός τά κάτω,καί έχει μιά βίδα πάνω-αριστερά όταν θέλουμε νά κρατήσουμε σταθερή τήν μέτρηση.
Ειμαι υπερ των αναλογικών παχύμετρων (ρολόι η το κλασσικό ) Νά πώ ότι δέν μού αρέσουν τά ηλεκτρονικά παχύμετρα λόγο μπαταρίας,δέν θέλω όταν πάω νά κάνω μέτρηση νά έχει μείνη από μπαταρία.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός ...

Κάθε πότε αλλάζεις μπαταρία στα ψηφιακά ?