Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γατάκια...
Δες για να μαθαίνεις... Εδώ είναι και δε λέει κουβέντα.
Εγώ ρε είμαι παλιάς κοπής μάστορας, πρώτα έσκισα τη γάτα και μετά έσκισα ξύλα... :flipout:

Αν δεν την δω διπλα στο εργαλειο δεν πειθομαι αγαπητε....

Εργαλειαρα την ζαχαρωνω καμπόσο καιρο...αλλα αλλα...

Καλοδουλευτο το γομάρι...

Υγ. Ίδιο μάρμαρο με αυτο στο πατρικό μου :)

Το μαύρο λές; Πολύ όμορφο (όταν - σπανίως - είναι πεντακάθαρο...:flipout:)
Το εργαλείο καλά κάνεις και το ζαχαρώνεις, φανταστικό είναι αλλά κι ακριβό. Μέχρι 160-170 παλεύεται, απο κει και πάνω αρχίζει ο προβληματισμός. Στο κάτω-κάτω μια μέγγενη είναι δεν είναι και αξονικός τομογράφος.

Δημήτρη σ´ ευχαριστώ πολύ. :ernaehrung004:

Μπαμπη φερνεις αλλο αερα στην ελλαδα triton !επρεπε να ηταν και η april wilkison που τα προμοταρει μαζι να κανει παρουσιαση!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χα χα μπαμπη πηγα να γραψω αλλα πατησα αποστολη κατα λαθος!!!! Χαχα !!

Μπαμπη φερνεις αλλο αερα στην ελλαδα triton !επρεπε να ηταν και η april wilkison που τα προμοταρει μαζι να κανει παρουσιαση!!

Τι να τους κάνω; Μας αναγκάζουν να αγοράζουμε από εξωτερικό.
Την ίδια ακριβώς, φασόν έχει και η Dewalt αλλά όταν ρώτησα δεν είχαν ιδέα, μάλλον αυτή η μία που είχαν ήρθε με το φορτηγό της επίδειξης.
Μια ακριβώς ίδια πάλι είδε και ο Νίκος σε επίδειξη της Milwaukee στην Κρήτη. Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία και ρώτησα είχαν βαθειά μεσάνυχτα αλλά προθυμοποιήθηκαν να μου τη φέρουν.
- Πολσο περίπου; Τόλμησα να ρωτήσω..
- Γύρω στα 350 ...
- Άντε γειά... Άντε γειά... -bye-

Χα χα μπαμπη πηγα να γραψω αλλα πατησα αποστολη κατα λαθος!!!! Χαχα !!

Το καράλαβα, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο... :grinning-smiley-043

Το καραλαβες ε???

Η Dewalt δεν ειχε μονο μια, ειχε πολλες αλλα μαλλον τις εστειλαν απο Αμερικη για τις ενδοεταιρικες αναγκες και δεν εχουν κωδικους.

Το θεμα ειναι πως λυνει χερια και αν καταφερεις να κανεις λιγο πιο φαρδυ τον παγκο της θα εχεις ενα σουπερ εργαλειο για τις κατασκευες σου.

Αυτό που δεν προσέξαμε ρε Κυρ ήταν τα oprional.... Και είναι φοβερά χρήσιμα αξεσουάρ. :bigcry:

(Παρασκευή σήμερα...)

Στο vider; Καλά κρασιά...
Το δικό μου τα έχει παίξει, δεν ξέρω αν το κάνει μόνο σ´ εμένα αλλά τώρα τελευταία δεν μου δείχνει τίποτε αν δεν το ανοίξω, κι όταν το ανοίγω μου λέει για λίγο updating viber και μετά μου πετάει τα μηνύματα.
Σου απάντησα πάντως...

Μπαμπη, Κωστα καλοριζικα!!!

Μπαμπη ζηλευτη η μεγγενη. Ευτυχως που δεν μου αρεσει να κανω μεγαλες κατασκευες...:)))
Ποια ειναι τα παρελκομενα που λες?

Κωστα η βαση εχει πανεξυπνο σχεδιασμο και ειναι πολυ χρησιμη για μικροκατασκευουλες.
Ομως εχω διαπιστωσει οτι ο μηχανισμος συσφιξης του εργαλειου απο κατω ειναι ανεπαρκης και οταν φρεζαρεις σκληρο ξυλο δυσκολα στεκεται σταθερος.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπαμπη ζηλευτη η μεγγενη. Ευτυχως που δεν μου αρεσει να κανω μεγαλες κατασκευες...:)))

Κωστα η βαση εχει πανεξυπνο σχεδιασμο και ειναι πολυ χρησιμη για μικροκατασκευουλες.
Ομως εχω διαπιστωσει οτι ο μηχανισμος συσφιξης του εργαλειου απο κατω ειναι ανεπαρκης και οταν φρεζαρεις σκληρο ξυλο δυσκολα στεκεται σταθερος.

Μιχάλη καλησπέρα.
Ένα bit έχω πάρει για στρογγύλεμα άκρων κ σε δύο σανίδια πεύκο τα πήγε μια χαρά.
Όταν έβαλα ρετάλι Οξιάς στο ίδιο πάσο η μονόπαντη στήριξη του Dremel πραγματικά ζοριζόταν. Για την ίδια δουλειά (βάθος κοπής) αναγκαστικά έκανα 3 περάσματα. Είναι όντως για μικροδουλειές.
Θα δοκιμάσω να την "δέσω" με διπλή στήριξη κ θα επανέλθω.

Ναι, δεν το συζηταμε, η βαση ειναι πολυτιμη και εξαιρετικο συμπληρωμα του dremel.
Oπως ακριβως το ειπες, στα σκληρα ξυλα ειτε πολλα περασματα ειτε μια πατεντα στηριξης.

Αμα βρεις καποιο λειτουργικο τροπο στηριξης, ριξε ενα ποστ στο νημα με τα εργαλεια dremel, θα ειναι πολυ ενδιαφερον.

Εδω ενας προχειρος τροπος στηριξης του dremel με μεγγενες, αλλα ο συγκεκριμενος τροπος βολευε μονο για το συγκεκριμενο καβαλετο που ειχα βαλει την βαση.
12415806755_5b2d961fd6_b.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σ´ ευχαριστώ πολύ Μιχάλη.
Αν δείς στο post 11201 το video, απ´ το 11ο λεπτό και μετά τα δείχνει. Προεκτείνει τη μέγγενη προς τα πλάγια με μπάρες και χρησιμοποιώντας κάποια αξεσουάρ, όπως πχ αυτά, που σου λύνουν τα χέρια.

sjard.jpg

s-l225.jpg

triton-msa200-multi-stand.jpg

+1 Μιχάλη,φαίνεται εξάλου καί στό βίντεο (άν τό παρατηρήση κάποιος καλά) ότι έχει κάποιο τζόγο μέ τό ζόρισμα.