Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εαν εχεις παγκοπριονο και μια καλη σεγα χειρος, τοτε το μικρο θα σου ειναι πολυ πιο χρησιμο.

Αν ομως παρεις το μικρο, ετοιμασου να μπεις στο τριπακι των δεκαβολτων. Ο πειρασμος θα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ την στιγμη που θα εχεις τις μπαταριες/φορτιστη και τη στιγμη που η τιμη των solo εργαλειων ειναι προσιτη..

+1 Μιχάλη τεράστιος ο πειρασμός δυστυχώς η ευτυχώς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μικρο μπαταριας που εχει 85μμ δισκακι και βαθος κοπης 26μμ (26.5 για την ακριβεια). Το γομαρι των 1400watt κοβει μεχρι 70μμ, χαωδης η διαφορα.
Αν θες ρωτα τον Δημητρη να δοκιμασει να κοψει 25μμ κοντρα πλακε, η καποιο ξυλο αλλο που δουλευεις να σου πει ακριβως. Εγω δυστυχως δεν το εχω μαζι μου εδω.

Πολύ σωστά τα λέει ο Μιχάλης,χτές τό δοκίμασα σέ μελαμίνη 18 mm καί σέ κόντρα πλακέ 15 mm καί τά κόβει μέ τήν ίδια ευκολία,πάει πιό αργά σαφώς από τό ηλεκτρικό πού έχω επειδή οι στροφές είναι κάπου 1400/min από 4500/min πού έχουν τα ηλεκτρικά,αλλά τό μεγάάάλο + είναι ότι επειδή οι στροφές είναι μικρές δέν κάνει όλο τόν χώρο μαντάρα απο πριονίδια,ενώ τά ηλεκτρικά δέν παλεύονται χωρίς σκούπα η σάκκο σκόνης
Μιά φωτό από χτεσινή δοκιμή σέ μελαμίνη 18 mm δέν κάνει καθαρό κόψιμο καί λογικό "τρώει" λίγο τήν φλούδα τής μελαμίνης αλλα από την κάτω μεριά είναι ολοκάθαρη η μελαμίνη.

melami10.jpg

Δημητρη μεγεια το gks !!ειμαι αναμεσα σε αυτο και το gks 190 .δεν μπορω να αποφασησω τι θελω ομως .2.5 εκ κοβει η παραπανω;;

Ευχαριστώ Βασίλη
Προσωπικά έχω καί τό μικρό ηλεκτρικό τής BOSCH - PKS 40,αλλά δέν έχω χρειαστεί νά κόψω κάτι πέραν τών 25 mm,άν χρειαστεί έχω τό ηλεκτρικό,ανάλογα τί κόβεις περισσότερο και ποιές είναι οι ανάγκες σου

Σημερινη παραλαβη επειτα απο αναμονη ενος μηνα...
Μπαρμπας , παλιος σιδερας... Μου λεει, θα σου φτιαξω ενα τσεκουρι να με θυμασαι... η κοψη ειναι απο σουστα φορτηγου και το στελεχος απο Γκασμα..... μου λεει σου δινω εγγυηση, βαρα το στο τσιμεντο, τιποτα δε θα παθει... Για να δουμε, τελη Οκτωβρη εχω να σκισω κατι λιγα ξυλα.. θα χει φαση... ειναι βεβαια λιγο μεσαιωνικο, βαρυ κτλ, αλλα πολυ μ αρεσει!!!!

Καλοδούλευτο τό χειροποίητο εργαλείο

Πολύ σωστά τα λέει ο Μιχάλης,χτές τό δοκίμασα σέ μελαμίνη 18 mm καί σέ κόντρα πλακέ 15 mm καί τά κόβει μέ τήν ίδια ευκολία,πάει πιό αργά σαφώς από τό ηλεκτρικό πού έχω επειδή οι στροφές είναι κάπου 1400/min από 4500/min πού έχουν τα ηλεκτρικά,αλλά τό μεγάάάλο + είναι ότι επειδή οι στροφές είναι μικρές δέν κάνει όλο τόν χώρο μαντάρα απο πριονίδια,ενώ τά ηλεκτρικά δέν παλεύονται χωρίς σκούπα η σάκκο σκόνης
Μιά φωτό από χτεσινή δοκιμή σέ μελαμίνη 18 mm δέν κάνει καθαρό κόψιμο καί λογικό "τρώει" λίγο τήν φλούδα τής μελαμίνης αλλα από την κάτω μεριά είναι ολοκάθαρη η μελαμίνη.

melami10.jpg

Δημητρη καλοδουλευτο φιλε!
Γιατι βλεπω ομως αδυναμια να κρατησεις τα σημαδια????

Σημερινη παραλαβη επειτα απο αναμονη ενος μηνα...
Μπαρμπας , παλιος σιδερας... Μου λεει, θα σου φτιαξω ενα τσεκουρι να με θυμασαι... η κοψη ειναι απο σουστα φορτηγου και το στελεχος απο Γκασμα..... μου λεει σου δινω εγγυηση, βαρα το στο τσιμεντο, τιποτα δε θα παθει... Για να δουμε, τελη Οκτωβρη εχω να σκισω κατι λιγα ξυλα.. θα χει φαση... ειναι βεβαια λιγο μεσαιωνικο, βαρυ κτλ, αλλα πολυ μ αρεσει!!!!

καλά, τέτοιο τσεκούρι ούτε οι Βίκινκς δεν έχουν, καλά σκισίματα. Έχω την εντύπωση όμως ότι άμα πέσει πάνω του νερό ή βροχή θα γεμίσει σκουριά, προσεξέ το αυτό.

Θέλω τσεκούριιιιιι, θέλω δισκοπρίονο μπαταρίας, θέλω σεεεεεγα μπαταρίας.....

καλά, τέτοιο τσεκούρι ούτε οι Βίκινκς δεν έχουν, καλά σκισίματα. Έχω την εντύπωση όμως ότι άμα πέσει πάνω του νερό ή βροχή θα γεμίσει σκουριά, προσεξέ το αυτό.

Ολα τα σφυριλατα πιανουν σκουρια, αλλα δε παθαινουν τιποτα φιλε... ενα λουσιμο σε λαδι κ τελος.. με το πρωτο "σκισιμο" καθαριζει!..
ειχα δει μια φιρα ενα επαγγελματικο της stihl... πωωωωω το ερωτευτηκα,. Μολις εμαθα τιμη, το ξε-ερωτευθηκα.. πανω απο 300... :slapface:

Ολα τα σφυριλατα πιανουν σκουρια, αλλα δε παθαινουν τιποτα φιλε... ενα λουσιμο σε λαδι κ τελος.. με το πρωτο "σκισιμο" καθαριζει!..
ειχα δει μια φιρα ενα επαγγελματικο της stihl... πωωωωω το ερωτευτηκα,. Μολις εμαθα τιμη, το ξε-ερωτευθηκα.. πανω απο 300... :slapface:

ε μα πληρώνεις φίρμα εκεί, καλά δεν λέω η stihl είναι κορυφαία σε όλα της (σχεδόν) όπως και η Fiskars (Φινλανδία νομίζω ;) αλλά '' πολλά τα λεφτά Άρη !''

έλα τα sds-plus να παίρνουν φωτιά, το καλοκαίρι τα δούλεψα στο χωριό, άψογα !! ένα 10 άρι ήθελα ακόμα και δεν είχαν ρε γμτο καλοδούλευτα.

Κώστα μεγειά τα στρατιωτάκια σου, σε παράταξη τα έχεις λες και θα δώσεις παράγγελμα !! -bye-

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Eτοιμο σε βλεπω πλεον για την κουζινα που ετοιμαζεις Νεκταριε:)

Το ετοιμαζεις σε "" παρακαλω.
Εγω κανω τα περιφερειακα, την υπερκατασκευη θα τη κανει μαστορας.

Σφαιρα ηρθε ε????
Next day delivery

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους.

Δημητρη καλοδουλευτο φιλε!
Γιατι βλεπω ομως αδυναμια να κρατησεις τα σημαδια????

Ευχαριστώ Κυριάκο,τό γερακίσιο μάτι σου τό πρόσεξε καλά χαχαχα,έκανα τίς δοκιμές τού πρωτάρη πού λένε στό συγκεκριμένο εργαλείο χωρίς παράλληλο οδηγό γλιστράει στήν μελαμίνη λόγο μικρής επιφάνειας πατούρας καί μικρού βάρους,καί δέν κόβει απόλυτη ευθεία μέ τήν καμμία,όταν έβαλα τό παράλληλο οδηγό ήρθε ευθεία,φαίνεται το δεύτερο κομμάτι από αριστερά,στήν αριστερή πλευρά όπως βλέπουμε,ανέβασα τήν φωτό γιά νά δούμε το αποτέλεσμα κοπής τού δίσκου στήν μελαμίνη.

melami10.jpg

Επιτέλους μετά από χρόνια αξιώθηκα να πετάξω της μικρή θήκη από τα Jumbo
f1ac8927653c0235998cc39debc536e2.jpg

Και να πάρω μια σωστή Ταμπακιερα που να χωράει αρκετά πράγματα και να βγαίνουν και τα σκαφακια για να τα έχεις κοντά εκεί που δουλεύεις.
adeb925f9f385637d4085098d43c5aea.jpg

25 ευρώ από Παυλατο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επιτέλους μετά από χρόνια αξιώθηκα να πετάξω της μικρή θήκη από τα Jumbo
f1ac8927653c0235998cc39debc536e2.jpg

Και να πάρω μια σωστή Ταμπακιερα που να χωράει αρκετά πράγματα και να βγαίνουν και τα σκαφακια για να τα έχεις κοντά εκεί που δουλεύεις.
adeb925f9f385637d4085098d43c5aea.jpg

25 ευρώ από Παυλατο.

Μεγεια!
Πολυ καλη ετσι?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγεια!
Πολυ καλη ετσι?
Μόνο καλή! Επιτέλους χωράει πράμα. Το κλείσιμο είναι μεταλλικό, έχει φλαντζα γύρω γύρω, την γέμισα και την γύρισα ανάποδα και δεν έκανε κιχ. Είναι σφιχτά τα μανταλα, δεν παίζει να ανοίξει κατά λάθος και άσε που έχει και στο πλάι μανταλα για να κουμπώνει με άλλη μια ίδια από πάνω και γενικά μπορείς να χτίσεις την μια πάνω στην άλλη και να κουμπωνουν.
Πολύ καλό εργαλείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μόνο καλή! Επιτέλους χωράει πράμα. Το κλείσιμο είναι μεταλλικό, έχει φλαντζα γύρω γύρω, την γέμισα και την γύρισα ανάποδα και δεν έκανε κιχ. Είναι σφιχτά τα μανταλα, δεν παίζει να ανοίξει κατά λάθος και άσε που έχει και στο πλάι μανταλα για να κουμπώνει με άλλη μια ίδια από πάνω και γενικά μπορείς να χτίσεις την μια πάνω στην άλλη και να κουμπωνουν.
Πολύ καλό εργαλείο.

I know...4 εχω...-bye-