Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα συνάδελφοι
Σήμερα αγόρασα από τό κέντρο βίδας τήν σέγα μπαταρίας 10,8 volt Μakita solo

Εμεινα έκπληκτος μέ τήν λάμα πού είχε στήν συσκευασία makita Β10 εγραφε επάνω,αψογη κοπή

Φίλε Μιχάλη (Χιώτη) είσαι άρχοντας μέ τό Α κεφαλαίο και θά σού πώ τήν "αμαρτία" μου,όταν έδειχνες τά εργαλεία μπαταρίας πού έχεις έλεγα καί από μέσα μου αλλά καί καναδυό φορές καί στό φόρουμ μας,ότι εργαλεία μπαταρίας αυτά πού χρειάζονται είναι ένα δραπανοκατσάβιδο καί ένα παλμικό κατσαβίδι,τά άλλα εφόσον υπάρχει ρεύμα δέν χρειάζονται,καί όμως είδα τί τρομερή ευκολία είναι νά μήν έχεις καθόλου καλώδια να μπερδεύονται μέσα στά χέρια καί στά πόδια,νά πηγαίνεις έυκολα να κόβεις κάτι έξω απο το εργαστήριο για να μην γινεται ο κακος χαμός από πριονίδια,και να μην τραβας μπαλαντέζες.Σού βγάζω τό καπέλο πού λένε,άν μάθεις τα εργαλεία μπαταρίας μετά δέν μπορείς να δουλέψεις μέ εργαλεία ρεύματος :ernaehrung004: Αλλη φορά μεγάλη μπουκιά θά φάω πού λένε αλλά μεγάλη κουβέντα δέν ξαναλέω :worshippy:

"Σειρά" Κώστα θά μέ κράξεις τώρα και μέ τό δίκιο σου,λάδι-λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα,τό ξέρω αλλά πρώτα η δουλειά πού λένε για να μας φέρνει τά πρός τό ζείν και νά κάνουμε τό χόμπυ μας,καί μετά όταν βρω χρόνο θά φτιάξω καί τηγανίτες special -bye-

mak110.jpg

mak211.jpg

mak310.jpg

Last edited:
Δημήτρη άσε μας να πάρουμε καμιά ανάσα.... είσαι ασταμάτητος. Καλές κατασκευές λοιπόν και να το χαρείς το εργαλείο σου!

Καλοδούλευτα συνάδελφοι
Σήμερα αγόρασα από τό κέντρο βίδας τήν σέγα μπαταρίας 10,8 volt Μakita solo

Εμεινα έκπληκτος μέ τήν λάμα πού είχε στήν συσκευασία makita Β10 εγραφε επάνω,αψογη κοπή

Φίλε Μιχάλη (Χιώτη) είσαι άρχοντας μέ τό Α κεφαλαίο και θά σού πώ τήν "αμαρτία" μου,όταν έδειχνες τά εργαλεία μπαταρίας πού έχεις έλεγα καί από μέσα μου αλλά καί καναδυό φορές καί στό φόρουμ μας,ότι εργαλεία μπαταρίας αυτά πού χρειάζονται είναι ένα δραπανοκατσάβιδο καί ένα παλμικό κατσαβίδι,τά άλλα εφόσον υπάρχει ρεύμα δέν χρειάζονται,καί όμως είδα τί τρομερή ευκολία είναι νά μήν έχεις καθόλου καλώδια να μπερδεύονται μέσα στά χέρια καί στά πόδια,νά πηγαίνεις έυκολα να κόβεις κάτι έξω απο το εργαστήριο για να μην γινεται ο κακος χαμός από πριονίδια,και να μην τραβας μπαλαντέζες.Σού βγάζω τό καπέλο πού λένε,άν μάθεις τα εργαλεία μπαταρίας μετά δέν μπορείς να δουλέψεις μέ εργαλεία ρεύματος :ernaehrung004: Αλλη φορά μεγάλη μπουκιά θά φάω πού λένε αλλά μεγάλη κουβέντα δέν ξαναλέω :worshippy:

"Σειρά" Κώστα θά μέ κράξεις τώρα και μέ τό δίκιο σου,λάδι-λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα,τό ξέρω αλλά πρώτα η δουλειά πού λένε για να μας φέρνει τά πρός τό ζείν και νά κάνουμε τό χόμπυ μας,καί μετά όταν βρω χρόνο θά φτιάξω καί τηγανίτες special -bye-

mak110.jpg

Δημητρη καλοριζικο, αριστο εργαλειακι. Τυχερε, τα δυο συστηματα 10βολτων μπαταριων και σου δινουν μεγαλο πλεονεκτημα επιλογης.

Για τα εργαλεια μπαταριας εχω την αισθηση οτι αντιπροσωπευουν (σε πωλησεις) ηδη ενα μεγαλο ποσοστο σε σχεση με τα ρευματος, που ισως ξεπερνα το 50%.
Το ποσοστο αυτο συνεχως ανεβαινει και οχι χωρις λογο!!

Η δικη μου απορια πλεον ειναι τι εχεις επιλεξει για επομενο 10βολτο :)))

Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ ,
Γιατί να προτιμήσει κάποιος 10V αντί του δυνατότερου 18v ?
Δεν ξέρω, απλά ρωτάω.

:popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn:

Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα!

Παιδιά καλησπέρα. Αφήστε με να γίνω η παρασπονδία της κατά τα άλλα όμορφης ημέρας παραλαβής, και χαράς ενός εργαλείου, που τις περισσότερες φορές έτσι είναι. Η ένστασή μου έχει ως εξής: Ναι μεν τα εργαλεία μπαταρίας προσφέρουν απίστευτη ευκολία με την φορητότητα τους, και την ευκολία εναλλαγής θέσης και μετακίνησης, και σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε απόδοση δύναμης τα εργαλεία ρεύματος, ή και να τα έχουν ξεπεράσει κιόλας, αλλά : όλες οι μπαταρίες έχουν μια διάρκεια και ένα προσδόκιμο ζωής που δεν ισχύει για τα εργαλεία ρεύματος. Ποια είναι η αντιστοιχία αγοράς καινούργιων μπαταριών κόστους αγορά καινούργιου εργαλείου; Έχει γίνει απόσβεση του είναι συμφέρουσα; Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας στα εργαλεία μπαταρίας είναι το αυξημένο βάρος. Χώρια που τα εργαλεία ρεύματος είναι πιο φτηνά από τα αντίστοιχα μπαταρίας και που αν τα προσέξεις στην συντήρηση τους δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς όπως: θερμοκρασίες και περιβάλλον που αποφορτίζουν, τις μπαταρίες, τυχόν αστοχίες υλικού, εκτός εγγύησης καταστάσεις κτλ. Απλά εκφέρω μια γνώμη της οποίας είμαι και υπέρμαχος αν και έχει ξαναγίνει κουβέντα εδώ, καλοπροαίρετα πάντα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που από εργαλεία μπαταρίας εγώ προσωπικά έχω μόνο δραπανοκατσάβιδα. (..από όλη την γκάμα και κρουστικά και παλμικά και απλά βιδώματος)

Μαλλον θα ετυχε. Μπορει να βρηκε καποια καλη προσφορα με το δευτερο συστημα και το αγορασε.
Απο κει και περα ομως, μονο σε καλο θα του βγει καθως εχει το τεραστιο πλεονεκτημα να επιλεγει το καλυτερο.
Ουτως η αλλως πλεον οι μπαταριες ειναι φτηνες.

Η Makita γιατί έχει πανάκριβες μπαταρίες και φορτιστές; Η Bosch από την άλλη έχει πιο λογικές τιμές!

Παιδιά καλησπέρα. Αφήστε με να γίνω η παρασπονδία της κατά τα άλλα όμορφης ημέρας παραλαβής, και χαράς ενός εργαλείου, που τις περισσότερες φορές έτσι είναι. Η ένστασή μου έχει ως εξής: Ναι μεν τα εργαλεία μπαταρίας προσφέρουν απίστευτη ευκολία με την φορητότητα τους, και την ευκολία εναλλαγής θέσης και μετακίνησης, και σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε απόδοση δύναμης τα εργαλεία ρεύματος, ή και να τα έχουν ξεπεράσει κιόλας, αλλά : όλες οι μπαταρίες έχουν μια διάρκεια και ένα προσδόκιμο ζωής που δεν ισχύει για τα εργαλεία ρεύματος. Ποια είναι η αντιστοιχία αγοράς καινούργιων μπαταριών κόστους αγορά καινούργιου εργαλείου; Έχει γίνει απόσβεση του είναι συμφέρουσα; Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας στα εργαλεία μπαταρίας είναι το αυξημένο βάρος. Χώρια που τα εργαλεία ρεύματος είναι πιο φτηνά από τα αντίστοιχα μπαταρίας και που αν τα προσέξεις στην συντήρηση τους δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς όπως: θερμοκρασίες και περιβάλλον που αποφορτίζουν, τις μπαταρίες, τυχόν αστοχίες υλικού, εκτός εγγύησης καταστάσεις κτλ. Απλά εκφέρω μια γνώμη της οποίας είμαι και υπέρμαχος αν και έχει ξαναγίνει κουβέντα εδώ, καλοπροαίρετα πάντα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που από εργαλεία μπαταρίας εγώ προσωπικά έχω μόνο δραπανοκατσάβιδα. (..από όλη την γκάμα και κρουστικά και παλμικά και απλά βιδώματος)
Και γω ειμαι αυτης της αποψης, αν και θελω να εχω οτι υπαρχει σε μπαταρια. Προς το παρον κρατιεμαι...

Μεγεια το σεγακι Δημητρη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βγάλε ρε συ μία φωτογραφία να παίρνουμε ιδέες.

Εχω βαλει παλιοτερα
liq0v68kv

image upload no limit

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τιποτα δεν ερχεται χωρις καποιο κοστος. Oυδεν καλον αμιγες κακου, για να αντιστρεψω το αρχαιο ρητο!
Η απιστευτη ευκολια που λες σχετικα με την φορητοτητα και την μεγαλη πλεον ισχυ αντιπαρατιθεται στο αυξημενο κοστος κτισης και συντηρησης (μπαταρια καθε 4-5χρονια).

Δες το ομως περιπου οπως την σχεση κινητου και σταθερου τηλεφωνου.
Το πρωτο εχει καταντησει σχεδον αναλωσιμο (μεγαλο εξοδο) το αλλο μπορει να ζησει χωρις τιποτα για χρονια! Ποιο ειναι ομως πιο βολικο γενικοτερα στη ζωη μας? :))

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω.

2 Λογους βρισκω.το οικονομικο και το βαρος.καταλλα εγω θα επελεγα 18βολτα.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εχω βαλει παλιοτερα
liq0v68kv

image upload no limit

Με κατέστρεψες.:drool1:
Μπορείς να συνδυάσεις όλες τις FATMAX και να κουμπώνουν ?
Μπορείς να κουμπώσεις ρηχές και βαθιές μαζί ?

Έχω ψάξει και δεν βρίσκω κάπου πληροφορίες για το τι υπάρχει και ποιους κωδικούς θέλω.
Εσύ πώς τα βρήκες ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με κατέστρεψες.:drool1:
Μπορείς να συνδυάσεις όλες τις FATMAX και να κουμπώνουν ?
Μπορείς να κουμπώσεις ρηχές και βαθιές μαζί ?

Έχω ψάξει και δεν βρίσκω κάπου πληροφορίες για το τι υπάρχει και ποιους κωδικούς θέλω.
Εσύ πώς τα βρήκες ?

Οι 4 της φωτογραφιας ειναι του τυπου σαν αυτη που πηρες. Οι αλλες δυο ειναι απλες.
Στις πρωτες υπαρχουν τεσσερεις κωδικοι, δυο βαθειες δυο ρηχες. Οι δυο ειναι με μεταλλικα κλιπς και λαστιχο οι αλλοι δυο ειναι ποιο απλα, με πλαστικα κλιπς χωρις λαστιχο. Μπορεις να συνδιασεις ολους τους κωδικους με τα κλιπς και να ενωσεις οσα θες. Αν θανσηκωθουν απο μια λαβη εξαρταται απο το συνολικο βαρος. Εγω οπως βλεπεις τις τεσσερεις τις σηκωσα μαζι, αλλα δεν το βασιζομαι, ασε που γινεται ογκωδες. Δυο-δυο ειναι μια χαρα.

Δες εδω τους κωδικους.
http://www.stanleyworks.gr/products...ΑΦΑΚΙΑ+ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ/Επαγγελματικές+Ταμπακιέρες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οι 4 της φωτογραφιας ειναι του τυπου σαν αυτη που πηρες. Οι αλλες δυο ειναι απλες.
Στις πρωτες υπαρχουν τεσσερεις κωδικοι, δυο βαθειες δυο ρηχες. Οι δυο ειναι με μεταλλικα κλιπς και λαστιχο οι αλλοι δυο ειναι ποιο απλα, με πλαστικα κλιπς χωρις λαστιχο. Μπορεις να συνδιασεις ολους τους κωδικους με τα κλιπς και να ενωσεις οσα θες. Αν θανσηκωθουν απο μια λαβη εξαρταται απο το συνολικο βαρος. Εγω οπως βλεπεις τις τεσσερεις τις σηκωσα μαζι, αλλα δεν το βασιζομαι, ασε που γινεται ογκωδες. Δυο-δυο ειναι μια χαρα.

Δες εδω τους κωδικους.
http://www.stanleyworks.gr/products...ΑΦΑΚΙΑ+ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ/Επαγγελματικές+Ταμπακιέρες

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Ευχαριστώ όλους συνάδελφοι

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να εχεις δυο συστηματα ομως και οχι ενα.

Κυριάκο ξεκίνησα μέ Makita παλμικό-δραπανοκατσαβιδο-κρουστικο δραπανοκατσάβιδο,αλλά στήν πορεία είδα ότι τό δισκοπρίονο δέν τό έβγαζε πιά solo ,έτσι πήγα στήν Bosch για το δισκοπρίονο (πού τό ήθελα εδώ καί ένα χρόνο αλλα έκανα πώς δέν τό έβλεπα) και αναγκαστικά αγόρασα καί 2 μπαταρίες,μετά σέγα είχαν καί οι δυό εταιρίες αλλά τής bosch δέν μέ βόλευε μέ τίποτα (γιατί αριστερόχειρας) καί ευτυχώς πού είχα τίς μπαταρίας τής Makita καί έτσι αγόρασα τήν σεγα της.Μετά από αυτό έχω επιλογές η στήν μιά σειρά η στήν άλλη,αν και η Makita τό μόνο πού έχει πλέον είναι το σκουπάκι,και ίσως σπαθοσέγα,έτσι αναγκαστικά από εδώ καί πέρα θά έχω επιλογές στήν Bosch,πού έχει μεγαλύτερη ποικιλία.

Τιποτα δεν ερχεται χωρις καποιο κοστος. Oυδεν καλον αμιγες κακου, για να αντιστρεψω το αρχαιο ρητο!
Η απιστευτη ευκολια που λες σχετικα με την φορητοτητα και την μεγαλη πλεον ισχυ αντιπαρατιθεται στο αυξημενο κοστος κτισης και συντηρησης (μπαταρια καθε 4-5χρονια).

Δες το ομως περιπου οπως την σχεση κινητου και σταθερου τηλεφωνου.
Το πρωτο εχει καταντησει σχεδον αναλωσιμο (μεγαλο εξοδο) το αλλο μπορει να ζησει χωρις τιποτα για χρονια! Ποιο ειναι ομως πιο βολικο γενικοτερα στη ζωη μας? :))

Ετσι ακριβώς είναι,όλα έχουν ένα τίμημα.

Η δικη μου απορια πλεον ειναι τι εχεις επιλεξει για επομενο 10βολτο :)))

Χαχα Μιχάλη έχεις σπουδάσει τό αντικείμενο τής ψυχολογίας,καλά νά είμαστε μάλλον γιά τόν μικρό τροχό τής Bosch λέω,η τήν σπαθοσέγα.
Αλήθεια η σπαθοσέγα σού έχει χρειαστεί ? για κανα δοκαράκι,η πιό εύκολα καί γρήγορα τό κόβεις μέ το χειροπρίονο,και είναι πεταμένα λεφτά ?

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω.

Οτι απάντησε παραπάνω ο Βαγγέλης φίλε Βασίλη,προσωπικά είναι ακριβά καί κατά δεύτερον είναι πού λέμε γκουμούτσες καί βαριά,ανάλογα βέβαια γιά τήν δουλειά πού τό θέλει κάποιος,εμένα μέ καλύπτουν πρός τό παρών τά 10 βολτα.