Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κι ομως, τα καρυδακια που εχω ειναι ακριβως σαν αυτο με τον πρασινο κυκλο που δειχνεις, με την ιδια εξαγωνη βαση και το ιδιο μηκος και εφαρμοζουν τελεια στην υποδοχη. Εννοειται οτι δε χρησιμοποιουμε αυτα με τον κοκκινο κυκλο αφ ενος γιατι δεν ασφαλιζουν στην υποδοχη κι αφετερου, θα μπουν βαθια μεσα κι αντε βγαλτα μετα. Γενικα ειμαι της αποψης να αποφευγω τους ανταπτορες εκτος αν δε μπορω να κανω αλλιως.

Δε θυμάμαι που είχε γίνει η κουβέντα περι βιδών και pocket hole και λέγατε για φρεζάτες κλπ.

Ηταν το πρώτο πράγμα που είχα σχολιάσει όταν ειχα πάρει τον οδηγό της wolfcraft που είχαν μέσα φρεζάτες.
Οσες είχα με ψωμάκι τις έβαλα στα διάφορα που έκανα τελευταία οπότε ξέμεινα και έψαξα να βρω ξυλόβιδες με κεφάλι ψωμάκι και ανακάλυψα πόσο δύσκολο είναι (και δε θυμόμουν και απο που τις ειχα πάρει).
Τελικά βρέθηκε η λύση και ήταν και πάλι ο Τσαμούρης (μετρικές είχα πάρει κατα καιρούς απο αυτόν και παξιμάδια δε πήγε το μυαλό μου στις ξυλόβιδες λολ)

Οπότε πήγα σήμερα (πριν λίγο δηλαδή) και παρέλαβα 3 κούτες απο 1000 βίδες κάθε κούτα. Κόστος περι τα 11 ευρώ έκαστη ~1λεπτό η βίδα

BOcyino.jpg

Qvsz6jZ.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δε θυμάμαι που είχε γίνει η κουβέντα περι βιδών και pocket hole και λέγατε για φρεζάτες κλπ.

Ηταν το πρώτο πράγμα που είχα σχολιάσει όταν ειχα πάρει τον οδηγό της wolfcraft που είχαν μέσα φρεζάτες.
Οσες είχα με ψωμάκι τις έβαλα στα διάφορα που έκανα τελευταία οπότε ξέμεινα και έψαξα να βρω ξυλόβιδες με κεφάλι ψωμάκι και ανακάλυψα πόσο δύσκολο είναι (και δε θυμόμουν και απο που τις ειχα πάρει).
Τελικά βρέθηκε η λύση και ήταν και πάλι ο Τσαμούρης (μετρικές είχα πάρει κατα καιρούς απο αυτόν και παξιμάδια δε πήγε το μυαλό μου στις ξυλόβιδες λολ)

Οπότε πήγα σήμερα (πριν λίγο δηλαδή) και παρέλαβα 3 κούτες απο 1000 βίδες κάθε κούτα. Κόστος περι τα 11 ευρώ έκαστη ~1λεπτό η βίδα

Αγάπη έχω φάει τον κόσμο για φρεζάτη ξυλόβιδα, ακριβώς για χρήσει με το pocket hole, και όλοι μου λένε πως έχουν καταργηθεί. Οι μόνες που είχα και μου τελείωσαν-τελειώνουν είναι αυτές το Λιντλ μέσα στην κυλινδρική συσκευασία. Αυτές που πήρες κάνουν;

Έχω το τρυπάνι που είχε μέσα το σετ. Κάνουν λες αυτές που πήρες για το pocket hole;

Σκούπα Karcher WD6 P.
Ενέδωσα τελικά στην μεγαλύτερη γιατί η τιμή που μου έκανε ο τοπικός αντιπρόσωπος δεν υπήρχε πουθενά...

Καλορίζικα παιδιά και τα δικά σας!

Καλά ρουφήγματα Νικόλα... αλλά εσύ δεν είχες πάρει έναν μεγάλο συλλέκτη σκόνης με μεγάλες σακούλες κλπ. ???
Την σκούπα τώρα τι την θέλεις ?? Το γύρισες σε εταιρία καθαρισμών ??:flipout::flipout:

Καλά ρουφήγματα Νικόλα... αλλά εσύ δεν είχες πάρει έναν μεγάλο συλλέκτη σκόνης με μεγάλες σακούλες κλπ. ???
Την σκούπα τώρα τι την θέλεις ?? Το γύρισες σε εταιρία καθαρισμών ??:flipout::flipout:

Θενκς Νικ.
Δεν είναι το ίδιο. Εκείνος είναι για τα μεγάλα μηχανήματα (ξεχονδριστήρας - πλάνη, δισκοπρίονο, παγκοπρίονο) και δεν βολεύει στα πέρα δώθε καθόλου.
Αυτήν θα την έχω για το τριβείο, την ηλεκτρική πλάνη χειρός, το τανκς και ότι άλλο φορητό εργαλείο έχω.

Αγάπη, ψωμάκι τις λένε αυτές? Έτσι τις ζητάνε δηλαδή?

και

το 4 αρι δεν είναι λίγο παχύ ?

Αγάπη καλορίζικες και καλά βιδώματα !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παραλαβή εχθές από Ντέτσικα..

r5os2f9.jpg

Οι βίδες από e-shop

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα συνάδελφοι τά νέα σας εργαλεία

Σήμερα αγόρασα ένα τρυπάνι Forstner 35 mm wolfcraft μαζί μέ τόν πλαστικό οδηγό πού είναι μεγάλη ευκολία γιά μεντεσέδες,κάνει καί γιά 26 mm καί γιά 35 mm Forstner ο πλαστικός οδηγός.
Είχα παραγγείλη δύο,ένα γιά μένα καί ένα γιά τόν φίλο Νίκο Amsen πού παρεδώθη,η αγορά έγινε από τόν Βαρδάκα στήν Νίκαια
Πρώτη τιμή 14 ευρώ καί μέ ένα μικρό παζάρι πήγε 13 ευρώ έκαστο,στό praktiker είχε 20 ευρώ,στό site δέν τό έχει αλλά άν έχει κάτι ο τοπικός αντιπρόσωπος τής wolfcraft τό φέρνει ο Βαρδάκας.
Χρησιμοποίησα σφιγκτήρες γιατί δέν γνώριζα τίς φυγόκεντρες δυνάμεις ,αλλά μετά πού έκανα καί μιά δεύτερη δοκιμή χωρίς σφιγκτήρες,απλά κράταγα τό ξύλο μέ γάντι και κατέβαζα σταδιακά τό δράπανο είδα ότι ανοίγει η τρύπα καί μέ τό χέρι.
Πολύ καλό άνοιγμα τής τρύπας καί γρήγορα,ίσως καί γρηγορότερα από τίς Bosch πού έχω καί είναι μικρότερα 15 mm - 20 mm

for10211.jpg

for10310.jpg

for10410.jpg

for10710.jpg

Μεγεια μαστορια!!
παναγιωτη φρεζατες εχει στο e shop.gr καλες σαν αυτες του agroti αλλα εχει μονο torx.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αγάπη έχω φάει τον κόσμο για φρεζάτη ξυλόβιδα, ακριβώς για χρήσει με το pocket hole, και όλοι μου λένε πως έχουν καταργηθεί. Οι μόνες που είχα και μου τελείωσαν-τελειώνουν είναι αυτές το Λιντλ μέσα στην κυλινδρική συσκευασία. Αυτές που πήρες κάνουν;

Φίλε Παναγιώτη τίς αγάπης δέν είναι φρεζάτη,είναι μέ κεφάλι ψωμάκι η πομπέ λέγονται

Από τήν κουβέντα πού θυμάμαι γιά τίς κρυφές βίδες ήταν ότι καλύτερα αυτές πού αγόρασε η Αγάπη η αυτές πού δέν έχουν σπείρωμα κοντά στήν κεφαλή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Φίλε Παναγιώτη τίς αγάπης δέν είναι φρεζάτη,είναι μέ κεφάλι ψωμάκι η πομπέ λέγονται

Από τήν κουβέντα πού θυμάμαι γιά τίς κρυφές βίδες ήταν ότι καλύτερα αυτές πού αγόρασε η Αγάπη η αυτές πού δέν έχουν σπείρωμα κοντά στήν κεφαλή

Μετά από συζήτηση του θέματος με την Αγάπη, μου είπε, και έχει δίκιο, πως η φρεζάτη όταν φτάνει στο τέρμα ανοίγει το ξύλο λόγω κωνικότητας.
Αυτές που ανέβασες, πανάκριβες!

Παναγιώτη τό πιό εύκολο,φρεζάτη νοβοπανόβιδα (που υπάρχουν παντού) μέ λεπτή ροδέλα τότε.
Οσο γιά τίς torx τίς έβαλα απλά σάν φωτό πού δέν έχουν σπείρωμα κοντά στήν κεφαλή

Last edited:
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αγάπη αγοράζω άμεσα τις μισές κούτες με τις βιδουλες!!!!!!

Άσε Κυριάκο της το πρότεινα και εγώ...δεν.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα συνάδελφοι τά νέα σας εργαλεία

Σήμερα αγόρασα ένα τρυπάνι Forstner 35 mm wolfcraft μαζί μέ τόν πλαστικό οδηγό πού είναι μεγάλη ευκολία γιά μεντεσέδες,κάνει καί γιά 26 mm καί γιά 35 mm Forstner ο πλαστικός οδηγός.
Είχα παραγγείλη δύο,ένα γιά μένα καί ένα γιά τόν φίλο Νίκο Amsen πού παρεδώθη,η αγορά έγινε από τόν Βαρδάκα στήν Νίκαια
Πρώτη τιμή 14 ευρώ καί μέ ένα μικρό παζάρι πήγε 13 ευρώ έκαστο,στό praktiker είχε 20 ευρώ,στό site δέν τό έχει αλλά άν έχει κάτι ο τοπικός αντιπρόσωπος τής wolfcraft τό φέρνει ο Βαρδάκας.
Χρησιμοποίησα σφιγκτήρες γιατί δέν γνώριζα τίς φυγόκεντρες δυνάμεις ,αλλά μετά πού έκανα καί μιά δεύτερη δοκιμή χωρίς σφιγκτήρες,απλά κράταγα τό ξύλο μέ γάντι και κατέβαζα σταδιακά τό δράπανο είδα ότι ανοίγει η τρύπα καί μέ τό χέρι.
Πολύ καλό άνοιγμα τής τρύπας καί γρήγορα,ίσως καί γρηγορότερα από τίς Bosch πού έχω καί είναι μικρότερα 15 mm - 20 mm

Nα είσαι καλά, καλορίζικα και τα δικά σου !!

Βασίλη thanks !