Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικος Κωστα!
Ειναι γομαρι μηχανημα ο triton και βαρυ!! Κανει και θορυβο σαν πλυντηριο ρουχων :))

Φαινεται ομως πολυ γερο σαν κατασκευη και μοτερ. Θα το ηθελα με ρυθμιζομενες στροφες και με δυο λειτουργιες -την κανονικη του και να μπορουσε να αποσυνδεθει το πανω κατω.
Εκανα μια μικρη δοκιμη το πρωι σε ενα μικρο τεμαχιακι 1χ1 εκατοστο περιπου (ινταρσια κομματακια) και μου εκανε εντυπωση η σταθεροτητα της τριβης!
Το τεμαχιακι τροχιστηκε χωρις να μου φυγει απο το χερι. Αν το προσπαθουσα αυτο με το dremel η με το περιστροφικο τριβειο θα μου εφευγε απο το χερι σε καποια φαση.

Οι ροδελες ηταν ολες με τρυπα 8μμ αντι 10 χιλιοστα και χρειαστηκε να τις ανοιξω. Φανταζομαι οτι εσενα χωρανε κανονικα στον αξονα.

Γυαλοχαρτα εχω ηδη παραγγειλει δυστυχως (μαζι με το τριβειο), ολα τα grits. Θα δω ομως μηπως υπαρχουν και εδω στην ντοπια αγορα φτηνοτερα και θα σου πω.

++++
Μπαμπη, καλοριζικο το σετακι, πληρεστατο φαινεται. Αν δεν βαριεσαι βαλε κανα λινκ να το εχουμε στα υπ'οψη.

Μιχάλη

Εγώ έχω πάρει ήδη προ καιρού τον:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/113735-Tι-παραλάβαμε-σήμερα?p=1057669661#post1057669661

Έχω "ψήσει" τον ηλεκ/νικό στην δουλειά, μετά την μεγάλη συντήρηση που έχουμε, να μου ετοιμάσει έναν μικρό inverter για τον έλεγχο των στροφών. Υπάρχει βέβαια στο εμπόριο έτοιμος "εξωτερικός" με ποντεσιόμετρο.

Μιχάλη καλοδούλευτος ο Τρίτωνας... Πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο εργαλείο... :worshippy:
Περιμένουμε αναλυτικό review, αν κι απ´ αυτά που λέει ο Κώστας είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Δημήτρη τη μεγάλη κασετίνα πήρα, με τα 48 κομμάτια. Κι επειδή έχω και την αντίστοιχη γκρί (10Χ) αξίζει νομίζω, αν βρώ χρόνο και κυρίως όρεξη, ένα τεστάκι να δούμε τις διαφορές.
Για να πω και την αμαρτία μου, απ´ τα άλλα διάφορα μπιτάκια που έχω τα Makita Dewalt και Wera στο μάτι μου φαίνονται καλύτερα. Δεν έχω κάτσει όμως ποτέ να τα δω συγκριτικά σε συγκεκριμένης δυσκολίας εργασία για να δω αν αυτό ισχύει ή όχι.

Μπράβο βρε Μπάμπη. Ωραία η κασετίνα και καλή και η τιμη της.
Τώρα μένει το συγκριτικό τεστακι με τα κίτρινο πράσινα.
Πάντως το 1ο προϊόν Milwaukee που μου πήρες και δούλεψα χτες, ειναι τίμιο για τα λεφτά του. Δεν εχω δει το αντίστοιχο της Wolfcraft αλλα ειναι σχεδόν στα διπλάσια λεφτα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ωραία Χρήστο...:a0210:
Γιατί κι εγώ της Milwaukee έχω σε 40-άρι αλλά ακόμα δεν το έχω δουλέψει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπορει να μην προλαβα του lidl τον ατμοκαθαριςτη, αλλα επενδυσα σε νεο ατμοκαθαριστη της karcher μεσω του Νικου σε πολυ καλη τιμη!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη τη μεγάλη κασετίνα πήρα, με τα 48 κομμάτια. Κι επειδή έχω και την αντίστοιχη γκρί (10Χ) αξίζει νομίζω, αν βρώ χρόνο και κυρίως όρεξη, ένα τεστάκι να δούμε τις διαφορές.
Για να πω και την αμαρτία μου, απ´ τα άλλα διάφορα μπιτάκια που έχω τα Makita Dewalt και Wera στο μάτι μου φαίνονται καλύτερα. Δεν έχω κάτσει όμως ποτέ να τα δω συγκριτικά σε συγκεκριμένης δυσκολίας εργασία για να δω αν αυτό ισχύει ή όχι.

Καλοδούλευτα Μπάμπη,θύμησε μου τά bits είναι 10Χ η 30Χ τής μεγάλης κασετίνας πού πήρες γιατί δέν θυμάμαι.
Τά άλλα bits Makita Dewalt Wera είναι impact drive ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα Μπάμπη,θύμησε μου τά bits είναι 10Χ η 30Χ τής μεγάλης κασετίνας πού πήρες γιατί δέν θυμάμαι.
Τά άλλα bits Makita Dewalt Wera είναι impact drive ?

"Ναι" σε όλα... -bye-

Ψιλοπράγματα σήμερα.
Καρφιά Robot,ζουμπάς,καί στηρίγματα σωλήνα.

karfia10.jpg

Last edited:
Προβλεπω εργασιες σε τσιμεντο Δημητρη :))
Ο ζουμπας ειναι για τα συγκεκριμενα καρφια, ετσι?

Προτεινω επισης ενα ζουμπαδακι γκατζετ, παρα πολυ λειτουργικο. Εχει δυο οψεις το ενθετο bit, παιρνει επισης και ολα τα 1/4 bits. Eιναι πολυ στιβαρο. Stanley.

13956659448_8e6ed3112b_c.jpg

13956627349_248f485791_c.jpg

Ακριβώς φίλε Μιχάλη εργασίες σέ τσιμέντο,ναί ο ζουμπάς αυτός είναι ειδικός γιά τά καρφιά Robot με φ6 διατομή γιά Robot M6,μεγάλη ευκολία,βάζεις στήν οπή τού ζουμπά τό μέρος μέ τίς βόλτες του Robot και κοπανάς μέ τό σφυρί καί σέ 5-6 σφυριές χώθηκε 18 mm στό μπετό.
Μεγάλη ευκολία τά καρφιά Robot γιά να χωθούν σέ τσιμέντο,ταχύτητα,ούτε δράπανα,ούτε ούπα,ούτε σκόνες.

πρωτη φορα ακουσα για αυτα, οποτε τα γκουγκλαρισα.

βρηκα αυτο
http://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=534_1037

τωρα εχω 2 ερωτησεις..
- το μακρυτερο απο αυτα ειναι 30μμ....που φαινεται μικρο το μηκος. γενικα τι στερεωνεις εμ αυτα?
- αυτα με το αποσπωμενο κεφαλι τι δουλεια κανουν?

Στα δικά μου τσιμέντα ένα στα δύο μπαίνουν Δημήτρη. Είναι πολύ σκληρά τα τσιμέντα και αν πολυκτυπήσεις σπάει κομμάτι.
Και στο τέλος να κάνεις μαλακό χτύπημα μην σπάσει το πλαστικό στήριγμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γενικα τι στερεωνεις εμ αυτα?
Στερεώνεις στηριγματα σαν αυτά που έδειξε ο Δημήτρης για σωλήνες ή χονδρά καλώδια ή ταινία κολάρο διάτρητη.
Τέτοια http://www.kafkas.gr/proionta/ilekt...ara-tserkia/tserkia/tainia-sthpixhs-13_90856/

βρηκα αυτο

τωρα εχω 2 ερωτησεις..
- το μακρυτερο απο αυτα ειναι 30μμ....που φαινεται μικρο το μηκος. γενικα τι στερεωνεις εμ αυτα?

1) Γιά μπετό καλό είναι νά είναι μικρό 18 mm ,γιά σοβά είναι τό 25 mm η καί 30 mm σε κάποιες περιπτώσεις.
2) Γιά στήριγματα άλλου τύπου είναι καί γιά τσέρκι μέ μεγάλη οπή,αν και τα Robot κανουν και γιά τσέρκι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα δικά μου τσιμέντα ένα στα δύο μπαίνουν Δημήτρη. Είναι πολύ σκληρά τα τσιμέντα και αν πολυκτυπήσεις σπάει κομμάτι.
Και στο τέλος να κάνεις μαλακό χτύπημα μην σπάσει το πλαστικό στήριγμα.

Νίκο τά δουλεύω αυτα σέ πλαστικές σωλήνες επιτοπλείστον,σπάνια έχω συναντήση πρόβλημα,υπάρχουν βέβαια ποιότητες και ποιότητες σέ αυτά,εγώ παίρνω τά OΒΟ ΒΕΤΤΕΡΜΑΝΝ,δέν κάνω κανένα χτύπημα μέ τό πλαστικό στήριγμα,μόλις μπεί τό Robot μέσα στό μπετόν απλά βιδώνω στίς βόλτες του Robot τό στήριγμα.

Σωστά ....εγώ είχα ξεχάσει πως πάνε τα πλαστικά στηρίγματα που έχουν το σωστό μέγεθος. Εγώ την είχα πάθει με μεγαλύτερα που δεν έπιαναν στις βόλτες και τα κάρφωνα με το ρομπότ.

βρηκα αυτο

τωρα εχω 2 ερωτησεις..

Τα έχω δει να χρησιμοποιούνται και για στερεοματα οδηγών γυψοσανίδας, με ενα σφυρακι και μπηκε στην τρυπα

Με την βοήθεια του συναδέλφου -στην... "διαβολοσύνη" :devil-smiley-029:- Νίκου, aka Diabolic, πήρα το εξάρτημα καθαρισμού δαπέδου Τ350 για το Karcher πλυστικό μου σε εξαιρετική τιμή! Ευχαριστώ και από εδώ Νίκο!

DSC_0590.JPG

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με την βοήθεια του συναδέλφου -στην... "διαβολοσύνη" :devil-smiley-029:- Νίκου, aka Diabolic, πήρα το εξάρτημα καθαρισμού δαπέδου Τ350 για το Karcher πλυστικό μου σε εξαιρετική τιμή! Ευχαριστώ και από εδώ Νίκο!

View attachment 129502

Περικαλώ. Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι!

Νεκταρ πόσο ο ατμοκαθαριστης?

Καλοδουλευτα παιδιά τα εργαλεία σας!

Εγώ πήγα στον Ροδακη και μεταξύ σπρέι, κολλάς δύο συστατικών και ουπατ οκταρια μακρυά πολυμορφικα για πολλά υλικά!

Mehrweckduebel.jpg

πήρα και μια εξυπηρετικη εργαλειοθηκη Stanley τύπου υδραυλικου ώστε να οργάνωσω τα βασικά εργαλεία στο νέο σπίτι.

Stanley-1-94-738-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-5-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD.jpg

Last edited: