Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οτι απάντησε παραπάνω ο Βαγγέλης φίλε Βασίλη,προσωπικά είναι ακριβά καί κατά δεύτερον είναι πού λέμε γκουμούτσες καί βαριά,ανάλογα βέβαια γιά τήν δουλειά πού τό θέλει κάποιος,εμένα μέ καλύπτουν πρός τό παρών τά 10 βολτα.

Εν συντομία είναι μικρότερα σε μέγεθος, είναι φθηνότερα, αλλά είναι λίγο ποιο αδύναμα. Σωστά ?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παιδιά καλησπέρα. Αφήστε με να γίνω η παρασπονδία της κατά τα άλλα όμορφης ημέρας παραλαβής, και χαράς ενός εργαλείου, που τις περισσότερες φορές έτσι είναι. Η ένστασή μου έχει ως εξής: Ναι μεν τα εργαλεία μπαταρίας προσφέρουν απίστευτη ευκολία με την φορητότητα τους, και την ευκολία εναλλαγής θέσης και μετακίνησης, και σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε απόδοση δύναμης τα εργαλεία ρεύματος, ή και να τα έχουν ξεπεράσει κιόλας, αλλά : όλες οι μπαταρίες έχουν μια διάρκεια και ένα προσδόκιμο ζωής που δεν ισχύει για τα εργαλεία ρεύματος. Ποια είναι η αντιστοιχία αγοράς καινούργιων μπαταριών κόστους αγορά καινούργιου εργαλείου; Έχει γίνει απόσβεση του είναι συμφέρουσα; Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας στα εργαλεία μπαταρίας είναι το αυξημένο βάρος. Χώρια που τα εργαλεία ρεύματος είναι πιο φτηνά από τα αντίστοιχα μπαταρίας και που αν τα προσέξεις στην συντήρηση τους δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς όπως: θερμοκρασίες και περιβάλλον που αποφορτίζουν, τις μπαταρίες, τυχόν αστοχίες υλικού, εκτός εγγύησης καταστάσεις κτλ. Απλά εκφέρω μια γνώμη της οποίας είμαι και υπέρμαχος αν και έχει ξαναγίνει κουβέντα εδώ, καλοπροαίρετα πάντα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που από εργαλεία μπαταρίας εγώ προσωπικά έχω μόνο δραπανοκατσάβιδα. (..από όλη την γκάμα και κρουστικά και παλμικά και απλά βιδώματος)

Φίλε μου καί εγώ αυτά πίστευα και τά έλεγα καί δημόσια όπως εσύ,αλλά όταν τα δούλεψα τής μπαταρίας και σέγα-δισκοπρίονο και βγήκα έξω νά κόψω χωρίς να "απλώνω" μπαλαντέζες γύρω απο τά χέρια και τα ποδια μου,και ξανά τανάπαλην νά τίς μαζεύω,λέω χαλάλι να δίνω και 150 ευρώ για μπαταρίες κάθε 4-5 χρόνια.
Αυξημένο βάρος ? ίσα-ισα τα 10 βολτα είναι πολύ πιό ελαφριά από τού ρεύματος,η σεγα ειναι 1,5 κιλό,μία ρεύματος B&D πού έχω 650 watt είναι 3 κιλά,τό ίδιο ισχύει και για το δισκοπριονακι μπαταρίας τής Bosch.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εν συντομία είναι μικρότερα σε μέγεθος, είναι φθηνότερα, αλλά είναι λίγο ποιο αδύναμα. Σωστά ?

Σωστά Βασίλη

Ετσι ειναι.
Ειναι πιο φτηνα, πιο μικρα, πιο ελαφρα, πιο βολικα, πιο ευχρηστα και συνηθως πιο εργονομικα (λογω βαρους/μεγεθους).
Η μικροτερη ισχυς οφειλεται στην διαφορα βολταζ με τα 18βολτα.

Νομιζω οτι τα δεκαβολτα ειναι τα ιδανικα εργαλεια μπαταριας για εναν ερασιτεχνη και οχι μονο.

Η Makita γιατί έχει πανάκριβες μπαταρίες και φορτιστές; Η Bosch από την άλλη έχει πιο λογικές τιμές!

Σωστή επισήμανση Γιώργο,αυτό τό έχω αναρωτηθεί καί εγώ,αλλά απλά έχω μείνει μέ τήν απορία.

Για σου Δημήτρη με τη Makita-σέγα σου, στα χάϊ σου σε βλέπω δεν σε προλαβαίνουμε στα ποστ, (λόγω ικανοποίησης από την αγορά έτσι ;) χαχαχαχα και με το δίκιο σου βέβαια.
Καλορίζικη λοιπόν, να τη χαίρεσαι και καλές δημιουργίες.

χαχαχα, ετσι ειναι. Αυτο το νημα ειναι το νημα της χαρας!! To πιο ευχαριστο νημα της κατηγοριας κατα τη γνωμη μου, γεματο ευχες και φρεσκα εργαλειακια!!

Και πως να μην ειναι αλλωστε, η πιο γλυκεια στιγμη ενος εργαλειου ειναι αυτη της παραλαβης. Πριν καν το δοκιμασεις :))

Για πες τε μου ρε παιδιά ....πόσες φορές στην ερασιτεχνική σας ασχολία βγήκατε έξω για να κόψετε κάτι με σεγα και δεν είχατε χρόνο να απλώσετε μια μπαλαντέζα.
Για ένα μικρό δισκοπρίονο μπαταρίας συμφωνώ ...είναι ευκολία ...πας στα στιβαγμένα ξύλα κάπου έξω ...αν έχετε όλοι έξω...παίρνεις την σανίδα που θέλεις κόβεις ένα κομμάτι και γυρίζεις στο εργαστήριο να συνεχίσεις.
Δραπανοκατσαβιδοπαλμικά συμφωνώ... είναι ευκολία χωρίς καλώδιο .... όταν όμως θέλεις σωστή και κάθετη τρύπα θα πας σε ρεύματος εργαλείο σε βάση.
Τα μπαταρίας ξεκίνησαν για τους επαγγελματίες που δουλεύουν έξω και μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα ...μετά εμφανίστηκε ο Μιχάλης και η παγκόσμια ζήτηση στα μπαταρίας αυξήθηκε :flipout::flipout:-bye- ...αυτή είναι η ιστορία.

Για πες τε μου ρε παιδιά ....πόσες φορές στην ερασιτεχνική σας ασχολία βγήκατε έξω για να κόψετε κάτι με σεγα και δεν είχατε χρόνο να απλώσετε μια μπαλαντέζα.
Για ένα μικρό δισκοπρίονο μπαταρίας συμφωνώ ...είναι ευκολία ...πας στα στιβαγμένα ξύλα κάπου έξω ...αν έχετε όλοι έξω...παίρνεις την σανίδα που θέλεις κόβεις ένα κομμάτι και γυρίζεις στο εργαστήριο να συνεχίσεις.
Δραπανοκατσαβιδοπαλμικά συμφωνώ... είναι ευκολία χωρίς καλώδιο .... όταν όμως θέλεις σωστή και κάθετη τρύπα θα πας σε ρεύματος εργαλείο σε βάση.
Τα μπαταρίας ξεκίνησαν για τους επαγγελματίες που δουλεύουν έξω και μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα ...μετά εμφανίστηκε ο Μιχάλης και η παγκόσμια ζήτηση στα μπαταρίας αυξήθηκε :flipout::flipout:-bye- ...αυτή είναι η ιστορία.

Προσωπικά άπειρες φορές φίλε Νίκο βγήκα έξω καί "άπλωσα" μπαλαντέζα γιά τήν ηλεκτρική σέγα,δισκοπρίονο χειρός,γιατί μέσα στό εργαστήριο δέν κόβω ποτέ.

Για σου Δημήτρη με τη Makita-σέγα σου, στα χάϊ σου σε βλέπω δεν σε προλαβαίνουμε στα ποστ, (λόγω ικανοποίησης από την αγορά έτσι ;) χαχαχαχα και με το δίκιο σου βέβαια.
Καλορίζικη λοιπόν, να τη χαίρεσαι και καλές δημιουργίες.

Ευχαριστώ Γιώργο,να σαι καλά,αφού τίθονται ερωτήματα νά μήν απαντήσω ?,όσοι γράφουμε εδώ η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ είμαστε καί στήν εργαλειο-νιρβάνα μας.:flipout:

Νικο μου, μπορει να σου εχει διαφυγει την προσοχη, αλλα υπαρχει και κολωνατο μπαταριας, εχω και εγω ενα :flipout:

Το γνωρίζω ....το να μην είχες θα απαιτούσε αμείλικτη τιμωρία :ernaehrung004:

Σε εναν ονειρικο εργαλειοκοσμο, το ιδανικο θα ηταν 2 παραλαβες την εβδομαδα:

Μια καθε Παρασκευη -για να την χαρεις το ΠΣΚ και μια την Δευτερα που θα εχει κοπασει η χαρα της προηγουμενης παραλαβης!:chinese:

Προσωπικά άπειρες φορές φίλε Νίκο βγήκα έξω καί "άπλωσα" μπαλαντέζα γιά τήν ηλεκτρική σέγα,δισκοπρίονο χειρός,γιατί μέσα στό εργαστήριο δέν κόβω ποτέ.

Ναι αυτό κάνω και εγώ ...είπα και δεν είχες χρόνο.... άρα είχες χρόνο ...ο ερασιτέχνης πάντα πρέπει να έχει χρόνο αλλιώς δεν είναι εραστής της τέχνης.
Δημήτρη ...τώρα τάχωσες ...πιάνε και κόβε :ernaehrung004:-bye-

Η απόλαυση σου και μόνο Μιχάλη ....δεν πληρώνεται με τίποτα ....:worshippy::worshippy::ernaehrung004:

Ναι αυτό κάνω και εγώ ...είπα και δεν είχες χρόνο.... άρα είχες χρόνο ...ο ερασιτέχνης πάντα πρέπει να έχει χρόνο αλλιώς δεν είναι εραστής της τέχνης.
Δημήτρη ...τώρα τάχωσες ...πιάνε και κόβε :ernaehrung004:-bye-

:worshippy::worshippy:-bye-

Δημήτρη καλοδούλευτη η σέγα... Καλές κατασκευές. :ernaehrung004:
Καλά είναι τα εργαλεία μπαταρίας αλλά για κάπου που δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς λόγω έλλειψης ρεύματος και για ψιλοδουλειές, ψιλοξεοέτες δηλαδή.
Δεν ξέρω αν έγραφα αυτό το μήνυμα χθές αν θα έγραφα τα ίδια, σήμερα όμως που απ´ το πρωί δουλεύω σέγα σε 18 χιλιοστών κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γινόταν ά είχα μπαταρίας... Ή μια σέγα της πλάκας που θα έπαιρνε φωτιά στα πρώτα 20 λεπτά.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να εχεις δυο συστηματα ομως και οχι ενα.
Λόγοι marketing πιστευω. Γιατί έχεις 1600αρια, 1800αρια και διλιτρα; Πιάνουν όλους τους πιθανούς πελάτες.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Νίκο συμφωνώ. Ο Μιχάλης χάλασε την αγορά!

Καλορίζικες οι παραλαβες σας συνάδελφοι

προσωπικά δούλευα κάτι κατσαβίδια μπαταρίας , μέχρι που είδα μια μέρα ότι είχα στην αποθήκη ένα παλμικό Makita ρεύματος , δηλ. αυτό https://www.google.gr/search?q=maki...PAhWCvBQKHYnuAowQsAQIMA#imgrc=S7KuVRwKkBlo9M: , και από τότε έχω ξεχάσει τι σημαίνει μπαταρία. Την αμαρτία μου την έχω πει , ότι τα μπαταρίας δεν είναι για ερασιτέχνες , αλλά τους πήρε όλους στο λαιμό του .............ο Χιώτης .

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη καλοδούλευτη η σέγα... Καλές κατασκευές. :ernaehrung004:
Καλά είναι τα εργαλεία μπαταρίας αλλά για κάπου που δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς λόγω έλλειψης ρεύματος και για ψιλοδουλειές, ψιλοξεοέτες δηλαδή.
Δεν ξέρω αν έγραφα αυτό το μήνυμα χθές αν θα έγραφα τα ίδια, σήμερα όμως που απ´ το πρωί δουλεύω σέγα σε 18 χιλιοστών κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γινόταν ά είχα μπαταρίας... Ή μια σέγα της πλάκας που θα έπαιρνε φωτιά στα πρώτα 20 λεπτά.

Μakita αγόρασα,τόν Αρχηγό δέν είδα,ε λέω κάτι θά φτιάχνει καί δέν θά έχει χρόνο :firstprize:
Να σαι καλά φίλε Μπάμπη,ευχαριστώ
Εγώ πάντος τό 15 mm κόντρα πλακέ πού είχα τό έκοβε πανεύκολα Μπάμπη,βέβαια δέν έκοψα και πολύ η αλήθεια είναι,άν τώρα είναι νά φτιάξεις 20 Ρούντολφ μέ σέγα μπαταρίας σαφώς καί θά υπάρχει πρόβλημα,αλλά γιά μικρο-κατασκευές πού τήν θέλω τήν κάνει τήν δουλειά της.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

προσωπικά δούλευα κάτι κατσαβίδια μπαταρίας , μέχρι που είδα μια μέρα ότι είχα στην αποθήκη ένα παλμικό Makita ρεύματος , δηλ. αυτό https://www.google.gr/search?q=maki...PAhWCvBQKHYnuAowQsAQIMA#imgrc=S7KuVRwKkBlo9M: , και από τότε έχω ξεχάσει τι σημαίνει μπαταρία. Την αμαρτία μου την έχω πει , ότι τα μπαταρίας δεν είναι για ερασιτέχνες , αλλά τους πήρε όλους στο λαιμό του .............ο Χιώτης .

Καποια εργαλεια μπαταριας ειναι το δεξι χερι του επαγγελματια. Αλλα φυσικα δεν μπορεις να βασιστεις μονο σε αυτα, ακομη και αν γινει η μπαταρια 10Ah.