Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Στα πλαίσια πρότζεκτ (κορμός ελιάς-φωτιστικό) που προέβλεπε τρύπημα του κορμού κατά το διαμήκη άξονά του, τα βρήκαμε σκούρα με τα 'κανονικά' τρυπάνια.... :argue:

Η λύση ήρθε με αυτά τα τρυπάνια ξύλου (είναι μόνο 60 εκ. μήκος......).... μια χαρά την έκαναν την δουλειά τους, βέβαια χρειάζεται ισχυρό μηχάνημα και υπομονή!!... (και λίγο λάδι, ΒΟΗΘΑΕΙ... :a0210:)

Τελικό κόστος (από το άμαζον αγγλίας) κάπου 27 ευρώ (και για τα 4). :guitarist:

ωρε πραμα! Καλοριζικο!!
Καταφερατε να τρυπησετε τον κορμο στην ευθεια?

..λαδακι μονο σε μεταλλα, oχι σε ξυλο :))

Μιχάλη ευθεία βγήκε ναι, τώρα αν είναι εντελώς κάθετο (ως προς τον άξονά του) μάλλον όχι, αλλά στην περίπτωσή μας δεν είχε και σημασία (αν και με το χέρι, είναι πολύυυυ δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο).

Πάντως πέτυχε και πολύ πιο εύκολα απ'ότι περιμέναμεε!!

Για το λάδι, σε κάποιες στιγμές το τρυπάνι (εκεί που έκοβε) ΤΣΙΡΙΖΕ κυριολεκτικα, σε σημείο που να ΜΗΝ είναι πλέον ανεκτός ο θόρυβός του.... λίγο wd40 βοήθησε κάπως (το ξύλο ήτο νωπό, κομμένο πριν κανά δίμηνο) και για λεκκές δεν τίθεται θέμα.

Ναι, με το χερι και σε τετοιο μηκος ειναι δυσκολο να βγαλεις ευθεια, αρα καλη δουλεια κανατε, μπραβο!
Για τον θορυβο σε τετοια τρυπηματα, ετσι γινεται συνηθως..ξεσηκωνεις την γειτονια, και σε φρεσκο ξυλο ακομα χειροτερα!!
Αυτο που βοηθα ειναι το συχνο καθαρισμα του τρυπανιου (και της τρυπας απο τα ροκανιδια) καθε λιγο και λιγακι. Η τριβη ειναι ο ενοχος..

Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

Ωραία τρυπάνια... :a0210:
Και μόλις με το καλό τελειώσεις το φωτιστικό να μας ανεβάσεις φωτογραφίες.

Παρελαβα και γω ενα special γκατζετακι (aka αχρηστο:) που μετραει τις στροφες. Λιγοτερο απο 10 ευρω απο banggood.
Δουλευει με laser και μετρα μεχρι 99,000 στροφες το λεπτο.

13878339973_b3c6378409_c.jpg

Το τεσταρα σε ενα dremel και φαινεται οτι δουλευει.
Βεβαια το dremel λεει οτι πιανει 30,000 μαξ. στροφες το λεπτο. Εδω βγαζει 29,000 :)))

Μιας και το ζητάει ο λαός, εδώ ένα πρώτο δείγμα!!

Υ.Γ. 1. η ελιά, έχει καταπληκτικά "νερά"... έργα τέχνης!!!!!

Υ.Γ. 2. υπάρχει διαφωνία για το αν "πρέπει" το κάλυμμα να κρυβεί το λαιμό του ντουί ή να φαίνεται... προς το παρόν, το φωτιστικό είναι όπως το βλέπετε..... :BDGBDGB53:

Υ.Γ. 3. το κομμάτι αυτό της ελιάς, είναι περίπου 40 πόντους ύψος.

Πολυ καλη δουλεια και πολυ ωραιο αποτελεσμα!

Νομιζω οτι αν το καλυμμα κρυβει το ντουι θα αναδεικνυει το ολο εργο ακομα καλυτερα.

Εχεις τρυπησει το και τραπεζακι για να περασεις τα καλωδια απο κατω, ετσι? Εχεις στηριξειι καθολου τον κορμο η στηριζεται στον ογκο του?

Καλύτερα να μην φαίνεται το ντουί...

Κι εγώ την ίδια άποψη έχω για το ντουί, αλλά ο φίλος που έχει το φωτιστικό, ΔΙΑΦΩΝΕΙ (μεταξύ μας, από τη Δράμα είναι ο άνθρωπας, τί ΣΩΣΤΟ να περιμένεις κανείς????????????? :ridinghorse: καλά του κάνει και τον κυνηγά ανελέητα Η ΠΕΘΕΡΑ του :angel: )

:jester: :jester:

Μιχάλη το φωτιστικό ΔΕΝ είναι κολλημένο (αν και υπάρχει προοπτική να μπει από κάτω ένα 'φιλέτο' από λίγο πιο φαρδύ ξύλο και να κολληθεί εκεί). Προς το παρόν στηρίζεται στο βάρος του. Είναι αρκετά σταθερό.

Μιχάλη το φωτιστικό ΔΕΝ είναι κολλημένο (αν και υπάρχει προοπτική να μπει από κάτω ένα 'φιλέτο' από λίγο πιο φαρδύ ξύλο και να κολληθεί εκεί). Προς το παρόν στηρίζεται στο βάρος του. Είναι αρκετά σταθερό.

Μια χαρα ειναι ετσι που στηριζεται στο βαρος του.
Αν μπει φιλετο, νομιζω οτι θα χαλασει η φυσικη αισθητικη. Ακομα και φιλετο απο πιο χοντρο κορμο ελιας να εμπαινε, δεν ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα, παρ'ολο που θα εδειχναν τα νερα.

Κι εγώ νομίζω οτι καλύτερα να κρύβεται το ντουί. Επίσης συμφωνώ με το Μιχάλη, η επιπρόσθετη βάση θα χάλαγε το αποτέλεσμα, εγώ αυτό που θα έβαζα είναι ενας πάτος από αυτοκόλλητη τσόχα.

Καλό, ωραίο! :SFGSFGSF:

Μόνη διαφωνία το χρώμα του ξύλου. Νομίζω με μια άλλη βαφή το σύνολο θα ήταν εμφανισιακά ανώτερο.

Πηρα και μια μια μινι ζυγαρια, αλλα δειχνει μεχρι 25 κιλα, για να τσεκαρω ευκολα τα specs βαρους που δινουν διαφοροι κατασκευαστες.. :flipout:

Το πρωτο τεσταρισμα εγινε με το δραπανακι PSB της bosch που λεει οτι ειναι 1 κιλο, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι 1.050!!

13880839483_2bacfac353_c.jpg

50 γραμμαρια επιπλεον ειναι 5% αποκλιση!! Too much αποκλιση for your standards, Βοsch!!:grandpa:

Για την ιστορια, το αντιστοιχο 10βολτο δραπανακι της parkside ειναι 1.120 kg.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Πράγματι η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Το παραπάνω βιντεάκι με τα daredevil τα τρυπάνια μου όμως μπου φάνηκε λίγο ιδιοτελές και προκατειλημμένο.... Αυτό γιατί επειδή είχα και έχω την τύχη να εργαστώ τόσο με IRWIN όσο και με τα BOSCH τα τρυπάνια (όχι τα συγκεκριμένα του video). Τα τρυπάνια τα IRWIN εγώ προσωπικά τα έχω σε μεγάλη υπόληψη και τα θεωρώ από τα κορυφαία στο κόσμο, μιας και η IRWIN εξειδικεύεται σε εργαλεία που έχουν να κάνουν με κόψιμο, τρύπημα, χάραξη κυρίως και όσο εργαλεία της έχω στα χέρια μου αποτελούν κορυφαία επιλογή. Όχι πως δεν υπάρχουν και άλλες εταιρίες, ή πως τα BOSCH δεν είναι καλά, απλώς θεωρώ πως δίπλα στα IRWIN μπορούν να σταθούν μόνο εταιρείες με εξειδικευμένο αντικείμενο όσον αφορά το τρύπημα και τα τρυπάνια, όπως τα IZAR (γνωστή κυρίως για τα κοβαλτίου), τα DIAGER, τα NACHI, τα KRINO, τα HAWERA.

Όλα τα Video αυτού του είδους μπορούν να χαρακτηριστούν, λίγο ή πολύ, «ιδιοτελεί ή/και προκατειλημμένα» αλλά όταν έχεις να κάνεις με ξύλο ποιο μεγάλο ρόλο παίζει η γεωμετρία του τρυπανιού παρά το υλικό του σε αντίθεση π.χ. με τα μέταλλα που κύριο ρόλο παίζει το υλικό του και έπειτα η γεωμετρία του (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο).

Με αφορμή το post του Μιχάλη για το γκατζετάκι που μετράει τις στροφές, θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι και να δώ τι μαστόρια είστε... :smile:

Έχω το παρακάτω BENNING MM7 εδώ και πολλά χρόνια αλλά ελάχιστες απ´τις λειτουργίες του γνωρίζω και χρησιμοποιώ. Ευκαιρία λοιπόν να ρωτήσω αυτό το RPM πως δουλεύει; Κάποια μετατροπή κάνει από Hz σε στροφές νομίζω αλλά στην πράξη δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.
Μπορώ πχ να μετρήσω τις στροφές ενός δράπανου; Και πώς;

i-benning-mm7-4000-44076.jpg

Με αφορμή το post του Μιχάλη για το γκατζετάκι που μετράει τις στροφές, θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι και να δώ τι μαστόρια είστε... :smile:

Έχω το παρακάτω BENNING MM7 εδώ και πολλά χρόνια αλλά ελάχιστες απ´τις λειτουργίες του γνωρίζω και χρησιμοποιώ. Ευκαιρία λοιπόν να ρωτήσω αυτό το RPM πως δουλεύει; Κάποια μετατροπή κάνει από Hz σε στροφές νομίζω αλλά στην πράξη δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.
Μπορώ πχ να μετρήσω τις στροφές ενός δράπανου; Και πώς;

i-benning-mm7-4000-44076.jpg

http://www.est-praha.cz/montazni_navody/benning/montazni_navod_mm7.pdf

Όταν ο στρεφόμενος διακόπτης είναι στα V, mA, A , το μπλε πλήκτρο 9 στρέφεται μεταξύ της DC και της AC λειτουργίας . Στη θέση Ω, στρέφεται από τη μέτρηση της αντίστασης στον έλεγχο της συνέχειας και αν πατήσουμε το πλήκτρο άλλη μια φορά , στρέφεται στον έλεγχο της διόδου. Στη θέση Hz , στρέφεται από τη μέτρηση συχνότητας στην RPM λειτουργία. Η RPM λειτουργία είναι ισοδύναμη μιας μαθηματικής αντιστροφής από Hz (κύκλοι/ δευτερόλεπτο)σε RPM(περιστροφές / κύκλους το λεπτό) . 1 Hz ισούται με 60 r.p.m (περιστροφές / κύκλους το λεπτό).

8.7 Μέτρηση συχνότητας
- Με τον περιστρεφόμενο διακόπτη J επιλέξτε την επιθυμητή λειτουργία (Ηz) στο BENNING MM 7.
- Συνδέστε το μαύρο καλώδιο μέτρησης στην υποδοχή COM L του BENNING MM 7.
- Συνδέστε το κόκκινο καλώδιο μέτρησης στην υποδοχή για V, Ω, Hz, °C, °F, K του BENNING MM 7. Θυμηθείτε την ελάχιστη ευαισθησία για μετρήσεις συχνότητας χρησιμοποιώντας το BENNING MM 7!
- Φέρτε σε επαφή τους ακροδέκτες των καλωδίων μέτρησης με τα σημεία μέτρησης. Διαβάστε την τιμή της μέτρησης που απεικονίζεται στην ψηφιακή οθόνη 1 του BENNING MM 7.
Βλέπε σχήμα 10: Μέτρηση συχνότητας