Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κωστα, καλοριζικο και αυτο το μηχανημα. Με τοσα πολλα πρεπει να παρεις χειριστες.
Εχω την εντυπωση οτι τα τοποθετεις στην ταρατσα ή κανω λαθος?
Σε κλειστο χωρο θερμαινομενο ή απλως σκεπασμενα?
Ρωταω γιατι και εγω εχω σε εξω χωρο μη θεμαινομενο αλλα σκεπασμενο το σταθερο δραπανο του Lidl και σε λιγο και το παγκοπριονο (και πιθανων αργοτερα και τον πλανοξεχονδριστηρα) και αναρωτιεμαι κατα ποσο η υγρασια και οι μεταβολες θερμοκρασιας (αρα και υγροποιηση) θα προκαλεσουν προβληματα μακροχρονια.

Κωστα και οποιος απαντησει σχετικα, να το κανει στο καφενειο και οχι εδω.

Και για να ειμαι και εντος θεματος, πηγα σημερα να δω τι βιδες βρισκω για pocket holes και βρηκα αυτες που ηδη ολοι χρησιμοποιουν και ειπα να μην φυγω αδειος οποτε...
Κατεληξα στα παρακαταω 2 κομματια στα οποια μετα απο ελεγχο δεν βρισκω κανενα ψεγαδι ουτε καποια μετρουμενη αποκλιση και τα γραμματα και γραμμες ειναι αναγλυφες.
Κοστος 14.5 ευρω απο τοπικο καταστημα.

Οι γραμμες σε αυτη την φωτο εχουν γινει η μια με την μια πλευρα και η αλλη γυριζοντας την γωνια. Με δεδομενο οτι το σοκορο ειναι ευθυ η παραλληλοτητα των 2 γραμμων αποδεικνυει την σωστη καθετοτητα των γωνιων.
Οπως φαινεται δεν υπαρχει η παραμικρη αποκλιση.
View attachment 137244

View attachment 137243

View attachment 137242

Το σκετπικο σου για τα εργαλεια εχει βαση. Κανονικα πρεπει να ειναι σε ελεγχομενων καιρκων συνθηκων χωρο, δηλαδη σταθερες κλιματικες συνθηκες οπως θερμοκρασια και υγρασια. Αλλιως οι φθορες δεν αργουν να ερθουν. Ειναι αυτο που λενε, "τα εργαλεια χαλανε αν δεν τα δουλευεις" λογικο αν τα εχουμε καπου με εναλλαγες καιρικων συνθηκων.

Οσο για τις γωνιες παρηγγειλα σημερα μια, ειχα και γω μια αμφιβολια για τη ποιοτητα αλλα χαιρομαι που επιβεβαιωσες τη ποιοτητα της στο θεμα ευθυγραμμισης.

Με γεια η αγορά. Μια ερώτηση. Έχει δύο bit με ρουλεμάν από κάτω. Το ενα είναι λογικά 12.7 διάμετρο. Το άλλο τι είναι; Επίσης το ρουλεμάν του μικρού ταιριάζει στο μεγάλο να βιδωθει ;

Ααααα, είχαμε πολλά πράματα σήμερις... Καλοδούλευτα όλα κύριοι.
Έκανα κι εγώ μία γρήγορη βόλτα στην Αθηνάς σήμερα πριν πάω στη δουλειά και έκανα δύο μικρές αγορές. Ωτοασπίδες από τον Ρέππα και αυτήν τη μικρούλα Stanley από Διαμαντή.
IMG_20170130_181539514.jpg
Οι ωτοασπίδες δε λένε και πολλά, οι αντίστοιχες της 3Μ είναι πιο ποιοτικές και άνετες. Την φασαρία του ταινιολειαντήρα πάντως την κόβουν μία χαρά.
Τη stanley την είχα βάλει στο μάτι, αλλά έλεγα να πάω για το πιο φτηνό μοντέλο και όχι το πλήρως ρυθμιζόμενο. Την άλλη όμως δεν την είχε κανένας διαθέσιμη, εκτός από τον Φράγκο, ο οποίος την έδινε στην ίδια τιμή που έδινε ο Διαμαντής τη ρυθμιζόμενη, οπότε και την προτίμησα.
IMG_20170130_182059280.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα αυτά τα κοπτικά τα έχω πάρει και εγώ .... δοκίμασε τα να μου πεις τι λένε γιατί εγώ δουλεύω ακόμα του Lidl.

Ήδη τη ρύθμισα και φαίνεται να ξυρίζει απολαυστικά. Οι επιφάνειες της δεν έχουν την καλύτερη δυνατή κατεργασία, σηκώνουν βελτίωση, τόσο στο φινίρισμα, όσο και στην καθετότητα. Ωστόσο τη βασική δουλειά της φαίνεται πως θα την κάνει μία χαρά.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κ φωτο με τούμπα τα ρουλεμαν, γιατί σε βλέπω ανήσυχο παιδί.
Χα χα ευχαριστώ. Το μεγάλο ρουλεμάν στο μικρό bit δεν προσφέρει κάτι. Σε αντίθεση με το μικρό ρουλεμάν στο μεγάλο bit το μετατρέπει σε κουρευτικο μίνι πατουρας για διακοσμητικό φιλέτο σε σοκορο με πάχος φιλετου στα 1,6mm

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ααααα, είχαμε πολλά πράματα σήμερις... Καλοδούλευτα όλα κύριοι.
Έκανα κι εγώ μία γρήγορη βόλτα στην Αθηνάς σήμερα πριν πάω στη δουλειά και έκανα δύο μικρές αγορές. Ωτοασπίδες από τον Ρέππα και αυτήν τη μικρούλα Stanley από Διαμαντή.

Οι ωτοασπίδες δε λένε και πολλά, οι αντίστοιχες της 3Μ είναι πιο ποιοτικές και άνετες. Την φασαρία του ταινιολειαντήρα πάντως την κόβουν μία χαρά.
Τη stanley την είχα βάλει στο μάτι, αλλά έλεγα να πάω για το πιο φτηνό μοντέλο και όχι το πλήρως ρυθμιζόμενο. Την άλλη όμως δεν την είχε κανένας διαθέσιμη, εκτός από τον Φράγκο, ο οποίος την έδινε στην ίδια τιμή που έδινε ο Διαμαντής τη ρυθμιζόμενη, οπότε και την προτίμησα.

Καλοδούλευτα Vrass.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χα χα ευχαριστώ. Το μεγάλο ρουλεμάν στο μικρό bit δεν προσφέρει κάτι. Σε αντίθεση με το μικρό ρουλεμάν στο μεγάλο bit το μετατρέπει σε κουρευτικο μίνι πατουρας για διακοσμητικό φιλέτο σε σοκορο με πάχος φιλετου στα 1,6mm

:a0210:

Κώστα αυτά τα κοπτικά τα έχω πάρει και εγώ .... δοκίμασε τα να μου πεις τι λένε γιατί εγώ δουλεύω ακόμα του Lidl.

ok!

Καλορίζικες οι παραλαβές σας. Τα Verto τα έχω σε 8mm και όντως είναι μια χαρά.

......
Κατεληξα στα παρακαταω 2 κομματια στα οποια μετα απο ελεγχο δεν βρισκω κανενα ψεγαδι ουτε καποια μετρουμενη αποκλιση και τα γραμματα και γραμμες ειναι αναγλυφες.
Κοστος 14.5 ευρω απο τοπικο καταστημα.

Οι γραμμες σε αυτη την φωτο εχουν γινει η μια με την μια πλευρα και η αλλη γυριζοντας την γωνια. Με δεδομενο οτι το σοκορο ειναι ευθυ η παραλληλοτητα των 2 γραμμων αποδεικνυει την σωστη καθετοτητα των γωνιων.
Οπως φαινεται δεν υπαρχει η παραμικρη αποκλιση.
View attachment 137244

View attachment 137243

View attachment 137242

Τις έχω σε ολα τα μεγέθη και επιβεβαιωνω ότι ειναι καλοσεταρισμενες .

screenshot_63.png

εγώ παρέλαβα αυτό από leroy στα 129 τελική τιμή, σε χαρτόκουτο.

μία δοκιμαστική κοπή έκανα λόγω κρύου, και μπορώ να πω ότι το εργαλείο είναι πάρα πολύ καλό. αν και λίγο βαρύ η εργονομία του είναι καταπληκτική.
φωτογραφίες όταν ζεσταθώ...

Σωτήρη ειναι χωρίς την βαλίτσα , έτσι ;

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα να είναι όλα κύριοι.

Κώστα,φωτό απ τον λειαντηρα θέλουμε!!!

Πάνο σε ευχαριστώ.

Φώτο από αύριο αν βρω παρέα να τον ανεβάσω επάνω.

Ήδη τη ρύθμισα και φαίνεται να ξυρίζει απολαυστικά. Οι επιφάνειες της δεν έχουν την καλύτερη δυνατή κατεργασία, σηκώνουν βελτίωση, τόσο στο φινίρισμα, όσο και στην καθετότητα. Ωστόσο τη βασική δουλειά της φαίνεται πως θα την κάνει μία χαρά.

Για πες τιμη γιατι ειναι στη λιστα αγορων μου για εργαλεια χειρος. Την εχει τοπικο καταστημα στα 33 . Αλλα ολο λεω να δωσω κατι παραπανω να παρω κανενα handyman στα 355mm.

Στα 38 την ειχε, αλλα μου την αφησε στα 36 . Συνεπως τα 33 που τη βρηκες ειναι μια χαρα. Τα ρυθμιστικα της δουλευουν πολυ ωραια. Αν καποιος εχει τη γνωση και τα υλικα να τελειοποιησει και τις επιφανειες της (πελμα και πλαϊνα), θα γινει ενα πολυ ωραιο εργαλειο. Τωρα ειναι απλα ωραιο. :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk