Tι παραλάβαμε σήμερα..

παλαιότερα με είχε ρωτήσει ο Χρήστος (aka Tzoutzis) για την Unimac . Θα επαναφέρω την απάντησή μου , ότι πρόκειται για μεγάλη εταιρεία , αλλά μιλώντας μαζί τους μάλλον εικόνα καφενείου δίνουν παρά οργανωμένου μαγαζιού . Είχα τότε ζητήσει πληροφορίες από μια τύπισσα στο τηλέφωνο για μια πλάνη ξεχονδριστήρα και η τύπισσα απαντάει "κάτσε να ανοίξω το προσπέκτους να σου πω " . Ένας τεχνικός με ρώτησε τρεις φορές για ποιο μοντέλλο μιλάμε (λες και έχει πολλά) ταυτόχρονα στο τηλέφωνο μιλούσε και με κάποιον άλλο και δεν θυμόταν τι τον είχα ρωτήσει κλπ. Ε δεν είναι και πολύ σοβαρή εικόνα αυτή , κρίμα γιατί είναι πραγματικά μεγάλη εταιρεία και εισάγει πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορείς πάντα να τα φέρεις μόνος σου .

παλαιότερα με είχε ρωτήσει ο Χρήστος (aka Tzoutzis) για την Unimac . Θα επαναφέρω την απάντησή μου , ότι πρόκειται για μεγάλη εταιρεία , αλλά μιλώντας μαζί τους μάλλον εικόνα καφενείου δίνουν παρά οργανωμένου μαγαζιού . Είχα τότε ζητήσει πληροφορίες από μια τύπισσα στο τηλέφωνο για μια πλάνη ξεχονδριστήρα και η τύπισσα απαντάει "κάτσε να ανοίξω το προσπέκτους να σου πω " . Ένας τεχνικός με ρώτησε τρεις φορές για ποιο μοντέλλο μιλάμε (λες και έχει πολλά) ταυτόχρονα στο τηλέφωνο μιλούσε και με κάποιον άλλο και δεν θυμόταν τι τον είχα ρωτήσει κλπ. Ε δεν είναι και πολύ σοβαρή εικόνα αυτή , κρίμα γιατί είναι πραγματικά μεγάλη εταιρεία και εισάγει πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορείς πάντα να τα φέρεις μόνος σου .

Τι εννοεις μεγαλη εταιρεια? Εισαγωγικη ειναι, χοντρεμπορος. Δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτα που πουλανε κατα την αποψη μου. Στηριζονται στην χαμηλη τιμη και στους μεγαλους τζιρους και αναλογως κινουνται με αυτα που εμπορευονται και παραγγελνουν απο κινα φασον. Οσο περισσοτερα προιοντα τοσο χειροτερο service και γνωση του αντικειμενου.
Θα δεις ιδια μηχανηματα στο εξωτερικο απο τον ιδιο κινεζο κατασκευαστη με διαφορετικες φιρμες.
Απο εδω π.χ.
https://www.alibaba.com/product-det...-combined-planer-thicknesser_60450639152.html
ξεκινα ενα πλανοξεχονδριστηρας στα ~500 ευρω+δασμους για τον εμπορο-εισαγωγεα και μετα μπαινει η φιρμα.

boston με οδηγιες χαλια και σχεδον χωρις καθολου πληροφοριες. (αποθηκη τυπου jumbo)
http://www.mandis.gr/index.php?page...d=261&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

holzmann με εγχρωμα manual και site με τα παντα, μεχρι και τις διαστασεις του πακετου μεταφορας, αλλα για συγκεκριμενα πραγματα και οχι χιλιαδες κωδικους.
http://www.holzmann-maschinen.at/EN/combined-planer-and-thicknesser-684

Εγώ απο τα δύο εργαλεία που έχω πάρει απο τη unimac (κορδέλα boston και κολωνάτο fabel) δεν έχω να πώ κάτι αρνητικό παιδιά.Και τα μηχανήματα πολύ καλά και τα φύλλα οδηγιών άρτια,ειδικά του δράπανου μέχρι και υποχόνδριο το λες.Απο την άλλη το τριβείο του Κωστή είναι σαφώς πιο πολύπλοκο μηχάνημα,λογικά τα σκ@τωσαν εκεί..

Εγώ απο τα δύο εργαλεία που έχω πάρει απο τη unimac (κορδέλα boston και κολωνάτο fabel) δεν έχω να πώ κάτι αρνητικό παιδιά.Και τα μηχανήματα πολύ καλά και τα φύλλα οδηγιών άρτια,ειδικά του δράπανου μέχρι και υποχόνδριο το λες.Απο την άλλη το τριβείο του Κωστή είναι σαφώς πιο πολύπλοκο μηχάνημα,λογικά τα σκ@τωσαν εκεί..

Μπορει να παιζει και ρολο ποσο καιρο το διακινουν το προιον ή ποσο ογκο πωλησεων κανει. Γιατι λογικα θα βελτιωνουν και τα εγχειριδια αναλογα με τα παραπονα και με το περασμα του χρονου.

Για τα ελληνικά δεδομένα η Unimac είναι μεγάλη εταιρεία , αρκεί να δείτε τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη και στο Κορωπί . Δεν είπα ότι είναι παραγωγική , εισαγωγική εμπορική είναι , αλλά και η Holzmann τα ίδια είναι , πουλάει όμως καλά στο κάτω κομμάτι της αγοράς . Δυστυχώς ή ευτυχώς το μέλλον αυτό είναι , φασόν παντού . Γιατί η BOSCH τι κάνει ? Τα φαλτσοπρίονα τα μικρά τα φτιάχνει η Chervon ,(αυτή που αγόρασε την skill- http://www.chervongroup.com ) από τους μεγαλύτερους φασονατζήδες στον χώρο , κάτι σαν την Foxconn. Αυτό εννοούσα με το μεγάλη , για το ελλαδιστάν πάντα .Εξάλλου και η εισαγωγή ακόμη θέλει υποστήριξη σε stock , γνώση , εκπαιδευμένο προσωπικό κλπ .

Καλήμερα & καλό μήνα.

"AGROTISS" σε ευχαριστώ.

& η METABO η πριονοκορδέλα made in China γράφει στην πινακίδα της.
Όμως το εγχειρίδιο της, τα πλαστικά της, η βάση της, οι "καμπύλες της", το design (αλλά & η τιμή της φυσικά) είναι κλάσεις ανώτερα.

Ο συγκεκριμένος ταινιολειάντηρας της BOSTON είναι μεν στοιβαρός, αλλά "χοντροκομένος" & τα πλαστικά του μέρη είναι εκεί μόνο για να υπάρχουν.
Όμως είναι φθηνός σε σχέση με άλλους στα κυβικά του, είναι πολύ δυνατός, η ταινία του είναι σαν διάδρομος προσγείωσης & ο δίσκος Velcro των 9'' ο μεγαλύτερος σε διάμετρο που υπάρχει έτοιμος στην αγορά.

Η ταινία από την στιγμή που ρυθμίστηκε δεν κουνήθηκε από την θέση της κατά την λειτουργία της & δεν σε κρεμάει όσο & αν την ζορίσεις.
Έχει πολύ εύκολο σύστημα για γρήγορη αλλαγή της ταινίας (σημαντικό πλεονέκτημα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν χρειάζεται οι παραπάνω Παρατηρήσεις ας πάνε σε άλλο νήμα.

καλημέρα και καλό μήνα επίσης σε όλους .
Κώστα , μιας και το ανοίξαμε το θέμα , η Metabo στο θέμα του τόπου κατασκευής είναι πολύ πιο ειλικρινής από τους άλλους .Σου λέει "made in China" και εννοεί το δικό της εργοστάσιο στην Shangay . Γιατί τα φτιάχνει μόνη της .Μέχρι πρότινος μάλιστα στα εργαλεία της έλεγε "made by Metabo" , αλλά από πέρσι το άλλαξε και έβαλε το Κίνα . Οι περισσότεροι πάντως δουλεύουν φασόν στην προσπάθειά τους να ρίξουν το κόστος όσο γίνεται . Αλλά και τα Metabo προιόντα τώρα που πουλήθηκε στην Hitachi να δούμε ποιος θα φτιάχνει , άσε που ακούγονται φήμες ότι θα πουληθεί και η Hitachi Koki στην TTI , οπότε θα καταλήξουμε το φασόν , του φασόν ...ωωωω φασόν .

Κατα την άποψη μου το made in xxxxxx δεν παίζει τόσο ρόλο. Αυτά που μετράνε είναι οι προδιαγραφές και οι ποιότητα κατασκευής.
Δύσκολα μια εταιρεία θα διακινδυνέψει το όνομα και την φήμη της για να πουλήσει κάτι φτηνό.
Το παγκοπρίονο πχ της DeWalt γράφει "Made in Taiwan". Δεν είναι κάλο;
Σίγουρα όλες οι εταιρίες ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το κόστος κατασκευής και πλαστικό με πλαστικό διαφέρει.

Κατα την άποψη μου το made in xxxxxx δεν παίζει τόσο ρόλο. Αυτά που μετράνε είναι οι προδιαγραφές και οι ποιότητα κατασκευής.
Δύσκολα μια εταιρεία θα διακινδυνέψει το όνομα και την φήμη της για να πουλήσει κάτι φτηνό.
Σίγουρα όλες οι εταιρίες ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το κόστος κατασκευής και πλαστικό με πλαστικό διαφέρει.

Εμένα ο ταινιολειάντηρας πάντως τα παλιά αμάξια τα Μόσκοβιτς μου θυμίσε !
Όταν τον βάζω μπροστά είναι σαν να μου λέει: "Μάστορα δώσε μου εμένα δουλειά & εσύ τράβα για γκόμενες με την Metabo".

Που είσαι εσύ? Σε έχω χάσει !

Έλα συνονόματε, καλημέρα και από εμένα. Sorry, που δεν απάντησα στο χθεσινό μήνυμα σου νωρίτερα, αλλά από το νωρίς το βράδυ ξεράθηκα στον ύπνο!!!! Παρακολουθώ ανελλιπώς (σαν γεράκι ..... :flipout: πρωί-απόγευμα το forum, και όλες τις ενότητες των εργαλείων & των μαστορεμάτων, εντατικά, είμαι ενήμερος για όλες τις καθημερινές σχεδόν πλέον παραλαβές σου, όσο και των άλλων μελών εδώ μέσα, μαστορεύω, επιδιορθώνω και όλο με κάτι καταπιάνομαι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σχεδόν καθημερινά, (.... δεν τηρώ φωτογραφικό αρχείο (...ΚΑΚΩΣ...:angry:), όμως δεν το έχω να μαστορεύω και να φωτογραφίζω, και δεν ποστάρω πολύ συχνά εκτός και εάν έχω να πω κάτι ουσιαστικό και ουσιώδες για να μην παραφορτώνω τα topicks με ανούσια ποσταρίσματα κατά την δική μου γνώμη, και γενικά είμαι σε πλήρη επαφή και εικόνα με τα καθημερινά κατορθώματα μας. :firstprize:

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναι αλλα αλλο να εχεις γραμμη παραγωγης σε δικο σου εργοστασιο στην Ταιβαν ή Μαλαισια (Αυτο δεν ειναι φασον) και αλλο ο κινεζος να παραγει χιλαδες κομματια και να αγοραζει μετα μια φιρμα κομματια βαζωντας μονο την σταμπα της. Καποιες επωνυμες αρχιζουν να πουλανε προιοντα φασον και εκει παιζει ρολο κατα ποσο γινεται ελεγχος στην παραγωγη ή ποσο ποιοτικα ειναι τα μεταλλα που χρησιμοποιουνται.
Δηλαδη οι πλανες τις dewalt ειναι dewalt που εχουν παραχθει στην Ταιβαν. Η πλανη ομως της Metabo δεν ειναι Μetabo που εχει παραχθει στην κινα αλλα καθαρα κινεζικη αφου προωθει το ιδιο μοντελο με 2-3 αλλους που ψωνιζουν φασον. Σε αυτη την περιπτωση ποσο σιγουρος μπορεις να εισαι οτι η metabo πλανη ειναι πιο ποιοτικη απο την Boston? Γιατι οταν θα δεις πλανη dewalt MADE IN CHINA, θα ειναι σιγουρο οτι και αυτη θα μοιαζει με τις αλλες.

Η ποιοτητα εχει πεσει παγκοσμιως σε ολα τα εργαλεια, και αυτο γιατι πριν 20-30 χρονια δεν υπηρχε DIY αλλα μονο επαγγελματικα. Τωρα με το internet και το ανοιγμα των αγορων τα μηχανηματα εγιναν πιο ηλεκτρονικα, πιο ελαφρα και λιγοτερο ποιοτικα σε ολους του τομεις.

Καποτε υπηρχε οι IBM στους υπολογιστες και η ορολογια "συμβατος με IBM". Απο το 1996 και μετα η IBM χαθηκε και οι υπολογιστες πλεον ειναι ολοι εξαρτηματα και κομματια απο Ταιβαν. Εκει οδευουν και τα εργαλεια. Δεν θα αγοραζεις μαρκα αλλα εξαρτηματα συγκεκριμενα πανω/μεσα στο εργαλειο και αναλογως θα πληρωνεις.

Σωτήρη , ειδικά με την Bosch δεν βγάζεις άκρη .
Πάνο , είναι αμφίβολο αν η Dewalt θα συνεχίσει να παράγει στην Ταιβάν . Για παράδειγμα , το 745 αλλά και κάποια φαλτσοπρίονα (κατασκευής πριν το 2012-13) , όπως το 713 , 717 βγαίνουν στο εργοστάσιο στην Ταιβάν . Τα τελευταία φαλτσοπρίονα 713 είναι ΟΛΑ κίνα . Το ξεχωρίζεις από το "type" που γράφει επάνω . Έτσι "type 3, 4 " είναι κίνα , και βέβαια σημαντικά πιο φτηνά από "type 1,2" . Μόλις αλλάξει "type" στο 745 και το κάνει "5" , θα έχει αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα και η χώρα παραγωγής . Το ίδιο γίνεται και με την πριονοκορδέλα του Μιχάλη του Χιώτη . Έχει κρατήσει ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιταλία , το παλιό της Elu , μέχρι να το κλείσει και αυτό.
"Καταραμένοι κιτρινομούρηδες" καλά λέω εγώ , θα μας φάνε όλους .

και η bosch στα pro της made in china λέει...αλλά ποιοτικώς είναι καλά εργαλεία.

Mονο που υπαρχει μια διαφορα. Η bosch εχει δικες της εγκαταστασεις και r&d στην κινα και απασχολει 30000 κοσμο σαν bosch.
Δεν πηγε στο κινεζικο εργοστασιο που φτιαχνει τα einhell και boston για να βγαλει την μπλε σειρα.
Το ιδιο εργοστασιο bosch οπου και να το βαλεις την ιδια ποιοτητα θα βγαζει, οπως και αν παρεις το κινεζικο αυτουσιο και το πας στην Γερμανια θα παραγεις κινεζικη ποιοτητα μεσα στη Γερμανια.

Η διαφορα ενος Γερμανικου bosch και ενος κινεζικου εγκειτε στο οτι καθε νεα γραμμη παραγωγης που γινεται γινεται για να μειωθει το κοστος. Αρα μην περιμενεις ενα Γερμανικο bosch του 2010 να φαινεται ιδιο ποιοτικα με ενα κινεζικο του 2016. Θα μπορουσε να τα φτιαχνει ιδια και μεσα στην Κινα, αλλα δεν θελει. Ποιος θα τα πληρωνε αν κοστιζαν οσο τα festool.?
Ιδιο εργαλειo και ιδιας χρονολογιας και σχεδιασμου δυσκολα βρισκεις να παραγεται σε 2 τοποθεσιες, και αν γινεται ειναι κατα 99% ιδια ποιοτικα.

Μικροπαραλαβή από Banggood. Σε grit 100, 240, 600, 800, 1000, 2000 με βάση με velcro για Dremelοιδή.

εγω αντιθετα παρελαβα σημερα την μικρη εκδοση των 25mm
http://www.banggood.com/100pcs-25mm...-with-Hook-and-Loop-Backer-Pad-p-1101732.html

και χθες αυτα
http://www.banggood.com/7pcs-Flap-S...fit-Dremel-Grinder-Rotary-Tool-p-1057912.html
http://www.banggood.com/63pcs-80Gri...Dremel-Nail-Drill-Rotary-Tools-p-1017049.html